EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Crazy Dives!!!





Read more...

Αστρικό ταξίδι: Πετάξτε με τη θέληση σας


από τον Αγγελο Βιαννίτη

Τι είναι η αστρική προβολή; Μαγική ικανότητα που έχουν κάποια εξελιγμένα άτομα ή κάτι που ο καθένας μπορεί να μάθει; Ψευδαίσθηση ή πραγματικότητα; Υπάρχουν κίνδυνοι; Σε τι μπορεί να χρησιμεύσει; Η αστρική προβολή είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί πολλούς από αυτούς που ασχολούνται με τις ανεξερεύνητες δυνάμεις του ανθρώπου και τις ψυχικές δυνατότητες. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα αστρικά ταξίδια, που εκφράζεται με βιβλία, άρθρα, ειδικά σεμινάρια και ομάδες που εξασκούνται στο να κατακτήσουν την τεχνική της συνειδητής προβολής. Το θέμα είναι τεράστιο και ένας αρχάριος μπορεί να χαθεί μέσα σε ένα λαβύρινθο διαφορετικών απόψεων και μεθόδων που υπόσχονται χωρίς πολύ κόπο την εμπειρία του αστρικού ταξιδιού. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά και να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο, θα απαντήσουμε στις 12 πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται συνήθως για την αστρική προβολή.

1. Τι σημαίνει αστρική προβολή; Είναι ένα φαινόμενο, όπου το άτομο νιώθει να αποχωρίζεται από το
womenonly

φυσικό του σώμα και είναι σε θέση να ταξιδέψει στον αστρικό κόσμο και να έχει εμπειρίες μέσα σ’ αυτόν. Ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των εξωσωματικών εμπειριών, όπως το συνειδητό ονείρεμα και οι επιθανάτιες εμπειρίες, καταστάσεις δηλαδή όπου το άτομο έχει εμπειρίες πέρα από αυτές που δίνουν οι σωματικές αισθήσεις. Αν και διαφέρει από τις υπόλοιπες εξωσωματικές εμπειρίες, εντούτοις συνδέεται στενά με αυτές, μιας και όλες σχετίζονται με τη δυνατότητα αντίληψης που έχει το αστρικό μας σώμα.

2. Πότε συμβαίνει η αστρική προβολή; Η αστρική προβολή συμβαίνει όταν το αστρικό σώμα διαχωρίζεται από το φυσικό. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει είτε ακούσια είτε με τη θέλησή μας και συνήθως μετά από συνεπή και σταθερή εξάσκηση. Ακούσια συμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων αλλά και στην κατάσταση του ονειρέματος.

3. Πού βρίσκεται αυτός ο αστρικός κόσμος; Στον ίδιο χώρο που βρίσκεται και ο φυσικός, υλικός κόσμος. Δεν πρόκειται για κάποιο συγκεκριμένο χώρο, αλλά για ένα διαφορετικό τρόπο αντίληψης. Δεν πηγαίνουμε πουθενά, απλώς έχουμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε μια διαφορετική πλευρά της πραγματικότητας. Βλέπουμε περισσότερο την ενεργειακή φύση των ανθρώπων και των αντικειμένων. Το αστρικό σώμα λειτουργεί στον αστρικό κόσμο με παρόμοιο τρόπο, αν και πιο διευρυμένα, απ’ ό,τι το φυσικό σώμα λειτουργεί στον υλικό κόσμο.

4. Υπάρχουν πράγματα ή οντότητες στον αστρικό κόσμο που δεν υπάρχουν στο φυσικό; Οι πνευματικές και οι εσωτερικές παραδόσεις ως επί το πλείστον αποδέχονται την ύπαρξη οντοτήτων στον αστρικό κόσμο και μάλιστα μιλάνε για αλληλεπιδράσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι οντότητες με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό συνιστούν πάντα το άτομο να φτιάχνει μια «ασπίδα» προστασίας, για να χρησιμοποιήσουμε μια γνωστή έκφραση, με πίστη, προσευχή και οραματισμό λευκού φωτός. Γενικά, ο αστρικός κόσμος, αν και είναι γεμάτος από αστρικούς κατοίκους, θεωρείται μάλλον πιο ασφαλής από τον υλικό κόσμο.

5. Υπάρχει κίνδυνος να μην επιστρέψω στο σώμα μου; Όχι. Το αστρικό σώμα συνδέεται πάντα με το φυσικό διαμέσου της ασημένιας χορδής, μέσω της οποίας επιστρέφουμε πάντα πίσω. Στην πραγματικότητα μία από τις δυσκολίες της αστρικής προβολής είναι ότι επιστρέφουμε πολύ εύκολα πίσω. Το δύσκολο μέρος είναι να παραμείνουμε στον αστρικό κόσμο. Στη μοναδική περίπτωση όπου δεν γυρίζουμε πίσω είναι όταν σπάσει η ασημένια χορδή, και αυτό συμβαίνει αποκλειστικά και μόνο όταν πεθαίνουμε.

6. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν τα έχω καταφέρει. Κάποιος μου είπε ότι μόνο ιδιαίτερα άτομα που έχουν μια καρμική προδιάθεση μπορούν να ταξιδέψουν συνειδητά στο αστρικό πεδίο. Είναι αλήθεια; Όχι. Το να ταξιδεύει κανείς στον αστρικό κόσμο είναι μια ανθρώπινη δυνατότητα που τη μοιραζόμαστε όλοι. Σίγουρα έχετε ταξιδέψει, αλλά απλά δεν είχατε συνείδηση και δεν έχει καταγραφεί μέσα σας. Οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει να προβάλλει συνειδητά τον εαυτό του μετά από συνεχή εξάσκηση. Μπορεί να μην τα καταφέρατε μέχρι τώρα για πολλούς λόγους. Ίσως γιατί δεν εξασκηθήκατε αρκετά και τα παρατήσατε, επειδή απογοητευτήκατε ή για άλλους λόγους που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής σας.

7. Όταν προβάλλεσαι, μπορείς ακόμα να βλέπεις πράγματα του υλικού κόσμου; Όταν προβάλλεται το άτομο στον αστρικό κόσμο, δεν βλέπει πραγματική φυσική ύλη, αλλά το αστρικό μέρος που υπάρχει στο φυσικό κόσμο. Οτιδήποτε υπάρχει στο φυσικό υπάρχει και στον αστρικό και το αντιλαμβάνεσαι ανάλογα. Κάποιος που ξεκινάει να μάθει τις τεχνικές στην αρχή έχει δυσκολία να αναγνωρίζει μέρη και αντικείμενα. Όσο περισσότερο εξοικειώνεται, όμως, με τον αστρικό κόσμο, τόσο πιο εύκολα αναγνωρίζει τη μορφή που έχουν εκεί αυτά που γνωρίζει στο φυσικό κόσμο.

8. Τι μπορεί να δυσκολέψει την αστρική προβολή; Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, για παράδειγμα, επηρεάζουν τον εγκέφαλο και τη συνείδηση, που χρειάζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο διαυγείς, δυσκολεύοντας έτσι το αστρικό ταξίδι. Επίσης, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, όχι μόνο δυσκολεύουν, αλλά καταστρέφουν το αστρικό σώμα και τελικά εξαφανίζουν τελείως κάθε δυνατότητα για συνειδητή αστρική προβολή.

9. Είναι τα όνειρα ένα είδος αστρικής προβολής; Σίγουρα έχετε ταξιδέψει στο αστρικό σε κάποιο όνειρό σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε όνειρο είναι και μια αστρική προβολή. Αυτές οι ψυχικές εμπειρίες που βιώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου μας και τις ονομάζουμε «όνειρα» δεν ανήκουν όλες στην ίδια κατηγορία. Υπάρχουν πολλών ειδών όνειρα, διαφορετικής ποιότητας και λειτουργίας, όπως ψυχολογικά, όνειρα που συνδέονται με καθημερινά γεγονότα, διαισθητικά και προγνωστικά όνειρα κ.ά. Τα όνειρα που αποτελούν και αστρική προβολή συνήθως έχουν μια ιδιαίτερη ζωντάνια, μια μορφή επίγνωσης ότι είστε στο αστρικό και μένουν πιο εύκολα στη μνήμη, αφού αφήνουν μια ζωηρή εντύπωση.

10. Το αστρικό ταξίδι είναι το ίδιο με το συνειδητό όνειρο; Και τα δύο έχουν να κάνουν με το να έχεις συνείδηση ότι βρίσκεσαι στον αστρικό κόσμο. Το συνειδητό όνειρο, όμως, προϋποθέτει ότι ήδη κοιμάσαι, ονειρεύεσαι και ξαφνικά αποκτάς επίγνωση του αστρικού σου σώματος, ξέρεις δηλαδή ότι ονειρεύεσαι. Αντίθετα, η αστρική προβολή μπορεί να συμβεί χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα να κοιμηθεί το άτομο. Οι περισσότερες παραδόσεις και συστήματα για την αστρική προβολή, πάντως, συμφωνούν ότι η άσκηση στο συνειδητό ονείρεμα διευκολύνει και την αστρική προβολή, καθώς και το αντίστροφο.

11. Τι μπορεί να κάνει κάποιος στον αστρικό κόσμο; Στην αρχή μαθαίνει να προβάλλει συνειδητά το αστρικό του σώμα και η προσπάθειά του είναι να παραμείνει εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με το περιβάλλον του αστρικού πεδίου, μαθαίνει σταδιακά να κινείται και να αναγνωρίζει τα αντικείμενα και τα μέρη, έτσι όπως φαίνονται εκεί. Οι περισσότερες εσωτερικές παραδόσεις μιλάνε και για άλλες δυνατότητες που υπάρχουν για τον προχωρημένο ταξιδευτή. Μπορεί κάποιος να επισκεφτεί συγκεκριμένα μέρη, που μπορεί να βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από εκεί που είναι το φυσικό του σώμα, και να δει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί τη δεδομένη στιγμή. Επίσης, οι προχωρημένοι μπορούν να επιδράσουν μάλιστα στα αστρικά σώματα άλλων ανθρώπων, να συναντήσουν πνευματικούς δασκάλους ή και να θεραπεύσουν.

12. Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την αστρική προβολή; Τι λέει γενικά η επιστήμη; Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες έρευνες σε πανεπιστημιακό επίπεδο για τη δυνατότητα της συνείδησης να υπάρξει ανεξάρτητα από το φυσικό σώμα. Έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που αναφέρουν αυτές τις εμπειρίες, με τις πιο εντυπωσιακές ανάμεσά τους να προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν είχαν σχέση με τέτοια θέματα, από τυχαία περιστατικά, όπως ένα ατύχημα, ή από άτομα που έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες αυτά που συνέβαιναν, όταν αυτοί βρίσκονταν αναίσθητοι στο χειρουργικό τραπέζι ή κάπου αλλού. Υπάρχουν όμως πολλές ερμηνείες για αυτά τα περιστατικά και μάλλον είμαστε μακριά ακόμα από την επιστημονική θεωρία που να καλύπτει απόλυτα και αυτή την πλευρά των ψυχικών δυνατοτήτων του ανθρώπου. Το πρόβλημα είναι ότι η αστρική προβολή, όπως η πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, στα όνειρα ή στη διαίσθηση είναι μια εσωτερική εμπειρία και ως τέτοια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο επαλήθευσης από τον ανεξάρτητο παρατηρητή-επιστήμονα.

Μια μέθοδος αστρικής προβολής

Η μέθοδος των μαγισσών Μια σχετικά απλή, αλλά αποτελεσματική μέθοδος αστρικής προβολής είναι αυτή που προτείνει η συγγραφέας και ερευνήτρια Σίλβερ Ράβενγουλφ και βασίζεται στις παραδόσεις της μαγικής παράδοσης Wikka.

Για την προετοιμασία: Διαλέξτε κάποια ώρα που δεν θα σας αποσπάσει τίποτα την προσοχή. Την ημέρα που θα επιλέξετε να πειραματιστείτε στην αστρική προβολή καλό είναι να απέχετε από βαριές τροφές, όπως το κόκκινο κρέας και το αλκοόλ. Για τους αρχάριους είναι πολύ βοηθητικό να κάνετε πριν ένα τελετουργικό μπάνιο, μέσα στο οποίο μπορείτε να βάλετε αλάτι και κάποια βότανα. Τοποθετήστε ένα μπολ με νερό και ένα με αλάτι δίπλα στο κρεβάτι σας. Ευλογήστε τα και ραντίστε λίγο και από τα δύο στις τέσσερις γωνιές του δωματίου, ώστε να εξαγνιστεί ο χώρος.

Για να αρχίσετε: Ξαπλώστε στο κρεβάτι χωρίς να σταυρώνετε τα πόδια και τα χέρια σας και πάρτε τρεις βαθιές αναπνοές. n Φανταστείτε τον εαυτό σας λουσμένο σε ένα λευκό και εξαγνιστικό φως προστασίας. Χαλαρώστε κάθε κομμάτι του σώματός σας ξεχωριστά. Όταν νιώσετε απόλυτα χαλαρωμένοι, επικεντρωθείτε στο μέτωπό σας, στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια (το σημείο που βρίσκεται το τρίτο μάτι) και φανταστείτε να βγαίνει το αστρικό σας σώμα από εκεί.

Η διαδικασία της προβολής: Αρχικά, μπορεί να αισθανθείτε ένα προοδευτικό μούδιασμα στο σώμα, ένα ελαφρύ μυρμήγκιασμα στο πρόσωπο ή να νιώσετε πως αιωρείστε. Μην ανησυχήσετε και μη φοβηθείτε. Η ανησυχία και ο φόβος θα σας βγάλουν από την κατάσταση χαλάρωσης. Να γνωρίζετε ότι αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις και είστε απόλυτα ασφαλείς. Χαλαρώστε και κρατήστε την προσοχή σας στην εσωτερική αίσθηση. Αν χάσετε τη συγκέντρωσή σας -μετακινηθείτε, ξυστείτε κ.λπ.-, θα πρέπει να συγκεντρωθείτε ξανά από την αρχή. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο σημείο για τους αρχάριους, να έχουν δηλαδή υπομονή στη συγκέντρωση και να μην απογοητεύονται. Αν πραγματικά το θέλετε και δείξετε συνέπεια και υπομονή στην άσκηση, σίγουρα θα πετύχετε να ταξιδέψετε με το αστρικό σας σώμα. Κάθε φορά που από εκεί κι έπειτα επιχειρείτε αστρική προβολή θα είναι όλο και πιο εύκολο.

Mόλις βγείτε από το σώμα σας για πρώτη φορά, περιοριστείτε στο να εξερευνήσετε το δωμάτιό σας με τις καινούργιες σας αισθήσεις και μην επιχειρήσετε να πάτε μακρύτερα. Οραματιστείτε συνειδητά ότι επιστρέφετε στο σώμα σας. Μετρήστε μέχρι το πέντε και ανοίξτε τα μάτια σας. Αφήστε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις ώρες να περάσουν πριν δοκιμάσετε ξανά. Όταν θα έχετε εξασκηθεί αρκετά, δεν θα υπάρχει ανάγκη γι’ αυτό το χρονικό διάστημα ξεκούρασης.
Read more...

