EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

EΛΕΥΘΕΡΟΣ!

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος είναι ελεύθερος!!!
ΔΕΚΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ

ΕΞΕΔΟΘΗ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 2647/2009 ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Η προγραμματισμένη πορεία αλληλεγγύης σήμερα θα γίνει κανονικά. 7:00μμ στα Προπύλαια.
exoapotinvouli



Read more...

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ TOY ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Read more...

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ παράσταση στο Βόλο από την Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου



Η νεοσύστατη Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου,στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου,παρουσίασε χθές
26/8 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη" το πολυδιαβασμένο και αγαπημένο έργο του Γάλλου Β.Ουγκώ"η Παναγία των Παρισίων"σε θεατρική διασκευή για παιδιά της Β.Χαραμή.
Η ιστορία του "δύσμορφου" Κουασιμόδου ,κάτοικου του καμπαναριού της Παναγίας των Παρισίων ,παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη παράσταση,μέσα από τη σύγχρονη,γεμάτη φαντασιία και αυτοσχεδιασμό ματιά του σκηνοθέτη Τάκη Τσαρσιταλίδη.
Η παράσταση ανέδειξε το στερεότυπο της ομορφιάς,του κοινωνικού αποκλεισμού,του δικαιώματος να είναι κανείς διαφορετικός και την αποδοχή της κάθε μορφής ετερότητας,

αρμονικά συνδεδεμένα με την πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Κελέση.
Τις μελωδικές πραγματικά πινελιές ερμήνευσαν και οι 9 ηθοποιοί,μαζί τους και υψίφωνος Εβίτα Δραγούνη.
Χαρακτηρηστικό της παράστασης ήταν η ενεργή συμμετοχή των παιδιών-θεατών στο έργο, κατά μήκος και πλάτος της σκηνής αλλά και ανάμεσα στις κερκίδες των θεατών,με διάφορους "διαγώνισμούς" και χορωδίες.
Ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι(περί τα 400-450 άτομα)χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημα και τα συγχαρητήριά τους μετά το τέλος της παράστασης στους ταλαντούχους ηθόποιούς και συντελεστές της.
Ερμήνευσαν με κέφι και ικανότητα οι :
Άγγελος Βλάσης,Ελισάβετ Λουμπαρδιά,Γιάννης Μίχας,Γιώργος Μοσκιού,Γωγώ Ξανθάκη,Στέφανος Παϊζης,Σωτήρης Πανταζής,Φάνης Παυλόπουλος,Έλενα Φλώρου.
Η Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου παρουσίασε πέρυσι,με μεγάλη επιτυχία,το έργο του Antoine de Saint-Exupery "Ο μικρός πρίγκιπας" με τη συμμετοχή 10.000 μικρών και μεγάλων θεατών.
Στα μελλοντικά σχέδια τους βρίσκονται ο "Τομ Σογιερ" καθώς και"Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες".



Read more...

Μερίδιο στα κέρδη δίνει το YouTube στους χρήστες



Όσοι ανέβασαν βίντεο στο YouTube που περιλαμβάνεται σε υψηλές θέσεις της κατάταξης με τα δημοφιλέστερα βίντεο της τοποθεσίας, θα μπορούν στο εξής να λαμβάνουν διαφημιστικά κέρδη από την εταιρία.


«Πλέον, όταν το βίντεο που έχει ανεβάσει κάποιος στο YouTube συγκεντρώνει μεγάλη επισκεψιμότητα, του προτείνουμε να εμπορευματοποιήσουμε το βίντεο και να μοιραστούμε τα κέρδη», γράφει σε blog του YouTube ο διευθυντής παραγωγής, Σίναζ Ζακ.


Οι χρήστες των οποίων τα βίντεο πληρούν τις προϋποθέσεις, θα λαμβάνουν ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο η εταιρεία θα τους ρωτά αν ενδιαφέρονται να εμπορευματοποιήσουν τα βίντεο και να βγάλουν χρήματα από αυτά. Εάν συμφωνούν, η YouTube θα προσθέσει διαφημίσεις στα εν λόγω βίντεο και οι χρήστες θα λαμβάνουν το μερίδιό τους στα κέρδη σε μηνιαία βάση.
Γάτος
Το Τεφτέρι



Read more...

Σήμερα θρηνούμε και νεκρό από τις φετεινές πυρκαγιές

Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πεζετέλ κατέπεσε και συνετρίβη στην Κεφαλλονιά, κατά την κατάσβεση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στον Κατελειό. Ο πιλότος είναι νεκρός.

Το αίμα του
όπως και το αίμα των 65 νεκρών του 2007, όπως και το αίμα του Αλέξη, όπως και το αίμα των νεκρών εργατών από «εργατικά ατυχήματα», με πιό πρόσφατο αυτό της ΛΑΡΚΟ,
βάφει τα χέρια του Επικινδυνότερου.



Read more...

ΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ Ο SUPERMAN ΛΟΓΩ ΑΞΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΚΡΥΠΤΟΝΙΤΗ



Έτη φωτός μακριά από τη Σερβία θα πετάει ο Superman καθώς η αυστραλιανή εταιρία Rio Tinto ενδιαφέρεται άμεσα για την αξιοποίηση ορυχείου κρυπτονίτη, του ορυκτού που απορροφά τις δυνάμεις του ήρωα κάθε φορά που... ο τελευταίος εκτίθεται στους πράσινους κρυστάλλους του. Ο υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων, Πέταρ Σκάντριτς, είχε ήδη διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της εταιρίας με σκοπό τη συμφωνία για την αξιοποίηση του ορυκτού που... στερεί τις υπερφυσικές δυνάμεις του Superman. Η σερβική κυβέρνηση ενδιαφέρεται άμεσα για την υλοποίηση επενδύσεων με ξένα κεφάλαια στην οικονομία της χώρας, προκειμένου να ενισχυθεί η εισροή ξένου συναλλάγματος, αλλά και να μειωθούν τα ελλείμματα.
ILITRELA NEWS

Read more...

Μουσικό διάλειμμα...


special thanks to: tzoutzouka



Read more...

Απαίσιες αλήθειες...


Ασφαλιστικό, ανεργία, έλλειψη επενδύσεων και δημόσιο χρέος : για όλα αυτά δεν θα ακούσουμε την αλήθεια μέχρι τις επόμενες εκλογές. Γιατί η αλήθεια είναι δυσάρεστη, είναι απαίσια. Αλλά η σημερινή ακραία και απόλυτη αντιπαράθεση των κομμάτων, δεν έχει σε τίποτε να κάνει με ότι αναγκαστικά θα γίνει αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Γιατί μπορεί να φαίνεται στον διεθνή ορίζοντα μια ελαφρά προοπτική
PRESS.GR


ανάκαμψης, αυτό όμως δεν αλλάζει σχεδόν σε τίποτε το γεγονός ότι στη Ελλάδα η κρίση γίνεται αισθητή με μεγάλη καθυστέρηση.
Μόλις τελειώσει το καλοκαίρι θα το αντιληφθούμε. Τα μηνύματα από την αγορά εργασίας θα είναι όλο και πιο αρνητικά. Μήνα με το μήνα θα χειροτερεύει η κατάσταση. Ο βασικός λόγος είναι ότι...

εδώ και χρόνια δεν κάνουμε τίποτα απολύτως για να αντιστρέψουμε την πορεία, για να αυξηθούν οι επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αφού δεν υπάρχει άλλος γνωστός τρόπος για την αύξηση της απασχόλησης. Μέχρι σήμερα ο τεράστιος δανεισμός έχει υποκαταστήσει την ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής, αλλά και του πολιτικού συστήματος του οποίου έτσι κι αλλιώς είναι εξάρτημα. Μέχρι σήμερα αυτός ο δανεισμός απέτρεψε την σύμμειξη του πυρήνα του οικονομικού συστήματος και καθυστερεί τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες στην αγορά εργασίας.
Το 2010 όμως θα χρειαστούν μεταξύ 70 και 80 δισεκατομμύρια ευρώ δάνεια για να έχουμε μάλιστα χειρότερα αποτελέσματα από τότε που δανειζόμασταν 30 δις. Δηλαδή μόλις πριν από πολύ λίγα χρόνια. Όσοι από τους πολιτικούς έχουν στοιχειώδη αίσθηση του τοπίου τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά. Είναι όμως τόσο απορροφημένοι με την ανούσια και εφʼ όλης της ύλης και τις περισσότερες φορές ακραία αντιπαράθεση που ξεχνάνε ή προσποιούνται ότι ξεχνάνε τις απαίσιες αυτές αλήθειες.
Για να συμβεί κάτι θετικό πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό! Και ότι ακόμη δεν μπορεί να υπόσχεσαι μπροστά στις κάλπες ανάπτυξη, καλύτερο κοινωνικό κράτος, περισσότερα χρήματα για την παιδεία, για την υγεία, κ.ο.κ. και να μην ξέρεις ταυτόχρονα, ποιες κρατικές δαπάνες θα μειώσεις και ποια κρατικά έσοδα και πως θα τα αυξήσεις. Και αν μεν το κρύβεις είσαι ένας κατεργάρης πολιτικάντης. Αν όμως δεν το ξέρεις και ούτε το φαντάζεσαι, είσαι επικίνδυνος…
Σύντομα θα αρχίσει πάλι ένας κύκλος έντονων αντιπαραθέσεων γύρω από φιλολαϊκά μέτρα και συζητήσεις περί αναδιανομής του εισοδήματος. Ας το πούμε καθαρά: αναδιανομή χωρίς παράλληλη αύξηση του πλούτου της χώρας δεν θα μας απαλλάξει από το μεγάλο πρόβλημα που είναι η μείωση της παραγωγής και η ύφεση. Στη χώρα που για να κάνεις μια επένδυση χρειάζεσαι περισσότερους δικηγόρους από μηχανικούς . Στη χώρα που η οικονομία από τους χώρους της παραγωγής μετακομίζει πια στις αίθουσες των εργατοδικείων.
Read more...

«Έχουμε σχέδιο...»

exoapotinvouli


Read more...

