EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τελικώς άκουσε το ...γιατρό


RedDuckling


Read more...

Born to be wild


special thanks to LOLIPOP SERVICE


Read more...

Δάνεια με ενέχυρο ψυχές



Έγινε και αυτό. Στη Λετονία , μεγάλη εταιρία δίνει δάνεια με ενέχυρο την ψυχή του δανειζόμενου. Όπως αποκαλύπτει η διαδικτυακή εφημερίδα Delfi , για να μπορέσουν να πάρουν δάνειο 1.000 ευρώ , οι πελάτες υπογράφουν συμβόλαιο , στο οποίο αναγράφεται πως σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν το δάνειο , οι ψυχή τους θα ανήκει στην δανείστρια εταιρία.
sourta-ferta Chalkida

Η υπόθεση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων των θρησκευτικών ηγετών, οι οποίοι με κοινή ανακοίνωση αφορίζουν την επιχείρηση της Δημοκρατίας της πρώην Σοβιετικής Ένωσης: «Είναι πιθανό να πρόκειται απλώς για κυνικό σχόλιο της χρηματοοικονομικής εταιρίας , για να προκαλέσουν το φόβο των δανειοληπτών, ώστε να αποπληρώνουν πάσει θυσία το δάνειό τους», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν της Ευαγγελικής , Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας .Όμως , οι κληρικοί επισημαίνουν ότι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρίσκεται πίσω από την εταιρία κύκλωμα σατανιστών με σκοπό να ελέγξουν ανθρώπινες ψυχές.

Πάντως η Λετονία είναι μια από τις χώρες που πλήττεται από την οικονομική κρίση, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έχει παραδεχτεί ότι η Δημοκρατία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Επιζήμιοι «ήρωες»



Τούρκοι εκδρομείς επισκέπτονται τα Γιαννιτσά, ιερή γι’ αυτούς πόλη, για να προσκυνήσουν στο τέμενος του Γαζή Εβρενός, μεγάλου στρατηλάτη των Οθωμανών και σε στιγμές πατριωτικής έξαψης κάποιοι εξ αυτών αρχίζουν να ψάλλουν τον εθνικό τους ύμνο. Ο διευθυντής του τζαμιού, που λειτουργεί ως μουσείο, τους ανακαλεί στην τάξη, αυτοί συνεχίζουν απτόητοι παρά τις αποδοκιμασίες μερίδας ομοεθνών τους που τους καλούν να αναλογιστούν που βρίσκονται και τι κινδυνεύουν να χάσουν και οι τηλεοπτικές κάμερες καταγράφουν την σκηνή. Το βράδυ, τα τηλεοπτικά παράθυρα παίρνουν φωτιά. Οι πρόμαχοι του πατριωτισμού καταγγέλλουν την θρασύτατη τουρκική πρόκληση, την οποία φυσικά εντάσσουν στο κλίμα του γενικότερου ενδοτισμού της Αθήνας «απέναντι στον Τούρκο» και αξιώνουν την απαγόρευση εφ’ εξής προσκυνήματος στο τέμενος των Γιαννιτσών.
Το περιστατικό δεν είναι πραγματικό ως προς τον τόπο τέλεσής του και τους πρωταγωνιστές. Εγινε όμως κάτι παρόμοιο ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας με πρωταγωνιστή
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και κάποιους άλλους υψηλού πατριωτικού φρονήματος συμπατριώτες μας που έψαλαν τον εθνικό ύμνο ως απάντηση στα εμπόδια που όρθωσαν οι αρχές στην τέλεση δέησης. Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη έκταση στο θέμα, εμφανίζοντας ως πρόκληση την ενέργεια των ορθοδόξων, οι ακροδεξιοί ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Το ερώτημα είναι εάν μετά τα όσα έγιναν οι Τούρκοι θα επιτρέψουν προσκύνημα του χρόνου στην Παναγία Σουμελά. Αμφιβάλλω, και πάντως εάν αφήσουν να γίνει θα είναι κάτι πολύ περιορισμένο. Ας είμαστε ειλικρινείς. Το ότι πέρυσι και φέτος μερικές χιλιάδες ορθόδοξοι σκαρφάλωσαν στην Παναγία Σουμελά, ανέβασαν και περιέφεραν στους χώρους της μονής αντίγραφο της ιστορικής εικόνας, άναψαν κεριά και προσευχήθηκαν δεν σημαίνει ότι δημιουργήθηκαν οι συνθήκες για να επαναλειτουργήσει ως τόπος χριστιανικής λατρείας το μοναστήρι μύθος για τους ορθοδόξους της Μαύρης Θάλασσας. Πολύ περισσότερο να υψωθούν η ελληνική σημαία και το λάβαρο του «κράτους του Πόντου», όπως ονειρεύονται μερικοί –ελάχιστοι– γραφικοί και επικίνδυνοι δικοί μας.

Η τουρκική πλευρά ανέχεται την χριστιανική κινητικότητα για τους δικούς της λόγους: πίσω από αυτήν βρίσκεται η ισχυρή Ρωσία με την οποία συσφίγγει τις σχέσεις της, επιθυμεί να προβάλει πλουραλιστικό θρησκευτικό προφίλ στην διαδρομή προς την Ε.Ε., έχει οικονομικά οφέλη αφού 300.000 τουρίστες, συρρέουν ετησίως στην Παναγία Σουμελά, που λειτουργεί ως μουσείο, ενισχύοντας το εισόδημα της περιοχής. Με το να προκαλέσουν τους γείτονες ψάλλοντας τον εθνικό μας ύμνο στην καρδιά του τουρκικού εθνικισμού, ο νομάρχης και οι συν αυτώ μπορεί να εμφάνισαν εαυτούς «εθνικούς ήρωες», αλλά η ζημιά που έκαναν στον ποντιακό Ελληνισμό και τον ορθόδοξο κόσμο ίσως αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη από τα δικά τους ψηφοθηρικά κέρδη.
ΡΕΣΠΕΝΖΤΑ
Read more...

Στο Βιβλίο Γκίνες οι χαυλιόδοντες που βρέθηκαν στην περιοχή της Μηλιάς Γρεβενών


Στην περιοχή της Μηλιάς των Γρεβενών γεννήθηκαν και έζησαν πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια οι αρχαιότεροι και μεγαλύτεροι στον κόσμο προϊστορικοί ελέφαντες. Οι χαυλιόδοντές τους, που βρέθηκαν το 2007 στην περιοχή της Μηλιάς και είχαν μήκος 5,02 μέτρα, καταχωρούνται και επίσημα στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως μεγαλύτεροι στον κόσμο.
Το Βραβείο Γκίνες θα δοθεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 στη 1 το μεσημέρι, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Δ.Δ. Μηλιάς, του Δήμου Ηρακλεωτών, του νομού Γρεβενών. Το ρεκόρ Γκίνες αποδίδεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, όπου φυλάσσονται τα ευρήματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους στις παλαιοντολογικές ανασκαφές που είχαν αποτέλεσμα την προστασία και την ανάδειξη των απολιθωμάτων, τα μέλη της ομάδας του ΑΠΘ και η Αν. Καθηγήτρια Ευαγγελία Τσουκαλά, από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Αναστάσιο Μάνθο και το νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη.