Κατά του Απόστολου η μάνα της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη που έγινε καλόγρια


Κατά του Απόστολου η μάνα της ηθοποιού που έγινε καλόγρια
“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”, λέει ο μητροπολίτης Νεκτάριος
Τον Απόστολο κατηγορεί ότι παρέσυρε την κόρη της η μητέρα της ηθοποιού που έγινε καλόγρια.
Την αγωνία της για την τύχη της κόρης της, της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη, που αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφαση της να κλειστεί σε Μοναστήρι της Κρήτης, εκφράζει με δηλώσεις της η μητέρα της, Τζένη. Τέσσερις μήνες μετά τον εγκλεισμό της όμορφης Ναταλίας στην Κοινοβιακή Μονή της Θεογεννήτορος, στο Μοχό, η μητέρα της ηθοποιού επιρρίπτει ευθύνες στον πατέρα Απόστολο, κατηγορώντας τον ότι την παρέσυρε σε αυτήν την απόφαση της.
Ως μητέρα η πικρία της είναι εύλογη, όμως η κ. Λιονάκη καταφέρεται με σκληρό τρόπο κατά του πατέρα Απόστολου, δημοσιοποιώντας μάλιστα μία επιστολή που της είχε αποστείλει ο μοναχός λίγες ημέρες αφότου η ηθοποιός έφυγε από το σπίτι της.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι το περιεχόμενο του γράμματος είναι προειδοποιητικό προς το πρόσωπο της.
Σύμφωνα με την ίδια στην επιστολή αναφέρεται αποσπασματικά: “Η Μονή δεν
KATINA TV

ζητάει χρήματα, ούτε ρούχα, ούτε τίποτα. Αν όμως κάποιος δώσει κάτι, θα ‘ναι κοινό, δια την αδελφότητα, διότι η αδελφότητα είναι σαν ένα σπίτι, μια οικογένεια. Όλα κοινά.
Προσέξτε μην κάνετε κάτι, το οποίο δεν σας εκφράζει και πιθανόν να το μετανιώσετε αργότερα. Μην πλησιάσετε το παιδί σας”.
Η τελευταία φράση είναι αυτή που φοβίζει τη μητέρα της ηθοποιού, αν και σύμφωνα με άλλους δεν συνιστά προειδοποίηση απειλητικού περιεχόμενου. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Απόστολου τονίζουν ότι ο μοναχός απέστειλε αυτό το γράμμα προκειμένου να πείσει τη μητέρα να σεβαστεί την επιθυμία της κόρης της και να την αφήσει να αποφασίσει μόνη της για τη ζωή της.
Όπως αναφέρει η κ. Λιονάκη στην συνέντευξη της, όταν η Ναταλία της ανακοίνωσε την απόφαση της να κλειστεί σε Μοναστήρι, κατέρρευσε. Χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της διαπίστωσε ότι η 32χρονη ηθοποιός είχε φύγει. Μαζί της είχε πάρει πράγματα αξίας, όπως υποστηρίζει, ενώ είχε κάνει ανάληψη των χρημάτων της.
Η ίδια αναφέρει ότι η κόρη της δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο η συμπεριφορά της είχε αλλάξει. Είχε γεμίσει το δωμάτιο της με εικόνες, προσευχόταν για ώρες. Μέσω μίας φίλης είχε γνωρίσει τον πατέρα Απόστολο που έγινε ο πνευματικός της.
Η κ. Τζένη Λιονάκη υποστηρίζει ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να γίνει η κόρη της μοναχή, αρκεί να ήταν σίγουρη ότι η επιλογή θα ήταν καθαρά δική της και ότι θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένη. Δηλώνει ότι νιώθει ανασφάλεια όσο η κόρη της βρίσκεται στην συγκεκριμένη Μονή γιατί φοβάται ότι επηρεάζεται.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με την κόρη της είναι περιορισμένες. Την καλεί, όπως λέει, η Ναταλία για να της πει ότι είναι καλά.
Πάντως η ίδια εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ναταλία θα επιστρέψει σύντομα στα εγκόσμια καθώς πρόσφατα της απέστειλε ένα πληρεξούσιο ώστε η μητέρα της να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της για να μπορεί να πληρώνει τους τρέχοντες λογαριασμούς της ηθοποιού.
Μητροπολίτης Νεκτάριος: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”
Η “Π” επικοινώνησε χθες με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Μονή της Παναγίας της Θεογεννήτορος. Ο σεβασμιότατος που εμφανίστηκε να είναι ενήμερος για την υπόθεση λόγω του θορύβου που έχει ξεσπάσει, περιορίστηκε να δηλώσει ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.
Ενοχλημένοι πάντως από τη τεράστια δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση φέρονται πολλοί πιστοί, υποστηρικτές του πατέρα Απόστολου, που τον ακολούθησαν στη Μονή της Θεογεννήτορος. Όπως λένε, ο πατέρας Απόστολος είναι ένας άγιος άνθρωπος που αγαπά τους ανθρώπους και τους βοηθάει.
Read more...

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ...


ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

72η θέση!!! Και ο Θεός βοηθός


Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

Δημοσιεύτηκε η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα. (2009-2010). Σύμφωνα με αυτή, η χώρα μας έπεσε από την 67η θέση του 2008-2009 στην 72η πίσω από χώρες όπως η Τυνησία, Μαυροβούνιο, Μποτσβάνα( η αγαπημένη σύγκριση του Τράγκα) Καζακστάν, Αίγυπτο, κ.α..
Οι πρώτες δέκα χώρες με την πιο ανταγωνιστική οικονομία είναι:
Ελβετία
ΗΠΑ
Σινγκαπούρη
Σουηδία
Δανία
Φινλανδία
Γερμανία
Ιαπωνία
Καναδάς
Ολλανδία
Τι έχουν να μας πουν άραγε οι κ.κ. Αλογοσκούφης, Καραμανλής και γιατί όχι και ο ΣΕΒ. Μήπως, γι αυτήν τη νέα κατρακύλα, φταίνε οι έλληνες εργαζόμενοι με τις «αλόγιστες» απαιτήσεις τους που ανεβάζουν το μισθολογικό κόστος;
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


Read more...