Τι γλώσσα μου έδωσαν; Eλληνική;


Hellenic Quest λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας....
ΓΚΟΛΑΝΤΙΕΣ


Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ Apple, o Πρόεδρος της οποίας Τζον Σκάλι είπε σχετικά: Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα
εκμάθησης της Ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει
καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μιαν εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή
σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων.

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες..

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως ..

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρμάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του
προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ Ίμυκο αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς
όρους, δηλαδή σαν γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον Ίμυκο ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο
συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας .

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής.
Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως νοηματική γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν σημειολογικές .

Νοηματική γλώσσα θεωρείται η γλώσσα στην οποία το σημαίνον, δηλαδή η λέξη, και το σημαινόμενο, δηλαδή αυτό, που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση), έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ σημειολογική είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το αμ πράγμα (σημαινόμενο) εννοείται με το αμ (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν πρωτογένεια, ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές,
σημαίνουν, δηλαδή, κάτι, απλώς επειδή έτσι 'συμφωνήθηκε' μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν..

ΟΛΕΣ οι λέξεις στην Ελληνική ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ, π.χ. η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ,
γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο
αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα Ίμυκος , Γνώσεις και Νεύτων αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες.

Και τούτο επειδή η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

< BR>
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη
=...LAND, ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό.....ισμός, ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο....,
ΦΩΝΟ...., ΜΑΚΡΟ...., ΜΙΚΡΟ......, ΔΙΣΚΟ...., ΓΡΑΦΟ..., ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ...,
ΣΥΜ..., κ.λπ..

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες
επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί
να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Read more...

Γυναικείος οργασμός: Μύθοι και πραγματικότητα



Ο οργασμός αναμφίβολα είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της γυναικείας σεξουαλικότητας. Διαχρονικά, αποτελεί το βασικό προβληματισμό, τόσο των ειδικών θεραπευτών, όσο και των αντίστοιχων ερευνητών που επιχειρούν να κατανοήσουν τους βιολογικούς και ψυχικούς μηχανισμούς που τον διέπουν.

Θα μπορούσε να περιγράψει κανείς το γυναικείο οργασμό ως ένα πολύπλοκο σύστημα πολυπαραγοντικών δεδομένων, που οι μύθοι και οι αντιλήψεις, τον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο. Η σημαντικότητά του, αναγκάζει τη γυναίκα να καθηλώνεται αγχωτικά στην αναζήτησή του, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να παγιδεύεται μοιραία, όταν πιστεύει ότι όλη της η σεξουαλική συμπεριφορά είναι η οργασμική της κορύφωση.

Ποια είναι τα στάδια της σεξουαλικής πράξης;


Η σεξουαλική πράξη αποτελείται από τέσσερα στάδια. Το πρώτο είναι το στάδιο της επιθυμίας, όπου έχουμε την αφύπνιση των ψυχικών και σωματικών αισθήσεων. Ακολουθεί η φάση της διέγερσης, όπου πραγματοποιείται η σωματική προετοιμασία και κυρίως η κολπική εφύγρανση.

Η επόμενη φάση είναι αυτή του οργασμού, όπου έχουμε την οργασμική κορύφωση, και τη φάση της χαλάρωσης (ηρεμίας), που τόσο ψυχικά όσο και σωματικά η γυναίκα επανέρχεται στην αρχική της εικόνα προ της σεξουαλικής της εμπλοκής.

Η γυναίκα, από τη φάση της επιθυμίας, με την εγκεφαλική της ενεργοποίηση αφυπνίζει τους μηχανισμούς στο σώμα της και στα γεννητικά της όργανα, απαντώντας στα ερεθίσματα που αυξάνονται στη φάση της σεξουαλικής διέγερσης, δεύτερη φάση του σεξουαλικού κύκλου, προετοιμάζοντας τον κόλπο της με αντίστοιχη λίπανση και εφύγρανση για να φτάσει στη σεξουαλική πράξη της πεϊκής εισχώρησης.

Ο οργασμός, φαίνεται να ξεκινάει από το οργασμικό οροπέδιο (πλατό), που είναι η συνέχεια της σεξουαλικής διέγερσης της γυναίκας, προκειμένου να επέλθει η ολοκλήρωση της εφύγρανσης του κόλπου, η τάση της διόγκωσης των έξω γεννητικών οργάνων και κυρίως του αιδοίου. Ο κόλπος στα δύο εσωτερικά τριτημόρια διαστέλλεται και φουσκώνει, ενώ το εξωτερικό τριτημόριο διατηρεί την ελαστικότητά του. Όσο προχωρεί αυτή η φάση, τόσο ο μυϊκός τόνος αυξάνεται, τα εσωτερικά δύο τριτημόρια του κόλπου διαστέλλονται περισσότερο και ο κόλπος αλλάζει χρωματισμό.

