EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το περιβάλλον...ξύνει πληγές



Λίγες ημέρες πριν από την 8η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ μία διαφήμιση με οικολογικό μήνυμα, η οποία «πλήγωσε» και προσέβαλε τους Νεοϋορκέζους. Η εικόνα έδειχνε το Μανχάταν με τους δίδυμους πύργους να στέκονται αγέρωχοι λίγο πριν δεχθούν την επίθεση δεκάδων αεροπλάνων.

Πρόκειται για μία από τις διαφημίσεις που θα λάνσαρε η WWF στην καινούρια της καμπάνια και η οποία απεικονίζει το πολυοικοδομημένο Μανχάταν δευτερόλεπτα πριν συντριβούν στο έδαφός του και από όλες τις πλευρές πλήθος εμπορικών αεροπλάνων. Το μήνυμα της διαφήμισης: «Tο τσουνάμι σκότωσε εκατό φορές περισσότερους ανθρώπους από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πλανήτης είναι τρομακτικά δυνατός. Σεβάσου τον. Διατήρησέ τον».

Οι άσχημες μνήμες
TVXS.gr

που ανακάλεσαν οι Αμερικανοί με την διαφήμιση καθώς και οι αρνητικές αντιδράσεις, οδήγησαν τη WWF στην Αμερική σε απολογία υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι προσβλητική και χωρίς αισθητική και διέρρευσε στο διαδίκτυο δίχως την έγκρισή της. Μάλιστα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης πρόσθεσε πως δεν ήταν το προσωπικό της WWF που συνέλαβε το concept αλλά επρόκειτο για προσφορά μιας διαφημιστικής εταιρίας από τη Βραζιλία. Αρνούμενη κάθε ευθύνη, η WWF τόνισε πως την απέρριψε αμέσως.

Από την άλλη πλευρά, η βραζιλιάνικη εταιρία βρίσκεται υπό την απειλή κυρώσεων αφού χρησιμοποίησε το λογότυπο της WWF χωρίς εξουσιοδότηση. Όπως και να έχει η διαφήμιση κυκλοφόρησε και το μήνυμα εστάλη.
Read more...

Προχωρά η απόσυρση...



4.9.09

Προς υλοποίηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου !..

Τελικά φαίνεται ότι η κυβέρνηση ανακάλυψε τον τρόπο να περάσει τα μέτρα που λόγω των εκλογών θα ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν. Στη σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποφασίσθηκε να προχωρήσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου η εφαρμογή προτάσεων της κυβέρνησης για την στήριξη της αγοράς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το μέτρο για την απόσυρση.
Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, μπορεί να εκδίδει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε “έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και...
απρόβλεπτης ανάγκης” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 44 του Συντάγματος. Οι πράξεις, υπογράφονται ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου. Στη συνέχεια, οι πράξεις υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση μέσα σε 40 ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε 40 ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε Σύνοδο.
nonews-NEWS


Read more...

Στο Βόλο Ισπανικό ιστιοφόρο


Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων των Μεγάλων Ιστιοφόρων (Tall Shipps), που θα λάβουν μέρος στη Regatta «Ιστορικές Θάλασσες», με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου το Μάιο του 2010, φθάνει σήμερα την Παρασκευή απόγευμα στην πόλη μας το εντυπωσιακό ισπανικό ιστιοφόρο «FAR BARCELONA».

Το σκάφος αυτό λειτουργεί σαν «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» για εκπαιδευόμενους ναυτικούς. Αυτή τη φορά στο σκάφος επιβαίνουν 15 σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Κωνσταντινούπολης για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Το «FAR BARCELONA», είναι μια
Μαγνήτης

γολέτα νορβηγικής κατασκευής. Το συνολικό μήκος του σκάφους ανέρχεται σε 30,85 μ. Ναυπηγήθηκε το 1874 και ανακατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Κοινοπραξίας EL FAR, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης στις θαλάσσιες μεταφορές.

Χάρη στη χρηματοδότηση της πόλης της Βαρκελώνης, της Περιφερειακής Κυβέρνησης της Καταλωνίας, του Επαρχιακού Συμβουλίου της Βαρκελώνης, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), το σκάφος αυτό χρησιμοποιήθηκε ως «Πλωτή Αίθουσα Διδασκαλίας» κατά τα τελευταία 10 χρόνια και έχει συμπληρώσει περίπου 15.000 ώρες ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων.

Τώρα, ως εκπαιδευτικό πλοίο στην Σχολή Παραδοσιακής Ναυσιπλοΐας, προσφέρει κατάρτιση και πρακτική εφαρμογή, με βάση την παραδοσιακή πλοήγηση. Σκοπός του είναι να αναδείξει τη φημισμένη ναυτική κληρονομιά της Βαρκελώνης και τις αξίες που συνδέονται με τον πολιτισμό της Θάλασσας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία
Read more...

Τα Προβλήματα Του Αυστριακού Χωριού "Fucking"


Απηύδησαν οι κάτοικοι του χωριού «Fucking» στη βόρεια Αυστρία με τους τουρίστες που περνούν απ' την περιοχή τους μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν σε ιδιαίτερες πόζες μπροστά απ' την πινακίδα με το όνομα του χωριού κι αποφάσισαν να βάλουν ένα τέλος.

Έτσι, τον περασμένο μήνα, το δημοτικό συμβούλιο του Fucking αποφάσισε να τοποθετήσει μια κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στη διάσημη πλέον πινακίδα που ενημερώνει τους περαστικούς ότι εισέρχονται στο χωριό τους.

Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν να αποθαρρύνουν τους τολμηρούς τουρίστες που συνηθίζουν να τραβούν «ροζ» φωτογραφίες με φόντο το όνομα «Fucking», δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την προφανή αντίθεσή τους!

Μάλιστα κάτοικος του χωριού είπε αγανακτισμένος: «Κουραστήκαμε πια με αυτήν την ιστορία. Είμαστε ένα πολύ συντηρητικό χωριό κι αυτά δεν μας αρέσουν...»

Need For Simplicity


Read more...

Ε καπλ οφ γίερς λέιτερ


Ένας πολύχρωμος γλυπτός ελέφας στην Πλατεία Συντάγματος. Δεν πρόκειται για οφθαλμαπάτη, ούτε για σινεφίλ αναφορά του αλησμόνητου «Πάρτυ» του Πήτερ Σέλερς. Μάλλον θα τοποθετήθηκε συμβολικά, αποτελώντας το καταλληλότερο σύμβολο του παχυδερμισμού μας και παίρνοντας τη σκυτάλη των εποχικών συμβόλων από το χριστουγεννιάτικο δέντρο που προστάτευαν τα ΜΑΤ στο ίδιο σημείο, όπως τα μπροστά στη Βουλή διαμαρτυρόμενα πλήθη για τις πυρκαγιές του 2007 έδωσαν τη σκυτάλη σε πολύ λίγο κόσμο στην αντίστοιχη συγκέντρωση της προηγούμενης Παρασκευής.
Και πάρα πολύ καλώς ο αριθμός των διαμαρτυρομένων εκφυλίστηκε, αφού μάλλον το
Old Boy

ανησυχητικό θα ήταν να είναι αντίστοιχος ή μεγαλύτερος. Γιατί η πολιτική σημασία των δυο συγκεντρώσεων του καλοκαιριού του 2007 ασφαλώς και δεν βρισκόταν στο αυτονοητότερο των μηνυμάτων που έστελναν (την αποδοκιμασιά των πυρκαγιών), αλλά στον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής τους, έναν τρόπο που έδειξε ότι η τεχνολογία καθιστά εφικτή μια νέα μορφή ακαπέλωτης κι αυθόρμητης συλλογικής δράσης «από κάτω». Η επανάληψη λοιπόν ακριβώς του ίδιου σκηνικού -και δη με το ίδιο dress code- μάλλον στερούνταν εκ των προτέρων νοήματος.
Αν θέλουμε να δούμε τι χάθηκε μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, μπορούμε να ξεκινήσουμε από τον τρόπο που αποτιμήθηκαν εκλογικά οι πρωτοφανείς πυρκαγιές του επτά, ως τον τρόπο που δεν αλλάξαμε εμείς τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στην προστασία των δασών, για να φτάσουμε σε λιγότερο σημαντικές ενδεχομένως διαπιστώσεις, όπως το ότι πάψαμε να γράφουμε και να διαβάζουμε μανιωδώς μπλογκ, αφού ανακαλύφθηκε το Facebook και καταλάβαμε ότι αυτό που τελικά ψάχνουμε το βρίσκουμε πολύ ευκολότερα εκεί, περιορίζοντας την ανάγνωση μπλογκ στα κατακάθια της «αποκαλυπτικής» δημοσιογραφικής κιτρινίλας.
(Κείμενο γραμμένο για το «Εxodos»*)
* στο οποίο ξεκίνησα να γράφω λίγο μετά τις επίμαχες συγκεντρώσεις του καλοκαιριού του επτά, τότε δηλαδή που τα μπλογκ -σαν τις συγκεντρώσεις τους- ήταν πολύ στη μόδα· κι αν το αναφέρω αυτό είναι για να σε παρηγορήσω, δείχνοντάς σου πως οι συλλογικότητες μπορεί να μην έχουν να επιδείξουν ως τώρα την προσδοκώμενη ηλεκτρονική τους φούντωση και φλόγα, μερικές ωστόσο ατομικότητες σαν τη δική μου όλο και επωφελούνται απ' τις μόδες.
Αν δηλαδή οι νόμοι της μέσω του διαδικτύου πολιτικής επανάστασης βραδυπορούν, οι νόμοι της αγοράς δεν είχαν ποτέ καιρό για χάσιμο.
Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Αποκτήστε και αυξήστε τους φίλους σας στο Facebook... Πωλούνται φίλοι !!!!



Μην πολύαγχώνετσε και μην στεναχωρίεσται αν δεν έχετε πολλούς φίλους στο Facebbok , η λύση εφόσον θέλετε να αποκτήσετε περισσότερους είναι απλή ... Μπορείτε να τους αγοράσετε. Όσο για το από που μια εταιρία η uSocial (http://usocial.net)με έδρα την Αυστραλία προσφέρει αυτή την υπηρεσία.
Ήδη η συγκεκριμένη εταιρεία έχει προσφέρει την υπηρεσία αυτή στο Twitter και πλέον σκοπεύει να το κάνει και στο Facebbok. Πάντως το Facebook προειδοποιεί ότι όσοι αγοράσουν φίλους μπορεί να αποβληθούν μόνιμα από αυτό.
Όσο για τις τιμές αυτές ... δεν πάνε με το κιλό αλλά με το κομμάτι έτσι από ότι λένε τα ξένα πρακτορεία (που ξέρουν και καλύτερα) υπάρχουν πακέτα των 1000 φίλων έως των 10000 με τιμές από 177 έως 1167 δολάρια. Τώρα αν είναι ντόπια τα φιλαράκια ή εισαγόμενα τι να σας πούμε θα σας γελάσουμε ....

