EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 3η μέρα απεργία πείνας ανηλίκων στην Παγανή




47 ανήλικοι φυλακισμένοι μετανάστες βρίσκονται στην 3η μέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας την ελευθερία τους. Το πρωί έγινε μικρή συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη φυλακή.
Οι ανήλικοι κρατούμενοι, ακόμη και σύμφωνα με το νόμο, δεν πρέπει να μένουν ούτε μία ώρα σε Κέντρο Κράτησης. Τις τελευταίες μέρες απελευθερώθηκαν δεκάδες από αυτούς, έπειτα από την πίεση που άσκησε κόσμος με καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τη φυλακή.
Παρόλα αυτά, μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται και η πρακτική των αρχών δεν αλλάζει. 47 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, αλλά και από τη Σομαλία και την Παλαιστίνη, βρίσκονται, από την 1η Σεπτέμβρη, σε απεργία πείνας, ενώ 4 δεν πίνουν ούτε νερό (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν πίνεται - "αν πιείτε από αυτό το νερό, δεν θα θέλετε ποτέ να ξαναπιείτε νερό στη ζωή σας" μας είπε ένας). Κάποιοι από αυτούς κρατούνται για πάνω από 40 μέρες.

Σήμερα το πρωί, μικρός αριθμός αλληλέγγυων συγκεντρωθήκαμε έξω από τη φυλακή για να μιλήσουμε με τους κρατούμενους.
EMETIKO


Read more...

Economist: Σε περίοδο πολιτικής αστάθειας εισέρχεται η Ελλάδα


Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο "οικονομικής αβεβαιότητας και πολιτικής αστάθειας", εκτιμά ο Economist σε άρθρο του με αφορμή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Το βρετανικό περιοδικό εκτιμά ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες μάλλον θα είναι "βραχύβια". Το Κοινοβούλιο θα κληθεί να αναδείξει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο, και το ΠΑΣΟΚ είναι απίθανο να ελέγχει τα αναγκαία 3/5 των βουλευτών.
Foreign Press

Η κυβέρνηση με την ισχνή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία κρατούσε την εξουσία με τρόπο "αναξιοπρεπή". "Μετά από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, ο κ. Καραμανλής φαίνεται κουρασμένος", γράφει χαρακτηριστικά ο Economist που στην συνέχεια απαριθμεί τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ΝΔ: σκάνδαλα, οικονομία και ιδιαίτερα η πτώση των εσόδων από τον τουρισμό, εξέγερση των νέων και τρομοκρατία.

Παρά την λαϊκή δυσαρέσκεια οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην κερδίσει την αυτοδυναμία στην Βουλή, υποστηρίζει το περιοδικό. Ο κ. Παπανδρέου, πρώην υπουργός Εξωτερικών που έτεινε χείρα φιλίας στην Τουρκία, δεν περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από την πτέρυγα των εθνικιστών στο κόμμα του.

Οι νέοι ψηφοφόροι μπορεί να στραφούν στους Πράσινους (που κέρδισαν μια έδρα στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) ή στον ΣΥΡΙΖΑ του 30χρονου ποδηλάτη Αλέξη Τσίπρα, καταλήγει το άρθρο του Economist.
Read more...

Φωτοβολταϊκά σε στέγες: Εννέα συστήματα έχουν ήδη εγκατασταθεί


Εννέα φωτοβολταϊκά συστήματα, ισχύος 77,5 κιλοβάτ έχουν εγκατασταθεί ήδη, μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο του προγράμματος "Φωτοβολταϊκά στις στέγες" του υπουργείου Ανάπτυξης. Το πρόγραμμα όπως είναι γνωστό τέθηκε σε εφαρμογή εφέτος το καλοκαίρι και απλουστεύει τις διαδικασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ ισχύος μέχρι 10 κιλοβάτ σε κατοικίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
ktimatomesitis.gr

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και τους εμπλεκόμενους φορείς ΣΕΦ (Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών), ΕΜΠ και ΔΕΗ, εκπονήθηκε αναλυτικός οδηγός εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών. Το Εγχειρίδιο με τίτλο "Οδηγίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις" είναι ήδη ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ (www.cres.gr).

Παράλληλα, μεε αποδοχή της τήρησης των ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών και όρων ασφάλειας που τίθενται στο Εγχειρίδιο από τους ενδιαφερόμενους μελετητές -εγκαταστάτες, καταρτίζεται "Ενδεικτικός Κατάλογος Μελετητών - Εγκαταστατών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων" για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών.

Η καταχώριση στον κατάλογο είναι προαιρετική.

Οι σχετικές αποφάσεις, έντυπα για αίτηση στη ΔΕΗ, καθώς και διευκρινιστικά ερωτήματα-απαντήσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ www.ypan.gr, υπό τον τίτλο "ΦΒ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ".
Read more...

Ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου ''Φθιώτιδων Θηβών'' Μικροθηβών, Ancient Greek Theater of Mikrothives



την περιοχή και η πρώτη ανασκαφική έρευνα για τον εντοπισμό του θεάτρου ξεκίνησε το 1992. Η κα Βασιλική Αδρύμη, με προφανή συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό, μας έκανε μια υπέροχη ξενάγηση. Η έρευνα του θεάτρου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, στην ουσία έχει γίνει μόνο μια κεντρική τομή στον άξονα του θεάτρου, ενώ το κτίριο της σκηνής έχει ερευνηθεί στην τελική του φάση. Το θέατρο είναι του 4ου αι. π.Χ. κατασκευασμένο από λαξευμένους παραλληλεπίπεδους ηφαιστειακούς λίθους. Το κοίλον του θεάτρου διαιρείται από ένα πλακοστρωμένο διάδρομο, το διάζωμα, σε δύο μέρη: το επιθέατρο και το κάτω θέατρο. Το επιθέατρο δεν ερευνήθηκε ακόμα. Το μόνο στοιχείο που έχουμε είναι η αρχή μιας πέτρινης σκάλας ανόδου. Το κάτω θέατρο ερευνήθηκε μόνο στο κεντρικό του τμήμα, όπου αποκαλύφθηκαν έντεκα σειρές εδωλίων, που χωρίζονται από τρεις πέτρινες σκάλες πλάτους 60 εκ., σε τρεις κερκίδες.
Η κα Αδρύμη μας είπε ότι όλα δείχνουν ότι το κάτω θέατρο θα είχε αρχικά δεκαπέντε σειρές εδωλίων και οκτώ σκάλες που τοχώριζαν σε επτά κερκίδες. Με τα στοιχεία αυτά είναι δυνατό να υπολογίσουμε ότι το θέατρο αυτό χωρούσε 3.000 περίπου θεατές. Το συγκριτικό πλεονέκτημα του θεάτρου αυτού, σύμφωνα πάντα με την κα Αδρύμη, είναι ότι όχι μόνο σώζεται το υλικό του αλλά και παραμένει αλώβητο το φυσικό του περιβάλλον. Συνεπώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μικρό θαύμα που μας περιμένει αγωνιωδώς να το φέρουμε στο φως.
travellgreee

In a short distance from Nea Anchialos, at Mikrothives, the archaeological excavations have brought into light the ancient theater of Fthiotides Thebes, of an approximate seating capacity of 3000 people, which is estimated that has been founded during the Hellenistic period and has been in operations until the late Roman era.
Let us join our voices to accent the ancient theater of Mikrothives for the good sake of our beautiful country's heritage. join goup in facebook
Theatre info
The existence of the theater was known by 1835 when W. Leake visited the region and the first excavation to locate the theater began in 1992. Ms Vassiliki Adrymi, with an obvious emotion and enthusiasm, has guided us around. The research of the theater has not been completed yet. In fact, it has been only a central incision on the theater axis, whilst the stage building has been researched in its final phase. The theater is dated in the 4th century BC, constructed of carved parallelepiped volcanic stones. The auditorium of the theater is divided by a paved runway, the frieze, in two parts: the upper and the lower theater. The upper part has not been yet excavated. The only finding we have is the beginning of a stone upstage staircase. In the lower theater scene has been researched only the central part, where have been discovered eleven bench rows which are separated by three stone stairway width 60 cm, in three tiers.
Ms Adrymi told us that according to the excavations, seems that the lower theater part initially had fifteen benches rows and eight stairways which was split in seven tiers. Having these data it is possible to calculate that this theater was seating approximately 3,000 spectators.
According to Ms Adrymi, the comparative advantage of this specific theater is that, not only that all its material is saved , but remains also intact its natural environment.
Therefore, this is a small miracle that anxiously waits to brought into light.
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ!





Read more...

Sunrise_silence morning


TopGeo


Read more...

Πρόστιμο 2,3 δις δολαρίων στην Pfizer για «δόλιες εμπορικές πρακτικές»


Πρόστιμο 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα καταβάλει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, ύστερα από τις, εις βάρος της, καταγγελίες για «δόλιες εμπορικές πρακτικές». Το πρόστιμο των 2,3 δις δολαρίων είναι το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ από την αμερικανική δικαιοσύνη στο τομέα της υγείας.

Η Pfizer κατηγορείται ότι προωθούσε το αντιφλεγμονώδες Bextra της Pfizer για πολλές χρήσεις και δόσεις τις οποίες ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε αρνηθεί να πιστοποιήσει λόγω κινδύνων που συνδέονται με αυτό το αντιφλεγμονώδες.

Το Bextra είχε αποσυρθεί από την αγορά το 2005 λόγω ανησυχιών για την δημιουργία παρενεργειών ιδιαίτερα στην καρδιά.

Πρόσφατα, η φαρμακευτική εταιρία κατέβαλε πρόστιμο ύψους 17 εκατ. δολαρίων στις αρχές της Βενεζουέλας Νέο παράθυρο για φορολογικές παρατυπίες.
TVXS.gr


Read more...

Με τα φώτα νυσταγμένα και βαρυά, Nights on the highway



travellgreece


Read more...
free counters