Στη συνέχεια, μέσα από το παρασυμπαθητικό σύστημα, δημιουργούνται οι συγκινησιακές αντιδράσεις και η γυναίκα βιώνει τη στιγμή της πλήρους οργασμικής έξαρσης. Τότε, παρατηρείται αύξηση της καρδιακής συχνότητας στο διπλάσιο, πλήρης διόγκωση των μικρών και των μεγάλων χειλέων του αιδοίου, αύξηση του μυϊκού τόνου του περινέου και του πρωκτού και μεταβολή του χρώματος του κόλπου σε έντονο ερυθρό ή κυανέρυθρο.

Μετά τη φάση του οργασμού επέρχεται η φάση της αποκατάστασης, όπου ο οργανισμός επιστρέφει σταδιακά στην αρχική του κατάσταση. Η αποκατάσταση αυτή γίνεται αργότερα στην γυναίκα από ότι στον άνδρα και είναι πιθανό να εξακολουθούν να υπάρχουν συναισθήματα ευχαρίστησης και στη φάση αυτή.

Ποια είναι η σημασία του οργασμού στην σεξουαλική ζωή της γυναίκας; Μια γυναίκα πρέπει πάντα να έχει οργασμό;

Αναμφίβολα , η οργασμική κορύφωση για τη γυναίκα αποτελεί το επισφράγισμα της ηδονής και σηματοδοτεί το υψηλότερο σημείο της απόλαυσης κατά την σεξουαλική επαφή. Ωστόσο, ο οργασμός δεν είναι καθοριστικός και για την καλή σεξουαλική της ζωή.

Η απόλαυση της ερωτικής επαφής, η ψυχική και συναισθηματική συμμετοχή με τον ερωτικό της σύντροφο, αποτελούν σημαντικά στοιχεία στην ποιότητα της σεξουαλικής της έκφρασης. Με άλλα λόγια , αν μια γυναίκα δεν φτάσει στον οργασμό δεν σημαίνει ότι δεν απόλαυσε την σεξουαλική επαφή.

Αναμφίβολα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο τρόπος που η ίδια βιώνει τη σεξουαλικότητά της, μέσα από τις εγγραφές και εμπειρίες της ζωής της, την αυτοεκτίμηση καθώς επίσης και την καλή εσωτερική ψυχική έκφραση για την εικόνα του σώματος.

Αυτό, διότι μέσα από τις κοινωνικές εγγραφές και μέσα από τον ρόλο που της αποδίδεται σαν αντικείμενο πόθου και πρωταγωνίστρια των σεξουαλικών φαντασιώσεων του άνδρα εραστή της, οδηγείται συχνά σε ένα άγχος αυτοπαρατήρησης που την αναγκάζει, πολλές φορές, να μη συμμετέχει πρωταγωνιστικά στη σεξουαλική διαδικασία, υποδυόμενη ρόλους ψεύτικου σεξουαλικού ερεθισμού. Είναι σημαντικό και για τους δύο να γνωρίζουν, ότι μια γυναίκα που δεν έχει οργασμό σε κάθε σεξουαλική επαφή, δεν είναι απαραίτητα ψυχρή ή δυσλειτουργική.

Ποιες είναι οι διαταραχές του οργασμού;

Οι διαταραχές του οργασμού χαρακτηρίζονται από την αδυναμία της γυναίκας να βιώσει την πλήρη ψυχοσωματική συμμετοχή και την αντίστοιχη ψυχική ηδονιστική έκφραση, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, αλλά και εκτός αυτής, όταν η ίδια δηλώνει αδυναμία κορύφωσης και στην επίμονη προσπάθεια ερεθισμού της κλειτορίδας.

Η διαταραχή του οργασμού φαίνεται να σχετίζεται με την κλειτοριδική ή κολπική αίσθηση κορύφωσης, που σε ορισμένες γυναίκες οι διαφορές είναι μεγάλες και χαρακτηρίζουν τόσο την απουσία του κολπικού οργασμού κατά την συνουσία, όσο και εκείνη του κλειτοριδικού (ερεθισμού με το χέρι).

Πολλές γυναίκες μπορούν να βιώσουν οργασμό με ερεθισμό της κλειτορίδας εκτός σεξουαλικής πράξης, αλλά δεν μπορούν να φτάσουν στον οργασμό στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αν δεν υπάρχει και σύστοιχος κλειτοριδικός ερεθισμός με το χέρι τους ή με το χέρι του συντρόφου τους.

Είναι γεγονός ότι η γυναίκα παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση σε όλη τη φάση της σεξουαλικής διέγερσης μέχρι την οργασμική κορύφωση, καθώς επίσης ότι με την πάροδο της ηλικίας βιώνει καλύτερες οργασμικές κορυφώσεις και η αποκτώμενη σεξουαλική εμπειρία, της προσφέρει και καλύτερες σεξουαλικές διεγέρσεις.

Η διαταραχή του οργασμού είτε ως πρωτοπαθής (η γυναίκα δεν μπορεί να βιώσει ούτε κλειτοριδικά ούτε κολπικά οργασμική κορύφωση), είτε δευτεροπαθής (η γυναίκα χάνει για κάποια περίοδο την οργασμική της ικανότητα), φαίνεται να είναι κεντρικό πρόβλημα της γυναικείας σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Η διάγνωση της διαταραχής του οργασμού ουσιαστικά βασίζεται στην κρίση του κλινικού γιατρού που θα συνεκτιμήσει την οργασμική αυτή λειτουργία σε σχέση με την ηλικία, τη σεξουαλική εμπειρία και τη σημαντική συμμετοχή του σεξουαλικού ερεθισμού.

