EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η "γυμνή φωτογράφηση" του Χριστοφοράκου..

Μιας και ο Χριστοφοράκος δεν έρχεται στην Ελλάδα, και για να μην ξεχάσουμε το πρόσωπο του αποφάσισε να ενδώσει στις πιέσεις μεγάλου εκδοτικού περιοδικού και να κανει το μεγάλο βήμα.

Έδωσε συνέντευξη και έκανε την φωτογράφιση της χρονιάς έναντι αδράς αμοιβής βεβαίως βεβαίως (να βάλει και κάτι στην άκρη τωρα που θα πεινάει). Καθήκον μας και υποχρέωση μας να έχουμε σε παγκόσμια αποκλειστικότητα μόνο για σας το εξώφυλλο του περιοδικού που αναμένεται να κυκλοφορήσει εντος των ημερών.

Απολαύστε τον...

trelokouneli
Read more...

Η Δεξιά "δολοφονεί" τον Θοδωρή Ηλιόπουλο! Εμείς θα το ανεχτούμε;


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου 2008 επί της οδού Ακαδημίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών! Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έχει 4 αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια, απλώς τα παρακολουθούσε μαζί με άλλους πολίτες! Και όμως, αυτός είναι ο μόνος που παραμένει φυλακισμένος στον Κορυδαλλό (απ' όλους τους συλληφθέντες εκείνων των ημερών) ως "εχθρός της δημοκρατίας"!
Και μην έχοντας άλλο τρόπο να αντισταθεί, να διαμαρτυρηθεί, να ακουστεί, αποφάσισε να αρχίσει απεργία πείνας! Μία πράξη που, προφανώς, δεν είναι αρκετά συγκινητική για να "παίξει" στα δελτία ειδήσεων, δεν είναι αρκετά απελπισμένη για να... ευαισθητοποιήσει!
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος επιλέχτηκε από την Ολιγαρχία και τη Δεξιά της διακυβέρνηση ως παραδειγματισμός! Όχι γιατί δεν εσυμμορφώθη προς τας υποδείξεις, αλλά γιατί "κληρώθηκε" να μας θυμίζει, ότι η ίδια μοίρα μας προσμένει έτσι και σηκώσουμε κεφάλι! Διότι, ακόμα και εάν δεχθούμε ότι είχε συμμετοχή στα επεισόδια, γιατί όλοι οι άλλοι αποφυλακίστηκαν και μόνος αυτός έμεινε μέσα; Τι το ιδιαίτερο έχει ο Θοδωρής; Είναι ο αρχηγός καμιάς "σέχτας", ο "πράκτορας" καμιάς ξένης μυστικής υπηρεσίας; Τι ακριβώς τον "διακρίνει" από τους υπολοίπους;
Ο Θοδωρής είναι αυτός που η Δεξιά και η Ολιγαρχία επέλεξαν για να εξαντλήσουν επάνω του όλη τους τη σκληρότητα... Και αυτός, αποφάσισε, μιας και κανείς δεν τον ακούει, να... πεθάνει!
Σύντομα, πλησιάζει ο καιρός, που το Φθινόπωρο θα μας φέρει αντιμέτωπους με το σύστημά τους και τα όργανα καταστολής τους! Έρχονται οι μέρες των αγώνων και των απεργιών που θα γκρεμοτσακίσουν αυτή την άθλια οπερέτα που μας κυβερνά! Και εμείς, που πήραμε απόφαση να σταθούμε απέναντί τους, ίσως είμαστε οι επόμενοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ τους! Πριν όμως ξεχυθούμε στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε, οφείλουμε να δώσουμε μία μάχη: της αποφυλάκισης του Θοδωρή!
Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες, ανθρωπιστές και άνθρωποι προοδευτικοί, αλλά να σιωπούμε μπροστά στην κατάχρηση εξουσίας της ίδιας της εξουσίας!
Όταν την ίδια ώρα, λαμόγια, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, έμποροι ναρκωτικών, υπόκοσμος, όλοι αυτοί και δεν ξέρω πόσοι ακόμα, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, είναι φαρσοκωμωδία η κράτηση του Θοδωρή! Είναι καθαρή απόδειξη της άδικης κοινωνίας μας -που ούτε τον δικάζει- του σάπιου συστήματος της δήθεν δημοκρατίας τους!
Εάν, εμείς οι Αριστεροί του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούμε μία κοινωνία της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής Αρετής, πρέπει τώρα να απαιτήσουμε ή την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης του Ηλιόπουλου ή την αποφυλάκισή του! Το να αφήνουμε όμως έναν νέο άνθρωπο να αργοπεθαίνει φυλακισμένος, όμηρος στα χέρια του ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ μας ατιμάζει, μας προσβάλλει...
Η Δικαιοσύνη και η Αρετή, σύντροφοι, δεν θα έλθει ως θείον δώρο από ψηλά, ούτε από κάποιον μεσσία! Εμείς θα τις απαιτήσουμε, εμείς θα τις εφαρμόσουμε, εμείς θα τις περιφρουρήσουμε! Και από τον Θοδωρή Ηλιόπουλο ξεκινώντας, κάνουμε μία καλή και αναγκαία αρχή!