Η συστηματική παλαιοντολογική έρευνα στην περιοχή των Γρεβενών άρχισε το 1990 από το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ. Μετά την ολοκλήρωση των ανασκαφών στη θέση Αμπέλια της πόλης των Γρεβενών, με την αποκάλυψη τμήματος σκελετού του γιγαντιαίου ελέφαντα Elephas antiquus 200.000 ετών, η ομάδα, με επικεφαλής την Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, Ευαγγελία Τσουκαλά, συνέχισε τις έρευνες στη Μηλιά, 15 χλμ βορειοανατολικά των Γρεβενών.

Οι πληροφορίες που αξιοποιήθηκαν αναφέρονταν, από το 1986, σε απολιθώματα που βρήκε ο κάτοικος της περιοχής Θανάσης Δεληβός στη Μηλιά. Το 1997, το μέλος της ομάδας Βασίλης Μακρίδης εντόπισε το πρώτο ζευγάρι χαυλιοδόντων ενός γιγαντιαίου, γένους αρσενικού, μαστόδοντα Mammut borsoni (Hays 1834), βάρους πάνω από 6 τόνους και ύψους περίπου 3,5 μέτρων. Το μήκος του μεγαλύτερου χαυλιόδοντα είναι 4,39 μέτρα. Οι χαυλιόδοντες, μαζί με πλήθος απολιθωμάτων μαστοδόντων και άλλων ζώων (ρινόκερων ιππαρίων, μαχαιροδόντων, ταπίρων κ.λπ.), στεγάζονται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μηλιάς, το οποίο μέχρι σήμερα έχει καταγράψει πάνω από 8.000 επισκέπτες.

Το 2007, μέσα σ΄ένα σύγχρονο αμμορυχείο στην ίδια περιοχή της Μηλιάς, ανακαλύφθηκε δεύτερο ζευγάρι χαυλιοδόντων του ίδιου είδους του μαστόδοντα των 3 εκατ. ετών, με μεγαλύτερο ακόμα μήκος: 5,02 μέτρα!

"Οι χαυλιόδοντες του μαστόδοντα, μήκους σχεδόν πέντε μέτρων, αποτελούν χωρίς αμφιβολία τους μεγαλύτερους που έχουν βρεθεί στον κόσμο, ενώ ο εντοπισμός τής κάτω γνάθου και μεγάλου μέρους του σκελετού του ζώου καθιστά το εύρημα εξαιρετικά σημαντικό για την έρευνα, καθώς παρέχει μοναδικά στοιχεία για την εξέλιξη, την παλαιοβιολογία και την εξέλιξη του συγκεκριμένου είδους, σε παγκόσμια κλίμακα. Μας δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού τόσο του ύψους του μαστόδοντα (3 μέτρα, περίπου, στο ύψος του ώμου) όσο και του βάρους του (6 τόνοι περίπου). Πρόκειται για αρσενικό ζώο, η βιολογική ηλικία του οποίου, όπως προκύπτει από τα δόντια της γνάθου, υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 χρόνων. Η γεωλογική ηλικία του υπολογίζεται στα 2,5-3 εκατ. χρόνια", υποστηρίζει η επικεφαλής -τα τελευταία 17 χρόνια- της ανασκαφής, επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά.

Σύμφωνα με την κ. Τσουκαλά "το επιστημονικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον, καθώς και ο κοινωνικός αντίκτυπος επιβάλλουν την άμεση δημιουργία ενός Κέντρου Παλαιοντολογίας που θα στεγάσει τα μοναδικά αυτά ευρήματα, σύμφωνα και με την τελευταία σημαντική καταγραφή τους στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες"

ANA-MPA
Read more...

Άνοιξε και το "ΙXNOS" μετά από 17 ημέρες...

Από το http://ixnos.blogspot.com/
..
Σήμερα αξιώθηκε η Google μετά από επανωτά e-μειλ να μας αφαιρέσει την αδικαιολόγητη απαγόρευση εισόδου στο blog που είχε επιβάλει άνευ ουδεμίας εξηγήσεως η προειδοποίησης. Δεν γνωρίζουμε εάν τσεκάρισε το περιεχόμενο του blog και είδε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για το κλείσιμο του.
Εμείς εξ' αρχής είχαμε δηλώσει ότι ...

η πράξη αυτή ήταν αδικαιολόγητη αφού δεν υπήρχε ούτε καταγγελία ούτε δίωξη ούτε καν εξώδικη διαμαρτυρία από κανέναν για τα γραφόμενα. Θα συνεχίσουμε όπως συνεχίσαμε άλλωστε μέσα από το http://ixnos1.blogspot.com/το ίδιο καταγγελτικοί για οτιδήποτε αντιδημοκρατικό. αντικοινωνικό ,αντιλαϊκό, εμπίπτει στην αντίληψη μας, χωρίς να υπολογίζουμε το οποιοδήποτε κόστος. Όταν θεωρείς ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, και βασίλευε τόσο σαπίλα που το «απόστημα» αρχίζει να μας μολύνει όλους, θα πρέπει να βάλεις και εσύ ως Έλλην πολίτης ένα πετραδάκι στην αναμόρφωση, αναδιοργάνωση , και εξυγίανση της κοινωνίας. Και ασφαλώς να είσαι έτοιμος γα όλα. Ο «πόλεμος», τα βρώμικα μέσα, και η παραπληροφόρηση είναι μέσα στο παιχνίδι που παίζει η εξουσία προκειμένου να φιμώσει τα κακώς κείμενα .Τέλος ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημα προς την κυρία Google. Η ενημέρωση τους μας φάνηκε χρήσιμη.
PRESS-GR
Read more...

Νέο SΟS για κινδύνους από τα κινητά

Επιφανείς καθηγητές και γιατροί προειδοποιούν για τη χρήση τους και βάζουν στο στόχαστρο τις καθυστερήσεις στην έρευνα


«Κινητά τηλέφωνα και όγκοι στον εγκέφαλο: 15 λόγοι ανησυχίας» είναι ο τίτλος μιας νέας έκθεσης με την υπογραφή 43 καταξιωμένων επιστημόνων από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι ερευνητές βάζουν στο στόχαστρο την Ιnterphone, τη μεγαλύτερη επιδημιολογική έρευνα στον τομέα που όμως (αυτο)υπονομεύεται από συνεχείς καθυστερήσεις, και εφιστούν την προσοχή όλων μας.

Η Ιnterphone άρχισε το 2000 από το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο- δομή που εντάσσεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας-, διεξάγεται παράλληλα σε 13 χώρες και θεωρητικά θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2005, μέχρι σήμερα όμως έχουν δημοσιοποιηθεί μόνο 14 προκαταρκτικές έρευνες και τα τελικά, συνδυαστικά πορίσματα ακόμα εκκρεμούν.

