EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

"Σιγά μην σε φοβηθούμε!"


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ιωάννης Σακελάκος για παράνομη αναδημοσίευση δημοσκοπήσεων σε blogs και ζητά την άρση απορρήτου.
Έχει δώσει σε ανακριτή το θέμα για να δει αν έχουν βγει δημοσκοπήσεις.Βοήθεια μας πιάνουν! Αν μας πείτε και πότε βάλαμε δημοσκόπηση θα ήταν καλύτερα. Με λίγα λόγια ο ξύπνιος εισαγγελέας ζητάει άρση απορρήτου για κάτι που θα αποδειχθεί ότι δεν γίνεται!
Ε, δεν θα τρέξουμε κιόλας σαν τα ποντίκια. Που είναι οι δημοσκοπήσεις θα μας πείτε; Οι πρώτοι που θα έπρεπε να διαμαρτύρονται είναι οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Αλλά εμείς ΔΕΝ βάλαμε. Οπότε οποιαδήποτε άρση απορρήτου για να διαπιστωθεί ΜΕΤΑ ότι έχουμε δίκιο είναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Και θα μας βρει όλους στην Ευελπίδων. Δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα.
trelokouneli


Read more...

ΜΕΤΑ ΤIΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...............


KAI ΠΟΥ NΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΓΥΨΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ........

MOLEMOU


Read more...

Kαταγγελία από την κλειστή φυλακή Ναυπλίου


Από επώνυμη καταγγελία σωφρονιστικών υπαλλήλων:

Κύριε υπουργέ αληθεύει ότι απειλήσατε την διεύθυνση των φυλακών όταν αρνήθηκε να παραλάβει κρατουμένους στην κλειστή φυλακή Ναυπλίου;

Έτσι μας κατάγγειλαν

Κύριε Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν υποσχεθήκατε το καλοκαίρι σε εξέγερση κρατουμένων ότι θα κάνετε αποσυμφόρηση;

Ιδού η περιβόητη αποσυμφόρηση σας κύριε Δένδια

Σήμερα η κλειστή φυλακή Ναυπλίου έχει 510 κρατουμένους και η χωρητικότητα της είναι 250, ακριβώς οι μισοί.

Και πιέζεται να δεχτεί και άλλους.

Μια φυλακή δίπλα στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Οι υπάλληλοι εκεί δεν εγγυώνται πια για την ασφάλεια του καταστήματος.

Παρά το νόμο που ψηφίσατε και με τον οποίο απειλείτε σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων κακουργηματικές ποινές, σε περίπτωση που τους φύγει κρατούμενος, σας τονίζουμε ότι αυτό πλέον δεν αρκεί για να αποτρέψει αποδράσεις και κάθε είδους εγκληματικές ενέργειες των κρατουμένων, μέσα σε ένα τέτοιο ασφυκτικά γεμάτο σωφρονιστικό κατάστημα!

Και φυσικά οι τελευταίοι που θα ευθύνονται για αυτό θα είναι οι εργαζόμενοι, κάτω από τέτοιες συνθήκες στο κατάστημα αυτό!
Καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και του προσωπικού!

Καθώς και τις συνθήκες υγιεινής με διπλάσιο αριθμό κρατουμένων από το προβλεπόμενο

Αφού στατιστικά ένας στους δυο κρατουμένους κοιμάται στο πάτωμα.
Το προσωπικό συμπαρίσταται στο δικαίωμα των κρατουμένων για υποτυπώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Κηρύσσει απεργία, επ' αόριστο και δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί άλλους κρατουμένους παρά την τρομοκρατία και τις απειλές.

Παρακαλεί τους πολίτες να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια, που κάνει το προσωπικό για αυτό το έκτρωμα.

ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩA
Προκαλεί να αρθεί το άβατο ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ και να έρθει επιτροπή και δημοσιογράφοι να δουν τις συνθήκες ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ!

ΣΧΟΛΙΟ:
ΚΥΡΙΕ ΔΕΝΔΙΑ ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ!
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
foralexandros


Read more...

Καρτέλ για τους πελάτες της Ασπίς-Πρόνοια



Καρτέλ σημαίνει την σύμπραξη μερικών ατόμων ή εταιρειών (παραγωγών συνήθως) με σκοπό την αθέμιτη χειραγώγηση της αγοράς προς όφελος των μελών του καρτέλ - ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ.