stoxasmos-politikh
Read more...

Star...Prison


Γυναικεία ματαιοδοξία για αναγνώριση; Ανάγκη για ψυχαγωγία; "Επένδυση" για καλύτερες συνθήκες κράτησης; Ποιο είναι το κίνητρο που ωθεί τις φυλακισμένες να παίρνουν μέρος σε καλλιστεία πίσω από τα κάγκελα; Γιατί και τέτοια γίνονται και μάλιστα σε πολλές χώρες, απ' όπου και οι φωτογραφίες.

Η απονομή της τιάρας εν μέσω ζητωκραυγών των συγκρατούμενων της "Star Prison"

Το κλίμα... πανηγυριώτικο

Τολμηρό ντύσιμο στην αυτοσχέδια πασαρέλα

Ένα ιδιότυπο fanclub για την υποψήφια με τον αριθμό 2

Χαμός στο μακιγιάζ και κομμωτήριο. Μη μένετε στην... κοιλίτσα. Οk, δεν είναι και μοντέλα!

Έτοιμες για τη λαμπερή βραδιά υπό το βλέμμα του δεσμοφύλακα!



show-bitchVIP


Read more...

Λευκάδα: Κακοποίηση νεαρού Ρομ από την αστυνομία μπροστά στα μάτια των γονέων του

Στην Λευκάδα συνεχίζονται οι διωγμοί και οι κακοποιήσεις των Ρομά (τσιγγάνων). Στις 14 Αυγούστου το απόγευμα, 4 ασφαλίτες χωρίς να δείξουν ταυτότητες κακοποίησαν βάναυσα και αναίτια έναν νεαρό Ρομ (τσιγγάνο) και την μητέρα του κατά την διάρκεια εξακρίβωσης στοιχείων. Στις παρακλήσεις των γονέων του να σταματήσουν να τον χτυπούν, οι ασφαλίτες απάντησαν με χυδαίες βρισιές και απειλές . Ο νεαρός οδηγήθηκε μαζί με τους γονείς του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, από όπου αφού τον δέσανε και τον πλύνανε με μάνικα, για να φύγουν τα αίματα, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Ο γιατρός του νοσοκομείου αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε χαρτί που να πιστοποιεί τα ευρήματα της εξέτασης που του έκανε, παρά τις εκκλήσεις του νεαρού. Ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος μετά από μιάμιση μέρα, αφού υποχρεώθηκε να υπογράψει ενοχοποιητικά εναντίον του έγγραφα, τα οποία δεν ήταν σε θέση να διαβάσει. Οι γονείς θα καταθέσουν μήνυση κατά της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο με την συγκλονιστική μαρτυρία του νεαρού Ρομ και των γονέων του, όπου επιβεβαιώνονται, για ακόμη μια φορά, αυτά τα οποία έχουν καταγγελθεί πρόσφατα όσον αφορά την κακομεταχείριση των Ρομά (τσιγγάνων) στην Λευκάδα.




[ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ»]


Read more...

Περισσότερους θανάτους θα προκαλέσει το εμβόλιο παρά η γρίπη!!!



















Αυστηρή προειδοποίηση ότι το εμβόλιο για τη νέα γρίπη συνδέεται με μια θανατηφόρα ασθένεια του νευρικού συστήματος, έστειλε η βρετανική κυβέρνηση με επιστολή της σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών σε όλη τη χώρα
Η επιστολή από την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας προτείνει να γίνει ενημέρωση των πολιτών πριν εμβολιαστούν, καθώς τον Οκτώβριο το πρώτο στάδιο ανοσοποίησης αναμένεται να εφαρμοστεί σε 13 εκατ. ανθρώπους. Η Υπηρεσία ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Βarre (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το εμβόλιο κατά της γρίπης των χοίρων. Το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερικά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι παρόμοια εξέλιξη υπήρξε το 1976 στις ΗΠΑ όταν περισσότεροι άνθρωποι (25 τον αριθμό) είχαν πεθάνει από το εμβόλιο παρά από το τότε ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων. Εκείνη την περίοδο είχαν καταγραφεί 500 περιπτώσεις του συνδρόμου GuillainΒarre. Τo εμβόλιο είχε αποσυρθεί 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, όταν είχε πλέον γίνει προφανής η σύνδεσή του με την πρόκληση του μοιραίου συνδρόμου, το οποίο σε κανονικές συνθήκες παρουσιάζεται σε 1-2 άτομα για κάθε 100.000 πληθυσμού.

apolitistosteki
Read more...

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΕΙΧΟΣ

( Για διαδικτυακή πρόσβαση)
Στο στάδιο ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης του Μεγάλου Σινικού Τείχους βρίσκονται οι αρχές της Κίνας. Το τείχος που ξεκίνησε να χτίζεται το 210 π.Χ. και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 15 αιώνα μ.Χ. έχει φωτογραφηθεί λεπτομερώς από άκρη σε άκρη σε όλο το μήκος του στις εννέα επαρχίες και αυτόνομες περιοχές της βόρειας Κίνας στις οποίες εκτείνεται. Οι φωτογραφίες αυτή τη φάση τοποθετούνται σε έναν ηλεκτρονικό χάρτη ώστε να σχηματίσουν μια τσισδιάστατη απεικόνιση που ο καθένας από τον υπολογιστή του θα μπορεί να επισκεφθεί σε μορφή εικονικής πραγματικότητας. Με την ψηφιοποίηση του Σινικού Τείχους για πρώτη φορά θα υπολογιστεί το ακριβές μήκος του Τείχους, ενώ συγχρόνως θα δημιουργηθεί και ένα λεπτομερές αρχείο της κατάστασής του ώστε να προλαμβάνονται οι ζημιές και να προγραμματίζονται αναπαλαιώσεις.
- Περιοδικό Good morning china

i-diadromi
Read more...

Στο Βόλο θέλουν τους γάμους, αλλά προτιμούν και τα διαζύγια


Οι Βολιώτες παντρεύονται εύκολα, χωρίζουν εύκολα, αλλά κάνουν παιδιά δύσκολα, αυτό διαπιστώνεται σε σύγκριση των δηλωθέντων στοιχείων για τους πρώτους οχτώ μήνες του 2009 σε σχέση με την ίδια αντίστοιχη περίοδο του 2008, μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Βόλου και του Ληξιαρχείου Βόλου. Τη στιγμή που οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 13,5%, αυξήθηκαν παράλληλα και τα διαζύγια κατά...




13,6%, με τα διαζύγια κατά αντιδικία να σπάνε τα «κοντέρ», αφού παρουσιάζουν αύξηση 31,4%, ενώ οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6,1%.

