EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

… και σύ κοιμάσαι όρθιος!



Ειλικρινά έχω αρχίσει να απορώ και να αγανακτώ ταυτόχρονα… Τι περισσότερο μπορεί να πάθει κάποιος ή (ακόμα καλύτερα) ένας ολόκληρος λαός για να αντιδράσει; Τι χρειάζεται να συμβεί πλέον για να ξυπνήσει και να διεκδικήσει κάποιος αυτά που δικαιούται, αφού ο ίδιος παράγει τον πλούτο που οι άλλοι απολαμβάνουν; Τι μπορεί να σε κάνει να ξυπνήσεις από το μόνιμο λήθαργο; Και ειδικά όταν πια τα πάντα γίνονται απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ…;

•Σε κλέβουν από όλες τις μεριές και με κάθε τρόπο… και συ κοιμάσαι όρθιος!
bloggingvsmanipulation

•Σου λένε ότι για όλα φταίει η κρίση και αυτοί δεν ευθύνονται για τίποτα… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι με ένα φακελάκι προς τους αρμόδιους μπορείς να “τακτοποιήσεις” την παρανομία, να τα βρείτε βρε αδερφέ… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν και πρέπει να δώσεις από το υστέρημά σου για να τις σώσεις… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι, αν και έδωσες το υστέρημά σου για τη σωτηρία και διάσωση των τραπεζών, θα παίρνεις δάνεια ακριβότερα. Δηλαδή φρόντισες να δανείζονται φτηνά οι τράπεζες για να σε δανείζουν τοκογλυφικά… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις φόρους παραπανίσιους και έκτακτες εισφορές επειδή η οικονομία του κράτους καταρρέει αλλά, παράλληλα με τη δική σου έξτρα φορολόγηση, οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσονται… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να είσαι έντιμος πολίτης και να μη φοροδιαφεύγεις διότι έτσι το κράτος δε μπορεί να πάει μπροστά. Την ίδια στιγμή ένας πρώην υπουργός και πρωτοκλασσάτος της κυβέρνησης σου κάνει μαθήματα οικονομίας και επενδύσεων, δηλώνοντας ότι έκανε offshore για τη φουκαριάρα την οικογένειά του… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και σ’ αυτήν πρέπει να απευθυνθείς για να δικαιωθείς! Παράλληλα βλέπεις την απόλυτη διαπλοκή της δικαιοσύνης με το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι έκαναν “δικαιότερο” το νόμο αναγκάζοντας κάθε κακομοίρη να πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας και απαλλάσσοντας από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας αυτούς που έχουν δεκάδες ακίνητα! Ίσως επειδή και η κάστα των πολιτικών έχει πολλούς τέτοιους, με αμφιβόλου προέλευσης ακίνητη περιουσία… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Αφού σε παγίδευσαν να αγοράσεις πιο ακριβό αυτοκίνητο λόγω της μείωσης του τέλους που μεγένθυνε την “τρύπα” των εσόδων, σου λένε ότι τώρα πρέπει να πληρώσεις φόρο κατοχής! Και βέβαια αυτοί μπορούν να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα που εσύ τους πληρώνεις μαζί με όλα τους τα έξοδα, αν και τους δίνεις και παχυλότατο μισθό για τις κομματικά διατεταγμένες υπηρεσίες τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι θα πληρώσεις “περιβαλλοντικά τέλη” αν το αυτοκίνητό σου δεν είναι τελείως καινούργιο, υπολογίζοντας ότι θα βοηθήσουν για ακόμη μία φορά τους φίλους τους εισαγωγείς. Και φυσικά δε θέτουν κανένα κριτήριο περιβαλλοντικό, απλώς τα λεφτά σου θέλουν που θα σου τα πάρουν είτε εξαναγκάζοντάς σε να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο είτε “για το περιβάλλον ρε γαμώτο”… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι έχουμε δημοκρατία και το πιστεύεις αφού δε θέλεις με τίποτα να παραδεχτείς ότι μόνο δημοκρατία δεν έχουμε και πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό. “Αυτοί είναι ισχυροί. Μην τα βάζεις μαζί τους” σου φωνάζει η φωνούλα στο κεφάλι σου και πείθεσαι ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την κατάντια που σου δημιούργησαν και σου δημιουργούν. Έτσι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Μπροστά σε κάθε πρόβλημα που σου δημιουργούν σκύβεις το κεφάλι και στην καλύτερη περίπτωση τα βάζεις με κάποιον “μικρό” αφού φοβάσαι τον “μεγάλο”. Οι “μεγάλοι” κάνουν πάρτυ σε βάρος σου… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Νομοθετούν πάντα υπέρ τους και υπέρ των φίλων τους, αφού φρόντισαν πρώτα να εξασφαλίσουν απόλυτη ασυλία για τα ανομήματά τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Ενώ οι βουλευτές πρέπει να ακπροσωπούν το λαό και να ψηφίζουν κατά συνείδηση, ακούς τους κομματάρχες να προστάζουν “κομματική πειθαρχία”… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί την πλειοψηφία, ενώ έχουν φτιάξει έναν τόσο νόθο εκλογικό νόμο ώστε μία μειοψηφία να βαφτίζεται “πλειοψηφία” και να κυβερνά απόλυτα δικτατορικά. “Αποφασίζομεν και ψηφίζομεν” δια της επιβαλόμενης κομματικής πειθαρχίας, είναι το νέο δόγμα. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου παρουσιάζουν ως “φιλολαϊκό” ένα μέτρο φιλοτραπεζικό (φρέσκο νέο και αναφέρομαι στην αναστολή πλειστηριασμών). Κι αυτό γιατί καθένας γνωρίζει ότι υπάρχουν τρόποι να πετύχει κάποιος αναστολή για πολύ περισσότερο χρόνο, άρα απλώς προεκλογική μπαρούφα είναι. Είναι όμως φιλοτραπεζικό διότι αν σκάσουν τα απλήρωτα δάνεια (κοινώς επισφάλειες) οι τράπεζες οφείλουν να καταθέσουν το 40% των επισφαλειών τους! Ποιον οφελεί λοιπόν περισσότερο το “φιλολαϊκό” μέτρο; Αυτόν που αναστέλλεται ο πλειστηριασμός αλλά τρέχει το ληξιπρόθεσμο πλέον δάνειο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή την τράπεζα που αν σκάσει και αυτή η φούσκα ίσως τιναχτεί στον αέρα; Κι όμως το χάβεις ότι η κυβέρνηση “κόπτεται” για σένα και συνεχίζεις… να κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι όλη η δημόσια περιουσία, η περιουσία όλων μας δηλαδή που αποκτήθηκε από τους δικούς μας φόρους και μάλιστα πανάκριβα, πρέπει να περάσει σε ιδιώτες για να πας μπροστά. Η κυβέρνηση που πρέπει να διαχειριστεί τη δημόσια περιουσία σου λέει ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να την ξεπουλήσει… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι το κράτος δεν αντέχει και πρέπει να γίνουν περικοπές στην υγεία… στην παιδεία… σε ό,τι κατακτήθηκε με πολύ αγώνα και αφορά το κοινωνικό κράτος, ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλώνται τεράστια κονδύλια… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να δουλεύεις περισσότερο και να παίρνεις λιγότερα, ενώ αυτοί με τέσσερα χρονάκια στο καφενείο της βουλής δικαιούνται έξτρα σύνταξη! Τώρα θα ετοιμάσουν και κανένα νόμο (το ψιθυρίζουν τον τελευταίο καιρό) που θα απαγορεύει τις πρόωρες εκλογές ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση… για τη “δημοκρατία” ρε γαμώτο! Δίκιο έχουν οι άνθρωποι, έχουν γίνει τα νεύρα τους τσατάλια με το άγχος αν θα βγουν δεύτερη φορά, ενώ έτσι θα κατοχυρώνουν σύνταξη… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πυροσβεστικά αεροπλάνα και εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν άφθονα για οπλικά συστήματα, αστυνομικό εξοπλισμό που ετοιμάζεται για να σε αντιμετωπίσει το σύστημα αν του πας κόντρα, για αγώνες της πλάκας και της κονόμας, για