EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΟΣΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε Ο ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...


Ενάμισι εκατομμύριο ευρώ «ρίχνει» στον Θερμαϊκό η Ευρωπαϊκή Ενωση! Το διάστημα από τον Ιούνιο του 2007 έως τον Μάρτιο του 2009, συλλέχτηκαν περίπου 1.900 κυβικά μέτρα στερεών απορριμμάτων και 13 κυβικά μέτρα κηλίδων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης του κόλπου της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα για τη διάσωση του Θερμαϊκού με κοινοτικά κονδύλια παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που πραγματοποιεί από σήμερα ώς το Σάββατο το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι Μαρία Περτζινίδου και Μαρία Γανίδου, από τη Διεύθυνση Προστασίας του Θερμαϊκού. Η δράση με τίτλο «Ανάπτυξη και εφαρμογή εργαλείων ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιας ζώνης - Πιλοτική εφαρμογή στη δυτική παράκτια ζώνη», εγκρίθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και περνά σε φάση υλοποίησης.
«Το ευαίσθητο υδάτινο οικοσύστημα του Θερμαϊκού, με ιδιαίτερα προβλήματα, έχει διαταραχθεί από τα μέσα της δεκαετίας του '70», αναφέρει στην εισήγησή της η κ. Περτζινίδου, επισημαίνοντας ότι η δυνατότητα αυτοκαθαρισμού υπολείπεται με αποτέλεσμα τη συσσώρευση ρύπων.

Τονίζεται ότι οι περιβαλλοντικές πιέσεις που δέχεται ο Θερμαϊκός κόλπος εξαιτίας των ποικίλων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, του ρυπασμένου φορτίου των ποταμών που εκβάλλουν στον κόλπο (Γαλλικός, Αξιός, Λουδίας και Αλιάκμονας), των μέχρι πρόσφατα ανεπεξέργαστων οικιακών λυμάτων και της αυξημένης αγροτικής παραγωγής σε περιοχές γύρω από τον κόλπο, αποτελούν σημαντικές επιβαρύνσεις και οδηγούν σε μεταβολές του οικοσυστήματος.
Το ειδικό σκάφος που έχει αναλάβει τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού από επιπλέοντα απορρίμματα και κηλίδες δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ανάγκες. Μόνο στο διάστημα από την 1η Ιουνίου 2007 έως τις 15 Μαρτίου 2009, συνέλεξε περίπου 1.900 κυβικά μέτρα στερεών απορριμμάτων και 13 κυβικά μέτρα κηλίδων.

ΟΣΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ...ΟΣΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ,ΕΑΝ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ....ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΠΡΕΖΑ TV


Read more...

Blog Action Day: Ωραία λόγια- Εγκληματικές πράξεις για περιβάλλον...


Η χώρα μας, όπως πάντα, και σε όλους τους τομείς, είναι πρωτοπόρα, ιδιαίτερα στην παραγωγή και στην εξαγωγή πατριωτισμού. Το περιβάλλον δεν εντάσσεται στον επαγγελματικό προσανατολισμό των εθνικά σκεπτόμενων. Λυπάμαι για το προδοτικό συμπέρασμα, αλλά σκέφτηκα ότι η Επικοινωνία είναι για τους κυβερνώντες πολύ πιο αποδοτική από την όποια ουσιαστική πράξη προστασίας του άμοιρου περιβάλλοντός μας, αυτή την τακτική εφαρμόζω κι εγώ προκειμένου να ξεβρακώσω επαγγελματίες πολιτικάντηδες λαοπλάνους – που αφού έχοντας εφαρμόσει εις ονόματός μας (του λαού ντε…) μία ντουζίνα πακέτα «μέτρων», και έχοντας εισπράξει δισεκατομμύρια από τους κουτόφραγκους προς ενίσχυση κάποιων περιβαλλοντολογικών… υποδομών, για την αντιμετώπιση π.χ. των σκουπιδιών, κτηματολογίου, δασολογίου κ.α. – οι ιθύνοντες και οι κάτοικοι (ο λαός ντε…) της ένδοξης αυτής χώρα του Περικλή και του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνεχίζει να πετά τα σκουπίδια έξω από την πόρτα της ιερής οικογενειακής τους εστίας (ας πάνε στον γείτονα, στο αγύριστο, ξέρω ‘γω…). Ξέχασα, εκτός από ακραιφνή πατριωτισμό παράγουμε και εκατομμύρια τόνους χρήσιμης Παιδείας, σε αυτή συμπεριλαμβάνεται η καθημερινή σχολική (ορθοδόξου προελεύσεως) προσευχή, και οι εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγής «δωρεάν/δημόσιας» εκπαίδευσης και –κυρίως παιδείας: Τα Φροντιστήρια.

