EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ:εκδικάστηκε η προσφυγή .


Στο Διοικητικό Εφετείο εχθές (11/11) εκδικάστηκε η προσφυγή των τελευταίων 63 κατοίκων της Κυψέλης(οι υπόλοιποι έχουν από καιρό πεθάνει γιατί τους άρεσε να καπνίζουν εξατμήσεις αυτοκινήτων) που ζητούν να ακυρωθεί η κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ(υποψιαζόμαστε ότι αυτοί οι 63 είναι φτωχοί, ζηλεύουν που δεν έχουν αυτοκίνητο και θέλουν να εκδικηθούν όσους έχουν). Ο Δήμος συνέχισε να υποστηρίζει ότι ότι ο χώρος είναι οικοδομήσιμος και όχι άλσος ή πάρκο(η αλήθεια είναι ότι αυτές οι 2 λέξεις τους δυσκόλεψαν καθώς δε τις γνώριζαν καθόλου και ζήτησαν τη βοήθεια του κοινού) αλλά επειδή είναι πολύ καλοί άνθρωποι θα δημιουργήσουν ολόκληρη ζούγκλα πάνω από το πάρκινγκ όταν αυτό ολοκληρωθεί για να περνάμε εκεί τις διακοπές μας και να μη ξοδευόμαστε σε μακρινούς προορισμούς. Το εγχείρημα αυτό εξάλλου έχει ήδη πετύχει απόλυτα στην πλατεία Δημαρχείου όπου καθημερινά οι Αθηναίοι χαλαρώνουν κάτω από τις πανύψηλες σεκόγιες, τους ευκάλυπτους και τα μπαομπάμπ που φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια ο Ομέρ Πριόνης ενώ συχνά βλέπουμε τον ίδιο Δήμαρχο να ξεφεύγει από το άγχος της δουλειάς σκαρφαλώνοντας στα δένδρα και παίζοντας με τα πουλάκια. Κατά "τύχη" ειπώθηκε βέβαια από τον ίδιο το δικηγόρο του Δήμου ότι το υπόγειο γκαράζ μπορεί τελικά να είναι και υπέργειο, έτσι μη τυχόν πούμε αργότερα ότι δε μας ενημερώσαν σωστά και κατεβαίνουμε αδίκως στην Πατησίων με τα παρεό και τις σκηνές ψάχνοντας τον Αμαζόνιο και βρίσκοντας αντ' αυτού την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε κάποιους μήνες ώστε να προλάβει ο Δήμος να κόψει και τα υπόλοιπα δένδρα της Αθήνας στο ενδιάμεσο.


Read more...

Δολάριο: αξίζει περισσότερο από το χαρτί στο οποίο τυπώνεται;


Με στοιχεία από το 3FVIP.com και με αφετηρία το 1973, το δολάριο έχει χάσει, σήμερα περίπου, το 75% της αγοραστικής δύναμης που είχε τότε, δηλαδή πριν την οριστική αποσύνδεση του από το χρυσό. Πηγαίνοντας πιο πίσω, στο 1950 και συγκρίνοντάς το με το σήμερα, το δολάριο έχει χάσει, περίπου, το 87,5% της αγοραστικής του αξίας, ενώ σε σχέση με τη χρονιά του μεγάλου κραχ, το 1929, το δολάριο έχει χάσει σήμερα το 93,33 της αγοραστικής δύναμης που είχε τότε.
makelio


Read more...

Ποιές είναι οι 5 πόλεις με τη μεγαλύτερη ρύπανση στην Ελλάδα;


Σε μικρές…. Αθήνες μετατρέπονται σταδιακά πέντε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας που επιβαρύνονται ιδιαίτερα από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη κινδυνεύουν να γίνουν «πρωτεύουσες» των αιωρούμενων σωματιδίων και των ρύπων, με τις εκπομπές από τη βιομηχανία και τα Ι.Χ. να αποτελούν τη «ρίζα» του κακού. Μάλιστα, το θέμα αυτό θα.συζητηθεί στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα αιωρούμενα σωματίδια (PM10) που καταγράφονται στην Πάτρα, βρίσκονται 31,5% πάνω από το όριο. Στο Ηράκλειο, επτά ημέρες το μήνα -στη διάρκεια του χειμώνα- παρατηρείται υπέρβαση του ορίου, ενώ στη Λάρισα, τα επίπεδα των σωματιδίων χτυπούν «κόκκινο» 80-100 φορές το χρόνο. Στα Ιωάννινα, οι μέσες μηνιαίες τιμές ήταν 40-60 μg/m3, το πρώτο εξάμηνο του 2009, ενώ η πόλη τη Κοζάνης βρίσκεται 100-140 φορές το χρόνο σε συναγερμό.

