EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Νέα ευρωπαϊκή οδηγία για ΦΠΑ


Μια νέα οδηγία έρχεται να προσθέσει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρέχοντας τη δυνατότητα στα κράτη μέλη της να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και για ελάχιστη περίοδο δύο χρόνων μηχανισμό, με βάση τον οποίο ο ΦΠΑ που οφείλεται για την παράδοση ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών, καταβάλλεται από το πρόσωπο στο οποίο παραδίδονται τα αγαθά η παρέχονται οι υπηρεσίες.

Η νέα οδηγία έρχεται να τροποποιήσει την οδηγία 2006/112/ΕΚ σχετικά με το κοινό σύστημα ΦΠΑ, η οποία ορίζει, ότι «ο φόρος προστιθέμενης αξίας οφείλεται από τον υποκείμενο στον φόρο, ο οποίος πραγματοποιεί φορολογητέα παράδοση αγαθών, η παροχή υπηρεσιών».

Ωστόσο, εξαιτίας της σοβαρότητας της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση διερευνά τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το σχετικό φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό επιτρέπει στα κράτη μέλη της να εφαρμόσουν σε προσωρινή βάση και για ορισμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών έναν μηχανισμό καταβολής του ΦΠΑ από το πρόσωπο στο οποίο πραγματοποιείται η παράδοση αυτών, ακόμη και αν οι σχετικές κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο του άρθρου 199 της οδηγίας 2006/ 112/ΕΚ, η δεν υπόκεινται σε ειδικές παρεκκλίσεις, πού παρέχονται στα κράτη μέλη.

Οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών

Σύμφωνα με την υπό έκδοση οδηγία, οι κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών, για τις οποίες μπορούν τα κράτη μέλη της Ένωσης να θεσπίσουν και να εφαρμόσουν τον μηχανισμό αυτόν είναι οι ακόλουθες:

Α) Αγαθά

1) Κινητά τηλέφωνα

2) Συστήματα ολοκληρωμένων κυκλωμάτων

3) Αρώματα και

4) Πολύτιμα μέταλλα

Β) Υπηρεσίες

Δικαιώματα εκπομπής αερίων θερμοκηπίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόταση οδηγίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει ορισμένα στοιχεία για περιπτώσεις απάτης στο εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου. Σημειώνεται, πώς τα κράτη μέλη μπορούν να επιλέξουν τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες των αγαθών, που προαναφέρθηκαν για να εφαρμόσουν τον σχετικό μηχανισμό.
Nooz.gr


Read more...

Και ημείς άδωμεν.