Καθώς επίσης, η διάγνωση θα βασιστεί και σε κοινωνικές παραμέτρους, περιβαλλοντικές συνθήκες αλλά και την προσωπικότητα της γυναίκας μαζί με το πολιτισμικό και πνευματικό της επίπεδο, που συνδέονται με τη γενικότερη νοοτροπία και κουλτούρα της. Συνοπτικά, η σύγχρονη ιατρική κοινότητα ορίζει την διαταραχή οργασμού ως την επανειλημμένη αδυναμία της γυναίκας να βιώσει οργασμό μετά από μια επαρκή φάση διέγερσης.

Υπάρχει θεραπεία για τις διαταραχές του οργασμού;


Οι διαταραχές του οργασμού είναι μια από τις συχνότερες σεξουαλικές δυσλειτουργίες της γυναίκας. Τα επιστημονικά στοιχεία για την ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων στη γυναίκα είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι γυναικείες σεξουαλικές δυσλειτουργίες αντιμετωπίζονται πλέον μέσα από πιο εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στη γυναίκα (μειωμένη επιθυμία, σεξουαλική αποστροφή, διαταραχή οργασμού και διαταραχές πόνου) αποσκοπεί στην αποκατάσταση της σεξουαλικής λειτουργίας του ατόμου και του ζευγαριού.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στην επικοινωνία του ζευγαριού που θεωρείται καθοριστικός παράγοντας. Πολύ συχνά, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες στη γυναίκα αντανακλούν μια προβληματική επικοινωνία του ζευγαριού, αλλά και τα μη εκφρασμένα συναισθήματα των συντρόφων μεταξύ τους (συνήθως της γυναίκας προς τον άνδρα) με αποτέλεσμα πολλές φορές να ζητάει μόνη λύση στο πρόβλημα που ίσως αφορά και στους δυο.

Η Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας (210.7797979), είναι μια τηλεφωνική γραμμή όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες σας ακούν και σας προσφέρουν τις κατάλληλες κατευθύνσεις σε σεξουαλικά και συναισθηματικά ζητήματα, σε προβλήματα σχέσεων και συμπεριφοράς.


Των Θάνου Ασκητή* και Βασιλικής Ντούμου**
* Ψυχίατρος – νευρολόγος, πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

** Ψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
iatronet.gr

Read more...

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΜΕΝΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ

Καρβουνιασμένα κέικ, μαύρες κατσαρόλες, απανθρακωμένα πουλερικά αποτελούν τα εκθέματα του μουσείου που λειτουργεί εδώ και 20 χρόνια στο Κέμπριτζ της Μ. Βρετανίας, ενώ κάθε έκθεμα συνοδεύεται και από σχολιασμό :
"Κάπως έτσι θα έκαιγε τη μηλόπιτα η νοικοκυρά αν ήθελε να τη χωρίσει ο φίλος της..."
Η ιδέα γεννήθηκε από μια Αγγλίδα νοικοκυρά όταν έκαψε για πολλοστή φορά την αγαπημένη της μηλόπιτα εξαιτίας ενός..τηλεφωνήματος.
Δείτε όλες τις "καμένες" λεπτομέρειες στο www.burntfoodmuseum.com

I-DIADROMI

Read more...

Δήμος Πτελεού

Πηγάδι

Λουτρό

Αχίλλειο


photos by argycon

Στη νότια πλευρά του Παγασητικού κόλπου βρίσκεται ο Πτελεός. Οι οικισμοί της Αγίας Μαρίνας και της Λεύκης, συνδυάζουν αρμονικά τη γοητεία της παρθένας φύσης με τις σύγχρονες ανέσεις και οι πανέμορφες παραλίες στη Λιχούρα, στην Παχιάμμο, τη Δράκα, τη Μαρούνα, την Κοτσικιά, τη Μπρινιώτισσα, τη Ροδιά, το Κοντοβόλι, την Παναγιά, το Λουτρό την παρθένα αμμουδιά με τα γαλαζοπράσινα νερά.


Το Πηγάδι με το γραφικό λιμανάκι, τα ψαροκάικα και τις γραφικές ταβερνούλες, είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες σε συνδυασμό με τα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, όπως είναι οι τάφοι της Λιχούρας και το παλιό ενετικό κάστρο του Λουτρού.
Χτισμένο σ' ένα κολπίσκο, στην έξοδο του Παγασητικού κόλπου βρίσκεται το Αχίλλειο. Γραφικό ψαροχώρι, με κρυστάλλινα νερά και άφθονο ψάρι. Στην Κοινότητα Αχιλλείου ανήκει ο οικισμός Αγίου Δημητρίου και το νησάκι Αργυρόνησο. Καθαρά ενοικιαζόμενα δωμάτια, παραλιακές ταβέρνες, δίνουν στον επισκέπτη τη δυνατότητα για άνετες διακοπές.