Αύξηση 31,4% στα διαζύγια με αντιδικία και 3,2% στα διαζύγια κοινής συναίνεσης σημειώθηκε στο Νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τμήματος Πολιτικών υποθέσεων του Πρωτοδικείου Βόλου για το έτος 2009 και συγκεκριμένα για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τα μέσα Αυγούστου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2008.
Οι αριθμοί είναι απόλυτοι και καθόλα ξεκάθαροι. Ενώ πέρσι για τους πρώτους οχτώ μήνες του έτους, κατατέθηκαν 350 αγωγές, φέτος ο αριθμός αυτός εκτοξεύτηκε στις 460 αγωγές, δηλαδή 110 αγωγές περισσότερες, που μεταφράζεται σε ποσοστιαίες μονάδες ως αύξηση 31,4%.
Αλλά και στα διαζύγια κοινής συναίνεσης προκύπτει αύξηση που αγγίζει το 3,2%. Συγκεκριμένα, για το έτος 2008 από 1 Ιανουαρίου έως τα μέσα Αυγούστου, κατατέθηκαν 596 αιτήσεις, ενώ για την αντίστοιχη περίοδο για το έτος 2009, κατατέθηκαν 19 αιτήσεις παραπάνω φτάνοντας τις 615.
Συνολικά στους πρώτους οχτώ μήνες του έτους 2008, έγιναν 946 αιτήσεις διαζυγίου, συμπεριλαμβανομένου τον αριθμό των διαζυγίων με αντιδικία και των κοινής συναίνεσης. Για το έτος 2009 μέχρι τα μέσα του μήνα Αύγουστου και ενώ απομένουν άλλοι τέσσερις περίπου μήνες μέχρι το κλείσιμο του χρόνου, παρουσιάζεται ήδη σημαντική αύξηση που αγγίζει το 13,6%, αφού οι αιτήσεις μέχρι στιγμής φτάνουν τις 1075, ενώ για ολόκληρο το 2008 κατατέθηκαν 1536 αιτήσεις.

ΓΑΜΟΙ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Βόλου, από το ξεκίνημα του έτους 2008 μέχρι και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς σημειώθηκε συνολικό ποσοστό αύξησης 13,5%, ενώ η προτίμηση του θρησκευτικού γάμου φαίνεται πως καλά κρατεί και υπερισχύει σταθερά έναντι του πολιτικού. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συνολικά 199 γάμοι, από τους οποίους οι 140 ήταν θρησκευτικοί και οι 59 πολιτικοί, ενώ για την ίδια περίοδο για το έτος 2009 τελέστηκαν 226, από τους οποίους οι 158 ήταν θρησκευτικοί και 68 πολιτικοί.

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001&nodeId=2&articleId=17628

troktiko
Read more...

Εδώ είναι Μύκονος,δεν είναι παίξε γελασε...

Απο τον Ιαν Ράνκιν

Μύκονος. Πίσω από το παραμυθένιο (στη κυριολεξία) lifestyle που δημιουργούν οι εγχώριοι Αλ Καπόνε και τα ΜΜΕ που ελέγχουν, κρύβεται η πραγματική αλήθεια. Η Μύκονος, δεν είναι παρά τα «Ζωνιανά των Κυκλάδων». Εδώ όπου μια χούφτα νταβατζήδες του τόπου, πηδάνε, πηδιούνται, χτίζουν παράνομα, γράφουν, εκεί που δεν παίρνει φως την Εφορία και το ΣΔΟΕ, και στέλνουν άμα λάχει και τους γραφικούς ρεπόρτερ του Σταρ τσάνελε, για να δείξουν στον αποχαυνωμένο λαό τις καυτές νύχτες της καλοπέρασής τους.