Δεν είναι ωστόσο αποκλειστικά αυτές οι


καθυστερήσεις που βάζουν σε υποψίες τούς 43 συνυπογράφοντες την έκθεση «Κινητά τηλέφωνα και όγκοι στον εγκέφαλο»- ανάμεσά τους τρεις Έλληνες επιστήμονες, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Αδαμαντία Φραγκοπούλου και Λουκάς Χ. Μαργαρίτης και ο γιατρός- μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, Στυλιανός Ζηνέλης.

Οι ερευνητές θεωρούν πως
irakliowebradio


όλες οι προκαταρκτικές έρευνες της Ιnterphone υποβαθμίζουν σκανδαλωδώς τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού (αφού φτάνουν να δείχνουν πως το κινητό προστατεύει από τον καρκίνο...) και εντοπίζουν περισσότερα από 10 ελλείμματα στον τρόπο διεξαγωγής της Ιnterphone, από τη μη συμπερίληψη σε αυτήν ανθρώπων κάτω των 20 ετών έως την επικέντρωση σε μόλις τρεις τύπους εγκεφαλικών καρκινικών όγκων.

Παράλληλα, επισημαίνουν (με έμφαση) πως η Ιnterphone λαμβάνει χρηματοδότηση και από τη βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας, και παρουσιάζουν διεξοδικά 15 λόγους για τους οποίους πρέπει να μας ανησυχεί η χρήση κινητών (αλλά και ασύρματων σταθερών τηλεφώνων) και 8 μέτρα προστασίας τα οποία μπορούμε να λάβουμε.


Οι δεκαπέντε λόγοι ανησυχίας σύμφωνα με τους επιστήμονες


Έρευνες της ίδιας της βιομηχανίας έδειξαν πως τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να προκαλέσουν όγκους στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών της CΤΙΑ, της διεθνούς ένωσης για τις ασύρματες τηλεπικοινωνίες, που παρουσίασε κατ΄ ιδίαν ο επικεφαλής του ερευνητικού της προγράμματος δρ Τζορτζ Κάρλο τον Φεβρουάριο του 1999, η χρήση κινητού αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Μετέπειτα έρευνες, χρηματοδοτημένες από τη βιομηχανία, επίσης έδειξαν πως η χρήση κινητού αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλο.

Τρεις από τις πέντε σχετικές έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν την περίοδο 2000-2002 είχαν χρηματοδότηση από τη βιομηχανία. Και οι πέντε εντόπισαν «μη σημαντικό στατιστικά» (σημαίνει πως ο βαθμός βεβαιότητας ότι το συμπέρασμα δεν οφείλεται σε τυχαίους παράγοντες είναι χαμηλότερος του 95%)αυξημένο κίνδυνο καρκίνου στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης μιας «στατιστικά σημαντικής» αύξησης κατά 20% του κινδύνου για κάθε χρόνο χρήσης του κινητού.

Τα αποτελέσματα της Ιnterphone που έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής δείχνουν σταθερά πως η χρήση κινητού τηλεφώνου για λιγότερο από 10 χρόνια προστατεύει τον χρήστη από τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Είτε λοιπόν η χρήση κινητού πράγματι προστατεύει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο ή η Ιnterphone είναι τόσο αναξιόπιστη επιστημονικά που καταλήγει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο. Ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν πως υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης όγκων στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού.

Έρευνες Σουηδών επιστημόνων με επικεφαλής τον δρα Λέναρτ Χάρντελ έδειξαν πως για κάθε έτος χρήσης κινητού τηλεφώνου ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 8%, ενώ έπειτα από 10 ή περισσότερα έτη χρήσης υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 280%· όμως για τους χρήστες που ήταν έφηβοι ή και μικρότεροι όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν κινητό υπάρχει κίνδυνος της τάξης του 420%.

Παρά τη μεροληπτική επιλογή των συμμετεχόντων και τα λοιπά ελλείμματα της Ιnterphone, εντοπίστηκε στατιστικά σημαντικός κίνδυνος όγκου στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού.

Οι προκαταρκτικές έρευνες εντόπισαν αυξημένο κίνδυνο όταν γίνεται χρήση κινητού για περισσότερο από 10 χρόνια.

Ανεξάρτητες έρευνες δείχνουν τι θα έπρεπε να αναμένουμε αν τα ασύρματα τηλέφωνα προκαλούν πράγματι καρκίνο στον εγκέφαλο.

Θα έπρεπε να αναμένουμε πως όσο πιο μακροχρόνια η χρήση, όσο πιο υψηλή η ακτινοβολία, όσο μεγαλύτερη η έκθεση (χρήση στην ίδια πλευρά της κεφαλής) και όσο πιο νέος ο χρήστης τόσο υψηλότερος ο κίνδυνος. Και πράγματι, τα συμπεράσματα της έρευνας του καθηγητή Χάρντελ, μίας από τις ελάχιστες πραγματικά ανεξάρτητες έρευνες, είναι σύμφωνα ως προς τις αναμενόμενες επιπτώσεις. Ο κίνδυνος όγκων στον εγκέφαλο εξαιτίας της χρήσης κινητού είναι μεγάλος στα παιδιά και όσο πιο μικρό αρχίζει ένα παιδί τη χρήση τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Πρόσφατη σουηδική έρευνα έδειξε 420% αυξημένο κίνδυνο από τη χρήση κινητού και 340% αυξημένο κίνδυνο από τη χρήση ασύρματου σταθερού τηλεφώνου, όταν η χρήση αρχίζει από την εφηβεία ή και νωρίτερα. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η συνήθεια πολλών παιδιών να κοιμούνται με το κινητό ρυθμισμένο στη δόνηση κάτω από το μαξιλάρι, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν SΜS χωρίς να παίρνουν είδηση οι γονείς τους. Τα όρια έκθεσης για τα κινητά τηλέφωνα είναι βασισμένα αποκλειστικά στον κίνδυνο από τη θέρμανση.

Τα κινητά εκπέμπουν με ακτινοβολία μικροκύματα, όπως και οι φούρνοι μικροκυμάτων. Όμως τα όρια έκθεσης που θεσπίζει η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία λαμβάνουν ως δεδομένο πως ο μόνος κίνδυνος από την ακτινοβολία μικροκυμάτων προέρχεται από την αύξηση της θερμοκρασίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο ή και άλλο μέρος του σώματος.

Έχουν εκδοθεί πολυάριθμες κυβερνητικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από παιδιά.

Η Γαλλία πρόσφατα απαγόρευσε τα κινητά στα δημοτικά σχολεία και σκέφτεται να απαγορεύσει τις διαφημίσεις κινητών που στοχεύουν παιδιά κάτω των 12· Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ινδία, Φινλανδία επίσης αποθαρρύνουν επισήμως τη χρήση κινητών από παιδιά.

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε με πλειοψηφία υπέρ μιας σειράς αλλαγών βάσει των «ανησυχιών για την υγεία που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία».

Τον Απρίλιο του 2009, με ψήφους 559 υπέρ και 22 κατά, το Ευρωκοινοβούλιο αξίωσε μεταξύ των άλλων να αναθεωρηθούν η επιστημονική βάση και η επάρκεια των ορίων έκθεσης και να χρηματοδοτηθεί ευρεία εκστρατεία αφύπνισης με στόχο την ελαχιστοποίηση της έκθεσης των νέων στην ακτινοβολία των κινητών.