-Πιάσε 3 κιλά ..
- Βγήκε κάτι παραπάνω 3,200 να το αφήσω ;;
- Άστο....

Αυτά γίνονται τριγύρω μας και εμείς ασχολούμαστε με τις εκλογές.
Για αυτό δεν θα γίνουμε Ευρωπαίοι ποτέ ρεεεεε
KOSMONEWS


Read more...

Νερό: Νο 1 πολιτικό πρόβλημα στην Εύβοια


Μέσα στον ορυμαγδό δηλώσεων και αντεγκλίσεων από τα 2 κόμματα εξουσίας, καλό είναι να θυμόμαστε και τους ανθρώπους στη Μεσσαπία που ακόμα και σήμερα πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο.

Χθες, μου τηλεφώνησε φίλη δημοσιογράφος που πέρασε 3 εβδομάδες το καλοκαίρι στη Μεσσαπία με το 2χρονο παιδί της και με ρωτούσε για το εξ. χρώμιο...

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά και τους γονείς τους?
Να τους πεις την μισή αλήθεια;
ENVIRONMENTFOOD

Το παραμύθι με τις γεωτρήσεις συνεχίζεται [βλ. και σχετική φωτογραφία με το μπουκάλι και τα συγκοινωνούντα δοχεία, αν μια γεώτρηση πρέπει να κλείσει...τότε πρέπει να κλείσουν όλες οι γεωτρήσεις!]

και οι 2 περιβαλλοντικοί σύλλογοι της περιοχής, Γαία και Ταναϊς ...αποφάσισαν να κινηθούν δυναμικά. Έλαβα την εξής ανακοίνωσή τους που αναδημοσιεύω με χαρά:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24/8/2009 από φορείς και Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

-Ομόφωνη καταδίκη των υπευθύνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ά και ΄Β βαθμού για την μέχρι σήμερα απαράδεκτη συμπεριφορά τους σχετικά με την περιφρούρηση της υγείας των πολιτών όπως έχουν υποχρέωση από την υφιστάμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα εξακολουθούν να παρέχουν πόσιμο νερό με εξασθενές χρώμιο και άλλα βαρέα μέταλλα με το πρόσχημα ότι η ανίχνευση ολικού χρωμίου στο νερό είναι εντός των επιτρεπτών ορίων ενώ πουθενά δεν υπάρχει προσδιορισμένο όριο για το εξασθενές χρώμιο στο πόσιμο νερό με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες να γινόμαστε κυριολεκτικά πειραματόζωα.

-Προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη με κατ΄ αρχήν κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά των υπευθύνων της ΔΕΥΑΜ προκειμένου να υποχρεωθούν να δώσουν στους κατοίκους υγιεινό νερό.

-Συνέχιση των προσπαθειών μας προς κάθε αρμόδια Αρχή ώστε να υποχρεωθούν οι φορείς της πολιτείας να δώσουν λύσεις και εξηγήσεις στα ακόλουθα:

· Ο εντοπισμός των υπαίτιων για την ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα.

· Ο προσδιορισμός των αιτίων που έχουν προκαλέσει το πρόβλημα.

· Η εξασφάλιση και η παροχή υγιεινού πόσιμου νερού τόσο βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα όσο και σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

· Η ανάθεση μελετών σε επιστημονικούς φορείς, για την έρευνα στον υδρογεωλογικό τομέα και την θάλασσα του Ευβοϊκού από τις εκβολές του Ασωπού μέχρι και το βόρειο τμήμα του όπου αποθέτει τις σκουριές η εταιρεία ΛΑΡΚΟ Α.Ε.

Επειδή η μέχρι σήμερα συμπεριφορά της πολιτείας απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της τοξικής ρύπανσης και της μόλυνσης του υδροφορέα κρίνετε χαλαρή μέχρι αδιάφορη,

Επειδή δεν έχει ληφθεί κανένα μετρό περιφρούρησης της περιοχής με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η απόθεση τοξικών αποβλήτων γύρω μας

Η διασιντονιστική επιτροπή μετά την συγκρότηση της θα προχωρήσει και σε περαιτέρω ενέργειες που ενδεικτικά είναι:

· Περιφρούρηση της περιοχής.

· Κινητοποιήσεις.

· Ανοιχτές ενημερωτικές συγκεντρώσεις.

· Καταθέσεις αγωγών κατά παντός υπευθύνου.

Με εκτίμηση

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΝΑΪΔΑ

Οι Πρόεδροι Γαίας και Ταναϊδος

ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΟΝΤΗΣ
Read more...

Προσοχή! Νέο επικίνδυνο email ψαρέματος προσωπικών δεδομένων

Το Saferinternet.gr συνιστά προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.

Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό–password), καθώς και όλα τα στοιχεία πιστωτικής της πιστωτικής του κάρτας.

techtips.gr


Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε συνημμένο αρχείο), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργαισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:
• Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.
• Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.
• Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε. Αν έχετε αμφιβολία για την αξιοπιστία κάποιου email μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία/ οργανισμό και τους ρωτήσετε για το μήνυμα που λάβατε.
Read more...

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 4-5 ΚΑΙ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ. ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΥΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.


Read more...

Βρέθηκε μαύρη τρύπα ίση με 1.000.000.000 ήλιους μας


Ιάπωνες αστρονόμοι από το πανεπιστήμιο της Χαβάης ανακάλυψαν την πιο υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που βρέθηκε ποτέ, σε γαλαξία, που απέχει περίπου 12,8 δισεκατομμύρια έτη φωτός από το δικό μας. Η τερατώδης μαύρη τρύπα περιέχει ύλη τουλάχιστον 1.000.000.000 φορές περισσότερη από τον ήλιο μας.
Οι αστρονόμοι ξαφνιάστηκαν που βρήκαν έναν τόσο μεγάλο γαλαξία να υπάρχει σε μια εποχή που το σύμπαν είχε μόνο το 1/16 της σημερινής ηλικίας του και παράλληλα να "φιλοξενεί" μια τέτοια γιγάντια μαύρη τρύπα.

