EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

...Ποδηλατόδρομοι!!!




Read more...

Η "μαγεία" του θαλάσσιου βυθού στις προθήκες ενός μουσείου


"Τα πιο νόστιμα κορίτσια τα 'δα στην Παλιοκαστρίτσα, και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα 'χει μόνο η Μπενίτσα", τραγουδούσε η Ρένα Βλαχοπούλου στην ταινία "η Κόμισα της Κέρκυρας". Σήμερα, οι Μπενίτσες κρύβουν όλη τη μαγεία του θαλάσσιου βυθού σ' ένα μοναδικό σε ποιότητα μουσείο, το "Μουσείο Θαλάσσης", που ταξιδεύει νοερά τον επισκέπτη στο Μεσόγειο και τις θάλασσες του Ινδικού και του Ειρηνικού Ωκεανού.
ANA-MPA

Συλλογές από κοχύλια, απολιθώματα, σφουγγάρια, κοράλλια, ταριχευμένα ψάρια, αστακούς, καβούρια,φίδια, καρχαρίες και σαγόνια καρχαριών και αχινούς έχουν αναδυθεί από το βυθό για να μυήσουν τον επισκέπτη στον θαυμαστό κόσμο της θαλάσσιας ζωής.
Το μουσείο αποτελεί την υλοποίηση του οράματος ενός ανθρώπου, του Ναπολέοντα Σαγιά, ο οποίος, όταν επέστρεψε στην Κέρκυρα, το 1989, από την Αυστραλία, όπου ζούσε επί 20 χρόνια, αποφάσισε να δώσει "σάρκα και οστά" στη μεγάλη του αγάπη για τη θάλασσα, με τη δημιουργία αυτού του μουσείου.
Όπως είπε στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βρέθηκε στην Αυστραλία ως μετανάστης το 1970 και ξεκίνησε να συλλέγει ως χόμπι κοχύλια από την ηλικία των 22 ετών, ενώ δύο χρόνια αργότερα άρχισε να εκδηλώνει επαγγελματικό ενδιαφέρον για τη συλλογή κοχυλιών.

Στο πλαίσιο αυτό, ταξίδεψε με την ομάδα του στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, κάνοντας καταδύσεις και συλλέγοντας όστρακα και όπως είπε, αφού επισκέφθηκε
διάφορα μουσεία και συλλογές και έπειτα από παρότρυνση κάποιων φίλων αποφάσισε να μείνει στην Αυστραλία για να πλουτίσει τη συλλογή του, ώστε, στη συνέχεια, να επιστρέψει στην Κέρκυρα, την πατρίδα του, και να δημιουργήσει ένα μουσείο.
Το μεγαλύτερο μέρος από τα εκθέματα του μουσείου-σε ποσοστό 60%- το έχει συλλέξει ο ίδιος από την Αυστραλία, τις Φιλιππίνες, τα Σαμόα, τα Φίτζι, το Κοραλλιογενές Φράγμα της Αυστραλίας και από άλλα μέρη, όπου αγόραζε κοχύλια για να εμπλουτίσει τη συλλογή του.
Στο μουσείο, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ένα μοναδικό έκθεμα-το κοχύλι "Κυπραία Φουλτόνι" (Cypraea Fultoni) της οικογένειας Cypraeidae που είναι ένα από τα σπανιότερα στον κόσμο.
Το κοχύλι αυτό, όπως μας εξήγησε ο κ. Σαγιάς, έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, καθώς το πρώτο που πουλήθηκε "άγγιξε" την τιμή των 24.000 δολαρίων.
Ο ίδιος αγόρασε αυτό το σπάνιο κοχύλι στη Μοζαμβίκη από ψαράδες, αφού ο μοναδικός τρόπος για να το βρει κάποιος είναι να είναι τόσο τυχερός ώστε να είναι στην κοιλιά κάποιου ψαριού που έχει πιάσει στα δίχτυα του.
Το κοχύλι αυτό απαντάται στο βυθό, σε βάθος 30 με 50 μέτρα, στη Μοζαμβίκη και στη Μαδαγασκάρη.
Ένα σπάνιο, επίσης, έκθεμα στο μουσείο είναι το κοχύλι "Melo amphora" της οικογένειας "Volutidae", που ίσως να αποτελεί το μεγαλύτερο κοχύλι στον κόσμο στη συγκεκριμένη οικογένεια.