Μόνο που όταν αυτές οι νύχτες κουβαλάνε και το θάνατο, οι νταβατζήδες αποσύρονται διακριτικά και αφήνουν τα δύστυχα τσιράκια τους, τους «σερβιτόρους» τους να καθαρίσουν. Σερβιτόροι τους είναι οι Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Αστυνομία που κάνει τα στραβά μάτια και φυσικά κρατικές υπηρεσίες σαν την αμαρτωλή Πολεοδομία Σύρου. Douzon Zammit. O νεαρός αυστραλός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους σεσημασμένους μπράβους του νησιού, έδωσε την ευκαιρία στον Αβραμόπουλο να δείξει το «ανθρώπινο» πρόσωπό του στις κάμερες και σ ένα ξετσίπωτο........




κράτος με βαρύγδουπες δηλώσεις να υποδυθεί τον νοικοκύρη. Υποσχέθηκε ότι θα βάλει τάξη στο χάος του νησιού, αλλά πάπαλα.

Η Μύκονος του Πασοκικού νεοπλουτισμού, των Κωστόπουλων, των Τσουκάτων, των Τζουμάκων ήλθε κι έδεσε γλυκά με τη Μύκονο των γαλάζιων εξουσιαστών που με τη σειρά τους ήλθαν να απολαύσουν τα κάλλη της. Βαρβιτσιώτης, Λιάπης, Σπηλιωτόπουλος, Βουλγαράκης, Δούκας, Παναγιωτόπουλος και φυσικά ο θρυλικός Μάκης Γιακουμάτος. Ο πιο έκπληκτος απ όλους είναι ο Γιάννης Παπαθανασίου που ανακαλύπτει ξαφνιασμένος την φοροδιαφυγή του γνωστού beach bar «ΝΑΜΜΟΣ» στη Ψαρού, ο ιδιοκτήτης του οποίου Ζαννής Φραντζέσκος, από μπάρμαν στο Caprice, είπε να μιμηθεί τη ζωή των Κροίσων, αγόρασε ένα πανάκριβο Riva κι έφερε τον παιγνιδιάρη Αντώνη Ρέμο να τραγουδήσει, για την ψυχή της μάνας του. Ετσι εμφάνισε για μια συναυλία που μάζεψε όλα τα κοσμικά χρυσαφένια σκουπίδια του lifestyle, τόσα έσοδα, όσα θα έβγαζε και η δύστυχη Εφη Θώδη στην Τρύπια Ραχούλα Τρικάλων. Mιλάμε για τη θλιβερή διαχρονική κατάντια ενός (παρα) κράτους.

ΜΕ ΤΗΝ «ΕΓΓΥΗΣΗ» ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

Ο εξευτελισμός του νησιού, σανίδωσε τα γκάζια επί Πασοκικού νεοπλουτισμού. Τότε που τα πράσινα πρώην ταγάρια των Εξαρχείων και της περιφέρειας ανακάλυπταν την Μυκονιάτικη γκλαμουρια και οι κρατικοδίαιτοι νταβατζήδες έσπευδαν ν αγοράσουν γη και να χτίσουν βίλες για συζύγους και παλλακίδες. Η Πολεοδομία Σύρου, παρακολουθούσε όπως οι τσιλιαδόροι της Μαφίας, το οικιστικό όργιο των νεοφερμένων επιχειρηματιών οι οποίοι μπάζωναν τη θάλασσα και έχτιζαν ιδιωτικά λιμάνια και δύο και τρεις ορόφους που τους ονόμαζαν «υπόγεια» στα χαρτιά, με την ευλογία του ΥΠΕΧΩΔΕ και των αρμοδίων υπηρεσιών. Τα νεόπλουτα τζάκια, οι διαπλεκόμενοι, οι κρατικοδίατοι νταβατζήδες «κουβάλησαν» μαζί τους, μπράβους, μπαρμεν, εστιάτορες, σερβιτόρους, βίζιτες, τηλεπερσόνες (δεν απέχουν από τις προηγούμενες) και πάει λέγοντας. Η Πολεοδομία Σύρου, ισχυριζόταν ότι δεν διαθέτει μπουλντόζες για να επιβάλλει το νόμο γκρεμίζοντας τα αυθαίρετα. Και ο καιρός περνούσε με τους τοπικούς παράγοντες να κλείνουν μάτια και στόμα ζαλισμένοι από το άρωμα ης γκλαμουριάς.