Όπως εκτιμούν,

τόσο ο γαλαξίας και η μαύρη τρύπα πρέπει να σχηματίστηκαν τρομερά γρήγορα στο πρώιμο σύμπαν.

Αντίθετα με τις μικρότερες μαύρες τρύπες, που θεωρούνται ότι σχηματίζονται όταν ένα πολύ μεγάλο άστρο πεθαίνει και καταρρέει προς το εσωτερικό του, η προέλευση των τεράστιων μαύρων οπών παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Μια εκδοχή είναι ότι προέρχονται από τη συγχώνευση μικρότερων μαύρων οπών. Όταν σχηματίζονται, τέτοιες υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, επειδή η τρομακτική βαρύτητά τους έλκει συνεχώς ύλη από το γύρω χώρο τους.

Η ενέργεια που απελευθερώνεται στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξηγεί το έντονο φως που εκπέμπεται από την περιοχή γύρω από τις μαύρες τρύπες.

Η ανακάλυψη έγινε από τον αστρονόμο Τομοτσούγκου Γκότο του πανεπιστημίου της Χαβάης και τους συνεργάτες του, με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου "Σουμπάρου" στο όρος Μάουνα Κέα, και δημοσιεύτηκε στο αστρονομικό περιοδικό "Monthly Notices" της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας του Λονδίνου.
Cosmo.gr
Read more...

Τέλος εποχής για το παραδοσιακό ποντίκι



Το ποντίκι που όλοι έχουμε δίπλα στο πληκτρολόγιό μας θα αντικατασταθεί από επαναστατικές τεχνολογίες και μάλιστα σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναλυτή Steve Prentice στα επόμενα 3 με 5 χρόνια.

Οι τεχνολογίες που καλούνται να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό πλέον ποντίκι αποκαλούνται χειρονομιακοί μηχανισμοί υπολογιστών και είναι οθόνες αφής και συσκευές αναγνώρισης προσώπου.

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Panasonic που παρουσιάζει το Panasonic showing forward facing video σε περιβάλλον οικιακής ψυχαγωγίας. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό τηλεχειριστήριο, κρατάτε ψηλά το χέρι σας και αναγνωρίζει ότι έχετε κάνει αυτή την κίνηση”, δήλωσε ο αναλυτής Steve Prentice στο BBC News.

Το ποντίκι δουλεύει τέλεια σε ένα περιβάλλον υπολογιστών γραφείου αλλά για οικιακή ψυχαγωγία ή εργασία σε ένα notebook δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, λέει ο Steve Prentice.

Ο Steve Prentice είπε επίσης, ότι η πρόβλεψή του πηγάζει από τις προσπάθειες των εταιρειών που κατασκευάζουν ηλεκτρονικές συσκευές να δημιουργήσουν προϊόντα με διαλογικές “ικανότητες” τα οποία εμπνέονται από τον κόσμο των τυχερών παιχνιδιών.
eexi.gr


Read more...

Προσαρμογή στη σχολή

Μάθε πως θα ξεπεράσεις την αμηχανία των πρώτων ημερών!

Ένας φοιτητής σε άλλη πόλη από αυτή που μεγάλωσε κι ένα ψάρι έξω από τα νερά του έχουν αρκετές ομοιότητες. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον το συντομότερο δυνατόν και να αποβάλλεις το όποιο άγχος χωρίς πρόβλημα.

1) Την ημέρα της εγγραφής επισκέπτεσαι ούτως ή άλλως την Γραμματεία. Εκεί με άλλα "ψάρια" συμπληρώνεις τα απαραίτητα χαρτιά και βλέπεις τι γίνεται γύρω σου

2) Πιάσε κουβέντα με άλλους πρωτοετείς. "Κόψε" φάτσες και μίλα με 2-3 άτομα. Έχουν ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με σένα. Δώστε μαζί τα χαρτιά και πρότεινε να πάτε για έναν καφέ στο κυλικείο

3) Δώστε ραντεβού να παρακολουθήσετε μαζί τις πρώτες παραδόσεις. Θα "μοιραστείτε" τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά και θα έχετε ο ένας τον άλλον για να δείτε πώς θα πορευθείτε.

4) Να πηγαίνεις στο κυλικείο. Όλα εκεί παίζονται! θα δεις φάτσες που σιγά σιγά θα γίνουν γνώριμες, θα δεις τις αφίσες με τα events και τις εκδρομές και θα καταλάβεις που χτυπάει ο σφυγμός της σχολής

5) Να πηγαίνεις στο εστιατόριο. Αν υπάρχει στη σχολή να το επισκέφτεσαι συχνά τις πρώτες εβδομάδες. Θα σε βοηθήσει να δικτυωθείς.

6) Πάρε μια γεύση από τις νεολαίες χωρίς όμως να ταυτιστείς με κάποια (εκτός αν έχεις συγκεκριμένα και ισχυρά κομματικά πιστεύω). Τις πρώτες εβδομάδες, συνήθως κάποιες από αυτές "προσηλυτίζουν" κόσμο και προσφέρουν βοήθεια στα "πρωτάκια" πχ. πάσο, οδηγό σπουδών κλπ. Καλό είναι να περάσεις μια βόλτα, να πάρεις μια μυρωδιά, να δεις τι events οργανώνουν και να γνωρίσεις κόσμο.

