EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εντυπωσιακές...τρύπες

Ορυχείο Kimberley- South Africa


Η μεγαλύτερη ποτέ-σκαμμένη με το χέρι-ανασκαφή στον κόσμο,αυτό το 1097 μέτρων βάθους ορυχείο,από το οποίο εξορύχθηκαν πάνω από 3 τόννους διαμάντια πριν κλείσει το 1914.
Το ποσό της γης που απομακρύνθηκε από τους εργαζόμενους υπολογίζεται σε τ εκατομμύρια τόνους

Φράγμα Monticello-California

Αυτή είναι η τρύπα της δόξας,η οποία ανήκει στο φράγμα του Μοντιτσέλο στην Καλιφόρνια και είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.Το μέγεθός της είναι ικανό να καταναλώσει 14.400 κυβικά πόδια(cubic feet)ανά δευτερόλεπτο

Ορυχείο φαραγγιού Bingham,Utah

Υποτίθεται ότι είναι η μεγαλυτερη τεχνητή ανασκαφή από άνθρωπο σε όλη τη γη.
Η εξόρυξη ξεκίνησε το 1863 και συνεχίζεται ακόμη μέχρι σήμερα,αυξάνοντας συνεχώς το μέγεθος του λάκκου.Στην σημέρινη μορφή της η τρύπα είναι 3/4 του μιλίου βάθος και 2,5 μίλια πλάτος.

Η μεγάλη μπλε τρύπα Belize,Central American Caribbean

60 μίλια από την ηπειρωτική χώρα της Belize βρίσκεται αύτο το απίστευτο γεωγραφικό φαινόμεμενο γνωστό και ως η μπλε τρύπα.Υπάρχουν αρκετές "μπλε τρύπες" σε όλο τον κόσμο,αλλά αυτή είναι η εντυπωσιακότερη από όλες.
pictures-amazing


Read more...

Βιολογικό πλυντήριο από πεύκο και ρόμπολο


Είναι ένα βιολογικό πλυντήριο, κατασκευασμένο από ...πεύκο και ρόμπολο. Δεν χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε απορρυπαντικά και μπορεί να πλύνει ρούχα, ακόμη και χαλιά, μόνο με τη δύναμη και την ορμή του νερού.

Δεν πρόκειται για νέο τεχνολογικό επίτευγμα, αλλά για την παραδοσιακή δριστέλλα ή νεροτριβή, έναν ευρηματικό μηχανισμό, που κατασκευάζονταν γύρω στα 1900, σε ορεινές περιοχές με έντονη την παρουσία του νερού.
Σημείο έντονης κοινωνικής ζωής, η νεροτριβή αποτελούσε πόλο συνάντησης των γυναικών που πήγαιναν να πλύνουν τα ρούχα, αλλά και των αντρών που έκοβαν τα ξύλα στο νεροπρίονο, που λειτουργούσε στην ίδια εγκατάσταση.
Παραδίπλα υπήρχε και το μαντάνι, που αποτελούνταν από τέσσερα ξύλινα σφυριά, τα οποία, με τους χτύπους τους, ύφαιναν το ύφασμα.
Δεμένη με την παράδοση, η νεροτριβή έπλενε με υπομονή και τέχνη τα προικιά της νύφης, λίγο πριν απλωθούν για να τα θαυμάσει ο κόσμος πριν το γάμο.
«Επιδέξιοι μάστορες κατασκεύαζαν αυλάκια σε μήκος τριών χιλιομέτρων ώστε να συγκεντρώσουν το νερό από διαφορετικές πηγές σε μία και μοναδική διαδρομή» λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της κοινότητας Δίστρατου Ιωαννίνων, Κώστας Παγανιάς και επισημαίνει ότι, η σωστή λειτουργία της νεροτριβής απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις.
Τα χρόνια εκείνα οι νεροτριβές ήταν ιδιόκτητες. Στο Δίστρατο υπήρχαν οι νεροτριβές του Ρόφτσια, του Μπάρμπα, του Γούλα, του Τζίμα, του Νάκα και του Τσιαπραγκάνη και όσοι έπλεναν ρούχα και προικιά κατέβαλαν το τίμημα ή έδιναν τα προϊόντα τους ως ανταλλαγή. Τώρα πια, η συντριπτική πλειοψηφία των νεροτριβών ανήκει στους ΟΤΑ, οι οποίοι αναπαλαιώνουν ή κατασκευάζουν εξ αρχής τις εγκαταστάσεις.
Στο Δίστρατο, η νεροτριβή και το μαντάνι ανήκουν στην κοινότητα, έχουν κατασκευαστεί πριν από 15 χρόνια, η δε συντήρησή τους, που είναι αναγκαία, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Θησέας».
Σήμερα, ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουν οι νεροτριβές είναι η εγκατάλειψη του παραδοσιακού τρόπου κατασκευής τους.
Τσιμέντο και λαμαρίνες έχουν αντικαταστήσει το πεύκο και το ρόμπολο προς χάριν της ευκολίας. Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο.
«Οι δριστέλλες είναι μια προβιομηχανική μορφή καθαριότητας και επεξεργασίας του μαλλιού των προβάτων. Είναι παράδοση και ως τέτοια πρέπει να διατηρηθεί», τονίζει ο πρόεδρος της Κοινότητας του Δίστρατου.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
magnitis