Ο Διαφωτισμός πέρασε, είδε, κι απελπισμένος μετακόμισε, δηλαδή «την έκανε», έφυγε, λούης –πως το λένε βρε αδερφέ…

Τι ήθελα να πω… Α, ναι. Με τέτοια παραγωγή παιδείας και πολιτικής ορθότητας καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε πολλά κι αξιόλογα «projects» ονομάζοντάς τα περίλαμπρα «περιφερειακός σχεδιασμός», «ολοκληρωμένη διαχείριση» και άλλα ηχηρά που ορισμένοι «απλοί» πολίτες, επιχειρηματίες και κρατικοί ιθύνοντες σε αγαστή σύμπλευση και συνεργασία (σπάνιο πράμα), κατάφεραν π.χ. η Αττική να διαθέτει έναν ΧΥΤΑ (Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) για μόνο 5 εκατομμύρια κατοίκους και ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης και πολλές άλλες πρωτότυπες ασκήσεις επί χάρτου. Στις τυχαίες συγκυριακές συμπτώσεις συμπεριλαμβάνονται οι αδυναμίες χωροθετήσεων δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων και μερικές χιλιάδες ανεξέλεγκτες χωματερές τις οποίες διαχειρίζεται ο… Χουντίνι, γιατί, «... σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2007 αυτές (οι χωματερές) ήταν 1.100 – 1.200, στις αρχές του 2008 έγιναν 3.000, στα μέσα του 2008 έπεσαν στις 700 – 800 και στο τέλος του 2008 έγινα (ως δια μαγείας) κάπου 450! Το κόλπο είναι γνωστό: με τον φόβο του προστίμου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι χωματερές κλείνουν και ανοίγουν δίπλα, ώστε να πληρώνουμε μόνον 5.6 δισεκατ. ευρώ το χρόνο.» [«Το Πράσινο Ποντίκι, Οκτ. 2009»]

Ο σοφός λαός μας λέει (μεγάλη η χάρη Του): «Τι να τα κάνεις τα δάση όταν δεν έχεις δέντρο»(*)... Γι αυτό και εμείς αφήσαμε πίσω 67 νεκρούς, κάψαμε 3 εκατομμύρια στρέμματα δασών, δασικών και γεωργικών εκτάσεων και ως πολιτική απάντηση δώσαμε/πήραμε πολύ σημαντικά μέτρα, όπως:
- διαλύσαμε την δασική υπηρεσία
- (δεν) συντάξαμε δασολόγιο
- εξαγγείλαμε στεντορείως και ευρέως το περίφημο: «ότι ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος»
- (δεν) αναπληρώσαμε το 31% των θέσεων για δασολόγους
- (δεν) καλύψαμε το 72% των θέσεων για δασοπόνους
- (δεν) καλύψαμε το 56% κενών θέσεων για δασοφύλακες
- (δεν) αυξήσαμε την επιχειρησιακή δυνατότητα του Πυροσβεστικού Σώματος (3.500 – 4.000 οι κενές θέσεις πυροσβεστών)
- (δεν) ανανεώσαμε τον γερασμένο στόλο οχημάτων και εξοπλισμού του Π.Σ.
- ( γιατί; ) από το 2003, έχει ανασταλεί η βεβαίωση και καταβολή προστίμων για καταπατήσεις δασών….

