EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εκτινάχθηκε το εργατικό κόστος στο δεύτερο τρίμηνο


Παρά τη σημαντική πτώση της απασχόλησης και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία, το εργατικό κόστος στην Ευρωζώνη έκανε «άλμα» στο δεύτερο τρίμηνο, κυρίως χάρη στις σημαντικές αυξήσεις που αναφέρθηκαν σε τομείς, όπως η βιομηχανία και οι κατασκευές.
Το ωριαίο εργατικό κόστος στις 16 χώρες-μέλη αυξήθηκε κατά 4% στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2008. Σημειώνεται πως στο πρώτο τρίμηνο, η άνοδος ήταν της τάξεως

του 3,6%.
Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 3,9% έναντι της ανόδου κατά 3,4% που είχαν καταγράψει στο πρώτο τρίμηνο.
Την ίδια ώρα, η απασχόληση μειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο κατά 0,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ή κατά 702.000 άτομα, με τον αριθμό των απασχολουμένων να μειώνεται σε 145,6 εκατομμύρια.
Οσον αφορά την ανεργία, αυξήθηκε στο 9,4% τον Ιούνιο από 9,2% που ήταν τον Απρίλιο.
Η μεγαλύτερη άνοδος στο εργατικό κόστος σημειώθηκε στην Ελλάδα, καθώς έφθασε στο 6,6% και ακολούθησε η Ισπανία με 6%. Ομως, και στη Γερμανία, το εργατικό κόστος σημείωσε μεγάλη άνοδο, αφού έφθασε στο 5,5%.
Στις κατασκευές, η μεγαλύτερη άνοδος στο εργατικό κόστος (8,4%) κατεγράφη στην Ισπανία. Στη δεύτερη θέση ήρθε η Γερμανία με αντίστοιχη άνοδο 5,6%
Nooz.gr
Read more...

Κατέστρεψαν Βελανιδιά 1600 ετών!!!

Κείμενο:Ευρύνοος

Αποστολή:Ευρύνοος-ΧΡΟΝΟΣ

Στην περιοχή Εννέα πύργοι στα Καλύβια Θορικού Αττικής, υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας Μεσοσπορίτισσας..

η οποία είναι του 12ου αιώνα και είναι χαρακτηρισμένο Βυζαντινό μνημείο.. Απέναντι στην εκκλησία βρίσκεται ένας κορμός βελανιδιάς, ακέφαλος πλέον.. "κάποιοι" φρόντισαν να της στερήσουν την Ζωή.. δυστυχώς η Παιδεία έχει λείψει πλέον στις μέρες μας.. αυτό το Ιερό Δένδρο χρονολογείται απο το 400 μ.χ βέβαια ακόμη και το ταμπελάκι που το έγραφε, οι ίδιοι "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί..

δέν γνώριζαν όμως ότι "κάποιοι άλλοι" είχαν στα χέρια τους φωτογραφίες απο παλαιότερες εξορμήσεις τους.. είχα φωτογραφήσει το Ιερό Δένδρο εγώ ο ίδιος.. εδώ βλέπουμε τον ναό της Παναγίας πρίν απο περίπου 7-8 χρόνια υπο την σκιά της Βελανιδιάς..


κι εδώ η πανέμορφη Βελανιδιά όταν ήταν ζωντανή.. πρίν απο λίγα μόλις χρόνια.. και ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάντε ένα κλίκ ΕΔΩ να δείτε απο το επίσημο site του Δήμου Καλυβίων στην φωτό, τις φυλλωσιές της, να σκιάζουν την εκκλησία.. πόσο να φωνάξει κανείς; ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΕΓΚΛΗΜΑ..

ΔΕΝΤΡΟ 1600 ΕΤΩΝ!!! φτάσαμε στην σύγχρονη εποχή των "πολιτισμένων" βαρβάρων και καταστρέφουμε, ότι η Φύση φρόντιζε τόσους αιώνες!! ΝΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ? πρέπει να γίνει κάτι.. είναι κρίμα αυτό να περάσει ατιμώρητο.. μία ψυχή γηραιότατη με παρουσία 1600 ετών πάνω στην Γή μας.. έχει ζήσει όσα δέν μπορούμε κάν να φανταστούμε εμείς οι άνθρωποι..