Read more...

...TZA!


από cartoonists.gr
μέσω xaidari


Read more...

Μουσικό διάλειμμα




Read more...

Hack 4 Fame Hacking Group: ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ¨ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ¨ ΟΙ
Hack 4 Fame Hacking Group
http://irakliowebradio2.blogspot.com/


Read more...

Συνεννόηση...καραμέλα

κάνετε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

special thanks to nicky zee

Read more...

Μπηκε...ο Γιωργος μεσα του


listonplace


Read more...

Ιμπεριαλιστική Ιστορία της Μέσης Ανατολής σε 90 δεύτερα


Ένας συνεχώς μεταβαλλόμενος χάρτης, που δείχνει μέσα σε 90 δευτερόλεπτα, την εξάπλωση και εξαφάνιση των διαφόρων αυτοκρατοριών γύρω από τη Μεσόγειο τα προηγούμενα 5000 χρόνια.Η αποτύπωση των 5000 χρόνων σε 90'', σε κάνει να
συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα έχουν ένα τέλος, όσο μεγάλα κι' αν είναι...
ΓΚΟΛΑΝΤΙΕΣ


Read more...

Αυθαίρετο στην κορυφή του Ολύμπου!


Πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές του βουνού και μέσα σε περιοχή που προστατεύεται, κάποιοι προχώρησαν στην ανέγερση κτίσματος χωρίς άδεια. Στην περιοχή έχει διανοιχτεί και δρόμος για να ανεβαίνουν οι “ορειβάτες” με τα αυτοκίνητά τους!
Στα συρτάρια παραμένει μελέτη για την επέκταση του εθνικού δρυμού από 40.000 σε 238.000 στρέμματα, όση περίπου η μισή έκταση του Ολύμπου, συμπεριλαμβανομένης της παραπάνω περιοχής, με στόχο να αποφεύγονται οι καταπατήσεις και οι αυθαίρετες κατασκευές.
Συγκαταλέχθηκε διεθνώς ως υποψήφιος για τα επτά θαύματα της φύσης, όμως στη χώρα μας κάποιοι ασυνείδητοι δεν δίστασαν να
Kavala-Greece