Διαβάστε τώρα την είδηση της δημιουργίας ενός καρτέλ, επισήμως και απροκάλυπτα:

ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Γιώργος Κώτσαλος δήλωσε οτι ασφαλιστικές εταιρείες κατέληξαν σε άτυπη συμφωνία ότι δεν θα «σπάσουν» τις τιμές για να εξασφαλίσουν μερίδιο στα 850.000 συμβόλαια Αυτοκινήτων των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, General Union, General Trust και Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΕΓΑ!

Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican τόνισε οτι βάσει της άτυπης συμφωνίας το «μοίρασμα» των πέντε χαρτοφυλακίων θα γίνει με όρους υγιούς και όχι αθέμιτου ανταγωνισμού, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι ανακλήσεις αδειών που αποφάσισε η ΕπΕΙΑ θα οδηγήσουν σε πραγματική εξυγίανση του κλάδου...

Τι λέει δηλαδή ο Γιώργος Κώτσαλος; Οτι τα βρήκαν μεταξύ τους για να μη χτυπήσουν τις τιμές και αναγκαστούν να τις μειώσουν! Κάτι που θα απέβαινε σε όφελος των πελατών!

Περιμένουμε την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του υπουργείου. Επειδή όμως μάλλον θα ...την περιμένουμε πολύ, θα φροντίσουμε να την προκάλέσουμε με όποιο τρόπο καταστεί αυτό δυνατόν.

Γιατί ο εμπαιγμός και η παράνομη στάση των ασφαλιστών αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης των πελατών της πρώην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, αλλά και όλων των υπολοίπων...
δημολόγος


Read more...

Παναχαϊκό όρος, Panachaiko mt.

photos:argycon/ifanik

Το Παναχαϊκό όρος (επίσης Παναχαϊκός ή Βοδιάς) είναι το βορειότερο της Πελοποννήσου και βρίσκεται στο κέντρο της Αχαΐας (γι' αυτό Παν-Αχαϊκό). Εκτείνεται περίπου 20 χλμ σε μήκος από το Βορρά ως το Νότο. Ο κύριος όγκος του αρχίζει κατευθείαν ανατολικά της πόλης της Πάτρας. Άλλωστε στους κατοίκους της δυτικής Στερεάς το Παναχαϊκό είναι γνωστό ως βουνό της Πάτρας. Το ψηλότερο σημείο του είναι η κορυφή πύργος του Παλαβού 1.928 μ, κατ' άλλους 1.924, 1.925, και 1.926 μ. Άλλη κορυφή του ονομάζεται Βοϊδιάς. Μεταξύ των δύο κορυφών βρίσκεται το οροπέδιο Πρασούδι ή όμορφη Λάκκα. Άλλα οροπέδια είναι ο Οβρυόκαμπος, της Ρακίτας, της Λουμπίστας. Οι κορυφές του προσφέρουν εκπληκτική θέα στην πόλη της Πάτρας και προς τα βουνά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας. Από τις κορυφές σχεδόν του Παναχαϊκού πηγάζουν οι ποταμοί Γλαύκος και Φοίνικας. Μάλιστα ο ορεινός ρους του Γλαύκου διαχωρίζει το ΝΔ τμήμα του Παναχαϊκού, το οποίο είναι γνωστό ως Μικρός Παναχαϊκός ή Ομπλός, όπου βρίσκεται και η μονή Ομπλού.
Οι χιονοπτώσεις είναι
ΤravellGreece