άχρηστους αγροφύλακες, για προσλήψεις “ημετέρων” στο δημόσιο , για παχυλότατους μισθούς και μπόνους ασύλληπτου ύψους για την οικονομία μας, για… για… για… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι με μια πρωτοφανή μεθοδικότητα, συνεννόηση και ταχύτητα δόθηκαν χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης σε έναν ψευτοκαλόγερο με offshore και πολιτικές διασυνδέσεις και ότι για οποιαδήποτε παρανομία φταίνε κατώτεροι υπάλληλοι και μόνον… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου είπαν ότι το σκάνδαλο Ζαχόπουλου ήταν μία εξωσυζυγική σχέση, ξεχνώντας τα πάντα γύρω από τους αποχαρακτηρισμούς και καταστροφή αρχαιολογικών χώρων, τις παράνομες και ύποπτες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, τη σχέση με τη Νατάσα και την αποπληρωμή του ψευτοπτυχίου της μέσω του διορισμού του… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Βάζουν την αστυνομία που εσύ πληρώνεις να σε δέρνει, εσένα… τα παιδιά σου… τον πατέρα σου…, αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις. Ενίοτε υπάρχουν και “μεμονωμένα περιστατικά”. Πληρώνεις αδρά για τη διατήρηση του στρατού κατοχής και προστασίας του δυνάστη σου, που δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική εγκληματικότητα αλλά έχει εξαιρετικές επιδόσεις εναντίον των πολιτών! Κι όμως προτιμάς να στρουθοκαμηλίζεις… και να κοιμάσαι όρθιος!
•Για τις πυρκαγιές του ‘07 στην Ηλεία σου λένε ότι φταίει μία γιαγιά μου της “άρπαξε το τηγάνι” και αφού έχεις χάσει πλέον κάθε σχέση με τη λογική μπορούν να σε πείσουν και για αυτό! Το ότι κάποιοι έβγαλαν και βγάζουν από αυτό ουδόλως σε προβληματίζει και συνεχίζεις… να κοιμάσαι όρθιος!
•Αφού σε φλόμωσαν και συνεχίζουν να σε φλομώνουν στο ψέμμα και συ συνεχίζεις να καταπίνεις αμάσητη ό,τι αρλούμπα σου σερβίρουν τα δελτία των 8, είπαν να τελειώνουν με την τελευταία ανάσα της Αττικής. Αφού το άτιμο το άρθρο 24 δεν αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση είχε άλλο πρόγραμμα και αφού τα δάση είναι εμπόδιο στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης (άσε που τα πεύκα είναι και επιβαρυντικός παράγοντας), μία φωτιά μπορεί να φέρει το “επιθυμητό” αποτέλεσμα! Και επειδή οι άνθρωποι βιάζονται ήδη έβγαλαν από το συρτάρι τα σχέδια Σουφλιά! Αλλά πού να διανοηθείς ότι η κυβέρνηση στήνει τέτοια παιχνίδια, χίλιες φορές να φταίνε οι εξωγήινοι! Γι αυτό αυτοί διηγούνται τα κακοστημένα σενάριά τους και τις εκδοχές για το τι έφταιξε… και συ κοιμάσαι όρθιος!

•Αφού σου στέρησαν και τον τελευταίο πνεύμονα οξυγόνου και δεν αντέδρασες, δεν ξύπνησες, δε συνειδητοποίησες ποιος είναι ο δυνάστης σου, το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι οι πρώτες καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που θα σε πνίξουν!Ίσως έτσι να ξυπνήσεις αν και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσεις… να κοιμάσαι όρθιος!
Αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να κάνεις και συ κάτι και δε μπορείς να περιμένεις τον επόμενο που περιμένει αραχτά να παραλάβει την εξουσία, ότι δεν υπάρχουν “από μηχανής Θεοί”… ένα παραμύθι ήταν για να ξεγλιστράει αυτός που τα ‘κανε κώλο, ότι το σύστημα που σε εξουσιάζει και σε απομυζά στήνει ένα δικομματικό παιχνίδι ώστε να πέφτεις “από τον Άννα στον Καϊάφα” και τελικά να δουλεύεις για αυτό… ίσως κάτι να αλλάξει! Ως τότε όμως θα είσαι έρμαιο στα χέρια τους. Αυτοί θα τρωγοπίνουν στην υγειά του κορόιδου… και συ θα κοιμάσαι όρθιος!

free counters