Η μόνη εξαίρεση στην όλη σαπίλα, ήταν η παραίτηση του πλέον προβεβλημένου δημάρχου Βερώνη και της συζύγου του Μαργαρίτας Γρυπάρη, η οποία ήταν αντιπρόεδρος στο Κέντρο Υγείας, που δέχθηκε -πολύ αργά- τον θανάσιμα τραυματισμένο αυστραλό, από την ταξιαρχία των μπράβων. Πολλοί έκαναν λόγο για τις τεράστιες ευθύνες του ζεύγους Βερώνη. Πιθανόν αυτές οι ευθύνες να τους οδήγησαν όταν χαμήλωσαν οι προβολείς της δημοσιότητας στην παραίτηση. Φυσικά ο δήμαρχος στο διάστημα της θητείας του είχε επιστρατεύσει κάθε επώνυμο ντόπιο στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και τον Θόδωρο (Χαριτόπουλο του) Καραμανλή, τον έπεισε ν ασχοληθεί με τα κοινά.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΟΥ

Ένα νέο παιδί χάθηκε έτσι, χωρίς λόγο και αιτία. Δέκα ολόκληρες ώρες έπρεπε να περάσουν για να φτάσει το απίστευτο αυτό περιστατικό στα αυτιά της αστυνομίας! Δήμος, Κέντρο Υγείας και εμπλεκόμενοι σιωπούσαν, ώσπου η Αυστραλιανή Πρεσβεία να ενημερώσει την Αστυνομία! Οι 4 υπάλληλοι των μαγαζιών Tropicana και Cavo Paradiso, στην παραλία Paradise της Μυκόνου που απρόκλητα σκότωσαν 1 και τραυμάτισαν άλλους 3, θα συλληφθούν για να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις εξ αυτών μετά!
Εν τω μεταξύ, τα Μ.Μ.Ε. αποκαλύπτουν τα κυκλώματα προστασίας που ελέγχουν την διασκέδαση στο νησί. Η μία μετά την άλλη, οι καταγγελίες από Έλληνες που ήρθαν αντιμέτωποι με τους μπράβους της Μυκόνου βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Μύκονος διασύρεται διεθνώς και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν - το οποίο δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό σφυρίζουν αδιάφορα.

Ας μπει επιτέλους ένα τέλος στο παραμύθι, ότι οι υπάλληλοι προστασίας είναι οικογενειάρχες...Δεν είναι οικογενειάρχες κάποιοι που βάζουν έτσι τέλος στην ζωή ενός παιδιού, ούτε είναι οικογενειάρχες εκείνοι που καταστρέφουν τόσο βάναυσα μια ολόκληρη οικογένεια!


Ένα νέο παιδί, επέλεξε την Μύκονο για τις διακοπές του, το ξυλοκοπούν μπράβοι μέχρι θανάτου και κάποιοι μπλοκάρουν τον μηχανισμό που οι ίδιοι ελέγχουν και κανείς δεν μαθαίνει τίποτα για 10 ολόκληρες ώρες. Σε ποιόν είναι δυνατόν να ζητηθούν και να αποδωθούν ευθύνες, στον τελευταίο αστυνομίσκο που αντιμετωπίζει το μπλόκο και την περιπολία ως ευκαιρία για καμάκι, στις γκόμενες που οδηγούν γουρούνες και μηχανάκια; Ή μήπως πρέπει να αποδωθούν ευθύνες στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας επειδή δεν ενημέρωσαν την αστυνομία, την ώρα που δεν τολμούσαν ούτε να βήξουν όταν ήταν παρούσα η πρώην αντιπρόεδρος. Ανθρώπινες μηχανές με 32 ώρες συνεχούς βάρδιας και συχνά δίχως νοσοκόμα. Γιατροί που ξεπερνάνε τα όριά τους υπακούοντας στον άγραφο κώδικα της ηθικής και της ανθρωπιάς.
Τότε τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες σημείωναν:
“Τραγικές ελλείψεις σε δυναμικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, που μάλλον άδικα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας του θανάτου του νεαρού Αυστραλού.