Η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί βλάβες στο DΝΑ, αδιαφιλονίκητο αίτιο πρόκλησης καρκίνου.

Όμως κάθε φορά που μια ανεξάρτητη έρευνα το επιβεβαιώνει, ακολουθεί έρευνα χρηματοδοτημένη από τη βιομηχανία με στόχο να σπείρει την αμφιβολία. Όπως σημειώνουν οι συνυπογράφοντες τη νέα έκθεση, «είναι μια ιδιαίτερα επιτυχημένη τεχνική, σχεδιασμένη να προκαλεί κόπωση στους καταναλωτές, ώστε να είναι πλέον λίγοι αυτοί που παρακολουθούν τις εξελίξεις».

Έρευνες έχουν δείξει πως η ακτινοβολία των κινητών προκαλεί διαρροές στον αιματεγκεφαλικό φραγμό.

Ο αιματεγκεφαλικός φραγμός είναι ένα λειτουργικό φράγμα που εμποδίζει την είσοδο τοξικών ουσιών από το αίμα στον εγκέφαλο.

Τα εγχειρίδια χρήσης των κινητών τηλεφώνων προειδοποιούν τους χρήστες να κρατούν το κινητό μακριά ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιείται.
Το iΡhone της Αpple, για παράδειγμα, προειδοποιεί πως το κινητό έχει δοκιμαστεί με δεδομένη μια απόσταση 15 χι λιοστών από το σώμα, ενώ το ΒlackΒerry 8300 προειδοποιεί πως πρέπει να κρατιέται τουλάχιστον 25 χιλιοστά μακριά από το σώμα- λίγοι χρήστες όμως διαβάζουν τα εγχειρίδια.

Η προειδοποίηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (FCC) για τα ασύρματα τηλέφωνα.

Η προειδοποίηση που προσαρτά η FCC στην πιο κοινή τεχνολογία ασύρματων τηλεφώνων, την Ψηφιακά Ενισχυμένη Ασύρματη Τεχνολογία (DΕCΤ), δηλώνει πως οι συσκευές πρέπει να τοποθετούνται και να λειτουργούν με μια ελάχιστη απόσταση 20 εκατοστών ανάμεσα στη βάση και το ανθρώπινο σώμα. Διότι οι βάσεις DΕCΤ εκπέμπουν ακτινοβολία- ανάλογη εκείνης των κινητών- 24 ώρες το 24ωρο.


Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων βλάπτει την ανδρική γονιμότητα.


Μία έρευνα έδειξε πως άνδρες που χρησιμοποιούν το κινητό για τουλάχιστον 4 ώρες ημερησίως παρουσιάζουν μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων έως και 59%. Άλλη έρευνα έδειξε αύξηση του κινδύνου καρκίνου των όρχεων έως και 80% σε άνδρες που κρατούν το κινητό στην τσέπη.


Μέτρα προστασίας


Χρησιμοποιείτε ενσύρματο ακουστικό ή τη λειτουργία ανοιχτής ακρόασης για να μιλήσετε- ή στείλτε SΜS. Κρατάτε το κινητό μακριά από το σώμα σας - ποτέ μην το βάζετε σε τσέπες.

Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, τρένο ή λεωφορείο, καθώς και όταν βρίσκεστε στην εξοχή, μακριά από κεραία: σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις αυξάνεται η ισχύς της ακτινοβολίας.

Χρησιμοποιείτε το κινητό σαν αυτόματο τηλεφωνητή. Έχετέ το κλειστό μέχρι να θελήσετε να δείτε ποιος σας έχει καλέσει. Κατόπιν, και εφόσον χρειάζεται, καλέστε χρησιμοποιώντας τα βήματα 5 ή 1. Χρησιμοποιείτε, όποτε είναι δυνατόν, ενσύρματη σταθερή συσκευή αντί για ασύρματο τηλέφωνο- σταθερό ή κινητό.

Αποφεύγετε τη χρήση του κινητού στο εσωτερικό κτιρίων, ιδίως εκείνων με μεταλλικό σκελετό.

Μην αφήνετε τα παιδιά να κοιμούνται με το κινητό κάτω από το μαξιλάρι ή στο κομοδίνο. Μην αφήνετε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών να χρησιμοποιούν κινητό, εκτός αν πρόκειται για έκτακτη ανάγκη.

Read more...

Ντροπή για τη Λέσβο


Μπορεί οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στην Παγανή Λέβου να βελτιώθηκαν κάπως μετά την δυναμική παρέμβαση των ακτιβιστών του NO BORDER CAMP το αίσχος όμως που υπήρχε εκεί εξακολουθεί να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα της SUDDEUTSCHE ZEITUNG, μιας απ’ τις σημαντικότερες καθημερινές εφημερίδες της Γερμανίας.

"Οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στην Παγανή της Λέσβου είναι πέρα για πέρα άθλιες. Ντροπή! Η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ περιγράφει
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

την κατάσταση σοκαριστική, ύστερα από τη δημοσιοποίηση των εικόνων της απόλυτης αθλιότητας που επικρατεί στον προσφυγικό καταυλισμό.

«Πλήρη αποτυχία» επέρριψε η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watsch στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της στα θέματα προσφύγων και ασύλου. Στο Ιντερνετ μπορεί ο καθένας να δει το βίντεο που ανέβασαν Γερμανοί και Ελληνες ακτιβιστές στις 20 Αυγούστου.

Το βίντεο, το οποίο γυρίστηκε κρυφά από έναν πρόσφυγα, δείχνει τις άθλιες συνθήκες στον καταυλισμό, ο οποίος προοριζόταν κανονικά για τριακόσια άτομα και στον οποίο εν τω μεταξύ στοιβάζονται χίλια.

Σε ένα δωμάτιο στεγάζονται 150 μητέρες με τα μικρά παιδιά τους και σε ένα άλλο 160 νέοι σε κρεβάτια, τα οποία βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο, και σε στρώματα. Οι 160 άνθρωποι μοιράζονται μια τουαλέτα!".
Read more...

Η λύση του Καραμανλή...


Trelo Kouneli


Read more...

Γυναικείο... Βιάγκρα



της Μυρτώς Αντωνοπούλου

Επανάσταση στο χώρο της φαρμακολογίας και, ουσιαστικά, το πρώτο διεγερτικό της γυναικείας σεξουαλικής επιθυμίας χαρακτηρίζουν τη νέα ουσία «φλιμπανσερίνη» (flibanserin) οι υποστηρικτές της. Άλλοι, ωστόσο, παραμένουν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Η ιστορία του φαρμάκου
• «Γεννήθηκε» στα εργαστήρια της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας «Boehringer Ingelheim».
• Δοκιμάστηκε σε περισσότερες από 5.000 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, οι οποίες παρουσίαζαν μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη. Οι μισές υποβλήθηκαν σε θεραπεία με τη συγκεκριμένη ουσία και οι υπόλοιπες σε θεραπεία με placebo (ψευδοφάρμακο).
• Οι συμμετέχουσες στην ομάδα που πήρε τη «φλιμπανσερίνη» δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και, στη συνέχεια, αυξημένη σεξουαλική ικανοποίηση.

