EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Παρασκευή, 27/11, 10:00μμ: «Βλέποντας και Λέγοντας»


Το θέμα της συζήτησής μας αυτή την Παρασκευή θα είναι

«Λογοκρισία και Νέα Μέσα»
Θα μιλήσουμε για την λογοκρισία, προφανή ή διακριτική και τον ρόλο που διαδραματίζουν τα νέα μέσα στην διάδοση της πληροφορίας.
exoapotinvouli


Read more...

Φαλιμέντο στο Ντουμπάι - ανατριχίλα στην Ελλάδα


Σε ντόμινο που χτύπησε τα χειμαζόμενα ελληνικά ομόλογα εξελίχθηκε η χρεοκοπία της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας του Ντουμπάι. Στην ελληνική αγορά οι ξένοι, κυρίως, επενδυτές ξεπούλησαν τα κρατικά ομόλογα προκειμένου να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους σε ασφαλέστερους τίτλους, όπως θεωρούνται για παράδειγμα τα γερμανικά ομόλογα.
Μέσα στο κλίμα πανικού που δημιουργήθηκε στις διεθνείς αγορές η Ελλάδα πλήρωσε τα σπασμένα, καθώς για τους ξένους αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της Ε.Ε., με αποτέλεσμα οι όροι δανεισμού για το Δημόσιο να γίνουν ακόμη επαχθέστεροι.

Μέσα σε μία ημέρα το περίφημο spread (περιθώριο), το οποίο αποτελεί και το «καπέλο» που πρέπει να πληρώνουμε στους δανειστές μας εκτινάχθηκε στο 2,04% από 1,78% που ήταν την Τετάρτη. Πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων κυμαινόταν στο 1,3% με 1,4%. Η διεύρυνση του περιθωρίου συνοδεύτηκε από σημαντική αύξηση της απόδοσης του δεκαετούς ομολόγου η οποία σκαρφάλωσε στο 5,20%.

Οι τιμές των ομολόγων, οι οποίες κινούνται πάντα σε αντίθετη κατεύθυνση από τις αποδόσεις τους, σαρώθηκαν από «τσουνάμι ρευστοποιήσεων» που παρατηρήθηκε στην αγορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 1,8 δισ. ευρώ που ήταν χθες ο τζίρος στην αγορά ομολόγων, 1,4 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης, οι οποίες σημειωτέον δεν προέρχονταν μόνο από ξένους επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μαζικές ρευστοποιήσεις έχει προχωρήσει και μεγάλη ελληνική τράπεζα.
ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ


Read more...

Καρτέλ στη βιομηχανία τηλεοράσεων και οθονών υπολογιστών


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι απέστειλε Δήλωση Ενστάσεων σε σειρά εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κατασκευής καθοδικών λυχνιών* και οι οποίες φέρονται να συμμετείχαν σε 2 διαφορετικά καρτέλ, κατά παράβαση της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Η έρευνα της Κομισιόν εστιάζει σε 2 τύπους καθοδικών λυχνιών: ο ένας χρησιμοποιείται στις οθόνες των computer και ο άλλος στις τηλεοράσεις.

Η Επιτροπή καλεί τις εταιρίες, να απαντήσουν αναπτύσσοντας εγγράφως τα υπερασπιστικά επιχειρήματά τους, ενώ τους δίδεται επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν προφορική ακρόαση από την Κομισιόν.

* Οι καθοδικές λυχνίες χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τηλεοράσεων και οθονών υπολογιστών.
connection.gr


Read more...

Πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Ηλία Νικολάου


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ, ΚΟΖΑΝΙΤΗ, ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ένα νεαρό παιδί από Κοζάνη, ο Ηλίας Νικολάου, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνεται από την αστυνομία στις 13 Ιανουαρίου του 2009, ως ύποπτος για εμπρησμό των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας Ευόσμου. Ο ίδιος ξυλοκοπείται άγρια από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν και με κατάγματα στο χέρι προσάγεται στη ΓΑΔΘ. Μέσα σε λίγες ώρες, το εστιατόριο που δουλεύει στη Θεσσαλονίκη, η οικογένειά του στη Κοζάνη, ακόμη και η υπέργηρη γιαγιά του στο χωριό, βιώνουν έναν απίστευτο εφιάλτη.

Είκοσι και πλέον αστυνομικοί της ασφάλειας εισβάλλουν αφηνιασμένοι στον ιδιωτικό τους χώρο και χωρίς να δείξουν κάποια εισαγγελική εντολή, χωρίς καν να πουν ποιοι είναι και τι θέλουν, τρομοκρατούν, ψάχνουν και αναποδογυρίζουν έπιπλα και αντικείμενα. Χωρίς καμιά εξήγηση, χωρίς κανένα σεβασμό.

Δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να συνδέει τον Ηλία με την συγκεκριμένη ενέργεια. Ο ίδιος ο Ηλίας από την πρώτη στιγμή αρνείται όλες τις κατηγορίες και παλεύει για την αθωότητά του.

Στον αγώνα αυτό ο Ηλίας δεν είναι μόνος του. Όλοι ΕΜΕΙΣ που ζούμε σ΄ αυτή τη Χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία, στη Χώρα που η ελευθερία σκέψης και έκφρασης είναι αρχαία Κληρονομιά, στη Χώρα που μάτωσε για Eλευθερία στα χρόνια της Χούντας, δεν πρέπει και δεν θέλουμε να τον αφήσουμε μόνο του.

Και πρώτα απ΄ όλα, όλοι ΕΜΕΙΣ που ζούμε σ΄ αυτή την πόλη, που περηφανεύεται ότι είναι μια ανοικτή πόλη, μια πολυπολιτισμική πόλη, που έδωσε το χέρι στην εξεγερμένη νεολαία στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, που ξέρει να δίνει κοινούς αγώνες με μαύρες σημαίες για το Περιβάλλον αλλά και να ξεφαντώνει αδελφωμένα, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ «ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ», ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΣ.

Εμείς που ζούμε σ΄ αυτή την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ανδρώθηκε ο Ηλίας, Φ Ω Ν Α Ζ Ο Υ Μ Ε, Ξ Ε Ρ Ο Υ Μ Ε, Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε: Ο ΗΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ :

· ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την βάναυση συμπεριφορά της ασφάλειας εναντίον του Ηλία και την άνευ ενοχοποιητικών στοιχείων προφυλάκισή του, έντεκα μήνες τώρα.

· ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προκλητική και βάρβαρη εισβολή της ασφάλειας στο πατρικό σπίτι του Ηλία και στο σπίτι της υπέργηρης γιαγιάς του.

· ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ.

http://www.petitiononline.com/NIKOLAOU/petition.html


Read more...
free counters