Καταργήθηκε;;; το ιστολόγιο Γονείς-Υγεία-Παιδιά


Τι συμβαίνει πάλι με την Google;;;
Η πρόσβαση στο ιστολόγιο Γονείς-Υγεία-Παιδιά, δεν είναι δυνατή, αφού όπως μας ενημερώνει η google, το ιστολόγιο έχει καταργηθεί!!!
Έλα όμως, που θεωρώ απίθανο να το κατάργησε ο ίδιος ο Γιώργος, αφού πριν από 6 ακριβώς ώρες, μου έστειλε ανάρτησή του για το γεγονός ότι βρέθηκε ο μικρός Χρήστος, που πολλά ιστολόγια δημοσίευσαν την αναζήτησή του απ' το AMBER ALERT.Την ανάρτηση αυτή φυσικά και δεν μπορούμε να την δούμε πλέον, αφού το ιστολόγιο ..... καταργήθηκε!!!
magnitis


Read more...

Βλαστοκύτταρα από τα... «ψωμάκια»


Εκτός από ομορφιά, η λιποαναρρόφηση θα μπορούσε να χαρίζει και καλύτερη υγεία, υπόσχονται Αμερικανοί γιατροί. Ανακάλυψαν ότι το υποδόριο λίπος είναι πηγή πολύτιμων βλαστοκυττάρων, ικανών να μετατραπούν στο εργαστήριο σε οποιονδήποτε τύπο ιστού.

«Αναγνωρίσαμε έναν καταπληκτικό φυσικό πόρο» σχολιάζει ο Μάικλ Λονγκέικερ, καθηγητής Χειρουργικής στο Στάνφορντ. Αστειευόμενος, αποκαλεί τα «περισσεύματα» της λιποαναρρόφησης «υγρό χρυσό».

Η μελέτη της ομάδας του δημοσιεύεται την έγκριτη επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι ερευνητές έδειξαν ότι τα βλαστικά κύτταρα του λιπώδους ιστού μπορούν να μετατραπούν σε
News24.gr

τεχνητά πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS), κύτταρα που έχουν τις ιδιότητες των εμβρυικών βλαστοκυττάρων και μπορούν να καλλιεργηθούν για να δώσουν οποιονδήποτε τύπο ιστού στο ανθρώπινο σώμα.

Μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες μπορούσαν να δημιουργήσουν τέτοια τεχνητά πολυδύναμα κύτταρα χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα δέρματος, τα οποία όμως δεν είναι τόσο «ευέλικτα» όσο τα κύτταρα του λίπους.

«Οι ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα του δέρματος, πρέπει να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο για τρεις εβδομάδες ή και περισσότερο, προκειμένου να επαναπρογραμματιστούν. Όμως τα βλαστικά κύτταρα του λίπους είναι έτοιμα [να επαναπρογραμματιστούν] από την αρχή» εξηγεί ο καρδιολόγος Τζόζεφ Γου, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Τα βλαστοκύτταρα του λιπώδους ιστού είναι πιο ευέλικτα από τους ινοβλάστες του δέρματος επειδή είναι λιγότερο διαφοροποιημένα, δηλαδή λιγότερο εξειδικευμένα σε συγκεκριμένες λειτουργίες. Μπορούν από μόνα τους να μετατρέπονται σε κύτταρα του λίπους, των μυών ή των οστών.

Προκειμένου να μετατραπούν στα πολύτιμα κύτταρα iPS, τα βλαστοκύτταρα του λίπους πρέπει να υποστούν τους ίδιους γενετικούς χειρισμούς στους οποίους υποβάλλονται και οι ινοβλάστες.

Οι ινοβλάστες, όμως, όχι μόνο απαιτούν περισσότερο χρόνο για να επαναπρογραμματιστούν σε κύτταρα iPS, αλλά πρέπει επιπλέον να καλλιεργούνται πάνω σε κύτταρα ποντικών, γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενη μόλυνση από ξένους ιούς.

Read more...

Προϊόν αποτυχίας της αγοράς η κλιματική αλλαγή


Έρευνα του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος από τις κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερα σημαντική συνιστώσα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης είναι ο μετριασμός μιας περαιτέρω κλιματικής αλλαγής με τον αναπροσανατολισμό των παγκόσμιων τρόπων παραγωγής και κατανάλωσης προς περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον πρωτογενή εμπορεύματα, μηχανικό εξοπλισμό παραγωγής και καταναλωτικά αγαθά και υπάρχει σημαντική ευκαιρία για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να επωφεληθούν από μια διαρθρωτική αλλαγή προς αυτή την κατεύθυνση, εκτιμά η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

Στην έκθεση «Περιορισμός της Κλιματικής Αλλαγής και Ανάπτυξης»,
sourta-ferta

που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η UNCTAD σημειώνει ότι είναι, πρακτικά αδύνατο να ποσοτικοποιήσει κανείς, με λογικό τρόπο, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς αυτό συνεπάγεται ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό ορίζοντα και πολύ υποκειμενικές κρίσεις.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες διαθέτουν ευρεία γκάμα επιλογών για να συνεισφέρουν στον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες αξίζει να προωθηθούν με τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας, καθώς σε αυτές όπως και τις οικονομίες σε στάδιο μετάβασης οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έχουν τεθεί πλέον σε απότομα ανοδική τροχιά, εκτιμάται στην έκθεση.

