EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πρόστιμο 1.7 εκατομμυρίων ευρώ επέβαλε στο eBay γαλλικό δικαστήριο για πώληση αρωμάτων


Γαλλικό δικαστήριο επιδίκασε πρόστιμο 1.7 εκατομμυρίων ευρώ στην γνωστή ιστοσελίδα online δημοπρασιών eBay, λόγω του ότι δεν κατάφερε να συνετιστεί με προηγούμενα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία απαγόρευαν στους Γάλλους χρήστες να πουλούν και να αγοράζουν αρώματα και κοσμήματα της εταιρείας LVMH μέσα από το eBay, εταιρεία η οποία διαθέτει φίρμες όπως οι Christian Dior, Givenchy και Kenzo. Αιτία των ασφαλιστικών μέτρων ήταν τόσο η πώληση πλαστών αρωμάτων της συγκεκριμένης εταιρείας μέσα από το eBay, όσο και η πώληση αυθεντικών, ακόμη και αν αυτά δεν είχαν ανοιχτεί.

Όσον αφορά το δεύτερο, την αντίθεση δηλαδή της εταιρείας στο να πουλιούνται τα αρώματα της μέσα από το eBay, έχει την βάση της στο ότι η ίδια πιστεύει πως για να θεωρείται κάτι "είδος πολυτέλειας" θα πρέπει να είναι διαθέσιμο μόνο από επιλεγμένα σημεία και όχι μέσα από μια Διαδικτυακή υπηρεσία, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Η επίσημη θέση του eBay σε αυτό είναι ότι ο όρος αυτός είναι κατά του ανταγωνισμού (παρότι, όπως δηλώνουν στελέχη του, το eBay είχε συμμορφωθεί με αυτόν).

Το eBay άσκησε έφεση κατά της απόφασης.
techgr.com


Read more...

Τo Pirate Bay κλείνει οριστικά


Mε ανακοίνωση της, η ομάδα του The Pirate Bay ανακοίνωσε πως η διάσημη και δημοφιλής ιστοσελίδα θα κλείσει οριστικά. Αν και το site παραμένει ακόμα σε λειτουργία, εκατομμύρια χρήστες BitTorrnet θα χάσουν τη δυνατότητα χρήσης του ως tracker (ευρετήριο αρχείων torrent) και θα πρέπει να κάνουν χρήση εναλλακτικών tracker.

H ιστορία του The Pirate Bay ξεκινάει πίσω στο 2003 οπότε η μία ομάδα φίλων αποφάσισε να δημιουργήσει την ιστοσελίδα με το όνομα αυτό. Σύντομα αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος BitTorrent tracker στο διαδίκτυο, αγγίζοντας τα 25 εκατομμύρια χρήστες. Παρά την επιτυχία αυτή και εξαιτίας των δικαστικών αντιπαραθέσεων που προηγήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο, η ομάδα του The Pirate Bay αποφάσισε να κλείσει τον tracker οριστικά. Ισχυρίζονται πως η εξέλιξη του πρωτοκόλλου BitTorrent δίνει δυνατότητες για κατέβασμα χωρίς tracker (με λύσεις όπως το DHT ή το PEX).
"Με την ανάπτυξη της "αποκέντρωσης" των μεθόδων αναζήτησης αρχείων torrent, το Pirate Bay αποφάσισε πως δεν χρειάζεται να υπάρχει πλέον. Πρόκειται για το τέλος μιας εποχής, μιας εποχής που δεν είναι πλέον επίκαιρη", έγραψε η ομάδα του The Pirate Bay στο ιστολόγιο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TorrentFreak οι διαχειριστές του Pirate Bay βρίσκονται σε παρασκηνιακές συνομιλίες με άλλους ιδιοκτήτες σελίδων torrent προκειμένου να τους πείσουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους. Υποστηρίζουν πως τα γνωστά αρχεία torrents μπορούν και πρέπει να αντικατασταθούν από Magnet links ή clients όπως ο DHT και o PEX.
"Συζητάμε και με άλλους διαχειριστές σχετικά με τον ορισμό μιας ημερομηνίας όπου όλα τα sites θα υιοθετήσουν τα Magnet links, το DHT και το PEX και θα τερματιστεί η υποστήριξη των αρχείων torrents από tracker", δήλωσε ανώνυμη πηγή στο TorrentFreak, περιγράφοντας το trackerless κατέβασμα αρχείων.
Όσοι βέβαια θελήσουν να επιμείνουν στην επιλογή του tracker θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον OpenBitTorrent και τον PublicBitTorrent ή όποιον άλλον αυτοί νομίζουν.

H αλλαγή αυτή όντως μοιάζει με μία υπαρκτή επιλογή. Παλιότερα πολλοί πίστευαν πως το κλείσιμο ενός μεγάλου tracker θα φέρει την καταστροφή του BitTorrent όμως το πρόσφατο προσωρινό κλείσιμο του Pirate Bay δεν ακύρωσε ή μείωσε το κατέβασμα αρχείων αφού αντικαταστάθηκε από το DHT και το PEX άμεσα.

Ανεξάρτητα από τον αν το σχέδιο του Pirate Bay πετύχει ή όχι, το σίγουρο είναι πως το κλείσιμο του μεγαλύτερου ευρετηρίου αρχείων torrent είναι ένα ορόσημο στην ιστορία του διαδικτύου.
Giorgos.biz


Read more...
free counters