Πώς δρα;
Όπως υποστηρίζει ερευνητής της φαρμακευτικής εταιρείας

in.gr

Boehri- nger στο γαλλικό επιστημονικό περιοδικό «Sciences et Avenir», «Η φλιμπανσερίνη οδηγεί την επιθυμία στα φυσιολογικά επίπεδα», χωρίς όμως να διευκρινίζει τι εννοεί με τον όρο «φυσιολογικά». Η δράση της συνδέεται με τη σεροτο-νίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με το άγχος και τα συναισθήματα. Οι υπεύθυνοι της Boehringer μάς ενημέρωσαν ότι αυτή τη στιγμή η φαρμακευτική ουσία βρίσκεται στο στάδιο ΙΙΙ (το τελευταίο) των κλινικών δοκιμών και υποστήριξαν ότι, αν τα αποτελέσματα των ερευνών είναι ικανοποιητικά, μέσα στο τρέχον έτος το «μαγικό» χάπι θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Όλα στο φουλ!

Ο οργασμός προκαλεί για κάποια δευτερόλεπτα μια ολοκληρωτική «αποχαύνωση». Σε επίπεδο εγκεφάλου, άλλα τμήματα ενεργοποιούνται και άλλα αναστέλλονται. Όσο διαρκεί ο οργασμός, δεν αισθανόμαστε πόνο, αφού παύουν να λειτουργούν τα κέντρα του εγκεφάλου, λόγω της παραγωγής ενδορφινών. Θεωρείται, μάλιστα, ότι οι συγκεκριμένες ορμόνες αναστέλλουν ταυτόχρονα το φόβο και το άγχος. Παράλληλα, παρατηρείται ταχυκαρδία, εφίδρωση, διαστολή στις κόρες των ματιών, αύξηση των καρδιακών παλμών και γρήγορος ρυθμός αναπνοής. Το φαινόμενο της κορύφωσης χαρακτηρίζεται από ακούσιες συσπάσεις του κόλπου, της μήτρας και των εξωτερικών και εσωτερικών σφικτήρων του πρωκτού

Είναι πράγματι «μοναδικό»;
Δεν πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ανακάλυψης μιας φαρμακευτικής ουσίας που θα επηρεάσει τη γυναικεία σεξουαλική διάθεση. Αρκετές ακόμη ουσίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε δοκιμαστικά στάδια, ενώ στο εμπόριο κυκλοφορούν ήδη τα patches τεστοστερόνης. Η ορμόνη αυτή φαίνεται να επαναφέρει τη λίμπιντο σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών ή κάνουν χημειοθεραπεία. Η τεστοστερόνη βοηθά τη γυναίκα να αισθάνεται καλύτερα τον κόλπο της.

Ο ρόλος του εγκεφάλου
Κεντρικό όργανο της γυναικείας σεξουαλικότητας είναι ο εγκέφαλος. «Γι’ αυτό και παρατηρούμε τόσες διαφορές ανάμεσα στις γυναίκες», τονίζουν οι ειδικοί. Τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές αντιδράσεις από τη μία γυναίκα στην άλλη, αλλά και στην ίδια γυναίκα, ανάλογα με την ψυχική της κατάσταση, τη διάθεσή της και τα επίπεδα των ορμονών της. Η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες, όπως μια λέξη, ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, ή από εσωτερικούς, όπως ένα συναίσθημα ή μια ευχάριστη ανάμνηση. Κατευθείαν ενεργοποιούνται συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου και, έτσι, οι ορμόνες και οι νευροδιαβιβαστές αναλαμβάνουν δράση:
Ντοπαμίνη Το 2006 επιβεβαιώθηκε η σημασία της στη σεξουα-λικότητα ανδρών και γυναικών. Η διέγερση ενεργοποιεί το σύστημα της ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα ευφορίας και αναμονής για την ευχαρίστηση (ανταμοιβή).
Ωκυτοκίνη Πρόκειται για νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται με τη σωματική διέγερση της γυναίκας.
Τεστοστερόνη Αν και «ανδρική» ορμόνη, ρυθμίζει τη γυναικεία σεξουαλική επιθυμία. Παράγεται κυρίως από τις ωοθήκες, σε μεγαλύτερη μάλιστα δόση από τα οιστρογόνα. Η πτώση της τεστοστερόνης για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. αφαίρεση ωοθηκών) μειώνει την ερωτική επιθυμία.


Θέλει θεραπεία η ερωτική επιθυμία;

Δύο ειδικοί σχολιάζουν αν μπορεί ένα χάπι να αυξήσει τη γυναικεία λίμπιντο

«Θεραπεύουμε και υγιείς ανθρώπους!»

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας
«Η προσέγγιση της σεξουαλικότητας γίνεται σήμερα μηχανοκεντρικά, ιατροκεντρικά και φαρμακολογικοκεντρικά. Αυτό κρύβει μια μεγάλη απάτη: Το εμπόριο των φαρμάκων. Υπάρχει συμφέρον να βρεθούν νέες “δεξαμενές” ανθρώπων που να παίρνουν καινούργια φάρμακα, όντας υγιείς. Η ίδια η κοινωνία, αλλάζοντας τις αντιλήψεις γύρω από τη σεξουαλικότητα, βάζει νόρμες που δεν υπάρχουν, αφού το κάθε άτομο βιώνει με ένα μοναδικό τρόπο τη σεξουαλικότητά του. Οι επιστήμονες πρέπει να προφυλάσσουν τον άνθρωπο από την υπερφαρμακία και να μην τα βαφτίζουν όλα παθολογία. Αν μια διαταραχή (π.χ. η ανοργασμική στάση μιας γυναίκας) λειτουργεί αρνητικά στην ίδια ή στο περιβάλλον της, πρέπει να το “ψάξει”. Δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι άρρωστη επειδή για 1 εβδομάδα, 3 ή ακόμα και 6 μήνες δεν έχει ερωτική διάθεση. Το πώς ερωτευόμαστε είναι άγνωστο. Δεν είναι, λοιπόν, λογικό μια ουσία η οποία δρα σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, να μπορέσει να αλλάξει όλη τη δομή του εγκεφάλου, που είναι σύμπλεγμα αρχαϊ-κών δομών, αναμνήσεων, αντιλήψεων, πολιτιστικών διαφορών, αλλά και τρέλας.»
Oι επιστήμονες δεν πρέπει να τα βαφτίζουν όλα παθολογία

«Χρειάζεται σφαιρική προσέγγιση»
Κωνσταντίνος Παπασταμάτης, ψυχίατρος-σεξολόγος, αναπλη-ρωτής διευθυντής στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο, υπεύθυνος του Σεξολογικού Ιατρείου στο ίδιο νοσοκομείο
«Η φλιμπανσερίνη έχει πολύ καλές προοπτικές και αναμένουμε αποτελέσματα -ελπίζω θετικά- στο εγγύς μέλλον. Επειδή συνήθως η αιτιολογία της γυναικείας ερωτικής επιθυμίας είναι πολυπαραγοντική, ίσως το χάπι σε κάποιες περιπτώσεις να χρειάζεται να συνδυαστεί και με άλλες μορφές θεραπείας (σεξοθεραπεία, θεραπεία ζεύγους). Υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην ιατρική-φαρμακευτική αντιμετώπιση των ανδρικών σεξουαλικών προβλημάτων (από χάπια και ενέσεις μέχρι χειρουργικές επεμβάσεις), κάτι που δεν συμβαίνει με τα γυναικεία προβλήματα. Ελπίζουμε, λοιπόν, ότι αυτή η νέα ουσία θα αποτελέσει έναυσμα για τη μελέτη και της γυναικείας σεξουαλικότητας.»