Αυτά τα ολίγα για την συμμετοχή του «Ροΐδη Εμμονές» στο παγκόσμιο Blog Action Day. Το ιστολόγιό μας δεν εμβάθυνε όσο θα έπρεπε γιατί• εκτός του ότι το έχει κάνει με άλλα κείμενά του στο παρελθόν, είναι ιστολόγιο φτιαγμένο από ερασιτέχνες που έχουν κι άλλες υποχρεώσεις στην ιδιωτική τους ζωή, οι δυο συνεργάτες του αναρτούν κείμενα, με μοναδικά κίνητρα το μεράκι, και κάποιες ασήμαντες… Εμμονές.

Σας Ευχαριστώ.
Ροϊδη Εμμονές


Read more...

Εξωτερικές ειδήσεις: Θεσσαλονίκη

Τίτλος που απορρίψαμε: "Το παλάτι του Καραγκιόζη"

Γιατί να θέλω και να αισθάνομαι περήφανος για το νέο δημαρχείο του Παπαγεωργοπουλου; Επειδή ως δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτ’ άλλο;

Πρέπει να χαίρομαι που το πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη έγινε μπετόν α(ρ)μέ, αντί για πράσινο;

Μήπως να αισθάνομαι περήφανος που κονόμησα άλλο ένα άσχημο φαραωνικό ενεργοβόρο κτήριο;

Και τελικά δεν κατάλαβα! Γιατί να χαίρομαι εγώ που το πλήρωσα από 29 εκατομμύρια τελικά στα 55 εκατομμύρια €;

Τι να το κάνω εγώ ο απλός Σαλονικιός το κακόγουστο δημαρχείο; Θα πηγαίνω κάθε μέρα εκεί να πλέκω πουλόβερ;

Μήπως επειδή το Μέγαρο Μαξίμου είναι πιο όμορφο και είναι και δωρεά είχαμε καλύτερη διακυβέρνηση από τη ΝΔ;

Στο κάτω-κάτω, γιατί το ομορφότερο κτήριο που θα έρχονται να το βλέπουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, γιατί να είναι το δημαρχείο;

Γιατί να μην είναι ένα σχολείο; Ένα ορφανοτροφείο; Γιατί το ομορφότερο κτήριο μιας πόλης να μην είναι ένα νοσοκομείο; Γιατί να είναι το δημαρχείο; Επειδή ο Δήμαρχος έχει στη διάθεσή του τα λεφτά να το κάνει; Μα, πρώτον, δεν είναι δικά του τα λεφτά και δεύτερον, δε φτιάχνει το ομορφότερο, αλλά το ένα από τα πιο άσχημα κτήρια της πόλης.!..
BLOG-AKIS


Read more...

Μύθοι της κλιματικής αλλαγής


Είναι μια συλλογή από video που αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε πόσο επιφανειακά μπορεί να είναι όσο γνωρίζουμε και πόσο περίπλοκα μπορούν να γίνουν.
1.Πώς για πολλά χρόνια οι επιστημονική κοινότητα δεν ήταν σίγουροι εάν η Γη θα αρχίσει να θερμαίνεται ή αν θα αρχίσει να ψύχετε, λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Το ποια θεωρεία είχε τελικά δίκιο ήρθε μόνο από τα οπτικά αποτελέσματα των αλλαγών. Δείτε πως ένα τεχνικό λάθος σε έναν δορυφόρο συνέχιζε να αφήνει αμφιβολίες για πολλά χρόνια για το αν τελικά υπάρχει θέρμανση, παρά τα εμφανές αποτελέσματά της. Και πως η ανθρώπινη δραστηριότητα μπορεί να επιφέρει αλλαγές αντίστοιχες με την αλλαγή του άξονα της Γης.

http://www.youtube.com/watch?v=52KLGqDSAjo&feature=player_embedded#

2.Παρακολουθήστε ποιες άλλες εναλλακτικές θεωρίες υπάρχουν (αλλά έχουν σιωπήσει) για την αιτία υπερθέρμανσης του πλανήτη. Δείτε πως επηρεάζουν το κλίμα οι ηλιακές ακτινοβολίες και πως το ατύχημα στο του discovery επηρέασε τα δεδομένα των επιστημών. Επίσης, πως τα σύννεφα είναι ικανά να αλλάξουν το κλίμα και πως η 11 Σεπτεμβρίου βοήθησε τους επιστήμονες να συλλέξουν δεδομένα για αυτή την θεωρεία.

