EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ο πρώην γκάνγκστερ που...σόκαρε με τις «ροζ» ταινίες του!!!


«Κάνω ταινίες για να θυμώσω, να εξεγείρω τους θεατές και να εξοργίσω την εξουσία. Γι΄ αυτό δεν δέχομαι ποτέ χρηματοδοτήσεις. Όταν σε πληρώνουν οι εξουσίες είναι αυτές που σου λένε τι να κάνεις. Κι εγώ γυρίζω ταινίες στις οποίες αποφασίζω μόνο εγώ τι θα κάνω... Μόνο γι΄ αυτό αξίζει, χρειάζεται να γίνεται κινηματογράφος σήμερα. Όλα τα άλλα έχουν λεχθεί. Μόνον ο θυμός μάς σώζει».
Ο Κότζι Γουακαμάτσου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η απόλυτη «cult» φυσιογνωμία του 50ού- επετειακού Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη. Θεωρήθηκε πρωτοπόρος της τάσης που ονομάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 «pink eiga» στην πατρίδα του την Ιαπωνία, και αφορούσε τολμηρές για την εποχή τους σοφτ πορνό ταινίες. Από το «Secrets behind the walls», με το οποίο το 1965 διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου υπό την οργή των Ιαπώνων παραγωγών εξαιτίας του ερωτικού της στοιχείου, ώς το γυρισμένο το 2007 τρίωρο, απόλυτα πολιτικό, έργο του «United red army» («Ενωμένος κόκκινος στρατός»), που αφορά τη δράση ομάδας Ιαπώνων τρομοκρατών, ο 70χρονος σήμερα Κότζι Γουακαμάτσου συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στον ιαπωνικό κινηματογράφο.
Και μετά τον θυμό τι; Τι προτείνετε και στους θεατές, αλλά και στους νέους κινηματογραφιστές γενικότερα; Ο θυμός πού να οδηγήσει;
Έγινα κινηματογραφιστής αφού βγήκα από τη φυλακή. Είχα μείνει εκεί για έξι χρόνια. Ήμουν «γκάνγκστερ» πριν. Πραγματικά, μέλος συμμορίας. Η Αστυνομία συνέχισε να με ενοχλεί και μετά την αποφυλάκισή μου. Έπρεπε να ασχοληθώ με κάτι επαναστατικό γιατί έτσι ήθελα, αλλά και δημιουργικό. Έτσι έγινα σκηνοθέτης. Τότε. Στη δεκαετία του ΄60. Σήμερα η εγκληματικότητα των νέων στην Ιαπωνία είναι υψηλότερη. Ίσως φταίει το έντονο στρες που έχουν εμφυσήσει στα νέα παιδιά. Αλλά σήμερα οι νέοι έχουν πολύ λιγότερη πολιτική συνείδηση. Νομίζω ότι οι νέοι παραείναι χαϊδεμένοι σήμερα. Και οι κινηματογραφιστές ειδικότερα. Ένας τρόπος να τους «ξυπνήσουμε» θα ήταν ίσως να σταματήσουμε να τους δίνουμε χρήματα. Ίσως έτσι κινητοποιηθούν... Ίσως έτσι σταματήσουν να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη χειραγώγηση από τους χρηματοδότες τους. Είτε αυτοί είναι οι γονείς είτε η εξουσία, το κράτος...
thenewsbus


Read more...

Blog ναι, χρήμα όχι!


23.000 νέα blogs κάθε μέρα, 12 εκατομμύρια μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά μόνο 5.000 επαγγελματικά blogs. Το blogging αν και κάνει θραύση φαίνεται να μην αποφέρει κέρδη στους συντάκτες.

Αν πατήσεις τις λέξεις blog, blogger ή blogging στο www.indeed.com (site εύρεσης εργασίας) θα σου βγάλει 13.000 δουλείες που περιλαμβάνουν κάποια από αυτές τις λέξεις. Αν όμως περιορίσεις την έρευνα σου σε τίτλους εργασίας, δηλαδή το επάγγελμα του blogger, τότε το αποτέλεσμα θα είναι λίγο παραπάνω από 50.