Ο κ. Σαγιάς έχει ήδη κάνει αίτηση για καταχώρηση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για το συγκεκριμένο κοχύλι, που το βρήκε στο νησί Ροζμαρί στο αρχιπέλαγος Ντάμπιερ, 1.500 χλμ βόρεια του Περθ της Αυστραλίας, στον Ινδικό Ωκεανό.
Στο μουσείο συναντάμε, επίσης, το ομορφότερο κοχύλι στον κόσμο, το Haliotis iris ή Πάουα της οικογένειας Haliotidae, που προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία και το κοχύλι Tridacna gigas, που ζυγίζει 65 κιλά, καθώς και άλλα, δηλητηριώδη κοχύλια από τροπικές θάλασσες.
Ταριχευμένα ψάρια, μικροί και μεγάλοι καρχαρίες από τροπικές θάλασσες και από τη Μεσόγειο-ανάμεσα τους και ένας γαλάζιος καρχαρίας 3,8 μέτρων καθώς και πάνω από 20 σαγόνια καρχαριών, είναι μεταξύ των πολλών εκθεμάτων του μουσείου.
Ο κ. Σαγιάς μας είπε ότι απέκτησε τον γαλάζιο καρχαρία από έναν ψαρά, στην Αθήνα, μέσω πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, ενώ η αναζήτησή του για νέα εκθέματα είναι συνεχής.
Το μουσείο επισκέπτονται τακτικά και σχολεία και στο χώρο υπάρχουν αναμνηστικά αλλά και κοχύλια για συλλέκτες.
Στο μουσείο έχει απονεμηθεί βραβείο το 1998 από το Ινστιτούτο Ερευνών I.R.E.D.A. της Ιταλίας για τη συνολική προσφορά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ολίνας Καρβουνιάρη
Read more...

Το colpo grosso με την απόσυρση Ι.Χ. στη Γερμανία

Επιτήδειοι αντί να ανακυκλώνουν εξάγουν τα αυτοκίνητα

Οι Αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και στις υπόλοιπες χώρες
Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο:


Kάντε κλικ επάνω στο άρθρο για μεγένθυση

Ισοτιμία
Read more...

Το...μυστικό του Usain Bolt!

Να τι πίνει και...δεν μας δίνει!!!



Read more...

«Απαντήσεις», σε φασίστες στην Αγγλία


Σε μια ακόμη προσπάθεια των ρατσιστών της βρετανικής φασιστικής οργάνωσης English Defense League-EDL να οργανώσει συγκέντρωση ενάντια στους ξένους και τους μουσουλμάνους στο Μπέρμιχαμ της Αγγλίας , βρήκε αντιμέτωπη αντιφασιστικές ομάδες , οι οποίες και τους απώθησαν από οποιαδήποτε προσπάθεια δράσης και ανάπτυξης των «άρρωστων» ιδεών τους. Δεν ήταν λίγες και οι συγκρούσεις με τους αστυνομικούς οι οποίοι έδειχναν να προστατεύουν τους φασίστες από τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των αντιφασιστικών ομάδων και του κόσμου στο Μπέρμιγχαμ .Το 1/3 του πληθυσμού στο Μπέρμιγχαμ δεν είναι λευκοί και για αυτό είναι πόλος έλξης ρατσιστικών εκδηλώσεων , αλλά και μεγάλων αντιφασιστικών «απαντήσεων».
EMETIKO


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ


IRAKLIOWEBRADIO
ΣΤΙΣ 18:00 ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗ.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ .

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΜΕ CAMERA

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!
http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Read more...

Προβολές ταινιών σε οθόνες θόλου


Μια νέα μοναδική εμπειρία προβολής βίντεο θα προσφέρουν οι οθόνες θόλου, οι οποίες στο μέλλον αναμένεται να αντικαταστήσουν σταδιακά τις κλασικές επίπεδες οθόνες σε χώρους όπως οι κινηματογραφικές αίθουσες, ακόμη και το σαλόνι του σπιτιού μας.

