EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Γίνε και εσύ πολιτικός!! Μπορείς!!!

Συνδυάστε οποιαδήποτε πρόταση από οποιαδήποτε στήλη και δείτε το αποτέλεσμα. Κάντε Κλικ για μεγέθυνση

blogonea


Read more...

Τέλος στα ερασιτεχνικά blogs;


Η κυρίαρχη άποψη που επικρατεί μεταξύ αυτών που ασχολούνται με το διαδίκτυο, είναι πως τα διάφορα blogs έχουν δώσει φωνή στον μέσο άνθρωπο, ότι χτυπούν στα ίσα τα μεγάλα ΜΜΕ, και ότι τελικά έχουν επιφέρει μια πρωτοφανή δημοκρατικότητα στην ενημέρωση του κοινού. Όπως όμως αναφέρει ο Benajamin Carlson του Atlantic, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον.«Η ρομαντική άποψη ότι απλοί, μοναχικοί bloggers κυριαρχούν στο διαδίκτυο, θυμίζει τους παλιούς μύθους για την άγρια δύση, όπου ένας και μόνο ιδεολόγος σερίφης κατάφερνε να σκοτώσει μέχρι και 11 παρανόμους με 6 μόνο σφαίρες…».
Το ελεύθερο πνεύμα που αρχικά χαρακτήριζε τα blogs, δεν υπάρχει πλέον. Έχουν πέσει και αυτά θύματα της «πειθαρχίας της αγοράς». Όπως λέει ο blogger Ezra Klein της Washington Post, «ο χώρος έγινε επαγγελματικός». Από τα κορυφαία 50 blogs των ΗΠΑ, τα 21 ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες όπως το CNN και New York Times. Ακόμη και τα λίγα ανεξάρτητα blogs, είναι πλέον μεγάλα αναγνωρισμένα ονόματα που μετατρέπονται με ταχείς ρυθμούς σε εταιρικά σχήματα.
«Πέρασαν ανεπιστρεπτί οι ημέρες των ερασιτεχνών. Τα blogs πλέον, απλά αποτελούν νέους δρόμους για την επιτυχία… δρόμους όμως, που καθρεφτίζουν τις παλιές διαδρομές των μεγάλων ΜΜΕ».
trelokouneli


Read more...

Μουσικό διάλειμμα...




Read more...

Δείτε (δωρεάν) αγώνες του Champions League


Την Τρίτη στις 21.45 ξεκίνησε η νέα σαιζόν των ομίλων του Champions League. Το NOVA είχε αρκετά ματς , τα οποία μπορούσαν να δουν μόνο οι συνδρομητές του. Όποιος ωστόσο δεν θέλει να πληρώσει αλλά παράλληλα θέλει να δει τα ματς, το Internet προσφέρει αρκετές εναλλακτικές λύσεις. Μέσω των P2PTV tools, όπως είναι το δωρεάν TVUPlayer, μπορείτε να δείτε πολλά ξένα κανάλια που αναμεταδίδουν "ζωντανά" αγώνες του Champions League.
Αν και τα κανάλια του Internet υπολείπονται κατά πολύ της ποιότητας ήχου και εικόνας της συνδρομητικής τηλεόρασης, μπορείτε, αν δεν σας ενοχλούν τα ξενόγλωσσα σχόλια και οι χαμηλές αναλύσεις, να απολάψετε τη δωρεάν αναμετάδοση αγώνων που προσφέρουν.
To TVUPlayer μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ.
ΓΑΤΟΣ


Read more...

Η ζωή πίσω απο τα σίδερα


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Όλοι μας γνωρίζουμε πως η βασική αιτία που υπάρχουν φυλακές είναι για να σωφρονήσουν τους βαρυποινίτες-εσώκλειστους σε αυτές,και παράλληλα να τους βοηθήσουν,ώστε να ζήσουν τίμια όταν έρθει η στιγμή να αποφυλακιστούν.
Μπούρδες!.
Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν πως το 80% ξαναμπαίνει μέσα με ακόμα χειρότερες πράξεις και ποινές.

Τα σωφρονιστικά καταστήματα (αυτή είναι η επίσημη ονομασία της φυλακής), είναι ως επί το πλείστον,επανδρωμένα από διεφθαρμένους και αδίστακτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πουλάνε προστασία, χαφιεδιλίκι και την ψυχή τους στον εξ'αποδώ προκειμένου να βγάλουν χρήματα.