Το συμπέρασμα είναι το εξής.. Παρόλο που όλο και περισσότεροι εργοδότες απαιτούν από τους εργαζόμενους τους να μπορούν να στήσουν και να υποστηρίξουν ένα blog, το Blogging σαν δουλειά πλήρης απασχόλησης δεν υπάρχει σαν έννοια.

Τα Blogs είναι ουσιαστικά ανεπίσημες εφημερίδες που αναλύουν κάποια θέματα. Η θεματολογία τους ποικίλλει και συνήθως τα σχόλια δεν είναι αντικειμενικά, αλλά εμπεριέχουν την προσωπική άποψη του δημιουργού τους. Σίγουρα όμως με την επέκταση της χρήσης τους, έχουν γίνει και ένα μέσο επικοινωνίας στις εταιρίες.

Τα blogs αυξάνουν, το χρήμα όχι

Όσο και να φαίνεται παράδοξο, με την όλο και πιο αυξανόμενη δημοτικότητα των blogs, η ζήτηση ατόμων που να μπορούν να γράψουν και να υποστηρίξουν τεχνικά τα blogs μεγαλώνει. Υπάρχουν ακόμα και κάποια sites που προσφέρουν θέσεις εργασίας σε Bloggers, όπως το ProBlogger .

"Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα από δουλειές σχετικές με τα blogs", λέει ο Paul Forster, διευθυντής της Indeed.com "Είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας που παρέχει πολλές περισσότερες ευκαιρίες εργασίας πέρα από την "συγγραφή" των blogs."

Για του λόγου το αληθές, η εταιρεία S4 Partners στο Σαν Φρανσίσκο έβαλε πρόσφατα μια αγγελία στην οποία αναζητούσε κάποιον που να γνωρίζει καλά τον "κόσμο" των blogs και να έχει τις γνώσεις να το υποστηρίξει. Τελικά βρήκαν τον Bill Lazar, έναν νυν blogger και πρώην προγραμματιστή υπολογιστών ο οποίος για πρώτη φορά θα έγραφε επί πληρωμή.

Blogs με χρήμα

Σύμφωνα με την Indeed.com ένας μέσος μισθός σε εργασία που περιλαμβάνει τη λέξη blogging στην Αμερική είναι 53.000 δολάρια το χρόνο. Αυτό το πόσο βέβαια δεν αντιστοιχεί σε έναν "συγγραφέα" των blogs. Σε μία εταιρεία στο Τορόντο του Καναδά με 200 περίπου blogs οι συγγραφείς πληρώνονται μόνο 100 με 250 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με την εμπειρία τους και την ποιότητα της δουλειάς τους. Τα "καλά λεφτά" έρχονται από τα Bonus που είναι συνδεδεμένα με την αναγνωσιμότητα τους. Πάντως συνήθως ένα πετυχημένο και δημοφιλές Blog όπως αυτό της Lindsay Lohan που έχει πάνω από 500.000 αναγνώστες το μήνα αποφέρει στον δημιουργό του 40 με 60 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, ποσό που ούτε στα πιο τρελά όνειρα του δεν αποφέρει ένα συνηθισμένο blog.