Αυτή η πολύ σημαντική εξέλιξη στον τομέα της ψυχαγωγίας σηματοδοτείται από την ανάπτυξη της τεχνολογίας προβολής βίντεο «Immersive Dome» που θα παρουσιαστεί στην πιο σύγχρονη μορφή της στη μεγάλη εμπορική έκθεση για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης IDC, στο Αμστερνταμ από τις 11 έως 15 Σεπτεμβρίου.
Fatsa TV

Η τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε ως απόρροια της συνεργασίας δύο γερμανικών ινστιτούτων (Fraunhofer-Gesellschaft) και αναμένεται να φέρει πραγματικά την επανάσταση στον τομέα της προβολής ταινιών βίντεο.

Εκτός από τη μοναδική αίσθηση παρακολούθησης που προσφέρει η θολωτή οθόνη στους θεατές, θα είναι εφικτή και η συμμετοχή του κοινού στο περιεχόμενο και στον τρόπο προβολής της ταινίας

Οθόνες θόλου όμως όχι τόσο προηγμένης τεχνολογίας έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής σε κάποιους ειδικούς χώρους προβολής επιστημονικών φιλμ, κυρίως σε κάποια πλανητάρια όπως συμβαίνει και στη χώρα μας.

Σχεδιαστικά διαθέτουν ημισφαιρικό σχήμα συνήθως με μεγάλο εμβαδόν. Οι θεατές κάθονται σχεδόν στην αρχή από το εσωτερικό της θολωτής επιφάνειας, δηλαδή κάτι όπως το εσωτερικό στον τρούλο μιας εκκλησίας. Όσον αφορά τη λειτουργία προβολής βίντεο σε οθόνες θόλου, αυτή βασίζεται σε έξι προβολείς που δημιουργούν συνολικά πέντε διαφορετικές εικόνες στην εσωτερική πλευρά και μία στην κορυφή του θόλου.

Φυσικά μιλάμε για δυνατότητες τρισδιάστατης προβολής πολύ υψηλής ανάλυσης που φτάνει τα 4.000x4.000 pixels και για μια εξαιρετικής ποιότητας και ρεαλιστική αναπαραγωγή χρωμάτων.

Η υψηλής ποιότητας εικόνα από τις οθόνες θόλου σε συνδυασμό με μια τρισδιάστατη ακουστική που περιβάλλει σχεδόν όλον τον χώρο δίνει την αίσθηση στον θεατή ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της δράσης, ενώ παράλληλα έχει τη δυνατότητα ορισμένες φορές να συμμετέχει ενεργά, έχοντας στα χέρια του τη δυνατότητα ελέγχου του περιεχομένου που προβάλλεται.

Η όλη διαδικασία της παρακολούθησης μπορεί επομένως να είναι διαδραστική, δηλαδή να ελέγχεται από τους θεατές με τη βοήθεια των πλήκτρων και του χειριστηρίου που διαθέτει κάθε κάθισμα, αλλάζοντας, για παράδειγμα, τη γωνία λήψης προβολής ή ακόμη και το σενάριο του περιεχομένου.

Προσφέρει αμεσότητα, ευελιξία, συμμετοχή και ζωντάνια ενισχύοντας την εμπειρία της «εμβύθισης», όπως αποδίδεται στα ελληνικά ο αγγλικός όρος «immersive» που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τεχνολογία προβολής.
Read more...

No Border 2009 Lesvos Shots





Read more...

… και σύ κοιμάσαι όρθιος!



