EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Τριτοκοσμικά φαινόμενα στην Κέρκυρα


Κατάλυση Δημοκρατίας – ακούσιος εγκλεισμός ατόμου μειωμένου καταλογισμού σε ψυχιατρική κλινική – απαγωγή – βασανισμοί και κακοποιήσεις κατ΄ εξακολούθηση, τραγελαφική «αντιμετώπιση» και ολιγωρία από μέρους της Πολιτείας

Αγαπητοί φίλοι,

Έχουν περάσει σχεδόν ΟΧΤΩ (8) μήνες αφ΄ ότου ως ενεργός πολίτης και ως δημοσιογράφος, κατήγγειλα επίσημα και επώνυμα προς Υπουργεία και αρμόδιες Υπηρεσίες, (Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, Δ/νση Ψυχικής Υγείας, Επιθεωρητές Υπουργείου Υγείας, Αρχηγείο Αστυνομίας), προς τα εδώ Πολιτικά Γραφεία τ. Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτών, καθώς και προς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς της Κέρκυρας, ότι ΕΠΙΟΡΚΟΙ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ Δημόσιοι Λειτουργοί της Πρόνοιας – Ν.Α. Κέρκυρας μεταξύ άλλων τερατουργημάτων καταπατώντας την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Άρθρο 5 του Συντάγματος, τους Νόμους του Κράτους και ξεπερνώντας κάθε ηθικό φραγμό,

* Αφού εξευτέλισαν ονομαστικά κερκυραϊκές οικογένειες παραβιάζοντας

ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα,

* Αφού ταλαιπώρησαν ψυχικά και σωματικά ένα δύστυχο άνθρωπο μειωμένου καταλογισμού, στερώντας του ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ (τα οποία εισέπρατταν για λογαριασμό του) επί τριετία και αφήνοντάς τον στο έλεος του Θεού «να συμβιώνει με κατσαρίδες και ποντίκια σε τρώγλες» όπως τονίζει ο ίδιος σε μήνυσή του,
* Αφού τον ΑΡΠΑΞΑΝ εν ψυχρώ προ των έκπληκτων αυτοπτών μαρτύρων και τον «περιόρισαν» επί μέρες σε ένα ξύλινο πάγκο στην Ασφάλεια και αφού του στέρησαν κάθε συνταγματικό του δικαίωμα, (επιθυμία για διαμονή της αρεσκείας του, για επιλογή δικηγόρου κ.ά.), στη συνέχεια, αν και είχαν στην κατοχή τους διαγνώσεις δημοσίων και ιδιωτικών ψυχιάτρων ότι ήταν ΨΥΧΙΚΑ ΥΓΙΗΣ, και αφού το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αρνήθηκε να τον κρατήσει, όταν προσπάθησαν να τον εγκλείσουν εκεί,

Τον «ΜΑΝΤΡΩΣΑΝ» στην ψυχιατρική κλινική «ΑΡΓΩ» του Περάματος Κέρκυρας, δημιουργώντας ταυτόχρονα «συνθήκες «ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑΣ» μη αφήνοντάς τον να έρθει σε επικοινωνία με κανένα, για να επακολουθήσει ΑΠΑΓΩΓΗ εν γνώσει τους, και να αποδειχθεί λίγο αργότερα ότι η εν λόγω κλινική ήταν «κολαστήριο ψυχών και σωμάτων» όπως θα διαπιστώσετε από μικρά ενδεικτικά αποσπάσματα που επισυνάπτω. Αλλά και πάλι η Πρόνοια δεν απαίτησε να της επιστραφεί ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (έτσι ονομάζεται ο δύστυχος), που τυχαίνει να είναι και πλούσιος (όπως τόνισε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η «ESPRESSO»), γιατί, προφανώς η συμφωνία με τους συνενόχους της κλινικής θα ήταν τελεσίδικη…

Το άκρον άωτον της αδιαφορίας της Πολιτείας, ήταν το ότι κανένας, ΚΑ-ΝΕ –ΝΑΣ επαναλαμβάνω, δεν ενδιαφέρθηκε να ζητήσει έστω και μια τυπική Ε..Δ.Ε. Οι πάντες στην Κέρκυρα (Βουλευτές, Περιφέρεια, Νομαρχία, μέλη Νομαρχιακού Συμβουλίου, Αστυνομία, Νομαρχιακές Επιτροπές οι οποίες συνεχώς «κόπτονται» και για το… «Κράτος Δικαίου» και άλλοι θεσμικοί ή μη, ΣΥΓΚΑΛΥΨΑΝ δια της σιωπής τους και της αδιαφορίας τους αυτά τα έκτροπα και μόνο κάποια Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ζήτησε εξηγήσεις από την Πρόνοια, οι οποίες φυσικά δεν δόθηκαν ποτέ επί της ουσίας και η υπόθεση… μάλλον περατώθηκε. Η εξωφρενική αιτιολογία της Πρόνοιας ότι δήθεν διέταξε τον εγκλεισμό του η Εισαγγελία δεν ευσταθεί γιατί όλοι γνωρίζουν ότι τέτοιο δικαίωμα δεν έχει ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξ άλλου, παραθέτω και σχετικό απόσπασμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» που αφορούσε ακούσιο εγκλεισμό στα Τρίκαλα:

«Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Τρικάλων διέταξε εγκλεισμό 36χρονου, ύστερα από καταγγελία γειτόνων

Στο ψυχιατρείο με χουντικό νόμο

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

...Ξέθαψε χουντικό νόμο και τον αναδιατύπωσε για να διατάξει τον ακούσιο εγκλεισμό 36χρονου σε ψυχιατρική κλινική, ύστερα από καταγγελία των γειτόνων του για «αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αυτονόητο είναι δε, ότι η κλινική «ΑΡΓΩ» της Κέρκυρας που δέχθηκε να κλείσει σε τέσσερις τοίχους ΠΑΡΑΝΟΜΑ έναν ανύποπτο άνθρωπο, και να τον ρίξει «βορρά» κι αυτόν στα νύχια βασανιστών, θα είχε σίγουρα τον σκοπό της.

Γι΄ αυτό, σας παρακαλώ θερμά για τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ πριν επιστρέψουν (αν επιστρέψουν) στην κερκυραϊκή κοινωνία έναν «άνθρωπο – φυτό».
Kαταγγελία απο email..listonplace


Read more...

Η ΣΟΥΙΤΑ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ


Πέρασε ενάμιση μήνας ΑΛΛΑ επέστρεψε δυναμικά
"Η ΣΟΥΙΤΑ"
και πάλι στην μπλογκόσφαιρα.
Η Σουίτα....Ένα χαρούμενο ιστολόγιο με πολύ θέα.... και χιούμορ ...και ανέκδοτα... και φωτογραφίες... Κάπου κάπου μιλούν και για την ομάδα τους τον Πανθρακικό.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ : souitavip.blogspot.com
i-diadromi


Read more...

4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Βόλου - Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Οκτωβρίου




Read more...

Ενέργεια από σκουπίδια.


Εργοστάσιο βιομάζας θα ηλεκτροδοτεί και θα θερμαίνει τα Γρεβενά.
Πριονίδι, άχυρα, κουκούτσια και άλλα απορρίμματα θα αξιοποιούνται ως καύσιμο
Ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άχρηστα οργανικά υλικά, το οποίο θα κατασκευαστεί στα Γρεβενά, θα ρίξει κατά το ένα τρίτο το κόστος θέρμανσης της πόλης το χειμώνα και θα προσφέρει επιπλέον έσοδα το καλοκαίρι από την πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος στη ΔΕΗ.
Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα εγκατάσταση θα κατασκευαστεί λίγο έξω από τα Γρεβενά, σε συνεννόηση με τη δημοτική αρχή και θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί σε δυόμισι περίπου χρόνια.
Το καλοκαίρι η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα πωλείται στη ΔΕΗ ενώ το χειμώνα θα παράγει θερμική ενέργεια που θα διοχετεύεται μέσω ιδιόκτητου δικτύου στα δημοτικά κτίρια και σε κατοικίες. Η λεγόμενη «τηλεθέρμανση» εκτιμάται ότι θα είναι 27% φθηνότερη από τη θέρμανση με πετρέλαιο.
«Η επένδυση, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ, έχει λάβει το 'πράσινο φως' από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος.
Επισημαίνει ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: η μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους, εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο από την ηλεκτροδότηση του Δήμου και μείωση των εμπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Όσον αφορά την πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιηθεί για καύσιμο, η εταιρεία προσανατολίζεται στην εισαγωγή βιομάζας (από πριονίδι μέχρι άχρηστα αλιεύματα) από χώρες των Βαλκανίων.
Παράλληλα, όμως, δημιουργούνται προοπτικές για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την ευρύτερη καλλιέργεια ενεργειακών φυτών στην Ελλάδα.
tsataki


Read more...

Φινλανδία: Ανθρώπινο δικαίωμα γίνεται η πρόσβαση στο Διαδίκτυο


Δικαίωμα κάθε πολίτη γίνεται η ευρυζωνικότητα στη Φινλανδία, με νόμο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών της χώρας. Έτσι, οι 5.300.000 Φινλανδοί γίνονται οι πρώτοι πολίτες στον κόσμο που απολαμβάνουν το νομικά κατοχυρωμένο ανθρώπινο δικαίωμα της -γρήγορης, μάλιστα- πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Μέχρι τον προσεχή Ιούλιο οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιούνται στη Φινλανδία θα πρέπει να παρέχουν σε όλους τους κατοίκους της ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητες 1 Μbit/δευτερόλεπτο. «Είναι κάτι χωρίς το οποίο δεν είναι εφικτό να ζήσουμε στη σύγχρονη κοινωνία. Όπως οι τραπεζικές υπηρεσίες, η ύδρευση ή το ηλεκτρικό ρεύμα, έτσι χρειαζόμαστε και τη σύνδεση στο Ίντερνετ», δήλωσε η σύμβουλος του υπουργείου, Λάρα Βίλκονεν.
Στη Φινλανδία το 96% των πολιτών διαθέτει διαδικτυακή πρόσβαση. Ωστόσο, η νομική κατοχύρωση του δικαιώματος κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα των συνδέσεων και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές.
pathfinder.gr


Read more...
free counters