7) Να διαβάζεις τις ανακοινώσεις! Στη γραμματεία, στα αμφιθέατρα, στο κυλικείο, θα βρεις ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, πολιτιστικά γεγονότα, ομάδες, γυμναστήριο κ.ά. Συμβαίνουν απίστευτα πολλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τη σχολή σου και να περάσεις πολύ καλά τα πιο όμορφα χρόνια σου!
partner.gr
Read more...

Το Κόμμα των Πειρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά των εταιρειών δημοσκοπήσεων, το σουηδικό Κόμμα των Πειρατών [Pirate Party] κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση στις πρόσφατες ευρωεκλογές, παίρνοντας τελικά το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η κεντρική πολιτική θέση του κόμματος αφορά την κατάργηση των περιορισμών κατά το διαμοιρασμό αρχείων στο Internet, κάτι που τελικά είχε μεγάλη απήχηση στους νέους ανθρώπους.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στη Σουηδία, οι Πειρατές εξασφάλισαν ποσοστό 7,1% και μία έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι έδρες θα γίνουν δύο για το Pirate Party όταν εφαρμοστεί εφαρμοστεί ο νέος καταστατικός χάρτης της ΕΕ, ευρύτερα γνωστός ως Συνθήκη της Λισαβώνας. Το εντυπωσιακό είναι ότι το Κόμμα των Πειρατών εξασφάλισε ποσοστό 20% στις ηλικίες 18-30, ξεπερνώντας σ' αυτή την ομάδα τα δύο κόμματα εξουσίας της χώρας.Ο επικεφαλής του κόμματος Rick Falkvinge δήλωσε ότι η είσοδος του Pirate Party στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μόνο η αρχή. Ο στόχος του κόμματος είναι τώρα να συγκροτήσει ένα διεθνές μπλοκ το οποίο θα πολεμήσει ενάντια στις εταιρείες που κατέχουν πνευματικά δικαιώματα και οι οποίες κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν την πειρατεία.
I-DIADROMI


Read more...

Από την κόλαση της Παγανής στο πουθενά του Πειραιά


Του NIKO AGO

Με προφανή στόχο την αποσυμφόρηση του χώρου κράτησης μεταναστών στη Παγανή Μυτιλήνης, όπου εδώ και καιρό έχει καταγγελθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, όπου σε έναν χώρο που με το ζόρι χωράνε 200 άτομα, έχουν στοιβαχτεί πάνω από 850 άτομα, χθες το πρωί αποβιβάστηκαν στον Πειραιά από το πλοίο Μυτιλήνη περίπου 300 πρόσφυγες. Είχε προηγηθεί η έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, που έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των μεταναστών σε άθλιες εγκαταστάσεις από τις Λιμενικές Αρχές Λέσβου. Επίσης, αξίζει αναφοράς και το γεγονός πως τη χθεσινή μέρα είχε διαλέξει τυχαία(;) και ο υφυπουργός Υγείας κ. Σιαλμάς για να επισκεφτεί τη Παγανή. Κάπως έπρεπε να φανεί συμμαζεμένος λοιπόν ο χώρος.
Έτσι, τις πρώτες πρωινές ώρες, συνοδευόμενοι από τέσσερα λεωφορεία αστυνομικών, μετανάστες από το Μπαγκλαντές, τη Σιέρα Λεόνε, την Ερυθραία και το Αφγανιστάν αφέθηκαν ελεύθεροι στο Λιμάνι Πειραιά. Εκεί όπου, ειδοποιημένο από ιδιώτες και ΜΚΟ, τους περίμενε μόνο ένα κλιμάκιο του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Μπενέτο, αλλά και μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, επικεφαλής ΜΚΟ, όπως και μερικοί απλοί πολίτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για τις πρώτες ανάγκες των αποβιβασθέντων. Από τον χώρο της πολιτικής, ο μόνος που παρευρέθηκε και έκανε τα πάντα για την εξυπηρέτησή τους ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δρίτσας.
sourta-ferta Chaikida


Read more...

Φορτώνει το τρίκυκλο για το Tufts!


Οι Καραμανλήδες πακετάρουν την οικοσκευή στη Ραφήνα.
Ενα όνειρο ζωής του πρωθυπουργού, γίνεται πραγματικότητα.
Επιτέλους ένα φωτεινό πνεύμα, το δικό του, θα συναντηθεί στο Πανεπιστήμιο Tufts, με τους νεαρούς φοιτητές αλλά και τους παλιούς δασκάλους του.
Ο Καραμανλής-όπως είχε αποκαλύψει το "ΠΟΝΤΙΚΙ", μελετούσε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετοικήσει στην Αμερική, όπου σαν φοιτητής με τις έρευνές του στα καλοψημένα παϊδάκια, είχε αφήσει εποχή.
Εδώ θα έχει την ευκαιρία να διδάξει Πολιτικές Επιστήμες και Κυβερνητική, που τόσο καλά κατέχει.
Μπορεί η πολιτική ζωή της χώρας να γίνεται πιο φτωχή με την απουσία του, αλλά επειδή ανέκαθεν ήμασταν γενναιόδωροι, με την (τόσα φωτεινά πολιτικά μυαλά της στείλαμε-ακόμη και ο Αβραμόπουλος δίδαξε στο Χάρβαρντ) άξεστη Αμερική, ας πάει και το παλιάμπελο...
killbill μέσω irakliowebradio


Read more...