Ειλικρινά έχω αρχίσει να απορώ και να αγανακτώ ταυτόχρονα… Τι περισσότερο μπορεί να πάθει κάποιος ή (ακόμα καλύτερα) ένας ολόκληρος λαός για να αντιδράσει; Τι χρειάζεται να συμβεί πλέον για να ξυπνήσει και να διεκδικήσει κάποιος αυτά που δικαιούται, αφού ο ίδιος παράγει τον πλούτο που οι άλλοι απολαμβάνουν; Τι μπορεί να σε κάνει να ξυπνήσεις από το μόνιμο λήθαργο; Και ειδικά όταν πια τα πάντα γίνονται απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ…;

•Σε κλέβουν από όλες τις μεριές και με κάθε τρόπο… και συ κοιμάσαι όρθιος!
bloggingvsmanipulation

•Σου λένε ότι για όλα φταίει η κρίση και αυτοί δεν ευθύνονται για τίποτα… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι με ένα φακελάκι προς τους αρμόδιους μπορείς να “τακτοποιήσεις” την παρανομία, να τα βρείτε βρε αδερφέ… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν και πρέπει να δώσεις από το υστέρημά σου για να τις σώσεις… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι, αν και έδωσες το υστέρημά σου για τη σωτηρία και διάσωση των τραπεζών, θα παίρνεις δάνεια ακριβότερα. Δηλαδή φρόντισες να δανείζονται φτηνά οι τράπεζες για να σε δανείζουν τοκογλυφικά… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να πληρώσεις φόρους παραπανίσιους και έκτακτες εισφορές επειδή η οικονομία του κράτους καταρρέει αλλά, παράλληλα με τη δική σου έξτρα φορολόγηση, οι εφοπλιστές φοροαπαλλάσονται… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να είσαι έντιμος πολίτης και να μη φοροδιαφεύγεις διότι έτσι το κράτος δε μπορεί να πάει μπροστά. Την ίδια στιγμή ένας πρώην υπουργός και πρωτοκλασσάτος της κυβέρνησης σου κάνει μαθήματα οικονομίας και επενδύσεων, δηλώνοντας ότι έκανε offshore για τη φουκαριάρα την οικογένειά του… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και σ’ αυτήν πρέπει να απευθυνθείς για να δικαιωθείς! Παράλληλα βλέπεις την απόλυτη διαπλοκή της δικαιοσύνης με το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι έκαναν “δικαιότερο” το νόμο αναγκάζοντας κάθε κακομοίρη να πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας και απαλλάσσοντας από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας αυτούς που έχουν δεκάδες ακίνητα! Ίσως επειδή και η κάστα των πολιτικών έχει πολλούς τέτοιους, με αμφιβόλου προέλευσης ακίνητη περιουσία… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Αφού σε παγίδευσαν να αγοράσεις πιο ακριβό αυτοκίνητο λόγω της μείωσης του τέλους που μεγένθυνε την “τρύπα” των εσόδων, σου λένε ότι τώρα πρέπει να πληρώσεις φόρο κατοχής! Και βέβαια αυτοί μπορούν να έχουν πολυτελή αυτοκίνητα που εσύ τους πληρώνεις μαζί με όλα τους τα έξοδα, αν και τους δίνεις και παχυλότατο μισθό για τις κομματικά διατεταγμένες υπηρεσίες τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι θα πληρώσεις “περιβαλλοντικά τέλη” αν το αυτοκίνητό σου δεν είναι τελείως καινούργιο, υπολογίζοντας ότι θα βοηθήσουν για ακόμη μία φορά τους φίλους τους εισαγωγείς. Και φυσικά δε θέτουν κανένα κριτήριο περιβαλλοντικό, απλώς τα λεφτά σου θέλουν που θα σου τα πάρουν είτε εξαναγκάζοντάς σε να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο είτε “για το περιβάλλον ρε γαμώτο”… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι έχουμε δημοκρατία και το πιστεύεις αφού δε θέλεις με τίποτα να παραδεχτείς ότι μόνο δημοκρατία δεν έχουμε και πρέπει να κάνεις κάτι γι αυτό. “Αυτοί είναι ισχυροί. Μην τα βάζεις μαζί τους” σου φωνάζει η φωνούλα στο κεφάλι σου και πείθεσαι ότι πρέπει να συμβιβαστείς με την κατάντια που σου δημιούργησαν και σου δημιουργούν. Έτσι αυτοί κάνουν τη δουλειά τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Μπροστά σε κάθε πρόβλημα που σου δημιουργούν σκύβεις το κεφάλι και στην καλύτερη περίπτωση τα βάζεις με κάποιον “μικρό” αφού φοβάσαι τον “μεγάλο”. Οι “μεγάλοι” κάνουν πάρτυ σε βάρος σου… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Νομοθετούν πάντα υπέρ τους και υπέρ των φίλων τους, αφού φρόντισαν πρώτα να εξασφαλίσουν απόλυτη ασυλία για τα ανομήματά τους… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Ενώ οι βουλευτές πρέπει να ακπροσωπούν το λαό και να ψηφίζουν κατά συνείδηση, ακούς τους κομματάρχες να προστάζουν “κομματική πειθαρχία”… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι η κυβέρνηση εκπροσωπεί την πλειοψηφία, ενώ έχουν φτιάξει έναν τόσο νόθο εκλογικό νόμο ώστε μία μειοψηφία να βαφτίζεται “πλειοψηφία” και να κυβερνά απόλυτα δικτατορικά. “Αποφασίζομεν και ψηφίζομεν” δια της επιβαλόμενης κομματικής πειθαρχίας, είναι το νέο δόγμα. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου παρουσιάζουν ως “φιλολαϊκό” ένα μέτρο φιλοτραπεζικό (φρέσκο νέο και αναφέρομαι στην αναστολή πλειστηριασμών). Κι αυτό γιατί καθένας γνωρίζει ότι υπάρχουν τρόποι να πετύχει κάποιος αναστολή για πολύ περισσότερο χρόνο, άρα απλώς προεκλογική μπαρούφα είναι. Είναι όμως φιλοτραπεζικό διότι αν σκάσουν τα απλήρωτα δάνεια (κοινώς επισφάλειες) οι τράπεζες οφείλουν να καταθέσουν το 40% των επισφαλειών τους! Ποιον οφελεί λοιπόν περισσότερο το “φιλολαϊκό” μέτρο; Αυτόν που αναστέλλεται ο πλειστηριασμός αλλά τρέχει το ληξιπρόθεσμο πλέον δάνειο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή την τράπεζα που αν σκάσει και αυτή η φούσκα ίσως τιναχτεί στον αέρα; Κι όμως το χάβεις ότι η κυβέρνηση “κόπτεται” για σένα και συνεχίζεις… να κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι όλη η δημόσια περιουσία, η περιουσία όλων μας δηλαδή που αποκτήθηκε από τους δικούς μας φόρους και μάλιστα πανάκριβα, πρέπει να περάσει σε ιδιώτες για να πας μπροστά. Η κυβέρνηση που πρέπει να διαχειριστεί τη δημόσια περιουσία σου λέει ότι το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να την ξεπουλήσει… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι το κράτος δεν αντέχει και πρέπει να γίνουν περικοπές στην υγεία… στην παιδεία… σε ό,τι κατακτήθηκε με πολύ αγώνα και αφορά το κοινωνικό κράτος, ενώ ταυτόχρονα κατασπαταλώνται τεράστια κονδύλια… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι πρέπει να δουλεύεις περισσότερο και να παίρνεις λιγότερα, ενώ αυτοί με τέσσερα χρονάκια στο καφενείο της βουλής δικαιούνται έξτρα σύνταξη! Τώρα θα ετοιμάσουν και κανένα νόμο (το ψιθυρίζουν τον τελευταίο καιρό) που θα απαγορεύει τις πρόωρες εκλογές ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση… για τη “δημοκρατία” ρε γαμώτο! Δίκιο έχουν οι άνθρωποι, έχουν γίνει τα νεύρα τους τσατάλια με το άγχος αν θα βγουν δεύτερη φορά, ενώ έτσι θα κατοχυρώνουν σύνταξη… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πυροσβεστικά αεροπλάνα και εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν άφθονα για οπλικά συστήματα, αστυνομικό εξοπλισμό που ετοιμάζεται για να σε αντιμετωπίσει το σύστημα αν του πας κόντρα, για αγώνες της πλάκας και της κονόμας, για άχρηστους αγροφύλακες, για προσλήψεις “ημετέρων” στο δημόσιο , για παχυλότατους μισθούς και μπόνους ασύλληπτου ύψους για την οικονομία μας, για… για… για… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου λένε ότι με μια πρωτοφανή μεθοδικότητα, συνεννόηση και ταχύτητα δόθηκαν χιλιάδες στρέμματα δημόσιας γης σε έναν ψευτοκαλόγερο με offshore και πολιτικές διασυνδέσεις και ότι για οποιαδήποτε παρανομία φταίνε κατώτεροι υπάλληλοι και μόνον… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Σου είπαν ότι το σκάνδαλο Ζαχόπουλου ήταν μία εξωσυζυγική σχέση, ξεχνώντας τα πάντα γύρω από τους αποχαρακτηρισμούς και καταστροφή αρχαιολογικών χώρων, τις παράνομες και ύποπτες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ, τη σχέση με τη Νατάσα και την αποπληρωμή του ψευτοπτυχίου της μέσω του διορισμού του… και συ κοιμάσαι όρθιος!
•Βάζουν την αστυνομία που εσύ πληρώνεις να σε δέρνει, εσένα… τα παιδιά σου… τον πατέρα σου…, αν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς και να φωνάξεις. Ενίοτε υπάρχουν και “μεμονωμένα περιστατικά”. Πληρώνεις αδρά για τη διατήρηση του στρατού κατοχής και προστασίας του δυνάστη σου, που δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την πραγματική εγκληματικότητα αλλά έχει εξαιρετικές επιδόσεις εναντίον των πολιτών! Κι όμως προτιμάς να στρουθοκαμηλίζεις… και να κοιμάσαι όρθιος!
•Για τις πυρκαγιές του ‘07 στην Ηλεία σου λένε ότι φταίει μία γιαγιά μου της “άρπαξε το τηγάνι” και αφού έχεις χάσει πλέον κάθε σχέση με τη λογική μπορούν να σε πείσουν και για αυτό! Το ότι κάποιοι έβγαλαν και βγάζουν από αυτό ουδόλως σε προβληματίζει και συνεχίζεις… να κοιμάσαι όρθιος!
•Αφού σε φλόμωσαν και συνεχίζουν να σε φλομώνουν στο ψέμμα και συ συνεχίζεις να καταπίνεις αμάσητη ό,τι αρλούμπα σου σερβίρουν τα δελτία των 8, είπαν να τελειώνουν με την τελευταία ανάσα της Αττικής. Αφού το άτιμο το άρθρο 24 δεν αναθεωρήθηκε και η κυβέρνηση είχε άλλο πρόγραμμα και αφού τα δάση είναι εμπόδιο στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης (άσε που τα πεύκα είναι και επιβαρυντικός παράγοντας), μία φωτιά μπορεί να φέρει το “επιθυμητό” αποτέλεσμα! Και επειδή οι άνθρωποι βιάζονται ήδη έβγαλαν από το συρτάρι τα σχέδια Σουφλιά! Αλλά πού να διανοηθείς ότι η κυβέρνηση στήνει τέτοια παιχνίδια, χίλιες φορές να φταίνε οι εξωγήινοι! Γι αυτό αυτοί διηγούνται τα κακοστημένα σενάριά τους και τις εκδοχές για το τι έφταιξε… και συ κοιμάσαι όρθιος!