Όταν μιλάνε για ανεξάρτητη πολιτική, ξέροντας ότι πέντε έξι οικονομικοί παράγοντες, κόβουν και ράβουν σε κάθε Κυβέρνηση.
Όταν μιλάνε για διαφάνεια, ξέροντας ότι πέντε έξι μεγάλοι και οι κατά τόπους εκπρόσωποί τους, καθορίζουν τι είναι διαφανές.
Όταν μιλούν για δημοσιογραφικό λειτούργημα, ξέροντας ότι πέντε έξι οικονομικοί εξωθεσμικοί παράγοντες, κάνουν ότι θέλουν. Όταν οι ίδιοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν την εύνοια των ΜΜΕ και όχι με το αζημίωτο.
Όταν καταφέρονται κατά των μεγαλοπαραγόντων αλλά, με αυτούς τρώνε και πίνουν.
Όταν μιλάνε σε εκδηλώσεις για πολιτική, ανάπτυξη, έργα και επί παντός επιστητού και στην πρώτη σειρά είναι οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι, που αυτοί βόλεψα. Χειροκροτητές είναι τα γρανάζια της κατάντιας μας.
Όταν ένας Κατέλης και μια Μπεζεντάκου, μαζεύει περισσότερο «λαό» και επί πληρωμή παρακαλώ, ενώ αυτοί με χιλιάδες τηλέφωνα, με το ζόρι μαζεύουν τους μισούς.
Όταν μιλάνε για δωρεάν παιδεία, αλλά ξέρουν ότι θέλει πολλά λεφτά.
Όταν μιλάνε για δημόσια τάξη και δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις βράδυ σε ένα πάρκο.
Όταν καραβιές οικονομικών μεταναστών μπαίνουν στην χώρα από παντού και μου μιλάνε για Εθνική ασφάλεια.
Όταν μιλάνε για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και όλα τα όπλα είναι άλλων. Που ένα ανταλλακτικό να μην μας δώσουν, δεν κινείται τίποτε.
Όταν εξωτερική πολιτική γίνεται κατά πως θα μας τα πούν άλλοι ισχυροί.
Όταν μιλάνε για ισχυρό κράτος και ιδιωτικές εταιρείες φροντίζουν την επικοινωνία μας, την διατροφή μας, την μετακίνησή μας, την εκπαίδευσή μας, την διασκέδασή μας, την ενημέρωσή μας, την ασφάλειά μας (σεκιούριτι), την υποδομή μας,
Όταν μιλάνε για οικονομική ανάπτυξη και για να πάς διακοπές, θέλεις δάνειο. Για να κάνεις το οτιδήποτε, θα περάσεις από τράπεζες για πλήρη και μασφυκτικό έλεγχο.
Όταν μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα και για να αποκτήσεις σπίτι, ένα κεραμίδι, θα χρωστάς μια ζωή. Για να πίνεις νερό, πρέπει να πληρώνεις γιατί θα σου το κόψουν. Για να έχεις ρεύμα, πρέπει να πληρώνεις, γιατί θα σου το κόψουν.
Όταν μιλάνε για περίθαλψη, ξέροντας ότι χωρίς φακελάκι δεν πάς πουθενά. Αν δεν έχεις λεφτά, πεθαίνεις
Όταν μιλάνε για επενδυτές του εξωτερικού ή όχι, ενώ ξέρουν ότι είναι ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων μας.
Όταν μιλάνε για Ευρωπαϊκά προγράμματα και ξέρουν και αυτοί και εμείς, διασπαθίζονται σε ημετέρους με μηδενικό παραγωγικό αντικείμενο.
Όταν κάθε τυχάρπαστος, οσφυοκάμπτης, ανίκανος, δειλός αλλά με κομματικές προσβάσεις, επιλέγεται για υποψήφιος Βουλευτής.
Όταν σήμερα φοβάσαι να μιλήσεις γιατί θα βρείς τον μπελά σου.
Όταν για να βρείς δουλειά ακόμη και καθαρίστριας, πρέπει να πας στον Βουλευτή, τον Νομάρχη ή τον Δήμαρχο.
Όταν δουλειά για τον κανακάρη μας είναι ένα γραφείο με υπολογιστή για να παίζει πασιέτζες.
Όταν αφήσαμε όλοι μας όλα αυτά τα «όταν», να γιγαντωθούν.
Όταν η Διοίκηση, γενικά, λειτουργεί με τους κανόνες οργανωμένης συμμορίας, σε αγαστή συνεργασία με τον ιδιώτη, χωρίς κυρώσεις.
Όταν με απλά λόγια η αλητεία, η αναξιοπρέπεια, η απόλυτη ιδιοτέλεια είναι σήμερα τα έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Όταν όλα αυτά τα ξέρουμε όλοι και είμαστε στον κόσμο μας.
Όταν δεκάδες ανάλογα «όταν» είναι γνωστά σε όλους τους πολίτες και ακόμη δεν ντρέπονται και βγαίνουν στα μπαλκόνια.
Όταν σαν πολίτες έχουμε αυτήν την άθλια συμπεριφορά, μόνον η αθλιότητα μας πρέπει.
Δηλαδή, είναι αυτοκτονία να είναι γνωστά όλα τα παραπάνω και ημείς να άδωμεν.
Θέλει δουλειά, χρόνο και κόπο. Και τα τρία, είναι «μακριά από μας και τα παιδιά μας», σήμερα.
Ο ... αποινώς
ΛΑΙΚΟΥΡΑ LIVE μέσω ΜΑΓΝΗΤΗΣ


Read more...

ΑΪ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γράφω - γράφω - γράφω και οι μαλάκες οι Έλληνες πάνε και εκλέγουν αυτοδύναμο πρωθυπουργό έναν βλάκα.

Για ποιό λόγο δεν θα μπορέσω να καταλάβω ποτέ!

Αδύναμοι, ανήμποροι και φτωχοί άνθρωποι δείχνουν και χαμηλή νοημοσύνη ψηφίζοντας κοινούς κλέφτες, απατεώνες, ψεύτες και μιζαδόρους.

Αμ οι άλλοι; Όλοι αυτοί που αποτελούν το 30% που ΔΕΝ ψήφισε και στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κεντροαριστεροί; (παραδοσιακά οι δεξιοί είναι πολύ πιο συσπειρωμένοι!)

Πόσο μαλάκες μπορεί να είναι όταν μπορούν με την αρνητική ψήφο τους να φέρουν την ανατροπή στο δικομματικό σκηνικό και ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!

Λέμε - λέμε - λέμε (με προσωπικό κόστος σε χρόνο) αλλά είστε ντιπ μαλάκες φαίνεται.

Από σήμερα μας αξίζει να έχουμε έναν τέτοιο μπούφο για πρωθυπουργό.

Καλά έκανα και σταμάτησα, άι σιχτίρ πια...
ΜΠΟΜΠΕΡ


Read more...
free counters