Iσπανία: μείωση των πλαστικών τσαντών


Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ισπανία καθιερώνουν μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των πλαστικών τσαντών σε μία από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου η χρήση τους εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένη,αναφέρουν σήμερα δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η γαλλική αλυσίδα Carrefour άρχισε την αντικατάσταση των δωρεάν-μίας χρήσης-πλαστικών τσαντών με ανακυκλώσιμες που θα στοιχίζουν από 5 σέντς μέχρι 1 ευρώ και 70 σέντς ανάλογα με την ποιότητά τους.
Η ισπανική αλυσίδα Eroski θα δίνει στους πελάτες μπόνους ένα σέντ για κάθε πλαστική τσάντα που δεν θα παίρνουν,ενώ τα πολυκαστήματα Alcampo και Εl Corte Ingles θα προσφέρουν στους πελάτες την εναλλακτική λύση αγοράς ανακυκλώσιμων τσαντών. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την χρήση της μίας χρήσης πλαστικών τσαντών κατά το ήμισι μέχρι το 2014,σε μία χώρα που θεωρείται ως ο "παράδεισος της πλαστικής τσάντας" και όπου κάθε χρόνο κάθε κάτοικος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο 238 τέτοιες πλαστικές τσάντες,σύμφωνα με οικολογικές οργανώσεις.Μόνο το 10% των τσαντών ανακυκλώνεται.
Οι πλαστικές τσάντες αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για το περιβάλλον αφού για να διαλυθούν απαιτούνται περί τα 400 χρόνια.
Καλα Νεα


Read more...

Η πρώτη στην Ευρώπη αφαίρεση θυρεοειδούς χωρίς τομή στο λαιμό έγινε στην Ελλάδα


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς χωρίς τομή στο λαιμό, με το σύστημα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci (R) S. Συγκεκριμένα, ασθενής 25 ετών υπεβλήθη χθες σε θυρεοειδεκτομή με την τεχνική της προσπέλασης του θυρεοειδούς από τη μασχάλη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Ακολούθησαν άλλες τρεις επιτυχημένες επεμβάσεις στο ΥΓΕΙΑ, που καθίσταται πλέον κέντρο αναφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη για τη ρομποτική θυρεοειδεκτομή.
Την εξειδικευμένη αυτή τεχνική, κατά την οποία δε δημιουργείται καμιά αντιαισθητική ουλή στο λαιμό του ασθενούς, πραγματοποίησε για πρώτη φορά σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Διευθυντής της Α' Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, καθηγητής Δημήτρης Λινός σε συνεργασία με τον Κορεάτη καθηγητή W.Y.Chung, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που εφάρμοσε την τεχνική ρομποτικής θυρεοειδεκτομής με τη μέθοδο της προσπέλασης από τη μασχάλη, στην Κορέα, τον Ιούλιο του 2007.
Το Τεφτέρι

Μέχρι σήμερα, ο W.Y.Chung έχει διεκπεραιώσει πάνω από 200 ρομποτικές θυρεοειδεκτομές με ποσοστά επιτυχίας ανάλογα με εκείνα της ανοιχτής κλασικής τεχνικής.

"Η προσπάθεια αυτή, η οποία εστέφθη από απόλυτη επιτυχία, ανοίγει νέους ορίζοντες στη χειρουργική θεραπεία του θυρεοειδούς αδένα, ιδίως σε ασθενείς που έχουν προδιάθεση για δημιουργία χηλοειδών ή υπερπλαστικών ουλών", δήλωσε ο Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής,Δημήτρης Λινός. "Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις γι' αυτή τη μέθοδο, αλλά και κάποιες αντενδείξεις που θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να συνεκτιμώνται".

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης σημείωσε: "Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα επέμβαση ρομποτικής θυρεοειδεκτομής στο νοσοκομείο μας, αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι το ΥΓΕΙΑ ηγείται των ιατρικών εξελίξεων, καθώς συνδυάζει με επιτυχία το έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό του με την εξέλιξη της τεχνολογίας".

Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται κυρίως για τους μικρού μεγέθους καρκίνους του θυρεοειδούς καθώς και για ύποπτους για κακοήθεια όζους του θυρεοειδούς. Περιλαμβάνει καταρχήν τη δημιουργία μιας τομής 5-7 εκ. στη μασχάλη, που επεκτείνεται προοδευτικά στη δημιουργία ενός "τούνελ" μέχρι το λαιμό και το θυρεοειδή.

Στο τούνελ αυτό τοποθετούνται τα τρία λειτουργικά άκρα του ρομπότ Da Vinci, ενώ το τέταρτο τοποθετείται μέσω μικρής τομής 0,8 εκ. στο πρόσθιο τοίχωμα του θώρακος μεταξύ των θηλών. Με την προσπέλαση αυτή αναγνωρίζονται πολύ καθαρά το παλίνδρομο λαρυγγικό νεύρο και τα παραθυρεοειδή σωμάτια λόγω της μεγεθυντικής ικανότητας του μηχανήματος Da Vinci.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι: η ακρίβεια των κινήσεων, η καλύτερη οπτική κάλυψη, η σχεδόν μηδενική απώλεια αίματος, η μείωση των επιπλοκών (κατά περίπτωση) από την κάκωση των παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων και των παραθυρεοειδών αδένων και φυσικά η πλήρης απουσία ουλής στο λαιμό.
Read more...

