EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Deb8.gr: «Συζητάμε προγράμματα»


Ο ιστότοπος deb8.gr (το «deb8» είναι συντομογραφία του «debate») είναι μια από τις αξιολογότερες προσπάθειες στο ελληνικό διαδίκτυο.

Η κύρια δουλειά που κάνουν τα παιδιά εκεί είναι να «σπάσουν» τα δυσνόητα, δυσανάγνωστα και ακατάληπτα «προγράμματα» των κομμάτων σε ενότητες ανά θέμα και να κάνουν μια παράλληλη παρουσίασή τους. Πράγμα που είναι ουσιώδες σε μια σοβαρή εκλογική διαδικασία, δεδομένου ότι το ζητούμενο στις εκλογές δεν είναι η γραβάτα, το κοστούμι, το μακιγιάζ ή η φράντζα του αρχηγού κάθε κόμματος, αλλά το πρόγραμμα που, υποτίθεται, καταθέτει στο εκλογικό σώμα προς έγκριση.

Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν σοβαρά βήματα για ένα καλύτερο επίπεδο πληροφόρησης (αντί της μονοδιάστατης, κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»).

Παράλληλα με την παρουσίαση των προγραμμάτων, το deb8.gr οργανώνει και «εναλλακτικά ντημπέιτ», με πολιτικούς απ' όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα δεχτούν να συμμετάσχουν. Τις ερωτήσεις υποβάλλουν οι χρήστες από το ίντερνετ και οι πολίτες που είναι παρόντες.

Η συμμετοχή σε μια τέτοια ενεργή προσπάθεια, έχει μεγάλη αξία καθώς, ανεξάρτητα από την συμμετοχή ή όχι σε εκλογικές διαδικασίες, αυξάνει την πληροφόρηση αλλά και τον έλεγχο στους «πολιτικούς» και τις πολιτικές που ασκούν.

Η ομάδα του deb8.gr έχει ανακοινώσει στο Twitter ότι το διαδικτυακό ντημπέιτ θα γίνει την Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα «με πολλούς καλεσμένους και θεματολογία που μας ενδιαφέρει». Περισσότερα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον ιστότοπο.
exoapotinvouli


free counters