Η ερωτική ζωή των ελληνίδων
Πρόβλημα οργασμού δηλώνει ότι έχει 1 στις 4 Ελληνίδες (25,6%), ενώ το 16,9% αναφέρει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Αυτά είναι μερικά συμπεράσματα που προκύπτουν από ανάλυση του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) σχετικά με τη στάση των Ελληνίδων απέναντι σε θέματα σεξουαλικής υγείας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Sexual Medicine».
Η μελέτη αφορούσε τις πρώτες 3.523 τηλεφωνικές κλήσεις από γυναίκες 16-82 ετών, κατά την πρώτη 5ετία (1998-2003) λειτουργίας του Κέντρου.


Τι φταίει για την έλλειψη επιθυμίας;

Η μειωμένη σεξουαλική διάθεση και τα προβλήματα οργασμού οφείλονται σε ένα πλέγμα ψυχολογικών, οργανικών, κοινωνικοπολιτιστικών και διαπροσωπικών παραγόντων, όπως:
• Η λήψη φαρμάκων, όπως αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, υπνωτικά, αντιυπερτασικά και αντιμυκητιασικά.
• Τα γυναικολογικά προβλήματα, που προκαλούν πόνο ή μόλυνση, καθώς και οι γυναικολογικές επεμβάσεις (π.χ. αφαίρεση ωοθηκών).
• Ασθένειες, όπως ο διαβήτης, νευρολογικές ή ενδοκρινολογικές νόσοι, κατάθλιψη κλπ.
• Η ορμονική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, η οποία μειώνει την ερωτική επιθυμία.
• Η επιλόχεια κατάθλιψη, που μάλλον έχει ορμονική βάση και μπορεί να κρατήσει έως και 4 χρόνια μετά τη γέννα. Από ψυχολογική σκοπιά, θεωρητικά σηματοδοτεί τη μετάβαση από τη γυναίκα-ερωμένη στη γυναίκα-μητέρα.
• Η χαλάρωση του κόλπου, που σημαίνει ότι η γυναίκα αποκτά μειωμένη αίσθηση της περιοχής. Μπορεί να οφείλεται στην ηλικία, στην παχυσαρκία, στην εγκυμοσύνη ή σε κάποιες παθήσεις και χειρουργικές επεμβάσεις που επηρεάζουν τα γεννητικά όργανα.
• Το στρες, όταν παύει να είναι δημιουργικό και μετατρέπεται σε μόνιμο πρόβλημα του οργανισμού.
• Η ρουτίνα της καθημερινότητας.
• Η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η γυναίκα πρέπει να νιώθει όμορφη και ποθητή, ώστε να προκαλέσει την επιθυμία του άνδρα.
• Προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού (αρνητικά συναισθήματα, έλλειψη επικοινωνίας κλπ.).
• Άγνοια λειτουργίας του σώματος της ίδιας της γυναίκας ή του συντρόφου της.
• Αρνητικές αντιλήψεις για το σεξ, που προέρχονται από το κοινωνικό ή γονεϊκό περιβάλλον.
• Η απουσία προκαταρκτικού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να μη διεγείρεται η κλειτορίδα.
• Τραυματικές εμπειρίες στην αρχή της σεξουαλικής ζωής (π.χ. πόνος, βιασμός).

Μία 40άρα = Δύο 20άρες

Η πιθανότητα να έχει μια γυναίκα, όπως και ένας άνδρας, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία αυξάνεται με την ηλικία, ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων, η μειωμένη λίμπιντο δεν επηρεάζει σημαντικά τις γυναίκες.
Απεναντίας μάλιστα μπορούν, απαλλαγμένες από το άγχος της εγκυμοσύνης, να απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ και, αντίθετα με την κυ-ρίαρχη άποψη, μετά την κλιμακτήριο να έχουν καλύτερους οργασμούς.Οι νεαρές γυναίκες, από την άλλη πλευρά, δεν βιώνουν συνήθως τόσο έντονα τον οργασμό, γιατί είναι ανώριμες σεξουαλικά και πιο φοβισμένες. Άλλωστε, ο οργασμός είναι εμπειρία, μάθηση.


Το Σεξ σημερα


Πώς επηρεάζει η σύγχρονη πραγματικότητα τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών και ποια η θέση της ερωτικής επιθυμίας στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης;
Δύο ειδικοί αποκωδικοποιούν τη σεξουαλική διάθεση στη σύγχρονη κοινωνία


«Ανταλλάσσουμε το πάθος με την ασφάλεια»

Esther Perel, ψυχολόγος με ειδίκευση στην οικογενειακή θεραπεία και στη θεραπεία ζευγαριού
«Όταν άρχισα να μελετώ το ρόλο του σεξ στις μακροχρόνιες σχέσεις, ήρθα αντιμέτωπη με το δίλημμα της επιθυμίας. Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας δεν είναι επιλεκτική. Από την εμπειρία μου ξέρω ότι τους επηρεάζει όλους ανεξαιρέτως! Σύντομα συνειδητοποίησα ότι όλο και περισσότερα ζευγάρια προσπαθούν να καλλιεργήσουν την οικειότητα μεταξύ τους, με την προσδοκία ότι η οικειότητα φέρνει και καλύτερο σεξ. Όσο πιο καλά γνωρίζεις το σύντροφό σου, τόσο πιο κοντά του νιώθεις και άρα τόσο καλύτερο σεξ κάνεις. Ισχύει, όμως, αυτό; Η αγάπη και η επιθυμία είναι δύο βασικές, αλλά αντίθετες ανθρώπινες ανάγκες. Από τη μια πλευρά αναζητάμε τη σταθερότητα μιας μόνιμης σχέσης, από την άλλη λαχταράμε περισσότερο μυστήριο, έξαψη και περιπέτεια. Για να διατηρήσει κανείς την επιθυμία του για τον άλλον, πρέπει να υπάρχει ένα στοιχείο διαχωρισμού, προσωπικού χώρου. Πρέπει ο καθένας να σέβεται την ατομικότητα και τη διαφορετικότητα του άλλου, να τον βλέπει σαν ένα ξεχωριστό ον. Τότε έρχεται και η επιθυμία.»