Καρφώνουν για μαγκιά καρφιά στο κεφάλι τους



Είναι ένα νέο «παιχνίδι» που έχει γίνει δημοφιλές σε πολλές φυλακές της Ρουμανίας, με τους τρόφιμους να καρφώνουν καρφιά στο κρανίο τους, ως μια ένδειξη δύναμης, επιβολής και ανωτερότητας. Η «μόδα» στις ρουμανικές φυλακές «ήρθε στο φως» όταν ένας από τους κατάδικους αποκάλυψε το επικίνδυνο «παιχνίδι» σε φίλους του έξω από τη φυλακή.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία, βλέπετε τον τρόπο που ένα μεγάλο καρφί χώθηκε πολύ βαθιά στο κρανίο του 39χρονου Radu Popescu από την πόλη Sibiu της Ρουμανίας.

Θέλοντας να γιορτάσει την αποφυλάκισή του, ακούμπησε το καρφί στον τοίχο και το κουτούλησε με δύναμη. Το καρφί μπήκε τόσο βαθιά που δεν μπορούσε να το βγάλει.

Οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν την ακτινογραφία, "ο μόνος λόγος που το καρφί δεν βρήκε τον εγκέφαλό του, ήταν επειδή πρέπει να είναι ένας πολύ… μικρός στόχος!" Είπαν με νόημα οι θεράποντες ιατροί...
trelokouneli


Read more...

Γελάσαμε!!


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more...

Η μοναδική Μακρινίτσα!



Η Μακρινίτσα "το μπαλκόνι του Πηλίου" είναι ένας παραδοσιακός οικισμός απολύτου προστασίας, μοναδικής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας
Απέχει 17 χλμ. από το Βόλο και 12 χλμ. απ' το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου και αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.
Χώρος χαρακτηρισμένος ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους είναι η "Μπράνη", η πλατεία στην είσοδο του οικισμού με τη ρεματιά καθώς και η κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του χωριού το γνωστό "παζάρι" με την μοναδική επίπλευρη κρήνη της "τα Λιοντάρια", διακοσμημένη με πλούσια λιθανάγλυφα, τα υπεραιωνόβια πλατάνια, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, την καταπληκτική θέα προς το Βόλο. Τα παραδοσιακά Αρχοντικά όπως.....
travellgreece

...του Βαϊτζη, του Χατζηκώστα, του Βλαχλή , του Τοπάλη που λειτουργεί σαν Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας του Πηλίου αλλά και πολλά άλλα, οι γραφικές εκκλησίες, οι κρήνες, τα παλιά υδροτριβεία "ντριστέλες", τα ερειπωμένα πια βυρσοδεψεία που άκμασαν τον 19ο αιώνα και λειτουργούσαν ως τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τα λιθόκτιστα τοξωτά γεφύρια στη Λέστιανη, στο Λοζίνικο, στο Αλεβίζι, στην Κακονά καθώς και το γεφύρι της Καριάς αποτελούν αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.
Η τουριστική ανάπτυξη της Μακρινίτσας αρχίζει τη δεκαετία του '60, όταν οι κάτοικοί της συνειδητοποιούν ότι πρέπει να διατηρήσουν τον χαρακτήρα τους, να προβάλλουν τις ιδιαιτερότητές τους, τα ήθη και τα έθιμά τους. Πλήθος πολιτιστικών και λαογραφικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται όλο το χρόνο όπως το μοναδικό λαογραφικό χορευτικο-μιμητικό έθιμο των "Μάηδων", αναφερόμενο στην αναγέννηση της φύσης και ζωής, που αναβιώνει κάθε χρόνο το καλοκαίρι από νέους του χωριού.
Στη Μακρινίτσα δίνεται η δυνατότητα για πολλές εναλλακτικές δραστηριότητες των επισκεπτών.
Πεζοπορία: Μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με σήμανση οδηγεί τον πεζοπόρο μέσα από το δάσος και τις άλλες πανέμορφες τοποθεσίες, στη Λέστιανη, το Φυτόκο ,το "Κρύο νερό", το Φλάμπουρο Γερακιάς κ.α.
Ποδήλατο Βουνού: Οι φίλοι αυτού του όμορφου σπορ μπορούν να κινηθούν σε πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων αντιμετωπίζοντας κάθε φορά ευχάριστες εκπλήξεις.
Ιππασία: Στα απέραντα λιβάδια πάνω απ' τη Μακρινίτσα οι αναβάτες αισθάνονται σύγχρονοι Κένταυροι!.
Σκι: Σε απόσταση μόλις 12 χλμ. βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου περιμένοντας να απολαύσετε τις πίστες του.
Όποια εποχή και αν επιλέξετε,
η Μαγνησία φορά πάντα τα γιορτινά της και σας περιμένει...


Makrinitsa, 'balcony of Mt. Pilion', is a traditional village, protected by law against inappropriate development to preserve its unique architectural character.
It lies 17km from Volos and 12km from the Pilion Skiing Centre. It represents a perfect marriage of the man-made and natural environments.
A location of particular natural beauty is Brani, the square at the entrance to the village with its stream, as well as the central stone-paved square of the village, known as the 'bazaar', with its unique fountain, the 'Liontaria', decorated with rich stone reliefs, the ancient plane trees, the church of Aghios Ioannis, and the amazing view down over Volos. There are many noteworthy examples of traditional architecture, such as the fine old houses of the Vaitzis, Hatzicostas, Vlachlis and Topalis families, the last of which now functions as the Pilion Museum of Folk Art and History, and also the picturesque churches, the fountains, the old water-presses, known as dristeles, the derelict tanneries which flourished in the 19th century and remained active until the 2nd World War, the stone, arched bridges at Lestiani, Loziniko, Alevizi and Kakona, and also the bridge at Karia.
Makrinitsa began to develop as a tourist destination in the 1960's, when the local people realized that they should take steps to preserve its authentic character, promote their special attractions, customs and traditions.
There are a host of cultural and folklore events all year round, including the unique folk-dancing and mime tradition known as the 'Maides', which refers to the annual rebirth of nature and life and is re-enacted each summer by the young people of the village.
Visitors to Makrinitsa can choose from a wide range of alternative activities.