Σε ό,τι αφορά τους παράγοντες που επιδεινώνουν την κατάσταση, το κυκλοφοριακό και οι εκπομπές ρύπων από τη βιομηχανία αποτελούν τη βασικότερη αιτία που «πνίγονται» οι πέντε μεγάλες πόλεις.....

Πάτρα: Η υπέρβαση των ορίων υπερβαίνει τα… όρια. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα μικροσωματίδια είναι αυξημένα και η πόλη «πνίγεται» από τη ρύπανση. Κύριες αιτίες είναι η οδική κυκλοφορία, οι λειτουργίες του λιμανιού, οι κεντρικές θερμάνσεις και η βιομηχανία.

Λάρισα: η κυκλοφορία των οχημάτων, οι κεντρικές θερμάνσεις το χειμώνα, οι γεωργικές καλλιέργειες με τα τρακτέρ και τα άλλα γεωργικά μηχανήματα, τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, αλλά και η αερομεταφερόμενη σκόνη από την Αφρική –ορισμένες ημέρες του χρόνου- επιδεινώνουν την κατάσταση στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Ηράκλειο: στο κυκλοφοριακό οφείλεται η υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση της περιοχής, ενώ η πόλη έχει μείνει 4 χρόνια χωρίς σταθμό μέτρησης. Στην πόλη των 150.000 κατοίκων, κυκλοφορούν 180.000 αυτοκίνητα, που αυξάνονται σημαντικά το καλοκαίρι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κρητική μεγαλούπολη ανήκει στις αστικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου που «πάσχουν» από υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων.

Ιωάννινα: η πόλη επιβαρύνεται ιδιαίτερα το χειμώνα λόγω της αύξησης των κατοίκων. Από τις μετρήσεις του σταθμού προκύπτει ότι κυρίως τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής οι συγκεντρώσεις των σωματιδίων είναι αυξημένες.

Κοζάνη: η ΔΕΗ αποτελεί μία από τις αιτίες που οι μέσες ετήσιες συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων στην Κοζάνη, εμφανίζονται μεγαλύτερες από το όριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα τελευταία οκτώ χρόνια.

cobra-argos


Read more...

Κίνδυνος για την Ευρωζώνη η Ελλάδα.


Η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για το έλλειμμα. Η χώρα μας αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την ευρωζώνη. Είμαστε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας και αυτό δεν έχει σχέση με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Άστραψε και βρόντηξε ο Χοακίν Αλμούνια, είπε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα, και τώρα οι καινούργιοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν!
Είναι απλό ρε παιδιά... Πέρα από όσα τρώνε οι 300 και οι γύρω τους, για το έλλειμμα ευθύνεται η πολύ κακή διαχείρισή του χρήματος στο δημόσιο. Μη ξεχνάμε πως το όνειρο κάθε νεοέλληνα είναι να έχει μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, επειδή από εκεί δεν τον κουνάει κανείς, είτε κάνει είτε δεν κάνει καλά τη δουλειά του! Κάντε όλους τους δημόσιους υπάλληλους ωρομίσθιους να δείτε πόσο εύκολα μειώνεται το έλλειμμα! Κορόιδα είναι όλοι οι υπόλοιποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, που τους γ@μ*νε και πρέπει να λένε και ευχαριστώ; Κάντε τους δημόσιους υπαλλήλους να φοβούνται κάθε μέρα την απόλυση, να δείτε και πόσο εύκολα θα βελτιωθεί η ποιότητα των υπηρεσιών. Ο Έλληνας μονάχα με το βούρδουλα καταλαβαίνει, διαφορετικά βλέπετε και μόνοι σας γύρω τι γίνεται.
ΤΡΥΠΟΚΑΡΥΔΟΣ


Read more...

"Ματιές μέσα στο σκοτάδι" στο Εξω απο TV


Σύντομα στο γνωστό Κανάλι Έξω από TV με την ιδιότητα μου σαν σκιά μέσα στην πόλη θα σας ταξιδέψω στα σκοτεινά μονοπάτια της ηθικής σας με εκπομπές κάπως... ιδιαίτερου περιεχομένου. Η Εκπομπή θα ονομάζεται "Ματιές μέσα στο σκοτάδι" και σας περιμένω να ανακαλύψουμε παρέα εάν υπάρχει ακόμα ελπίδα...
Τα σέβη μου. Το φάντασμα των Εξαρχείων


Read more...
free counters