«Ζούμε σε μια κοινωνία unisex»

Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας
«Τα ανδρικά αρχέτυπα έχουν αλλάξει. Σήμερα τα ζευγάρια ζουν πιο ισορροπημένα, πιο ισότιμα. Από την άλλη πλευρά, η γυναίκα φαίνεται να διεκδικεί έναν τύπο άνδρα λιγότερο πατριαρχικό και περισσότερο συντροφικό. Αυτό συμβαίνει γιατί και η ίδια είναι πλέον ενεργό μέλος στην κοινωνία, μιμείται την ανδρική συμπεριφορά, κυρίως για να επιβιώσει στο χώρο εργασίας. Τα 2 φύλα αρχίζουν να μοιάζουν. Αυτό, όμως, που δημιουργεί την έλξη παραμένει η διαφορετικότητα. Και εδώ υπάρχει η αντίφαση: Οι γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν πια αρσενικά, ενώ οι άνδρες αναρωτιούνται πού πήγαν οι αληθινές γυναίκες. Έχει μια υποκρισία αυτή η στάση των ανθρώπων. Αρχετυπικά θέλουν το πρωτόγονο, κοινωνικά αναζητούν το ισότιμο. Βιώνουν, λοιπόν, μια σύγκρουση. Το πρόβλημα είναι ότι αντιγράφουν συνεχώς ρόλους. Η συμβουλή που θα έδινα είναι η εξής: Σταμάτα τον αρχετυπικό σου ρόλο και σκέψου ποιος είσαι. Στόχος είναι να βιώσουμε το ποιοι είμαστε εμείς και ποιος είναι ο άλλος, συγκρουσιακά. Άλλωστε, χωρίς σύγκρουση δεν γίνεται τίποτα.»

Εσείς, τι οργασμό έχετε;

Υπάρχουν 3 τύποι οργασμού και συνήθως κάθε γυναίκα ανήκει σε έναν από αυτούς, για τη διαμόρφωση του οποίου έχουν συνεργαστεί γονίδια, εμπειρίες κλπ.
Α΄ τύπος Ένας μόνο οργασμός με κορύφωση.
Β΄ τύπος Μικροί οργασμοί που φτάνουν σε έναν κορυφαίο (πολλαπλοί οργασμοί).
Γ΄ τύπος Διακοπτόμενος οργασμός (η γυναίκα φτάνει γρήγορα «ψηλά», κόβεται, ξαναφτάνει, ξανακόβεται). Μπορεί να κρύβει κάποια παθολογία.

Απογειώστε τις επιδόσεις σας!
Αν δεν θέλετε να περιμένετε το χάπι ή νιώθετε ότι δεν σας ταιριάζει σαν λύση, μπορείτε μόνες σας να τονώσετε τη σεξουαλική σας διάθεση με απλά βήματα.

«Ερωτικές» ασκήσεις


Γυμνάστε τους «μυς του σεξ»

Πώς Οι «μύες του σεξ» (ηβοκοκκυγικοί) είναι οι μύες που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση. Προσπαθήστε να τους συστέλλετε, σαν να θέλετε να καθυστερήσετε την ούρηση, και κρατηθείτε σε αυτή τη θέση για 2-3΄. Εισπνεύστε σε κάθε πίεση και εκπνεύστε χαλαρώνοντας τους μυς. Επαναλάβετε 10-20 φορές και σταματήστε αν νιώσετε πόνο. Βάλτε στόχο τις 100-200 την ημέρα. Για να δείτε αποτελέσματα, εφαρμόστε τις ασκήσεις καθημε-ρινά για ένα μήνα.
Πότε Εξασκηθείτε οπουδήποτε. Την ώρα που οδηγείτε, διαβάζετε ή και κατά τη διάρκεια του σεξ.
Γιατί Αποκτάτε έλεγχο των μυών του κόλπου και φτάνετε ευκολότερα σε οργασμό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι και μόνο με τη σύσπαση αυτή κατά την ερωτική πράξη, μπορείτε να επιτύχετε οργασμό.

Δυναμώστε τη λεκάνη

Πώς Ξαπλώστε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα και ελαφρώς απομακρυσμένα μεταξύ τους. Εισπνεύστε, σφίγγοντας τους κοιλιακούς μυς και τους γλουτούς, και σηκώστε τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η πλάτη σας σε ευθεία γραμμή. Αναπνέετε, καθώς μένετε σε αυτή τη θέση για 10΄΄. Εκπνεύστε επιστρέφοντας στο πάτωμα και επαναλάβετε την άσκηση 10 φορές. Στην τελευταία επανάληψη, πα-ραμείνετε με τη λεκάνη ψηλά και σφίξτε τους γλουτούς για 10΄΄. Επαναφέρετε αργά το σώμα σας στο πάτωμα.
Πότε Πριν από την ερωτική πράξη, με ή χωρίς το σύντροφό σας.
Γιατί Αυξάνεται η αιμάτωση στην πύελο, ενώ οι μύες γίνονται πιο ευλύγιστοι, διευκολύνοντας τον οργασμό.

Κολπικός vs Κλειτοριδικός οργασμός

Ο οργασμός είναι ένας ή όχι; Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κλειτορίδα συμμετέχει ενεργά. Είναι πιο ευαίσθητο όργανο από τον κόλπο και έχει περισσότερες νευρικές απολήξεις ακόμα και από το πέος, ενώ ο ρόλος της είναι ουσιαστικός, ιδιαίτερα στη φάση της διέγερσης και της κορύφωσης. Όσο για τον κόλπο, παραμένει μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο. Σύμφωνα με τον Φρόυντ, ο κλειτοριδικός οργασμός είναι «παιδικός», ενώ ο κολπικός δηλώνει σεξουαλική ωρίμανση. Σήμερα, η θεωρία αυτή έχει καταρριφθεί, χωρίς όμως να αντικατασταθεί από κάποια άλλη τεκμηριωμένη εξήγηση. Σύμφωνα πάντως με το χειρουργό ουρολόγο-ανδρολόγο κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, «Δεν πρέπει να δούμε τον οργασμό ως ανατομική περιγραφή, αλλά ως ένα σύνολο πραγμάτων».