Πίσω από τη λάμψη και τα καυτά ρεπορτάζ η οδυνηρή αλήθεια που αποκαλύπτει τη γύμνια της Πολιτείας η οποία είναι πιο προκλητική απ αυτή των κοριτσιών που λιάζονται στις όμορφες παραλίες.

Επικεφαλής στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου βρίσκεται μια Τριμελής Επιτροπή -μόνο στις Κυκλάδες δεν έχουν καταργηθεί αυτές οι Επιτροπές-η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Πανταζόπουλο, ο οποίος είναι ναυτιλιακός πράκτορας! Αντιπρόεδρος είναι η κα Μαργαρίτα Γρυπάρη, παιδίατρος του κέντρου και Γραμματέας είναι ο Αντιδήμαρχος Αλέκος Βαμβακούρης. Οι θέσεις τους είναι άμισθες. Δυο μήνες πριν η κα Γρυπάρη με επιστολή της στον Υπουργό Υγείας κο Δ. Αβραμόπουλο-η επιστολή δημοσιεύθηκε στη τοπική εφημερίδα "Μυκονιάτικη", είχε επισημάνει τις τραγικές ελλείψεις του Κέντρου Υγείας. Φυσικά η Πολιτεία δεν ανταποκρίθηκε παρότι ο αρμόδιος υπουργός συχνά εξαγγέλει διορισμούς νοσηλευτικού προσωπικού.

Στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, υπάρχουν μόνο 2 νοσοκόμες ενώ χρειάζονται τουλάχιστο 8 για να καλύπτουν τις ανάγκες. Γιατρός υπάρχει μόνο ένας για κάθε ειδικότητα. Το καλοκαίρι oι άδειες είναι "απαγορευτικές" στους γιατρούς αλλά και στο ανύπαρκτο έτσι κι αλλιώς νοσηλευτικό προσωπικό. Ένας χειρουργός για παράδειγμα βρίσκεται όλο το χρόνο σε εφημερία. Το ίδιο και οι υπόλοιπες ειδικότητες. Όταν υπάρχει εφημερία οι γιατροί βάρδιας συμπληρώνουν 32 ώρες στο Κέντρο Υγείας, με συνεχή περιστατικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το βράδυ της εγκληματικής ενέργειας εφημέρευαν 3 γιατροί-δύο αγροτικοί και μια νέα γιατρός που συμπλήρωνε κάποιους μήνες στο νησί. Εμφανίστηκε αμέσως και ο χειρουργός. Κύριο μέλημά τους ήταν η ζωή του άτυχου νέου κι όχι να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Νοσοκόμα βάρδιας δεν υπήρχε, λόγω έλλειψης προσωπικού.


Διευθυντής του Κέντρου Υγείας είναι ο κος Χρήστος Κλεάνθους. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για έναν ευσυνείδητο επιστήμονα που έχει αφιερωθεί στη προσπάθεια να λειτουργεί με αξιοπρέπεια το Κέντρο Υγείας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.”

Καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορείς να αποτρέψεις έναν τουριστικά ασυνείδητο και έναν άνθρωπο περιορισμένης ευθύνης να γίνει επιχειρηματίας ακόμα και σε ένα ιδιαίτερο μέρος με βαρύ τουριστικό όνομα όπως η Μύκονος, όμως δεν θα καταλάβουμε ποτέ τον λόγο που θα πρέπει να γίνεις και συνεργός τους και να καθαρίζεις τις δικές τους ακαθαρσίες σαν να είσαι η τελευταία δούλα τους.