Hiking: An extensive network of signed paths leads the hiker through the forest and the other beautiful locations, to Lestiani, Fytoko, Kryo Nero, Flambouro Gerakias and so on.

Mountain biking: Fans of this beautiful sport can travel many miles along country roads, enjoying all sorts of pleasant surprises.

Riding: In the boundless meadowland above Makrinitsa, riders will feel like modern Centaurs!

Skiing: Just 12km from Makrinitsa the slopes of the Pilion Ski Centre await you.
Magnesia ........ a region of irresistible beauty
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Έναν...καφέ βρε παιδιά!


Read more...

Mountains view


TopGeo


Read more...

Αγελάδα-γυναίκα...γέννησε τετράδυμα στη Βολιβία!!!!!

Κι όμως αληθινό...!!!!!



Η αγελαδο - γυναίκα της Βολιβίας γέννησε τετράδυμα,4 αγελαδο - παιδάκια,στην πόλη Sucre.
H αγελαδο-μητέρα λίγες μέρες μετά τη γέννα απεβίωσε(στις 29/8),με αποτέλεσμα τα μικρά νεογνά να σταματήσουν να τρέφονται αρνούμενα να πιούν είτε αγελαδινό ή ανθρώπινο γάλα,αφού έχουν περιέλθει σε κατάθλιψη μετά το χαμό της μητέρας τους.
Νοσηλεύονται προς το παρόν στο νοσοκομείο της πόλης καθώς 2 από τα 4 αντιμετωπίζουν
προβλήματα υγείας.
Η αγελάδα-γυναίκα ζούσε σε σπίτι-αγρόκτημα σε μικρό επαρχιακό χωριό και η ιστορία της είναι γνωστή σε όλους τους κατοίκους.
Αμερικανοί ερευνητές του Discovery Chanel επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να πάρουν τα μωρά,είτε προσφέροντας χρήματα στην οικογένεια ή "εμφανίζοντας" μια οικογένεια Αμερικανών πολιτών(ονόματι Jaret), η οποία προσφέρθηκε να υιοθετήσει τα μωρά "για να βοηθήσει".
Η άφιξη των τελευταίων έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία,με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων ολόκληρης της πόλης Sucre, να προβάλουν τους φόβους και τις υποψίες τους ότι τα μωρά εν τέλει θα καταλήξουν πειραματόζωα σε κάποιο ερευνητικό εργαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πολλές άλλες χώρες προσέφεραν χρήματα στην οικογένεια για να εξαγοράσουν την αγελαδο-μαμά πριν ακόμη γεννήσει,αλλά αυτοί που την μεγάλωσαν θέλανε να καταλήξει η Lilly(όπως την βάπτισαν)σε κάποιους που θα την αγαπάνε,καθώς οι ίδιοι δεν είχανε την οικονομική δυνατότητα να συνεχίζουν να τη μεγαλώνουν μαζί με τα 4 παιδιά της.
Δείτε αποκλειστικές εικόνες εδώ...







special thanks to virus

Read more...

John Lemon


tvorini


Read more...

Εγκατέλειψε τη Μόσχα δημοσιογράφος που αποκάλυψε την υπόθεση του Arctic Sea


Εκφράζει φόβους για τη ζωή του
ΜΟΣΧΑ
Ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Βοϊτένκο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία, όταν αποκάλυψε ότι το πλοίο Arctic Sea, το οποίο εξαφανίστηκε για τρεις εβδομάδες καθ' οδόν από τη Φινλανδία προς την Αλγερία, μετέφερε μυστικά ρωσικά όπλα στη Μέση Ανατολή.

Ο ίδιος δήλωσε ότι του ζητήθηκε να φύγει από τη Μόσχα, αλλιώς θα ερχόταν αντιμέτωπος με την πιθανότητα σύλληψης.

Ο Μ.Βοϊτένκο, αρχισυντάκτης του ρωσικού διαδικτυακού περιοδικού για τη ναυσιπλοΐα Sovfrakht, έφυγε από τη χώρα την Τετάρτη, λέγοντας ότι ενδέχεται να μην επιστρέψει, μιας και η ζωή του θα αντιμετώπιζε κίνδυνο.

Ο δημοσιογράφος είχε δηλώσει ότι «από τα βασικά γεγονότα, ακόμα και χωρίς άλλες υποθέσεις, είναι ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για απλή πειρατεία [...] Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Αυτά τα νερά είναι από τα καλύτερα αστυνομευόμενα στον κόσμο. Δεν μπορείς απλά να κρύψεις ένα πλοίο για εβδομάδες χωρίς ανάμιξη της κυβέρνησης».

Η επίσημη εξήγηση της Μόσχας για το θρίλερ του Arctic Sea, το οποίο εντοπίστηκε από το ρωσικό στόλο κοντά στο Πράσινο Ακρωτήρι στα μέσα Αυγούστου, είναι ότι το πλοίο έπεσε στα χέρια πειρατών. Οι οκτώ συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση μαζί με τον κυβερνήτη και το ρωσικό πλήρωμα.

Δημοσιογράφοι υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι το πλοίο έγινε στόχος ισραηλινής επιχείρησης επειδή μετέφερε όπλα σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
in.gr
Read more...
free counters