Οι συντάκτες της έκθεσης διαπιστώνουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι προϊόν μιας γιγαντιαίας αποτυχίας της αγοράς και εκτιμούν ότι οι προσπάθειες για μετριασμό της απαιτούν, τώρα, σημαντική κυβερνητική δράση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Το διεθνές πλαίσιο για κλιματικές πολιτικές είναι ακόμη αδύναμο και χρήζει ενίσχυσης ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη συμμετοχή των αναπτυσσόμενων οικονομιών σε αυτές τις προσπάθειες, λέει η UNCTAD.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι αν και η λήψη μέτρων που αυξάνουν τη ζήτηση για ενεργειακές πηγές μικρότερης έντασης άνθρακα ή μηδενικών εκπομπών άνθρακα είναι ουσιώδης σε μια βασισμένη στην αγορά παρέμβαση στην κατεύθυνση του περιορισμού της κλιματικής αλλαγής, τα μέτρα αυτά πρέπει να συνοδευτούν από παρέμβαση στην προσφορά ενέργειας από άλλες πηγές. Κατά συνέπεια, οι παραγωγοί διαφορετικών τύπων καυσίμων πρέπει να εμπλακούν στην εκπόνηση και υλοποίηση διεθνών πολιτικών για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, καταλήγουν οι συντάκτες της έκθεσης.

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι απαιτούνται περισσότερο δραστήριες πολιτικές για την ενίσχυση της τεχνολογικής προόδου και ότι είναι απολύτως αναγκαία η απευθείας κυβερνητική παρέμβαση.

Θεωρούν οι συντάκτες της έκθεσης ότι η εμπλοκή των αναπτυσσόμενων χωρών στις προσπάθειες μετριασμού της κλιματικής αλλαγής εξαρτάται εν πολλοίς από το πώς θα σχεδιαστούν οι πολιτικές μετριασμού.

Οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να διευκολύνουν την πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών σε «καθαρές» τεχνολογίες, σε χρηματοδότηση επενδύσεων που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών και σε αποζημίωση για απώλειες εσόδων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ορισμένες χώρες ως αποτέλεσμα του αναπροσανατολισμού τους σε άλλους ενεργειακούς πόρους και της διατήρησης του δασικού πλούτου τους, συμπληρώνει η UNCTAD.

Κάθε αναπτυσσόμενη οικονομία ή οικονομία σε μετάβαση θα πρέπει να προσδιορίσει τη δική της στρατηγική για την ενσωμάτωσή της στις αναδυόμενες νέες αγορές για τα νέα προϊόντα που συντελούν στην επίτευξη των στόχων μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, προτείνει η UNCTAD.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι η εμπειρία των αναπτυγμένων χωρών δείχνει ότι οι επιτυχημένες βιομηχανικές πολιτικές ενδέχεται να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εμπλοκή του δημόσιου τομέα στην έρευνα και ανάπτυξη, την απλοποίηση της πρόσβασης σε δικαιώματα ευρεσιτεχνίας, τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική στήριξη νέων παραγωγικών δραστηριοτήτων, τη διάδοση της πληροφορίας και πολιτικές άμεσων ξένων επενδύσεων.

Η διεθνής κοινότητα μπορεί να στηρίξει μια βιομηχανική ανάπτυξη σε αυτή την κατεύθυνση με το να δώσει στις αναπτυσσόμενες χώρες επαρκή χώρο για χάραξη και υλοποίηση πολιτικών, σε ένα περιβάλλον σχετικών διεθνών συμφωνιών για την κλιματική αλλαγή, το εμπόριο, τις ξένες άμεσες επενδύσεις και τα πνευματικά δικαιώματα.
Read more...

Ένα πολύ ενδιαφέρον Blog -Ανακοίνωση



Έλαβα αυτό το γράμμα, και σας το παραθέτω αυτούσιο παρακάτω.
Πρόκειται για ένα νέο blog, που αποτελείται και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν κάνει κάποια μεταμόσχευση. Είχα την τιμή να γραφτώ πρώτος σαν follower, καλώντας και όσα ονόματα μου έδειξε η φόρμα πρόσκλησης φίλων, δίχως να σημαίνει πως δεν ήθελα να καλέσω κάποιους που δεν έλαβαν την πρόσκλησή μου, απλά δεν μου έδειξε περισσότερα ονόματα. Θα είναι μεγάλη μου χαρά, αν το επισκευθείτε όλοι και εγγραφείτε.

Αλά, ας αφήσω τον αποστολέα και συντάκτη του να σας τα πεί πιο αναλυτικά, ευχαριστώντας τον για τα κολακευτικά του λόγια, μα πολύ περισσότερο για την ενημέρωση, γνωστοποιώντας μας την ύπαρξη του blog αυτού.
Ευχαριστώ επίσης τον φίλο και συνάδελφο blogger "KENTRI" για την άμεση ανταπόκρισή του και την σχετική ανάρτηση που έκανε, αμέσως μόλις έλαβε την πρόσκλησή μου.