καταπατήσουν στον Όλυμπο έκταση στα 2.500 μέτρα, για να χτίσουν, στο όνομα της ανάπτυξης, ένα κτίσμα που προορίζεται για καταφύγιο. Το χειρότερο είναι ότι έως εκεί φθάνει δρόμος, για να ανεβαίνουν οι “ορειβάτες” με τα αυτοκίνητά τους!
Το αυθαίρετο οίκημα ανακάλυψαν τα μέλη του συλλόγου “Φίλοι του περιβάλλοντος”, που εδρεύει στην Πιερία. Με το φωτογραφικό τους φακό αποτύπωσαν ένα υπό ανέγερση οίκημα σε υψόμετρο 2.450 μέτρων, πολύ κοντά στις ψηλές κορυφές του βουνού και μέσα σε περιοχή που προστατεύεται, η οποία ανήκει διοικητικά στο νομό Λάρισας.
Ήδη ο σύλλογος των “Φίλων του περιβάλλοντος” έχει στείλει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες και στον εισαγγελέα Λάρισας, ώστε να διερευνήσει τη νομιμότητα ή όχι του έργου.
Την ανέγερση του χτίσματος επιβεβαίωσε στη “Μ” και ο δήμαρχος Ολύμπου, όπου υπάγεται η περιοχή, Γεώργιος Κασταναράς, ο οποίος παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει κάποια άδεια ανέγερσης. “Τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Καλυβίων ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία προκειμένου να φτιάξουν ένα μικρό καταφύγιο ανάγκης για όσους ορειβάτες βρεθούν στην περιοχή και λόγω των καιρικών συνθηκών θέλουν να προφυλαχτούν. Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι πέτρες από τη γύρω περιοχή, ώστε το οίκημα να μην αλλοιώνει το φυσικό περιβάλλον. Σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για ένα οργανωμένο καταφύγιο, αφού στα 40 τετρ. μ. που θα καταλαμβάνει ο χώρος θα τοποθετηθούν περίπου 15 κρεβάτια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο για ολιγόωρη διαμονή”.
Read more...

Μουσείο εικονικής πραγματικότητας στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης


Στην ίδρυση Μουσείου εικονικής πραγματικότητας και Μουσείου αρχικής έκθεσης και συντήρησης αναλημμάτων ανασκαφών αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης προσανατολίζεται ο Δήμος Δωδώνης. Πρόκειται για ένα σημαντικό ίδρυμα πολιτισμού το οποίο θα κατασκευαστεί στο Τοπικό Διαμέρισμα Μαντείου και αναμένεται να προσφέρει ακόμη πληρέστερη ενημέρωση στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστορικής αυτής περιοχής.Ο Δήμαρχος Δωδώνης κ. Γιάννης Μπούκας, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή, του πρώην Κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιου Προέδρου των Η.Π.Α. κ. Μάικλ Δουκάκη και του γνωστού συγγραφέα κ. Νίκου Γκατζογιάννη, ανέπτυξε την ανάγκη ίδρυσης του Μουσείου και τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και έλαβε τη διαβεβαίωση στήριξης των δύο αντρών.
epirusgate μέσω Καλά Νέα

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το Δήμο Δωδώνης που προστατεύει και προωθεί τον πολιτισμό μας. Το Μουσείο θα προσφέρει τα μέγιστα σε αυτή την κατεύθυνση και θεωρώ εξαιρετική τιμή και ευκαιρία για την περιοχή, τη συμπαράσταση τόσο του κ. Δουκάκη όσο και του κ. Γκατζογιάννη» υπογραμμίζει ο κ. Μπούκας συμπληρώνοντας ότι ο Δήμος συνεχίζει να αναδεικνύει το ζήτημα συντήρησης του αρχαίου θεάτρου.Στο μεταξύ, ο Δήμος Δωδώνης ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το πλούσιο πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων το οποίο παρακολούθησαν όχι μόνο οι δημότες αλλά και πλήθος επισκεπτών. «Όλες οι εκδηλώσεις ήταν εξαιρετικές και προσπαθήσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των ηλικιών και προτιμήσεων. Το πρόγραμμά μας, κάθε χρόνο γίνεται και πιο πλούσιο και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών σ’ αυτές» τόνισε ο Δήμαρχος Δωδώνης.Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έληξε με τη διεξαγωγή μίας σημαντικής διημερίδας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Λιθοξοική και Μεταλλοτεχνία, μια διαδρομή στο χθες και το σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο, στην έδρα του Δήμου.Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορική αυτή «διαδρομή» μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες και παρουσιάσεις εξειδικευμένων επιστημόνων. «Ήταν μία ενδιαφέρουσα διημερίδα με τη συμμετοχή εξειδικευμένων επιστημόνων. Στόχος μας είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει πλέον θεσμός» κατέληξε ο κ. Μπούκας.
Read more...

Άλλη μια φωτογραφία του ροζ κυκλώματος...


trelokouneli


Read more...