•Αφού σου στέρησαν και τον τελευταίο πνεύμονα οξυγόνου και δεν αντέδρασες, δεν ξύπνησες, δε συνειδητοποίησες ποιος είναι ο δυνάστης σου, το μόνο που μπορώ να ελπίζω είναι οι πρώτες καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που θα σε πνίξουν!Ίσως έτσι να ξυπνήσεις αν και πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσεις… να κοιμάσαι όρθιος!
Αν κάποια στιγμή συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να κάνεις και συ κάτι και δε μπορείς να περιμένεις τον επόμενο που περιμένει αραχτά να παραλάβει την εξουσία, ότι δεν υπάρχουν “από μηχανής Θεοί”… ένα παραμύθι ήταν για να ξεγλιστράει αυτός που τα ‘κανε κώλο, ότι το σύστημα που σε εξουσιάζει και σε απομυζά στήνει ένα δικομματικό παιχνίδι ώστε να πέφτεις “από τον Άννα στον Καϊάφα” και τελικά να δουλεύεις για αυτό… ίσως κάτι να αλλάξει! Ως τότε όμως θα είσαι έρμαιο στα χέρια τους. Αυτοί θα τρωγοπίνουν στην υγειά του κορόιδου… και συ θα κοιμάσαι όρθιος!