"Sender's name : "TransplantLink"
Sender's Email : transplantlink@gmail.com
Referrer : http://www.greekmaestro.com/html/contakt.html

To ιστολόγιο transplantlink.blogspot.com υποστηρίζεται από ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση.
Σκοπός του είναι η πληροφόρηση και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στο ευαίσθητο θέμα της μεταμόσχευσης και σ’ ότι σχετίζεται μ’ αυτό.
Επίσης να καταγγέλλει από δημόσια θέση τα κακώς κείμενα που αντιμετωπίζουν οι μεταμοσχευμένοι ασθενείς τόσο στο χώρο της Υγείας όσο και στις επαφές τους με υπηρεσίες του Δημόσιου ή Ιδιωτικού Τομέα, γεγονότα που είναι πολύ συχνά μέσα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Αυτή η ανάγκη προέκυψε γιατί η Ελλάδα βρίσκετε στις τελευταίες θέσεις σε όλους τους τομείς της μεταμοσχευτικής διαδικασίας διεθνώς αλλά και γιατί κανένας επίσημος φορέας (Πολιτεία, Εκκλησία, Μ.Μ.Ε.) δεν ενδιαφέρετε ώστε να αλλάξει αυτή η αποκαρδιωτική εικόνα.
Σ’ αυτή μας την προσπάθεια το blog “Α! μπε μπα Blog! Το μπινελικοδρόμιο” με συγγραφέα τον ΑΑΤΟΝ μας πρόσφερε μέγιστη βοήθεια με τις αναρτήσεις του σχετικά με τα blogs. Γι’ αυτό το λόγo θα θέλαμε σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να σας ζητήσουμε να γίνετε συμπαραστάτες της προσπάθειας μας. Θα χαρούμε πολύ να έχουμε τις παρατηρήσεις σας αλλά και τη βοήθεια σας ώστε να γίνουμε πιο ευρέως γνωστοί στο κόσμο των bloggers.
Άλλωστε πιστεύουμε ότι το οφείλουμε σ’ όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που είναι εγκλωβισμένοι σε κάποια λίστα αναμονής, προσμένοντας ένα σωτήριο μόσχευμα.

Και πάλι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ για την πολύτιμη βοήθεια σας.
Η ομάδα του transplantlink.blogspot.com"

Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε,
σου εύχομαι στο όνομα όλων των φίλων αυτού του ιστολογίου, και απο εμένα προσωπικά, καλή επιτυχία στην τόσο ευγενική και δύσκολη ταυτόχρονα προσπάθειά σου, και δύναμη σε όλους εκείνους τους αδερφούς μας, στον δύσκολο δρόμο που τους χάραξε η ζωή.
Α!μπε μπα Blog!το Μπινελικοδρόμιο..


Read more...

Μήπως έχουμε υπερτιμήσει την αξία του χρήματος;;


Σ'ενα
χωριό που ζει απο τον τουρισµό
λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν
νεκρωθεί.

Για να επιßιώσουν οι κάτοικοι, ο
ένας δανείζεται απο τον άλλο.

Ο καιρός περνά µέσα σ'αυτή τη
θλιßερή ατµόσφαιρα ώσπου µια
µέρα έρχεται ένας και ζητάει ένα
δωµάτιο στο ξενοδοχείο του
χωριού.

Ο ξενοδόχος του λέει την τιµή
και εκείνος προπληρώνει µε ένα
χαρτονόµισµα των 100 Ευρώ

Πρίν ακόµα ανέßει στο δωµάτιο
του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το
χαρτονόµισµα στο
χασάπη στον οποίο χρωστάει
ακριßώς 100 Ευρώ.

Ο χασάπης παίρνει το
χαρτονόµισµα και τρέχει να το
δώσει στον κτηνοτρόφο που τον
εφοδιάζει µε κρέας.

Ο κτηνοτρόφος παίρνει το
χαρτονόµισµα και πηγαίνει να το
δώσει στην κουρτιζάνα του χωριού
που της χρωστάει κάποιες
τρυφερές ώρες που πέρασαν µαζί.

Εκείνη µε τη σερά της τρέχει και
το δίνει στον ξενοδόχο που του
χρωστάει µερικές ßραδυές που
χρησιµοποίησε τα δωµάτια του µε
τους πελάτες της.

Οπως άφηνε το χαρτονόµισµα στη
ρεσεπσιόν, ο τουρίστας που µόλις
κατέßηκε απο το
δωµάτιο του λέγοντας στον
ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και
άλλαξε γνώµη, αρπάει το
χαρτονόµισµα και φεύγει.

Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε,
κανείς δεν έχασε, κανείς δεν
κέρδισε και όλα τα χρέη
ξεχρώθηκαν!

Μήπως κάπως έτσι θα µπορέσοµε να
ßγούµε απο την
κρίση;

evelinasym


Read more...

Το καλύτερο επάγγελμα είναι της Χριστεμπορίας


Εμείς το έχουμε ξαναγράψει ότι το καλύτερο επάγγελμα την σήμερον ημέραν είναι της Χριστεμπορίας.
Ειδικά όταν είσαι αρχιρασοφόρος τότε έχεις μόνιμο κοφτήριο μπακιριών.