85% των πολιτών λέει όχι στο πολιτικό σύστημα


Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν εμπιστεύεται το σημερινό πολιτικό σύστημα. Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Κανείς ή σχεδόν κανείς δεν αισθάνεται ασφάλεια από την οικονομική κατάσταση της χώρας.
H καταστροφική διαπίστωση για τη σύγχρονη Ελληνική Δημοκρατία, για την πραγματική οικονομία, για τη δυνατότητα εξόδου από την πολύπλευρη κρίση, προέρχεται από την έγκυρη έρευνα Ευρωβαρόμετρο. Σε αυτήν διαπιστώνεται η απόλυτη απαξία του πολιτικού λόγου και η απογοήτευση του κόσμου για την κάκιστη οικονομική κατάσταση. Λίγες ημέρες πριν από την έλευση της ώρας της κάλπης και ανεξάρτητα από την όποια πολιτική τους τοποθέτηση, 8 στους 10 Έλληνες θα ψηφίσουν έχοντας ως βασική τους πεποίθηση ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί και η οικονομία αργοπεθαίνει.
Ειδικότερα, σε πραγματικούς αριθμούς,

η απογοήτευση του μέσου πολίτη για την πραγματική πολιτική ζωή αποτυπώνεται στο 85% των Ελλήνων που δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα. Το ίδιο καταστροφικά είναι τα δεδομένα για την κυβέρνηση, όπου το 75% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται αυτούς που κυβερνούν.
Παράλληλα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (90%) δηλώνει ιδιαίτερα απογοητευμένη από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και την κοινωνική προοπτική, ενώ το 94% χαρακτηρίζει κακή την παρούσα κατάσταση της απασχόλησης.
Ωστόσο, το 56% δηλώνει ικανοποιημένο από την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καθώς αυτό δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, όμως, εμφανίζονται οι Έλληνες και για την καθημερινή τους ζωή, σε ποσοστό 56%, το οποίο είναι και το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (58%).
Μεγάλη δυσαρέσκεια προκαλεί και η κατάσταση του περιβάλλοντος, σε ποσοστό 84% στην Ελλάδα, έναντι 52% στην ΕΕ.
Τέλος, η παγκοσμιοποίηση αντιμετωπίζεται ως απειλή για την απασχόληση και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σε ποσοστό 72%, με 8 στους 10 ερωτηθέντες να εκτιμούν ότι αυξάνει τις ανισότητες.
zougla.gr
Read more...

Χαμένος στη μετάφραση!

Σουφλιάς,χαμένος στη μετάφραση....και δεν είναι αστείο!!!!

Από την καταπληκτική εκπομπή Ελληνοφρένια...ο Σουφλιάς σε μια συνέντευξη τύπου δεν ακούει Χριστό!


Read more...

Η Αρχαία αγορά των Αθηνών στο Google Earth!!


Η Google πρόσθεσε την αρχαία αγορά της Αθήνας στο δημοφηλές πρόγραμμά της Google Earth.
Την αναπαράσταση αυτή δημιούργησε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και απεικονίζει την Αγορά σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ιστορίας της, την Κλασική, την Ελληνιστική και τη Ρωμαϊκή Περίοδο.
Η τρισδιάστατη αναπαράσταση επιτρέπει στο χρήστη να περιηγηθεί στα κτήρια και τα μονοπάτια της Αγοράς, όπως ήταν στην αρχαιότητα και να διαβάσει πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Η αναπαράσταση δημιουργήθηκε εξ' ολοκλήρου στο Τμήμα Τρισδιάστατων Γραφικών και Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος. Aπέσπασε, μάλιστα, το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη περιεχομένου με το Collada, ένα διεθνές πρότυπο για τη δημιουργία τρισδιάστατων εφαρμογών στο Διαδίκτυο.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Techn-all-ogy


Read more...