Η δύναμη της φύσης


Νταμιάνα (turnera diffusa)
Πρόκειται για βότανο με ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες, που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο Μεξικό και τις Νοτιοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ. Αν και δεν υπάρχουν έγκυρα επιστημονικά στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν, θεωρείται ότι η νταμιάνα τονώνει τον οργανισμό, ενώ αυξάνει τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών και την ένταση του οργασμού.
• Βάλτε 1 γρ. από ξερά φύλλα του βοτάνου σε ζεστό νερό για 15΄. Μπορείτε να πιείτε μέχρι 3 φλι-τζάνια την ημέρα.
• Η νταμιάνα κυκλοφορεί και σε μορφή σταγόνων. Συνιστάται η λήψη έως 50 σταγόνων, 2 φορές την ημέρα.
• Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε κάψουλες των 500 ml, 3 φορές την ημέρα. Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


3 κλειδιά της καθημερινότητας



1. Από τον καναπέ στην μπανιέρα

Το άγχος είναι ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας της καλής σεξουαλικής ζωής. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο κάποια βράδια της εβδομάδας στον εαυτό σας. «Βουλιάξτε» στον καναπέ και διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο ή βγείτε μια βόλτα. Αφουγκραστείτε τον εαυτό σας και ανακαλύψτε τα πράγματα που σας ξεκουράζουν. Αυτό ίσως είναι πιο σημαντικό και από την ίδια την πράξη. Μπορείτε, επίσης, να χαλαρώσετε μαζί με το σύντροφό σας, κάνοντας πράγματα που τρέφουν τη σχέση. Πηγαίνετε σινεμά, κάντε ο ένας στον άλλο μασάζ ή διαβάστε μαζί τα βιβλία σας.
2. Προσποιηθείτε!
Όταν υπάρχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή στο ζευγάρι, το να προσποιηθεί η γυναίκα οργασμό μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή της και να κάνει το σεξ εντονότερο. Αρκεί, βέβαια, αυτό να γίνεται περιστασιακά. Διαφορετικά, η προσποίηση σε βάρος της ευχαρίστησης σημαίνει ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων.
3. Ζητήστε... για να έχετε
Για να ευχαριστηθεί μια γυναίκα το σεξ, θέλει να νιώθει ότι ο σύντροφός της καταλαβαίνει τις επιθυμίες της. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται καθοδήγηση. Δείξτε του τι σας αρέσει και πείτε του τι θέλετε. Η οικειότητα, άλλωστε, είναι απαραίτητο συστατικό.

Που ειναι το Σημείο G;

Το σημείο G εντόπισε πρώτος ο γερμανός γυναικολόγος Έρνεστ Γκράφενμπεργκ, αλλά οι γνώμες σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι είναι διχασμένες. Σύμφωνα με όσους πιστεύουν στην ύπαρξή του, ο αδένας βρίσκεται σε βάθος λίγων εκατοστών από την είσοδο του κόλπου, στο πρόσθιο τοίχωμά του. Θεωρείται ότι η διέγερσή του μπορεί να κάνει τον οργασμό πιο έντονο, ενώ απελευθερώνει εκκρίσεις σε ρευστή μορφή (που μπορεί κάποιες φορές να παρομοιαστούν με την ανδρική εκσπερμάτιση). Οι περισσότεροι ειδικοί, πάντως, τείνουν να συμφωνήσουν πως το σημείο G το έχουν μόνο ορισμένες γυναίκες.
Read more...

Rio-Antirrio bridge




Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι μία καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης.
Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2280 μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει γύρω στα 2880 μέτρα. Η γέφυρα αναπτύχθηκε και ολοκληρώθηκε, παρά τις δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες, ενώ το μέγιστο βάθος θεμελίωσης φθάνει τα 65 μέτρα υπό την επιφάνεια της θάλασσας. Πρόκειται για μία καλωδιωτή γέφυρα, οι αντοχές της οποίας είναι εντυπωσιακές. Σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με προδιαγραφές να αντέξει σε σεισμό μεγαλύτερο από αυτόν που σημειώθηκε...

travellgreece


..τις 17 Αυγούστου 1999 στο Ισμίτ της Τουρκίας, ο οποίος ήταν μεγέθους 7,4 της κλίμακας ρίχτερ. Έχει υπολογιστεί, επίσης, πως αντέχει σε ενδεχόμενη σύγκρουση τάνκερ εκτοπίσματος 180,000 τόνων, καθώς και σε ταχύτητα ανέμου 250 χλμ/ώρα, ταχύτητα που αντιστοιχεί σε τυφώνα. Τέλος, η γέφυρα είναι σχεδιασμένη να απορροφά πιθανές μετατοπίσεις μεταξύ δύο βάθρων, σε οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Η γέφυρα περιλαμβάνει και πεζόδρομο/ποδηλατόδρομο η χρήση των οποίων απαλλάσσεται πληρωμής διοδίων.


Στις 25 Μαΐου 2007 σε ειδική τελετή προ του κτιρίου της Διοίκησης της Ζεύξης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας "βάπτισε" την εν λόγω γέφυρα σε "Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης", μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή[εκκρεμεί παραπομπή], προβαίνοντας στη συνέχεια στα αποκαλυπτήρια εικαστικού έργου με τη μορφή του Χ. Τρικούπη. Η ονομασία της γέφυρας συμπληρώθηκε επίσημα δια του νόμου 3555/2007 που δημοσιεύθηκε στο με αριθμό ΦΕΚ 8 Α/2007. Στη τελετή, τη Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ Σταύρος Καλογιάννης ενώ παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, οι νομάρχες Αιτωλίας και Αχαΐας, οι δήμαρχοι, πολλοί βουλευτές καθώς και οι διοικητές πολιτικών στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της περιοχής.


Its official name is the Charilaos Trikoupis Bridge. Charilaos Trikoupis was a 19th century Greek prime minister, and suggested the idea of building a bridge between Rio and Antirrio; however, the endeavour was too expensive at the time, when Greece was trying to get a late foot into the Industrial Revolution.
The 2,880 m (9,449 ft) long bridge dramatically improves access to and from the Peloponnese, which could previously be reached only by ferry or via the isthmus of Corinth at its extreme east end. Its width is 28 m (92 ft) — it has two vehicle lanes per direction, an emergency lane and a pedestrian walkway. Its five-span four-pylon cable-stayed portion of length 2,252 m (7,388 ft) is the world's second longest cable-stayed deck; only the deck of the Millau Viaduct is longer at 2,460 m (8,071 ft). However, as the latter is also supported by bearings at the pylons apart from cable stays, the Rio-Antirrio bridge deck might be considered the longest cable-stayed "suspended" deck.

This bridge is widely considered[citation needed] to be an engineering masterpiece owing to several solutions applied to span the difficult site. These difficulties include deep water, insecure materials for foundations, seismic activity, the probability of tsunamis, and the expansion of the Gulf of Corinth due to plate tectonics.

The bridge was planned in the mid-1990s and was built by a French-Greek consortium led by the French group Vinci, and which includes the Greek companies Hellenic Technodomiki-TEV, J&P-Avax, Athena, Proodeftiki and Pantechniki. The consortium operates the bridge under concession under its Γ.Ε.Φ.Υ.Ρ.Α. or ΓαλλοΕλληνικός Φορέας Υπερθαλάσσιας ζεύξης Ρίου- Αντιρίου (G.E.F.Y.R.A., Greek for "bridge", French-Greek Carrier of Oversea Connection of Rio-Antirrio) subsidiary. The lead architect was Berdj Mikaelian. Site preparation and dredging began in July 1998, and construction of the massive supporting pylons in 2000. With these complete in 2003, work began on the traffic decks and supporting cables. On May 21, 2004, the main construction was completed; only equipment (sidewalks, railings, etc.) and waterproofing remained to be installed. The bridge was finally inaugurated on August 7, 2004, a week before the opening of the 2004 Summer Olympics in Athens.

Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Εγώ λέω να...συνεχίσω τα μπάνια


Read more...

Fly away


argycon


Read more...
free counters