κοινές στις περιοχές άνω των 1.000μ το χειμώνα. Οι κυριότεροι οικισμοί βρίσκονται στους πρόποδες του όρους και γίνονται σπανιότεροι με την άνοδο του υψομέτρου. Υπάρχει περιορισμένη δασοκάλυψη στο δυτικό και νότιο μέρος. Το Παναχαϊκό είναι από τα πιο ασταθή γεωλογικά εδάφη της χώρας. Στην υποβάθιση της χλωρίδας και της πανίδας του βουνού έχουν συμβάλλει τα μέγιστα η υπερβόσκηση, η λαθροθηρία, οι συνεχείς δασικές πυρκαγιές, η ανεξέλεγκτη διάνοιξη ορεινών δρόμων και η άναρχη εξάπλωση των οικισμών στα χαμηλότερα υψόμετρα. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος του βουνού είναι ή άγονα εδάφη με ποώδη βλάστηση η οποία καλύπτει και ένα μεγάλο μέρος του νότιου μέρους. Τα καλλιεργήσιμα εδάφη καλύπτουν το δυτικό και ανατολικό μέρος. Οι χείμαρροι και τα ρεύματα είναι γύρω από το βουνό. Το κεντρικό μέρος του βουνού είναι το άγονο έδαφος. Τα λιβάδια καλύπτουν το δυτικό μέρος, το κεντροδυτικό, το βόρειο μέρος, και το ανατολικό. Υποβαθμισμένα και αραιά δάση υπάρχουν στο δυτικό μέρος, στο βόρειο μέρος και το ανατολικοκεντρικό μέρος. Τα όρια των δήμων βρίσκονται στο κέντρο της οροσειράς. Τα όρια της Μεσσάτιδας βρίσκονται στο νότο, της Πάτρας στη δύση, του Ρίου στα βορειοδυτικά, της Συμπολιτείας στα βορειοανατολικά, του Ερινεού στα ανατολικά και της κοινότητας Λεοντίου στο νοτιοανατολικό σημείο.

Το Παναχαϊκό φιλοξενεί στο βόρειο τμήμα στα σύνορα Πάτρας και Ρίου το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ελλάδας με 40 ανεμογεννήτριες, το οποίο εγκαινιάστηκε το 2006. Στο βουνό υπάρχουν επίσης δύο ορειβατικά καταφύγια του ΕΟΣ Πατρών, στο Ψάρθι (1500μ) που λειτουργεί από το 1934 και στο Πρασούδι. Ο ανεμοπτερισμός είναι κοινός στις περιοχές κάτω από 1.100 μ. Τέλος, υπάρχουν δύο σταθμοί τηλεπικοινωνιών, ένας που ονομάζεται Παναχαϊκό 1.300 έως 1.400 μ ανατολικά της Πάτρας και άλλος ένας (Ραντάρ) που χρησιμοποιείται κυρίως λόγω του υψώματος της Αρόης

The Panachaicus (Greek, Modern: Παναχαϊκό, Ancient/Katharevousa: -on, commonly Panachaïkos or Panachaiko and Panahaiko, Voidia or Vodia in medieval, post-medieval and until the beginning of the 20th century. fr. παν pan together and Αχαϊκό Achaikos Achaean), ancient forms, Panachaikon, Panachaiko is a mountain range that spans about 20 km in length from north and south (Glafkos, to the Psathopyrgos, and 15 to 20 from east to west (east of Patras to west of Seliantika). It is the northernmost mountain range in the Peloponnese. The highest point is 1,928 m, some marked it at 1,924, 1,925, and 1,926 m. The mountain is home to the skiing resort which can be seen from almost all of Patras. There are two communications tower, one named Panachaikos at about 1,300 to 1,400 m east of Patras and the other one which is mainly used as Aroi is elevating around 800 m and Dasilio in the north. Snow is common in areas over 1,000 m in the winter. It is the northernmost mountain in the Peloponnese.

Villages and towns like Ekilistra, sections of Romanos, and parts of Kriatsi is on the mountain range, though not on the mountaintop.

A view of other mountains from the top like Oites?, Erymanthos, Chelmos/Aroania, and southwestern Central Greece mountains can also be seen from the top. The second main mountaintop is elevating at around 1,600 m and slightly north is about 800 to 1,000 metres above sea level.

The geography of the Panachaicus are forested in the western and the southern part. Much of the mountain are deforested or barren rock with grass which include much of the southern part. Farmlands dominate the western and the eastern part. Creeks and streams are around the mountain. The central part of the mountain includes barren land. The grasslands dominate the western part, the westcentral part, the northern part, the eastern part with an elevation under about 1,400 to 1,500 m. Forests dominate the areas under 800 to 1,000 m. It covers the western part, the northern part and the east-central part.

The municipal boundaries lie to the middle of the range. It borders with Messatida in the south, Patras to the west, Rio to the northwest, Sympoliteia to the northeast, parts of Erinaios to the east and the non-municipal community of Leontio to the southeast.

An ancient acropolis was located on one of the Panachaiko's highest peaks which in the mid-20th century built a Venetian fortress.

Paragliding is common in areas under 1,100 m.

Panachaikos is also a soccer team in Patras.
Read more...

KAΛHMEΡΑ


Το χαμομηλάκι


Read more...

Law of nature


TopGeo


Read more...
free counters