Read more...

Κτίριο στη Σανγκάη από θήκες cd!!


Στα πλαίσια του World Expo 2010 πολλές χώρες προσπαθούν να σχεδιάσουν κάτι αρκετά εντυπωσικό!
Στη Σανγκάη έχουν κατασκευάσει ένα κτίριο το οποίο αποτελείται από χρησιμοποιημένες θήκες cd! πραγματικά το αποτέλεσμα είναι κάτι το μαγευτικό!
paraxena.com μέσω trelosgatos







Read more...

Ζερέλια


photos by Φαίδρα Φις


Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο,ο υδροβιότοπος των λιμνών Ζερέλια που δεσπόζουν βορειοανατολικά του Αλμυρού,στις παρυφές της Όθρυος. Ανάμεσα στις λίμνες υψώνεται η Μαγούλα Νεολιθικού Οικισμού με σημαντικά ευρήματα.
Το ερευνητικό πρόγραμμα στην προϊστορική θέση Μαγούλα Ζερέλια του Δήμου Αλμυρού αποτελεί το πρώτο ανασκαπτικό πρόγραμμα Προϊστορικής Αρχαιολογίας του ΙΑΚΑ, και διενεργείται σε συνεργασία με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Κύριος στόχος του ανασκαπτικού προγράμματος είναι η

thalassa

e-Methexis

εκπαίδευση των φοιτητών Αρχαιολογίας του Τμήματος στη σύγχρονη προβληματική και μεθοδολογία ερευνών πεδίου των προϊστορικών θέσεων, στη συστηματική έρευνα συστημάτων προϊστορικής εγκατάστασης σε μικροκλίμακα τοπίου, στη χρήση των νέων τεχνολογιών στην αρχαιολογία (γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, βάσεις δεδομένων, δικτυακές εφαρμογές, πλασματικές αναπαραστάσεις) και στις αρχαιομετρικές εφαρμογές (μαγνητικές επισκοπήσεις, χρονολογήσεις, παλαιο-περιβάλλον, αναλύσεις υλικών κτλ.).