Πολλοί από δαύτους είναι δέκα φορές πιο παράνομοι από τους κακοποιούς που είναι μέσα. Και αναρωτιέμαι: Πως είναι δυνατόν ένας έγκλειστος στις φυλακές που θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πίσω από τα σίδερα, να γίνει καλύτερος άνθρωπος, από τη στιγμή που συναναστρέφεται καθημερινά με ένα κάρο λαμόγια και "νόμιμους-παράνομους" που εκτός των άλλων ασκούν και εξουσία πάνω του. Το αγρίμι εξημερώνεται μόνο στο κλουβί. Σαν βγει από αυτό, ξαναγίνεται αγρίμι.
ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΜΜΕ


Read more...

Facebook: Με 300 εκατομμύρια χρήστες, «ατενίζει» τη Wall Street


Πρόκειται για ένα τεράστιο νούμερο που εξισώνεται με την διαδικτυακή κοινότητα της Κίνας ή με τον αριθμό των χρηστών στις δέκα μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον 25χρονο συνιδρυτή του Facebook, Mαρκ Ζούκερμπεργκ: «Eίναι πράγματι ένας μεγάλος αριθμός χρηστών, αλλά αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι μόλις τώρα ξεκινάμε την αποστολή μας να συνδέσουμε τους πάντες».
«Λίγο καιρό πριν, λέγαμε ότι αναμέναμε ισχυρή ρευστότητα κάπου μέσα στο
Fatsa TV

2010 και τώρα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι αυτό επετεύχθη το προηγούμενο τρίμηνο», συμπλήρωσε, εμφανώς ικανοποιημένος, ο Ζούκερμπεργκ.

Λίγες μέρες έπειτα από την ελαφρύτερη έκδοση για χρήστες με πιο αργές συνδέσεις, οι ιθύνοντες του Facebook φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένοι καθώς για πρώτη φορά έπειτα από περίπου πέντε χρόνια και έχοντας επενδύσει 716 εκατ. δολάρια, η εταιρεία εμφανίζει κερδοφορία. Υπάρχουν φήμες μάλιστα που θέλουν την είσοδο του Facebook στο χρηματιστήριο, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις ανώτερων στελεχών.
Read more...

Νύχια...


Τα νύχια των χεριών και των ποδιών των συγχρόνων ανθρώπων μεγαλώνουν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τα νύχια των προηγούμενων γενιών, όπως διαπίστωσε μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η ταχύτητα ανάπτυξης των νυχιών έχει αυξηθεί κατά 25% περίπου τα τελευταία 70 χρόνια.
Μια πιθανή αιτία για αυτό το φαινόμενο είναι η

σύγχρονη διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες από ψάρια, κρέας, αυγά και πουλερικά, ενώ στο παρελθόν η διατροφή ήταν περισσότερο πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως πατάτες και ψωμί.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας, σύμφωνα με τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ", έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Β.Καρολίνα, οι οποίοι σύγκριναν τα σημερινά δεδομένα με τα στοιχεία δύο προηγούμενων μελετών για την ανάπτυξη των νυχιών, μιας του 1938 από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και άλλης μιας από τη δεκαετία του ΄50.

Όπως διαπιστώθηκε, το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σήμερα, κατά μέσο όρο, μεγαλώνει πάνω από 2 χιλιοστά το μήνα, ενώ στη δεκαετία του ΄30 κατά 1,65 χιλιοστά. Το νύχι του αντίχειρα σήμερα μεγαλώνει κατά 3,55 χιλιοστά το μήνα έναντι 3,06 χιλιοστών στη δεκαετία του ΄50 και 3 χιλιοστών στη δεκαετία του ΄30, δηλαδή μια αύξηση πάνω από μισό χιλιοστό το μήνα μέσα σε 70 χρόνια, που, όπως φαίνεται, είναι διαχρονικά σταθερά αυξανόμενη.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι τα νύχια των χεριών σήμερα μεγαλώνουν κάθε μήνα, κατά μέσο όρο, κατά 3,47 χιλιοστά, σχεδόν με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τα νύχια των ποδιών. Τα νύχια των νεαρής ηλικίας ατόμων και των ανδρών μεγαλώνουν πιο γρήγορα από νύχια των πιο ηλικιωμένων και των γυναικών.

Το νύχι στο μικρό δάχτυλο του χεριού μεγαλώνει με πολύ μικρότερη ταχύτητα από τα άλλα νύχια - με μέσο ρυθμό 3,08 χιλιοστά το μήνα. Το νύχι του μεσαίου δαχτύλου είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο.