http://www.youtube.com/watch?v=PoSVoxwYrKI&feature=player_embedded

3.Δείτε πως το 1970 ήταν σίγουροι πως έρχεται νέα εποχή των παγετώνων λόγω μόλυνσης. Και αυτό το συμπέρασμα πως είχε μεταφερθεί στα ΜΜΜ χωρίς καμία επιστημονική επιβεβαίωση, μέσω της διαστρεβλώσεως των απόψεων των επιστημονικών άρθρων «ξεχνώντας» λέξεις από τα άρθρα ή αδιαφορώντας για τα πολλαπλάσια επιστημονικά άρθρα που αναφερόντουσαν σε παγκόσμια υπερθέρμανση.

http://www.youtube.com/watch?v=EU_AtHkB4Ms&feature=player_embedded

4.Παρακολουθήστε πως ακόμα και το παγκοσμίως γνωστό ντοκιμαντέρ του Al Gore έχει μαγειρέψει τα νούμερα με σκοπό να φαίνεται ξεκάθαρα η παρέμβαση του ανθρώπου στο κλίμα. Για το συγκεκριμένο και εγώ απόρησα, γιατί κάποιος να θέλει να μας πείσει για αυτό, ειδικά πολιτικός, αλλά μετά κατάλαβα:
http://www.econews.gr/2009/06/20/green-energy-investments-increase/

http://www.youtube.com/watch?v=N2B34sO7HPM&feature=player_embedded

safeworld


Read more...

Στης (νέας) βουλής τα έδρανα...


Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την πρώτη αντιεξουσιαστική κυβέρνηση της κληρονομικής Ελληνικής Δημοκρατίας, στα έδρανα του υπουργικού συμβουλίου.
AΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙ


Read more...

Λονδίνο: CCTV και... άγιος ο χαφιές!


Οι κάμερες ασφαλείας (CCTV) είναι τόσο διαδεδομένες στο Λονδίνο που παραβάτες έχουν παρακολουθηθεί κάμερα προς κάμερα και έχουν συλληφθεί στο σπίτι τους μετά την διάπραξη αδικήματος. Τώρα μια νέα οnline υπηρεσία με έδρα την Αγγλία επιτρέπει στους χρήστες της -υπό τύπον παιχνιδιού- να χρησιμοποιούν ένα τεράστιο δίκτυο από κάμερες ασφαλείας σε μαγαζιά και δρόμους, για να εντοπίζουν "παραβατικές συμπεριφορές".
Το internetEyes.co.uk ξεκινάει τη λειτουργία του το Νοέμβριο και θα ανταμείβει τους "πιο αποτελεσματικούς παίκτες" κάθε μήνα με χίλιες λίρες (1000GBP), ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει. Οι "παίκτες" θα κερδίζουν έναν βαθμό αν εντοπίζουν "πιθανές παραβάσεις" και τρεις βαθμούς αν εντοπίζουν κάποιο πραγματικό έγκλημα. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να πάρει μέρος στο "παιχνίδι" ως εντοπιστής παραβάσεων και οποιοσδήποτε (καταστηματάρχης, ιδιοκτήτης κατοικίας ή ακόμα και η αστυνομία) θα μπορεί να εντάξει κάμερες στο internetEyes, προς 20 λίρες το τεμάχιο.
Οι οργανώσεις για την καταπάτηση των κοινωνικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων αντιδρούν αλλά ποιος τις ακούει. Ο εμπνευστής της υπηρεσίας επιχειρηματολογεί περίπου ότι προκειμένου οι Άγγλοι να αποβλακώνονται μπροστά στο Big Brother, τουλάχιστον ας συμμετέχουν.

Η χαρά του χαφιέ και του ματάκια, 2 σε 1.

me[n]talmolecule μέσω exoapotinvouli


Read more...
free counters