Η Μαγούλα Ζερέλια είναι μια από τις γνωστές θέσεις της θεσσαλικής προϊστορίας. Έχει ανασκαφεί στις αρχές του εικοστού αιώνα (1908) από τους Wace και Thompson και τα αποτελέσματα των ερευνών έχουν δημοσιευθεί αναλυτικά (Wace A.J.B & Thompson M.S, 1912, Prehistoric Thessaly, 150-166). Η θέση κατοικήθηκε από τη Μέση Νεολιθική Εποχή μέχρι και την Ύστερη Εποχή του Χαλκού (αναγνωρίστηκαν οκτώ αρχαιολογικά στρώματα, μέχρι το παρθένο, που εντοπίστηκε σε βάθος 6-8 μ.), ενώ στα επιφανειακά στρώματα εντοπίστηκαν λείψανα των ιστορικών, των μεσαιωνικών και των νεώτερων χρόνων. Έκτοτε δεν έγιναν συστηματικές ανασκαφικές έρευνες στη σημαντική αυτή θέση, ούτε όμως και ευρύτερα στις προϊστορικές θέσεις του Κρόκιου πεδίου. Η περιοχή του Αλμυρού, παρά τον δυναμικό ρόλο που πρέπει να διαδραμάτισε κατά την προϊστορική περίοδο, δεν είναι τόσο γνωστή στη σύγχρονη έρευνα όπως οι προϊστορικές θέσεις της περιοχής του Βόλου, της Λάρισας ή της Δυτικής Θεσσαλίας που έχουν ερευνηθεί συστηματικότερα.
Το 1992 η Ολλανδική Αρχαιολογική Σχολή υπό την διεύθυνση του καθ. Η. Reinder Reinders του Πανεπιστημίου του Groningen διενήργησε επιφανειακή έρευνα στην περιοχή της Μαγούλας, στα πλαίσια της ευρύτερης επιφανειακής έρευνας που έκανε η Σχολή στην περιοχή σε συνεργασία με την ΙΓ’ ΕΠΚΑ. Τα αποτελέσματα της επιφανειακής έρευνας στη Μαγούλα Ζερέλια δημοσιεύτηκαν πρόσφατα (Reinders, R. (ed.) 2004. Prehistoric sites at the Almirοs and Sourpi plains (Thessaly, Greece), Publications of the Netherlands Institute at Athens V, Assen: Koninklijke Van Gorcum). Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες αυτές έδειξαν ότι, για την κατανόηση της προϊστορικής κατοίκησης στην περιοχή νότια και νοτιοδυτικά του Αλμυρού, εξαιρετικά σημαντική είναι όχι μόνον η Μαγούλα Ζερέλια και ο υδροβιότοπος με τις δύο χαρακτηριστικές λίμνες που γειτνιάζει με αυτήν νοτίως, αλλά και η σχέση που είχε κατά την νεολιθική εποχή με τη γειτονική θέση Καρατζάνταγλι. Η θέση αυτή, όπως έδειξαν τα επιφανειακά ευρήματα, κατοικήθηκε κατά την Αρχαιότερη και Μέση Νεολιθική περίοδο, είναι δηλαδή πρωιμότερη, και εν μέρει σύγχρονη, με τη Μαγούλα Ζερέλια.
Τα δεδομένα αυτά έστρεψαν το ενδιαφέρον μας προς την περιοχή αυτή, η οποία πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει νέα στοιχεία για τις πρώιμες νεολιθικές εγκαταστάσεις στη Νότια Θεσσαλία, που ακόμα δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς, αλλά και για τις συνθήκες διασποράς, ανάπτυξης και διαφοροποίησης των προϊστορικών οικισμών στις επόμενες περιόδους (Μέση, Νεότερη και Τελική Νεολιθική και την Εποχή του Χαλκού), οι οποίες αντιπροσωπεύονται, σε στρωματογραφική διαδοχή, στην εντυπωσιακή Μαγούλα των Ζερελίων.
Ο ευρύτερος επιστημονικός στόχος του προγράμματος είναι η συστηματική έρευνα της μορφής των νεολιθικών εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη περιοχή της ΝΔ Θεσσαλίας, των σχέσεων που ανέπτυξαν οι δύο γειτνιάζουσες προϊστορικές θέσεις, η Μαγούλα Ζερέλια και η θέση Καρατζάνταγλι, σε ένα κοινό μικρο-οικολογικό και γεωμορφολογικό περιβάλλον, του τρόπου εκμετάλλευσης του ιδιαίτερου βιο-περιβάλλοντος της περιοχής και, τέλος, της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει η εξέλιξη της κατοίκησης στις δύο αυτές θέσεις κατά τις διαδοχικές περιόδους της προϊστορίας. Στόχος του ερευνητικού προγράμματος είναι επίσης η ένταξη της ερευνητικής ομάδας της ανασκαφής Ζερελίων στο σύγχρονο κοινωνικό-πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής της Ευξεινούπολης και του Αλμυρού, και η συνεργασία των αρχαιολόγων της ομάδας με ανθρωπολόγους και ιστορικούς του ΙΑΚΑ, οι οποίοι θα μελετήσουν την πρόσφατη ιστορία της περιοχής σε ιστορική, ανθρωπολογική και εθνοαρχαιολογική βάση. Επίσης έχει προγραμματιστεί μελλοντική συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην προοπτική της μελέτης και της προστασίας του φυσικού τοπίου της ευρύτερης περιοχής της αρχαιολογικής θέσης.
e-Methexis
Read more...

KAΛHMEΡΑ


...Σκίστηκα!Να αλλάξω...ράφτη;
Εδώ γελάμε!!!


Read more...

On the beach


argycon


Read more...
free counters