«Στον αέρα» φαίνεται να βρίσκεται η εξαγορά του Pirate Bay


Στοκχόλμη
Η εταιρεία που υποτίθεται ότι θα αγόραζε το Pirate Bay εκδιώχθηκε από χρηματιστήριο της Στοκχόλμης επειδή «παραπλάνησε» τους επενδυτές όσον αφορά την δυνατότητά της να υλοποιήσει το σχέδιο.
Σύμφωνα με τους επόπτες του χρηματιστηρίου
in.gr

AktieTorget, η εταιρεία Global Gaming Factory X «παρείχε λανθασμένες πληροφορίες», επέδειξε «έλλειψη υπευθυνότητας» και είναι ένοχη για «σοβαρές παραβάσεις» των κανόνων διαφάνειας του χρηματιστηρίου.
Αντίθετα με ό,τι υποστήριζε, η GGF δεν είχε συγκεντρώσει το κεφάλαιο για την εξαγορά του Pirate Bay και δεν είχε φτάσει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων με τις δισκογραφικές εταιρείες και τα στούντιο που θα προσέφεραν περιεχόμενο για το δικτυακό τόπο.
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα αγόραζε το Pirate Bay για 8,5 εκατ. δολάρια και θα το μετέτρεπε σε νόμιμη υπηρεσία για το κατέβασμα μουσικής και ταινιών.
Η συμφωνία είναι απίθανο να υλοποιηθεί, εκτιμά τώρα ο Γκούντερ Μάρνερ, επικεφαλής της Σουηδικής Ένωσης Μετόχων. «Είναι αδύνατο να πει κανείς τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα [...] Όλα φαίνονταν ύποπτα εξαρχής» είπε.
Πάντως ο διευθύνων σύμβουλος της GGF, η οποία αναπτύσσει λογισμικό και διατηρεί αλυσίδα Internet cafe, δήλωσε ότι δεσμεύεται να αγοράσει το Pirate Bay ακόμα και με δικά του χρήματα, αν αποσυρθούν οι επενδυτές τους οποίους δεν κατονόμασε. Υποστήριξε ότι δεν είχε πει ψέματα και χαρακτήρισε τους υπεύθυνους του χρηματιστηρίου «απίστευτα φοβισμένους» και «πολύ αδύναμους».
Ο «Όρμος των Πειρατών» είναι μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης για την ανταλλαγή αρχείων, κυρίως πειρατικών.
Τον Απρίλιο, τέσσερα από τα ιδρυτικά του μέλη καταδικάστηκαν σε ένα χρόνο φυλάκισης για συνέργια σε πειρατεία.
Read more...

Ordos: Ξεκινάει η κατασκευή του τεράστιου ηλιακού πάρκου

KINA


Η εταιρία First Solar ανακοίνωσε προχθές, Τρίτη, τη κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου σε όλο το κόσμο στη πόλη Ordos της Κίνας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019 και οι μονάδες παραγωγής θα μπορούν να παράγουν 2.000-megawatt ικανά για την ηλεκτροδότηση. Η δημιουργία αυτού το φωτοβολταϊκού πάρκου είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου συλλεκτών ηλεκτρικής ενέργειας στη πόλη αυτή ισχύος 11.950-megawatt!

Το έργο θα περιλαμβάνει τις εξής φάσεις

1 Ιουνίου 2010: παράδοση 30-megawatt
Μέχρι το 2014: σταδιακή ολοκλήρωση και παράδοση 100 και 870-megawatt
31 Δεκεμβρίου: παράδοση των τελευταίων 1.000-megawatt και ολοκλήρωση του έργου

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό με το προϋπολογισμό του έργου.
kataskeui


Read more...

Ψακούδια Χαλκιδικής, Psakoudia Chalkidiki


Τα Ψακούδια είναι παραλιακός οικισμός και επίνειο της Ορμύλιας. Αποτελεί οικισμό του Δημοτικού διαμερίσματος Ορμυλίας στο νομό Χαλκιδικής και έχει 273 κατοίκους, με βάση την πληθυσμιακή απογραφή του 2001. Η απόστασή τους από τη Θεσσαλονίκη είναι 80 χιλιόμετρα και αποτελούν πύλη εισόδου για τη Σιθωνία εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης. Η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι ο τουρισμός, όπως επίσης η
travellgreece