Ο Δήμος Πτελεού είναι ιδανική περιοχή για διακοπές καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως όμως το καλοκαίρι που υπάρχει έντονη τουριστική κίνηση.
Το κάθε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πτελεού (Πτελεός, Αχίλλειο, Άγιοι Θεόδωροι και Γαύριανη) έχει τη δική του ιστορία και παράδοση που διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Στη νότια πλευρά του Παγασητικού κόλπου, μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, απέναντι από τις Σποράδες, βρίσκεται ο Δήμος Πτελεού. Μία ομάδα από οικισμούς και υπέροχες παραλίες πλαισιώνουν το κύριο μέρος του Δήμου, δημιουργώντας μία κοινότητα που συνδυάζει τη γοητεία της παρθένας φύσης με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, καταστήματα, ξενοδοχεία, bar, disco, εστιατόρια κλπ. Το Πηγάδι και το Αχίλλειο είναι τα κέντρα ζωής, με τα γραφικά λιμάνια, τις ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και πολλούς μεζέδες, αλλά και τη νυχτερινή διασκέδαση.
Στο Δήμο Πτελεού υπάρχουν πολλά ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, όπως τμήματα μυκηναϊκών τάφων, το ενετικό κάστρο στο Πηγάδι με τη φανταστική άποψή του και την υπέροχη θέα, υπολείμματα ενός παλαιού ανεμόμυλου στη θέση Χαμάκω, τα ευρήματα του παλαιού οικισμού Χαμάκω, ο βιότοπος της Λιχούρας, η οροσειρά της Όθρυος με τις πρόσφατα ανακαλυφθείσες σπηλιές και το μουσείο θαλάσσης του Αχιλλείου τα οποία είναι μόνο λίγα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα.
Εκτός από τα ιστορικά μνημεία υπάρχουν αμέτρητες εκκλησίες και παρεκκλήσια, τα οποία εξ αιτίας της θέσεώς τους ή της σημασίας τους αποτελούν επίσης έναν ενδιαφέροντα πρooρισμό κάθε επισκέπτη. Το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου χτισμένο πάνω σε λόφο, αξίζει μία επίσκεψη, καθώς από εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει το κόλπο του Παγασητικού και ολόκληρη την οροσειρά του Πηλίου μέρα και νύχτα.
Οι αμμουδιές και οι παραλίες στην Αγία Μαρίνα, τη Λεύκη, τη Λιχούρα, το Λουτρό, τη Παχιά Άμμο, τη Δράκα, τη Μητρούνα, τον Κοτσικιά, τη Μπρινιώτισσα, τη Ροδιά, τη Παναγιά κλπ ανήκουν στις πιο όμορφες και καθαρές παραλίες της νοτιοανατολικής Μαγνησίας. Μερικές από αυτές τις παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες, έχουν σύγχρονες υποδομές και παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, ενώ κάποιες άλλες είναι πιο απομακρυσμένες και ερημικές, προσφέροντας την ευκαιρία για ρομαντικές αποδράσεις, στις παρθένες αμμουδιές τους με τα γαλαζοπράσινα νερά.
Τέλος η παραλία του Αγίου Δημητρίου Αχιλλείου αποτελεί αγαπημένο προορισμό γι' αυτούς που λατρεύουν τη πεντακάθαρη θάλασσα σε συνδυασμό με τη παρθένα φύση.
Μετά από μια γεμάτη μέρα στις παραλίες, μπορείτε να χαλαρώσετε, να αναζωογονηθείτε και να διασκεδάσετε στις πολλές ταβέρνες, απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι για το οποίο ο Δήμος Πτελεού είναι φημισμένος, ή στις πολλές καφετέριες, πίνοντας τον καφέ σας ή το κοκτέιλ σας. Οι παραλίες και οι ακτές του Δήμου Πτελεού έχουν τιμηθεί πολλές φορές με τα βραβεία "χρυσός Αστερίας" και "Γαλάζια Σημαία" για την καθαρότητα και την όμορφη φυσική αμμουδιά τους.

Γαύριανη

Η Γαύριανη βρίσκεται στους πρόποδες της Όθρυος με τους πολλούς καταρράκτες και την πλούσια βλάστησή της. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και την καλλιέργεια βοτάνων και σιτηρών.

Αχίλλειο

Το σημερινό Αχίλλειο βρίσκεται στην άκρη του κόλπου του Πτελεού. Πριν από 1920 οι κάτοικοι ζούσαν στους παρακείμενους λόφους. Σήμερα μπορεί να δει κανείς τον παλαιό ανεμόμυλο, τα ερείπια του αρχαίου οικισμού και την εκκλησία των Αγίων
Αναργύρων με τις τοιχογραφίες, οι οποίες είναι άριστα διατηρημένες. Από ανασκαφές στην περιοχή του σημερινού Αχιλλείου γνωρίζουμε ότι πρέπει να ήταν κατοικημένο και στην αρχαιότητα. Σύμφωνα με το μύθο το όνομα του χωριού προήλθε από τον μυθικό ήρωα "Αχιλλέα", ο οποίος εικάζεται ότι ζούσε εκεί. Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία, τη κτηνοτροφία, την αλιεία και τα τελευταία χρόνια με τον τουρισμό. Αξίζει κανείς να επισκεφθεί το μουσείο θαλάσσης, το οποίο είναι μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή.