Το είδαμε και με την περίπτωση του πρώην δεσπότη Αττικής, Παντελεήμωνα, που είχε καβατζάρει 1,5 δις δρχ «για τα γεράματα του»
Η ιστορία που έρχεται τώρα στον αφρό –απ’ τα "Ευρυτανικά Νέα"- είναι εξ ίσου αποκαλυπτική.

Ο ντόπιος δεσπότης, Νικόλαος γνώρισε έναν 36χρονο Αλβανό τον οποίον κατηγορεί τώρα ότι του μάσησε ένα τεράστιο ποσό.

«Η υπόθεση θα δικαστεί στο Εφετείο Λαμίας, ενώ για την κοινή γνώμη της Ευρυτανίας μένει ένα αναπάντητο ερώτημα. Πώς και γιατί ο 36χρονος κατάφερε και απέσπασε 400.000! ευρώ -ένα απίστευτα μεγάλο ποσό- από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου», καταλήγει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Εμείς δεν έχουμε τέτοια ερωτηματικά. Ξέροντας τα τροπάρια που ψέλνονται στους κύκλους του γαλονάτου κυρίως παπαδαριού υποθέτουμε βάσιμα για ποιο λόγο χαρτζιλίκωνε χοντρά ο δεσπότης τον Αλβανό και μάλλον αυτός ήταν αχόρταγος οπότε ο δεσπότης αναγκάστηκε να τον καταγγείλει.

Αλλά ρε γμτ για να δίνει ο ρασοφόρος 400.000 ευρώπουλα για να κάνει το κέφι του –για να μην γράψουμε τίποτε άλλο- τι ποσό έχει καβατζάρει;
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ


Read more...

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 7ΧΡΟΝΟΥ

Κλικάρετε στην αφίσα για να τη διαβάσετε.

Ο Χρήστος Κονδύλης 7 ετών εξαφανίστηκε από τη Νέα Μάκρη
στις 7/9/2009 στις 7 π.μ. Έχει καστανόξανθα κοντά μαλλιά,
καστανά μάτια, ύψος 1,10 μ. και είναι αδύνατος.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κίτρινες πιζάμες,
(σορτς και κοντομάνικο μπλουζάκι) και μαύρες παντόφλες.
Ο μικρός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην ανάπτυξη του λόγου.
Ο ΒΑΣΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ


Read more...

Λουτρά Πόζαρ, Πέλλα - Pozar baths in Edessa


Τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, 13χμ. βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Απλώνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, λίγα χλμ. από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37οC, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τα βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών - χαλαρωτικών), είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές, είτε και τα δύο. Οι εγκαταστάσεις του όλου συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ, προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στον λουόμενο.
Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής όπως:
-Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.
-Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.
-Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά.

Ιαματικές πηγές
Οι ιαματικές πηγές Λουτρών Λουτρακίου ή Λουτρών Πόζαρ, αναβλύζουν σε υψόμετρο 360 -390 μ.
Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνετε, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζετε με μέταλλα και άλλα συστατικά.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επίσης, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία για παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.
travellgreece


Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ...ΚΟΡΙΤΣΙΑ!





Read more...

Red boat's reflection


argycon


Read more...

Πως να αποφύγετε τα καινούργια διόδια Πυργετού!


Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, στο άκουσμα της είδησης πέρι αύξησης της τιμής των διοδίων κατα την μετεγκατάσταση τους στον σταθμό Πυργετού!Το belarisa.gr σας παρουσιάζει τους παραδρόμους που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε το ”χαράτσι” των 4€, καθώς θεωρούμε τουλάχιστον αστείο, να προπληρώνεις για ένα έργο κινούμενος σε μία και μοναδική λωρίδα για 30 χλμ. (υποτίθεται ότι πρόκειται για εθνική οδό) και σημειωτόν λόγω του καθημερινού μποτιλιαρίσματος!
belarisa

Διαδρομή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Κινούμενοι από Λάρισα πρός Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα πριν τα διόδια του Πυργετού, υπάρχει πινακίδα που σας πληροφορεί ότι δεξιά στρίβετε για Πυργετό.Ακολουθείτε την πινακίδα και αφού στρίψετε ακολουθείτε τις πινακίδες με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη.

Διαδρομή Θεσσαλονίκη – Λάρισα

Καθώς έρχεστε από Θεσσαλονίκη και αφού περάσετε τον Πλαταμώνα και την παράκαμψη των Νέων Πόρων, ο δρόμος από μονής κυκλοφορίας μετατρέπεται σε διπλής.50 μέτρα από το σημείο αυτό, υπάρχει πινακίδα που σας πληροφορεί ότι δεξιά στρίβετε για Αιγάνη.Συνεχίζετε κανονικά την πορεία σας και ακολουθείτε τις πινακίδες για Λάρισα.
Ακολουθώντας αυτή την διαδρομή, πέρα του ότι ξεπερνάτε το σταθμό των διοδίων, γλιτώνετε και την ταλαιπωρία του μποτιλιαρίσματος, λόγω συσσώρευσης των οχημάτων πρίν τα διόδια !!!

Θα παραθέταμε ευχαρίστως χάρτες της google, αλλά δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι παράδρομοι της Εθνικής οδού!
Read more...
free counters