Το να μπορείς να γράφεις και να "διευθύνεις" ένα blog είναι ένα σημαντικό προσόν για κάποιον που ψάχνει δουλειά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στον εκδοτικό τομέα ή ακόμα στο μάρκετινγκ ή στις δημόσιες σχέσεις. Ο Steve Rubel που έπιασε δουλειά σε μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων το 2006, την Edelman, δήλωσε ότι η ειδικότητα του blogger που διατηρούσε τον βοήθησε να πάρει τη δουλειά. Το blog του, το οποίο λειτουργούσε από το 2004 ασχολείτο με το πόσο επηρεάζει η τεχνολογία το marketing και τις δημόσιες σχέσεις. Στη νέα του δουλειά στη εταιρία ειδικεύεται στο να βοηθάει τους πελάτες να χρησιμοποιούν την νέα τεχνολογία στην επικοινωνία τους. Η Edelman έφτασε στο σημείο να αγοράσει ακόμα και το trademark του blog του από την προηγούμενη του δουλειά. Βέβαια υπό τις νέες συνθήκες είναι υποχρεωμένος να προσέχει τι γράφει στο Blog του- το οποίο έχει 45.000 επισκέπτες την ημέρα- αφού δεν πρέπει να κάνει άμεση και εμφανή διαφήμιση στην εταιρεία και πρέπει να είναι προσεκτικός να μην προσβάλλει τους πελάτες της. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι από τότε που άρχισε να γράφει αυτό το blog, η καριέρα του και η ζωή του πήραν ανοδική πορεία.

Στατιστικά για τα blogs

-Στην Ελλάδα περίπου 60 νέα blogs εμφανίζονται καθημερινά.

-Το 11% των χρηστών του Internet έχουν επισκεφτεί κάποιο blog.

-Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 13.196 ενεργά blogs.

-Σχεδόν το 66% των blogs σταματάνε τη λειτουργία τους είτε προσωρινά είτε μόνιμα.

-Το 45% των blogs δεν ανανεώνονται για 3 μήνες.

-Υπάρχουν μόνο 5.000 επαγγελματικά blogs.

-Τα περισσότερα είναι στην αγγλική γλώσσα και ακολουθούν τα πορτογαλικά, τα πολωνικά και τα blogs στη γλώσσα φαρσί
RC CAFE


Read more...

Παράνομη η είσπραξη 1,40 ευρώ για κατάθεση σε τρίτους


Τέλος στις παράνομες προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες σε χιλιάδες καταναλωτές βάζει απόφαση του Αρείου Πάγου.
Οι ανώτατοι δικαστές υιοθέτησαν την εισήγηση της αρεοπαγίτου Δημητρούλας Υφαντή και έκριναν ότι είναι παράνομοι και καταχρηστικοί 3 από τους πιο συνηθισμένους όρους συναλλαγών που χρησιμοποιούν οι τράπεζες στις συμβάσεις τους και αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις και στεγαστικά δάνεια:
1Προμήθεια 1,40 ευρώ που εισπράττει η τράπεζα για κάθε κατάθεση ποσού που γίνεται από τρίτο πρόσωπο σε λογαριασμό της. Η επιβάρυνση αυτή είναι από τις πιο συνηθισμένες, αφού προβλέπεται από τη συντριπτική πλειονότητα των τραπεζών.
2 Προμήθεια 0,80 ευρώ για κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου που αφορά ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή κατάθεση επιταγής, όταν οι κινήσεις είναι περισσότερες από 4 τον μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηνιαίο υπόλοιπο 1.500 ευρώ.
3Καταβολή τόκου που επιβάλλει η τράπεζα στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, όταν γίνεται σταδιακή αποδέσμευση του δανείου. Σύμφωνα με την απόφαση, ο τόκος δεν πρέπει να υπολογίζεται επί του συνόλου του δανείου, αλλά μόνο επί του ποσού το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του δανειολήπτη. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δανειολήπτης πληρώνει τόκους για κεφάλαια του δανείου, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είχαν περιέλθει σε αυτόν.
Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε κατά της Τράπεζας Πειραιώς η «Ενωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), η οποία έχει δικαιωθεί και από το Πρωτοδικείο και το Εφετείο. Υστερα από αυτή την εξέλιξη, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τους 3 παράνομους όρους. Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος και για τη διεκδίκηση ποσών που παρανόμως έχει εισπράξει η τράπεζα από συναλλασσόμενους.
Έξυπνοblog


Read more...
free counters