Άγιοι Θεόδωροι


Για τους Αγίους Θεοδώρους γνωρίζουμε ελάχιστα από τους παλαιότερους χρόνους. Ο οικισμός κάηκε ολοσχερώς από τους Τούρκους το 1821. Μετά την καταστροφή του οικισμού οι κάτοικοι μετακινούνταν από περιοχή σε περιοχή θυμίζοντας νομαδική ζωή. Το 1845 αποφάσισαν να εγκατασταθούν στη σημερινή θέση του χωριού λόγω του άριστου κλίματος και της όμορφης θέσης. Σήμερα οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καθαρό αέρα, την όμορφη θέα και να γευτούν πεντανόστιμα ντόπια παϊδάκια και κρέατα.
www.pteleos.gr


Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...

Το πρόσωπο του νέου αρώματος Hot Water του οίκου Davidoff ακούει στο όνομα Αλέξης Παπάς και είναι Έλληνας. Το στόρι της καμπάνιας τοποθετείται κάπου στη Βραζιλία. Ο ήρωας είναι σε μια ερημική παραλία και στην προσπάθειά του να προστατευτεί από μια ξαφνική μπόρα, βρίσκει καταφύγιο στο μοναδικό σπίτι της περιοχής. Εκεί συναντά μια πολύ όμορφη κοπέλα και το ειδύλλιο…. ξεκινά!!


Read more...

Morning Reflections


argycon


Read more...

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ, ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

Πιέζει, λέει, την κυβέρνηση, αυτός ο νεραντζόμαγκας Ψωμιάδης, ώστε να εκταμιευθούν λεφτά από τα κρατικά ταμεία για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Άσσυρο Θεσσαλονίκης.

Τό ΄πε και, νομίζει ότι, καθάρισε αυτός ο άθλιος πολιτικάντης.

Αυτό το κακέκτυπο του αμερικάνικου τρόπου προβολής, με τις εντυπωσιακές -πλην βλακώδεις- δηλώσεις και τις σοκαριστικές παραστάσεις (Ζορρό, Αϊ-Βασίλης κ.λπ.), ο οποίος, δυστυχώς, έχει δημιουργήσει μεγάλο -ποντιακό κυρίως- ακροατήριο που τον... πιστεύει και τον ψηφίζει.

Τούτος ο κουτοπόνηρος, όμως, δεν έβγαλε κιχ (σαν θρασύδειλος που είναι) όταν ήρθαν σε γνώση του οι αλητείες του Βατοπεδίου, διότι φοβήθηκε τον Ρουσόπουλο, ενώ θα μπορούσε, αν ήταν τίμιος νομάρχης, να τις σταματήσει.

Τούτος ο ανίκανος έχει εκμεταλλευτεί ελάχιστα κονδύλια για έργα υποδομής στον νομό του, ο οποίος μπάζει από παντού.

Έχω, πια, βαρεθεί να γράφω γι αυτό το υποκείμενο...
MΠΟΜΠΕΡ


Read more...

Αϋπνία: Αιτίες και θεραπεία


H αϋπνία ταλαιπωρεί συστηµατικά έναν στους τρεις ανθρώπους µε σηµαντικές επιπτώσεις στην καθηµερινή τους ζωή. Η ιατρική µπορεί να δώσει τη λύση και σε αυτό το πρόβληµα. Ποια είναι όµως η θεραπεία της;



Η πιο συχνή αιτία αϋπνίας στην αρχή και κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι η χρήση οινοπνεύματος, νικοτίνης και ναρκωτικών ουσιών καθώς και φαρμάκων, ακόμη και υπνωτικών.

Ο φυσιολογικός ύπνος αποτελείται από κύκλους που επανέρχονται τέσσερις έως έξι φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο κάθε κύκλος αποτελείται από τέσσερα στάδια αυξανόµενου βάθους του ύπνου και από τη φάση REM (φάση ταχέων κινήσεων των οφθαλµών), που θεωρείται η φάση κατά την οποία ονειρευόµαστε.

Όσο διαρκεί ο ύπνος, η διάρκεια των τελευταίων κύκλων µειώνεται, µε συνέπεια ελαφρύτερο ύπνο και αυξηµένη διάρκεια της φάσης REM.

Αϋπνίες παρατηρούνται µέχρι και σε ποσοστό 35% του πληθυσµού. Διακρίνονται σε αυτές που παρουσιάζονται στην αρχή του ύπνου (πριν αποκοιµηθούµε και στο πρώτο στάδιο) και σε αυτές που παρατηρούνται κατά τη διάρκειά του (υπόλοιπα στάδια και φάση REM).

Η αϋπνία οδηγεί σε αυξηµένη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ηµέρας, καθώς και σε αυξηµένο αίσθηµα κόπωσης, που µειώνει την αποδοτικότητα.