ΤΟ ΚΟΦΤΗΡΙΟ «ΝΑΜΜΟΣ»

Ένα beach bar 200 μέτρων στη Ψαρού, ήταν ιδανικός τόπος για να γιατρέψει την ματαιοδοξία των εγχώριων celebrities. Μόνο που η επιχείρηση του νεαρού Ζαννή Φραντζέσκου, αντιγράφοντας τις συνήθειες των πελατών της, απέφευγε τα ραντεβού με την Εφορία. Μπορεί να νοίκιαζε 3000 ευρώ τη ξαπλώστρα αλλά στα δικά του Ζωνιανά, στη Μύκονο, ήταν εκείνοι τα Αφεντικά. Όταν έχεις πελάτες τον Κόκκαλη, τον Λιακουνάκο, τον Βαρδινογιάννη, τον Κοπελπύζο, τον Καίσαρη, αισθάνεσαι ημίθεος όταν σου δίνουν την ευκαιρία να τους σερβίρεις η να καθαρίσεις τις εκκενώσεις τους στις τουαλέττες σου.

Ο Κόκκαλης θα άκουγε εδώ, από την αγωνίστρια αοιδό Βίκυ Λέανδρος τα «Χρόνια Πολλά», για τα 60στα γενέθλιά του, με καλεσμένους τους Κωστόπουλο, Λυμπέρη, Λιακουνάκο κι άλλα σύμβολα της εγχώριας χρυσόσκονης. Ο Κώστας Καίσαρης σ ένα επιχειρηματικό παρτι του θα έβαζε φωτιά στο νησί με καλεσμένη την Πέτρα Νέμκοβα, ένα μοντέλο που είχε γλιτώσει από το τσουνάμι και βρέθηκε στη Μύκονο αποφασισμένη να τη γλιτώσει και από τους πορτοφολάδες που της προσέφεραν χιλιάδες ευρώ για να περάσουν τη νύχτα μαζί της. Ένα κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικής είχε γίνει τύφλα στο μεθύσι κι αφού βούτηξε στη θάλασσα μπροστά στο «ΝΑΜΜΟΣ», θέλησε να εξέλθει γυμνός από τα κύματα, αλλά το θέαμα ήταν τόσο αστείο που έσπευσε ένας μπράβος του μαγαζιού και τον τύλιξε στις φτερούγες του.

Φέτος στο ίδιο μαγαζί στριμώχθηκαν πάνω από 2000 άτομα για ν απολαύσουν τον αοιδό Αντώνιο Ρέμο. Οι εισπράξεις ιλιγγιώδεις, μια και οι νεόπλουτοι είχαν ανάγκη να κάνουν επίδειξη πλούτου εν μέσω κρίσης. Η Σάρα και η Μάρα, έδωσαν το παρόν. Οι «σεσημασμένοι» εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και των ΜΜΕ και φυσικά οι κάμερες του Σταρ με τον Νίκο Τσιλιπουνιδάκη-τον τηλεοπτικό βιογράφο της νεόπλουτης ξιπασιάς. Οι ιδιοκτήτες του «ΝΑΜΜΟΣ» θεώρησαν σκόπιμο να μη δηλώσουν στην Εφορία τα πραγματικά έσοδα της βραδιάς. Άλλωστε το Κράτος διασκέδαζε στο μαγαζί τους-ποιος να τους ακουμπήσει; Εδώ που τα λέμε δύσκολα και ο Παπαθανασίου θα καταφέρει να εισπράξει το πρόστιμο. Κάπου στους γραφειοκρατικούς δαιδάλους θα χαθούν τα πειστήρια του εγκλήματος.Όπως χάθηκαν τα 30 εκατ. που έδωσε η οικογένεια Παναγόπουλου στους απαγωγείς. Το ανεξάρτητο παρακράτος της διαπλοκής και του lifestyle, έχει πρωτεύουσα. Εδώ είναι Μύκονος, δεν είναι παίξε γέλασε…

irakliowebradio
Read more...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΘΟΔΩΡΗ

Αφιερωμένο στον Θοδωρή Ηλιόπουλο που έχει σήμερα τα γενέθλιά του.
ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ διανύει από σήμερα την 40η ημέρα απεργίας πείνας
στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.
ο τίτλος του τραγουδιού:in the name of the father από inner terrestrials



ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Read more...
free counters