δέν το βλέπω να απαγορεύονται τα "σκυλιά".. ζούν και βασιλεύουν.. άλλο "ωραίο"..

ναί.. μην ξεχάσουμε να "διασκεδάσουμε".. αυτό είναι πιά το μόνο που αναζητά ο σύγχρονος άνθρωπος ε; η διασκέδαση; το πανηγύρι; ο χαβαλές; ε λοιπόν όχι.. κάποιοι δέν αρκούνται σε αυτά μόνο.. http://paysanias.blogspot.com/ αυτό δέν θα περάσει έτσι.. θα ξεκινήσουμε έρευνα και άμεσα καταγγελίες.. οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν..

συγνώμη Κυρά μου.. το δάκρυ μου δικό σου.. δέν ξέρουν τί κάνουν οι άνθρωποι πλέον..
οι πέτρες έχουν περισσότερη αξία απο τις ψυχές σήμερα..
paysanias


Read more...

Ο προιστορικός οικισμός του Δισπηλιού, The prehistoric settlement of Dispilio


Το Δισπηλιό είναι ένας αρχαιολογικός χώρος που περιλαμβάνει ερείπια ενός νεολιθικού οικισμού στην όχθη της λίμνης Ορεστιάδας στο Νομό Καστοριάς.
Ο οικισμός στη λίμνη, ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του ξηρού χειμώνα του 1932, που μείωσε το επίπεδο νερού τηςλίμνης και αποκάλυψε ίχνη του οικισμού. Μια προκαταρκτική έρευνα έγινε το
TravellGreece

1935 από τον Αντώνιο Κεραμόπουλο. Οι ανασκαφές άρχισαν το 1992, υπό την ηγεσία του Γιώργου Χουρμουζιάδη, καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η παλαιοντολογική τοποθεσία του, με τη βοτανική, τις αλιευτικές τεχνικές, τα εργαλεία και κεραμικά δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο του 2000, στον Επτάκυκλο, ένα ελληνικό περιοδικό αρχαιολογίας. Επίσης ο καθ. Χουρμουζιάδης από το 2002 δημοσίευσε το θέμα. . Η ανακατασκευή του οικισμού στη λίμνη έχει ανεγερθεί κοντά στον τόπο του παλαιοντολογικού οικισμού για την προσέλκυση τουριστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο οικισμός φαίνεται να κατοικούτανε επί μακρό χρονικό διάστημα, από τα τελικά στάδια της Μέσης Νεολιθικής (5600-5000 π.Χ.) έως την Τελική Νεολιθική (3000 π.Χ.). Ο αριθμός των προϊόντων που βρέθηκαν, συμπεριλαμβάνουν κεραμικά, ξύλινα δομικά στοιχεία, τα ερείπια των ξύλινων διάδρομοι, σπόροι, κόκαλα, ειδώλια, προσωπικά κοσμήματα,, φλάουτα (ένα από αυτά χρονολογούνται από την 6η χιλιετία π.Χ., το αρχαιότερο που έχει βρεθεί στο Ευρώπη) και αυτό που φαίνεται να είναι η πιο σημαντική διαπίστωση, η επιγραφή Πινακίδα του Δισπηλιού.

The prehistoric settlement of Dispilio is one of the oldest lake settlements ever discovered in Europe and it gives us a full overview of an early civilization with admirable achievements. Its early phase dates back to around 5500BC. The settlement has been accidentally discovered, in 1932, by Professor A. Keramopoulos while systematic excavations started in 1992 by G. Hourmouziadis, Professor of Prehistoric Archaeology.
-The settlement’s inhabitants used to live in huts they built inside the lake, on pile platforms. They were organizing and using space in a unique way. The 3.000 people, living there, were fishing, hunting, cultivating the earth, breeding animals, constructing tools and utensils, and they were acquainted with writing and music.

Among the important findings of Dispilio, prevail a wooden inscribed board, a fishing boat made of a single piece of wood and several bird-bone pipes among the oldest ones found in Europe. Adjacent to the excavation site, we find the Eco-museum, truly representing part of the lake settlement, according to modern museological concepts. The restructuring of this prehistoric settlement initiates, in the most effective way, visitors into the life of humans in Neolithic age
Read more...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!


Η...πτήση αναχωρεί...


Read more...

Good Morning Suroloyo


valens


Read more...
free counters