Η πιο συχνή αιτία αϋπνίας στην αρχή και κατά τη διάρκεια του ύπνου είναι η χρήση οινοπνεύµατος, νικοτίνης και ναρκωτικών ουσιών καθώς και φαρµάκων, ακόµη και υπνωτικών.

Έφηβοι και ενήλικοι µε συχνή κατανάλωση τέτοιων ουσιών παρουσιάζουν αϋπνία 3,5 φορές παραπάνω από τον µέσο όρο! Οι χρόνιοι χρήστες αλκοόλ σε µεγαλύτερη ηλικία παρουσιάζουν ακόµα µεγαλύτερα ποσοστά αϋπνίας.

Πολύ συχνή αιτία αϋπνίας είναι οι συναισθηµατικές και αγχώδεις διαταραχές (όχι όλες, γιατί υπάρχουν και αυτές που παρουσιάζουν αυξηµένη υπνηλία κατά τη διάρκεια της ηµέρας και υπερυπνηλία ή κανονικό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας).

Υπέρβαρα κυρίως άτοµα παρουσιάζουν το φαινόµενο της άπνοιας, µε αποτέλεσµα τη χρόνια οργανική εγκεφαλική διαταραχή και αίσθηµα έντονης κόπωσης κατά τη διάρκεια της ηµέρας. Τα άτοµα αυτά παρουσιάζουν µεγάλο κίνδυνο εγκεφαλικών αλλά και καρδιακών επεισοδίων.

Η νόσος Πάρκινσον προκαλεί επίσης συχνά σοβαρές αϋπνίες, λόγω της δυσκολίας αλλαγής θέσης στο κρεβάτι, επειδή η επήρεια των φαρµάκων έχει ελαττωθεί τις νυχτερινές ώρες. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούν και άλλα νοσήµατα των βασικών γαγγλίων του εγκεφάλου, όπως τα ανήσυχα πόδια (απότοµες κινήσεις, παραισθησίες των κάτω άκρων στην αρχή του ύπνου που δεν αφήνουν τον πάσχοντα να αποκοιµηθεί) και οι περιοδικές κινήσεις των άκρων κατά τη διάρκεια του ύπνου που ξυπνούν τον πάσχοντα.

Ο τριγµός των σιαγόνων είναι συχνό φαινόµενο (5% - 20%) και οφείλεται σε άγχος, άπνοια ύπνου, φοβίες, συναισθηµατικές διαταραχές. Συνήθως βελτιώνεται µετά το 40ό έτος της ηλικίας.

Διαταραχές του κύκλου του ύπνου µε µετάθεσή του στις πρωινές ή πρώτες βραδινές ώρες, έχουν ως αιτία τους βλάβες στον υποθάλαµο (ο οποίος είναι ρυθµιστής του ωραρίου του ύπνου), αλλά παρουσιάζονται και έπειτα από συχνά υπερατλαντικά ταξίδια.

Η θεραπεία

Η θεραπεία της αϋπνίας πρέπει να συνιστάται από τον ειδικό (κυρίως νευρολόγο ψυχίατρο) είτε πρόκειται για φωτοθεραπεία ή λήψη µελατονίνης, όπως π.χ. στη µετάθεση του κύκλου του ύπνου, είτε για λήψη αντικαταθλιπτικών, ακόµη και υπνωτικών (τα τελευταία επιτρέπεται να λαµβάνονται µόνο για περιορισµένο χρονικό διάστηµα, ώστε να αποφευχθεί ο εθισµός που επιτείνει την αϋπνία).

Πολύ σωστά έχει λεχθεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία της αϋπνίας. Υπάρχει µόνο θεραπεία της αιτίας της.
iatronet.gr
Read more...

Γνωστά χάπια δημιουργούν βλάβες στο συκώτι


ΜΕ ΒΛΑΒΕΣ στο συκώτι συνδέουν οι ειδικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες το xenical, το χάπι κατά της παχυσαρκίας της Roche, το οποίο διατίθεται και από τη βρετανική GlaxoSmithΚline με την ονομασία alli. Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έλαβε 32 εκθέσεις την περίοδο 1999- 2008 με περιπτώσεις βλαβών στο συκώτι. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 27 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν, ενώ σε έξι το συκώτι σταμάτησε να λειτουργεί. «Η ανάλυση αυτών των δεδομένων συνεχίζεται και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συνδέσουμε κατηγορηματικά τις βλάβες στο συκώτι με την ορλιστάτη (το βασικό συστατικό του χαπιού) σε αυτό το στάδιο της έρευνας», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής υπηρεσίας, προσθέτοντας ότι τα άτομα που ακολουθούν αυτήν την αγωγή πρέπει να συνεχίσουν να τη λαμβάνουν, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους έχουν χορηγηθεί. Σε ανακοίνωσή της η Roche υπερασπίστηκε το σκεύασμά της. «Η εταιρεία μας παρακολουθεί και αναλύει συνεχώς την ηπατική ασφάλεια του xenical», δήλωσε εκπρόσωπός της
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Read more...
free counters