EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Δείτε πως θα είναι στο μέλλον το laptop.

To συγκεκριμένο είναι δημιουργία της Orkin Design

listonplace


Read more...

Επιτέλους η εξέλιξη στα Σχολεία !!!

της Μαρίας Γεωργούτσου

Επιτέλους η Εξελικτική Θεωρία του Δαρβίνου μπήκε στην εξεταστέα ύλη του ελληνικού σχολείου!!!!
Για χρόνια η Εξέλιξη βρίσκονταν στα σχολικά βιβλία αλλά δε διδάσκονταν αφού δεν αποτελούσε κομμάτι της εξεταστέας ύλης και οι καθηγητές δεν προλάβαιναν ποτέ να την συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα μαθημάτων (γεγονός προφανώς όχι τυχαίο!!!).Έτσι οι Έλληνες μαθητές που αποφοίτησαν ως και φέτος δεν έχουν ακούσει ποτέ από τον επίσημο φορέα διαπαιδαγώγησης , το σχολείο ,τη Δαρβινική θεωρία για την προέλευσης του ανθρώπου και την εξέλιξη των ειδών ( Θεωρία στο όνομα, αφού υπάρχουν αποδείξεις επιστημονικές και οι βασικές της αρχές π.χ
φυσική επιλογή δεν αμφισβητούνται από την επιστημονική κοινότητα) .Αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια ώρα η Θεωρία της Δημιουργίας που είναι καθαρά δογματική( ζήτημα πίστης) όχι μόνο διδάσκεται για 9 χρόνια στους μαθητές αλλά αποτελεί και εντελώς ξεχωριστό μάθημά, Θρησκευτικά, ενώ αναδεικνύει στην Ελλάδα μόνο μια συγκεκριμένη σκοπιά !!! Τα κεφάλαια εντάσσονται στο μάθημά της τρίτης Λυκείου Βιολογίας Γενικής παιδείας !!! Αυτό το αυτονόητο βήμα μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για το εκπαιδευτικό μας σύστημα αν και πρέπει
να γίνουν πολλές βελτιώσεις ως προς το περιεχόμενο των κεφαλαίων. Αν σκεφτεί κάποιος ότι το αρχικό βιβλίο του Δαρβίνου περί προέλευσης των ειδών εκδόθηκε το 1859 και έχουμε 2009 δεν αργήσαμε πολύ....


Read more...

Τέσσερις ακτιβιστές μοιράζονται το "Εναλλακτικό Νομπέλ" 2009


Δύο ακτιβιστές από το Κονγκό και τη Νέα Ζηλανδία, μια γιατρός από την Αυστραλία και ένας περιβαλλοντολόγος από τον Καναδά τιμήθηκαν με το Βραβείο Ορθού Τρόπου Διαβίωσης, γνωστό ως Εναλλακτικό Νομπέλ.

Οι τέσσερις προσωπικότητες έχουν στο ενεργητικό τους πολυετείς εκστρατείες υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού, της προστασίας των τροπικών δασών στο Κονγκό, της βελτίωσης της υγείας της γυναίκας και της ευαισθητοποίησης του κόσμου για την κλιματική αλλαγή.

Ο 48χρονος Ρενέ Νγκόνγκο από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ), ο 47χρονος Αλιν Ουάρ από τη Νέα Ζηλανδία, ο Ντέιβιντ Σουζούκι, 73 ετών, από τον Καναδά μοιράζονται το βραβείο με τη φυσικό και γιατρό Κάθριν Χάμλιν, 85 ετών από την Αυστραλία. Η Χάμλιν εργάζεται επί 50 χρόνια για να συμβάλλει στη θεραπεία γυναικών στην Αιθιοπία που εκδηλώνουν μαιευτικό συρίγγιο, ένα σοβαρό τραύμα το οποίο προκαλείται ύστερα από δύσκολο τοκετό, ουσιαστικά μία τρύπα στον τράχηλο που μπορεί να οδηγήσει σε χρόνια ακράτεια.

Ο σουηδος-γερμανός ανθρωπιστής Γιάκομπ φον 'Ιξκουλ καθιέρωσε το Right Livelihood Award το 1980 για να τιμήσει και να στηρίξει όσους προσφέρουν πρακτικές και υποδειγματικές απαντήσεις στις επείγουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία, καθώς και για να αναγνωρίσει το έργο τους που αγνοείται από τα Βραβεία Νομπέλ.

Το βραβείο για τους Νγκόνγκο, Ουάρ και Χάμλιν συνοδεύεται από οικονομικό έπαθλο 50.000 δολαρίων για τον καθένα, ενώ ο Σουζούκι λαμβάνει μόνο την τιμητική διάκριση.

Τα βραβεία που δεν έχουν σχέση με τα βραβεία Νομπέλ που έχουν καθιερωθεί σύμφωνα με τη διαθήκη του σουηδού βιομήχανου 'Αλφρεντ Νομπέλ, θα απονεμηθούν στις 4 Δεκεμβρίου στο σουηδικό κοινοβούλιο, έξι ημέρες πριν την απονομή των βραβείων Νόμπελ.

Ο 48χρονος Νγκόνγκο βραβεύεται για το "θάρρος του να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις που καταστρέφουν τα τροπικά δάση του Κονγκό και για την εξασφάλισης πολιτικής στήριξης για τη συντήρησή τους και τη λογική χρήση τους".

Ο Νγκόνγκο ίδρυσε το 1994 την περιβαλλοντική οργάνωση OCEAN και αντιμετώπισε απειλές όταν εξέθεσε "καταστροφικές υλοτομικές δραστηριότητες που απειλούν τα τροπικά δάση, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στο παγκόσμιο κλιματικό σύστημα, αναφέρει η επιτροπή.

Ο 47χρονος Ουάρ, ένας ακτιβιστής της ειρήνης βραβεύεται, σύμφωνα με την επιτροπή, για τον επί δύο δεκαετίες ρόλο του στην προώθηση της ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού στη Νέα Ζηλανδία. Στο έργο του περιλαμβάνεται μια μελέτη με κατευθυντήριες οδηγίες για ένα προσχέδιο συμφωνίας ειρήνης, η οποία έχει ήδη ενταχθεί στη σχολική ύλη στη χώρα του. Επίσης είναι ο συν-ιδρυτής το 2002 της ομάδας "Κοινοβουλευτικοί για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών και τον Αφοπλισμό (PNND).

Ο 73χρονος περιβαλλοντολόγος Σουζούκι βραβεύεται γιατί προώθησε τη "χρήση της επιστήμης με σεβασμό και ευθύνη στην κοινωνία", ενώ ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη για τις κλιματικές αλλαγές.

Η Χάμλιν, 85 χρονών, μετακόμισε στην Αιθιοπία το 1959 όπου εργάζεται ως μαιευτήρας και γυναικολόγος. Μαζί με το σύζυγό της που δεν ζει σήμερα, ίδρυσαν ένα νοσοκομείο όπου οι γυναίκες μπορούν να έχουν δωρεάν θεραπεία για μαιευτικό συρίγγιο. Η Χάμλιν συνέβαλε να αποκατασταθεί "η υγεία, η ελπίδα και η αξιοπρέπεια χιλιάδων γυναικών από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής", σύμφωνα με την επιτροπή.

Το μαιευτικό συρίγγιο είναι σύνηθες σε αναπτυσσόμενες χώρες της Αφρικής όπου δεν υπάρχει βασικό πρόγραμμα προγεννητικής μέριμνας.
Nooz.gr


Read more...
free counters