Τα νύχια μεγαλώνουν πιο γρήγορα το καλοκαίρι, χάρη στην μεγαλύτερη απορρόφηση βιταμίνης D και στην κατανάλωση περισσότερου νερού. Το κρύο περιβάλλον και το κάπνισμα επιβραδύνουν την ανάπτυξη των νυχιών. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν τα νύχια να σπάνε πιο δύσκολα.

Σε ένα βαθμό, τα νύχια αποτελούν ένδειξη για τη γενικότερη κατάσταση της υγείας κάποιου. Νύχια που σπάνε με το παραμικρό, μπορεί να σχετίζονται με έλλειψη σιδήρου, δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, κακή κυκλοφορία του αίματος και πρόβλημα στα νεφρά. Κίτρινα νύχια μπορεί να παραπέμπουν σε διαβήτη ή σε προβλήματα στο συκώτι.
Nooz.gr
Read more...

Στην σκιά των Μετεώρων, Under the shade of Meteora

photo by ifanik

Πολύ κοντά στην Καλαμπάκα στο δρόμο για τα Μετέωρα βρίσκεται το γραφικό χωριό Καστράκι , με την χαρακτηριστική του παραδοσιακή ζωή και της πλούσιες φυσικές του ομορφιές, τις οποίες ιδιαίτερα τονίζει και χρωματίζει το υποβλητικό τοπίο των θεόκτιστων βράχων της μοναστικής πολιτείας. Μικρό γραφικό χωριό, φωλιασμένo στην αγκαλιά των πελώριων βράχων που μοιάζουν να το προστατεύουν, είναι η τελευταία γωνιά της κοσμικής ζωής.
Κοινότητα που δημιουργήθηκε τον καιρό της Τουρκοκρατίας με την συνένωση μικρών οικισμών, από Έλληνες Ηπειρώτες που κατέφυγαν εδώ για να γλιτώσουν από τον διαβόητο δυνάστη των Ιωαννίνων, Τουρκαλβανό Αλί Πασά.
TravellGreece

Ένα βυζαντινό κάστρο του οποίου ακόμη σώζονται λίγα ερείπια, έδωσε το όνομα στο χωρίο. Προπολεμικά το χωρίο διατηρούσε ανέπαφη την αγροτική εικόνα της ελληνικής υπαίθρου. Σήμερα όμως με την εξέλιξη των μεταφορικών μέσων και την αθρόα προσέλευση των περιηγητών, έχει εξελιχθεί σε ένα θαυμάσιο τόπο αναψυχής με κάμπινγκ, ταβέρνες και ξενώνες, που προσφέρουν ευχάριστη ξεκούραση στους επισκέπτες των Μετεώρων.
Το Καστράκι συνδέθηκε στενά με την ιστορία του μετεωρικού μοναχισμού, αφού στην περιοχή αυτή τα μοναστήρια κατείχαν από αιώνες και καλλιεργούσαν τους πλούσιους αμπελώνες τους, όπως αναφέρετε (με το όνομα Qastiro) στο επίσημο τουρκικό απογραφικό κατάστιχο των ετών 1454/5. Στο ίδιο κατάστιχο μνημονεύονται οι φορολογικές ατέλειες και άλλα οικονομικά προνόμια που, όπως φαίνεται, είχαν παραχωρηθεί στους μετεωρίτες μοναχούς για την αμπελοκαλλιέργεια ήδη από τον Βογιαζίτ Α΄στα χρόνια της τουρκικής κατάκτησης(1393/94).

Very close to Kalambaka, on the road towards Meteora lies the picturesque village of Kastraki. The village is characterised by the traditional life and rich natural beauty, which particularly emphasizes the evocative landscape of Meteora rocks of the monastic state. A small picturesque village nestled in the arms of huge rocks that seem to protect it, is the last corner of the Cosmic life.
The community was created in the times of Ottoman rule in the assembly of small settlements, from Greek Epirus who fled here to escape the notorious oppressor of Ioannina- Ali Pasha.
In older times the village remained intact with the rural image of the Greek countryside. Today the development of transport and the overwhelming crush of sightseers has made the village a fun place with great camping, restaurants and guesthouses, offering pleasant relaxation to the guests of Meteora..
Read more...

Sunrise to the greenhouses


ifanik


Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

Image and video hosting by TinyPic



Read more...
free counters