αλιεία. Η παραλία του χωριού καλύπτει 4 χλμ. , έχει επανειλημμένα βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και καλύπτεται από πευκοδάσος. Στον οικισμό Νησί που απέχει μόλις 2 χλμ. από τα Ψακούδια, κατοικούν κατά το μεγαλύτερο μέρος άτομα που κάνουν τις διακοπές τους κατά τους θερινούς μήνες. Υπάρχει σύλλογος ενοικιαζομένων δωματίων και Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Κατο
Η παρουσία πεύκων στην παραλία του οικισμού δικαιολογούν ίσως και την ονομασία του. Σύμφωνα με ορισμένους, το όνομα προέρχεται από το "πτσάκια", που είναι η τοπική ονομασία για τα μικρά πεύκα. Το 1993 το ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε σχέδιο πολεοδομικής επέκτασης του οικισμού σε μια περιοχή 600 στρεμμάτων κοινοτικής γης, που δίνει μεγάλες δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης του οικισμού.

Psakoudia is a coastal village and seaport of Ormylia. It is the primary settlement district Ormylias in Chalkidiki and has 273 inhabitants, based on the census of 2001. The distance from Thessaloniki is 80 km and a gateway to Sithonia because of their location. The main occupation of inhabitants is tourism, as well as fisheries.. The seaside village covers 4 km, has been repeatedly awarded the Blue Flag and is covered by pine forest. There is an island which is just 2 km from Psakoudia, living for most people who make their holidays during the summer months.. There are club rooms and Professionals Residing owners.
. The presence of pines on the beach of the village and perhaps justify its name.. For some, the name comes from "ptsakia" which is the local name for small pines. In 1993 the Ministry approved an expansion of urban settlement in an area of 600 acres of communal land, which gives great potential for future growth of the settlement/
Read more...

KAΛHMEΡΑ




Read more...

Greece


TopGeo


Read more...

Hack 4 Fame Hacking Group: Γυμνές φωτογραφίες

Γνωστή τραγουδίστρια που δεν πρόσεξε ποιος την φωτογράφιζε:

Η ομάδα Hack 4 Fame Hacking Group μπήκε στα αρχεία εφημερίδων, περιοδικών, celebrities, ακόμα και ποδοσφαιρικών ομάδων και έστειλε απίστευτο υλικό σε διάφορους bloggers. Aυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο προκαλεί σοκ.
Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μέρος αυτού του.. υλικού όπως ανεβάζεται στο internet από άλλα blogs και websites. Φυσικά δεν θα δημοσιεύσουμε τίποτα που θίγει προσωπικά δεδομένα για ευνόητους λόγους.
Ξεκινάμε με μια σειρά από γυμνές φωτογραφίες μοντέλων και παρουσιαστριών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας:
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες στον dinato


Read more...

ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΙΚΣ


Ο θρυλικός Mickey Mouse δίνει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τον Spider Man και… τους φίλους του. Ένα επιχειρηματικό σενάριο με τους αγαπημένους πρωταγωνιστές της τηλεόρασης και των περιοδικών λαμβάνει χώρα αυτή την περίοδο, καθώς ο ζωντανός κόσμος των κόμικς δίνει τη μάχη για την πώληση των δημοφιλέστερων παιδικών ηρώων. Συγκεκριμένα, η Walt Disney, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόκτηση της Marvel Entertainment, κατόχου των τίτλων comics Spider-Man, X-men και Ironman, έναντι 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σε μετρητά και μετοχές). Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, οι 5.000 ήρωες της Marvel θα περάσουν στην κατοχή της Disney, η οποία προσθέτει στο ενεργητικό της μια σειρά από περισσότερο βίαιους και σκληρούς χαρακτήρες, σε σχέση με αυτούς που διέθετε μέχρι στιγμής (Mickey Mouse, Hanna Montana, Lion King). «Η συμφωνία αυτή συνδυάζει το ισχυρό, παγκόσμιο brand που διαθέτει η Marvel με τις δημιουργικές ικανότητες της Disney. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την εισροή αυτού του ταλέντου στην Disney» τόνισε μεταξύ άλλων ο President/Chief Executive Officer της The Walt Disney Company, Robert Iger όσον αφορά την εξέλιξη της συμφωνίας.
ILITRELA NEWS


Read more...
free counters