EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οι «καθαρίστριες» του Ιντερνετ


ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ «ΑΡΝΗΤΙΚΟ» ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΣ ΜΗΤΡΩΟ...
Της ΛΗΔΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μια νέα βιομηχανία αναδύεται χάρη στον παγκόσμιο ιστό: αφορά τη διαχείριση της «διαδικτυακής φήμης» μας και επικεντρώνεται στον «καθαρισμό» αρνητικών αναφορών και δημοσιεύσεων που πλήττουν την εικόνα μας από το Ιντερνετ.
Ας υποθέσουμε ότι είστε επιχειρηματίας, πολιτικός, σταρ, στέλεχος εταιρείας ή οποιοσδήποτε επαγγελματίας και έχετε στο παρελθόν σας μελανές σελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή κάθε φορά που κάποιος πληκτρολογεί το όνομά σας στο Google. Εξειδικευμένες εταιρείες αναλαμβάνουν να σβήσουν ή να «πνίξουν» κάθε σχετική αρνητική αναφορά, χαρίζοντάς σας ένα καθαρό διαδικτυακό μητρώο.
Η βρετανική Hington & Klarsey ανήκει στους λεγόμενους «καθαριστές του Ιντερνετ» και με τη βοήθεια νομικών και ειδικών της πληροφορικής και της επικοινωνίας εφαρμόζει μια αρκούντως αποτελεσματική τακτική. Κατ' αρχάς εντοπίζει τους συγγραφείς των εν λόγω άρθρων και τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων που τα δημοσιεύουν και προσπαθεί να τους πείσει να τα αποσύρουν. «Τα επιχειρήματά μας αφορούν πρώτα απ' όλα την ηθική τάξη», επισημαίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας. «Εξηγούμε ότι οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν αξία, καθώς είναι ξεπερασμένες, και ότι βλάπτουν τον πελάτη μας χωρίς να προσφέρουν υπηρεσία σε οποιονδήποτε». Βεβαίως συχνά αυτού του είδους ο «καθαρισμός» δεν είναι εφικτός, διότι είναι αδύνατος ο εντοπισμός των διαχειριστών του σάιτ, οι αναφορές αποτελούν μέρος επίσημων εγγράφων, οι μπλόγκερ αρνούνται κάθε είδος παρέμβασης ή κάποιοι επιχειρούν εκβιασμό.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις, και όταν δεν τίθεται ζήτημα παραβίασης προσωπικών δεδομένων, άρα δεν προβλέπεται νομική προσφυγή, υπάρχει η τακτική του «πνιγμού». Η εταιρεία στέλνει τις ενοχλητικές αναρτήσεις στα αζήτητα μεταφέροντάς τες πιο πίσω στη σειρά των αποτελεσμάτων της αναζήτησης. Το εξειδικευμένο προσωπικό δημιουργεί πλήθος ιστοσελίδων με το όνομα του πελάτη στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, πράγμα που τις φέρνει ψηλά στη λίστα των αποτελεσμάτων. Για περισσότερη αξιοπιστία τούς κολλάει λέξεις-κλειδιά όπως «νέα» ή «αγορά» και εν συνεχεία τις γεμίζει με «θετικό περιεχόμενο».
Τέλος, η εταιρεία διαθέτει ορισμένους φαινομενικά ανεξάρτητους ιστότοπους που παραπέμπουν στις ιστοσελίδες που η ίδια προωθεί και οι οποίες εντοπίζονται κατά προτεραιότητα από τους αλγόριθμους του Google. Πολύτιμες υπηρεσίες που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ..
kostasanagnostopoulos



Read more...

Στη μνήμη του Αλέξη ειρηνικά....


H μνήμη του Αλέξη πρέπει να τιμηθεί ειρηνικά για να μάθουν
όλοι ότι οι νέοι άνθρωποι ξέρουν να τιμούν και να σέβονται με
αξιοπρέπεια τις μνήμες των "άδικα" χαμένων ψυχών όπως
του μικρού Αλέξη .
Αφήστε τους νέους να εκφραστούν και να τιμήσουν την ημέρα
αυτή γιατί τους ανήκει και έχουν τον τρόπο να το αποδείξουν
περίτρανα χωρίς την βοήθεια κανενός.
Οι κυβερνώντες πρέπει να έχουν ενοχές απέναντι στους νέους
μας και να φροντίσουν να τους γίνει αυτοσκοπός η δημιουργία
μιας κοινωνίας δικαιότερης και ασφαλέστερης χωρίς εμπόδια
στην ελεύθερη σκέψη και το μέλλον τους.

Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ...ειρηνικά...όπως θα το
ήθελε και εκείνος..!!!
tvorini


Read more...

Η Χούντα του Μπατσόκ δεν έχει όρια! Διαδώστε το..


Μετά από επίμονο αίτημα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., όλα τα συνεργεία, που στήνονται από σήμερα (5/12/2009), θα διαθέτουν υπερκατευθυντικά μικρόφωνα, τα οποία μπορούν να καταγράψουν και να μεταδώσουν ήχους από μακριά. Τα μικρόφωνα αυτά είναι πάρα πολύ ευαίσθητα και μπορούν να απομονώσουν τους ήχους ανάλογα με το που στοχεύει ο χειριστής τους.

Για παράδειγμα, με ένα τέτοιο μικρόφωνο μπορεί κάποιος από πολλά μέτρα μακριά να ακούσει πεντακάθαρα χαμηλόφωνες συνομιλίες μέσα στο Πολυτεχνείο, αρκεί να έχει κάποια στοιχειώδη οπτική επαφή με τους συνομιλητές και να μην παρεμβάλλεται κάποιο τζάμι ή κουρτίνα.

Επίσης, αυτή την ώρα οι διάφοροι σαλτιμπάγκοι της τηλεθέασης διαπραγματεύονται με την αστυνομία το αν θα υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στη μετάδοση και αν ναι, πόσος θα είναι αυτός ο χρόνος. Το ζητούμενο με λίγα λόγια είναι, να μπορούν να κόβονται επιτόπου σκηνές αστυνομικής βίας παρόλο που η σύνδεση θα είναι ζωντανή. Αν υπάρχει χρονοκαθυστέρηση, κανένας δε θα δει ποτέ τις επίμαχες εικόνες, όπως καταλαβαίνετε.

Καταγγέλουμε τις συνεχείς μεθοδεύσεις της αστυνομίας, των διευθυντών των τηλεοπτικών σταθμών και των εργολαβικών γραφείων που περιφέρονται στην πόλη με συνοδηγούς ασφαλίτες αναζητώντας τα "σωστά" και "ασφαλή" σημεία για το στήσιμο.

Μετά την πρώτη μας καταγγελία (η προηγούμενη ενημέρωση εδώ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1201122) ξεκίνησε ένας αηδιαστικός αγώνας δρόμου από μεριάς τους, με απειλητικά τηλεφωνήματα σε συναδέρφους που βρίσκονται σε βάρδια και με "φιλικές συζητήσεις" μέσα στους χώρους εργασίας. Γελιούνται αν νομίζουν ότι όλοι σε αυτό τον κόσμο είναι σαν τα μούτρα τους, τυχοδιώκτες και οπορτουνιστές.

Φαίνεται ότι κάποιοι, με το ελάχιστο lifestyle μυαλουδάκι που διαθέτουν, νομίζουν πως είμαστε με το μέρος των εκμεταλλευτών και εκπλήσσονται, ενοχλούνται που μιλάμε. Θα συνεχίσουμε όμως, το νου σας!

ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
exoapotinvouli


Read more...

Aνακοίνωση ομάδας νομικής βοήθειας


Με αφορμή τις μαζικές συλλήψεις και τις κακοποιήσεις που σημειώθηκαν σε βάρος των συλλαμβανόμενων στη διάρκεια των μαζικών κινητοποιήσεων που ακολούθησαν την δολοφονία του 15χρονου Α.Γρηγορόπουλου, δικηγόροι συγκροτήσαμε την Ομάδα Νομικής Βοηθείας με στόχο την αποφασιστική παρέμβαση για την αποτροπή αυθαιρεσιών και παραβιάσεων σε βάρος των συλλαμβανόμενων, προσαγόμενων και όσων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, την παροχή άμεσης νομικής βοήθειας και συμπαράστασης σε όσους βρεθούν αντιμέτωποι με τους μηχανισμούς καταστολής, για την περιφρούρηση των βασικών δικαιωμάτων τους, την ενημέρωση των πολιτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, τα μέσα και τις διαδικασίες για την προστασία τους, καθώς και την δημοσιοποίηση περιστατικών βίας σε βάρος διαδηλωτών. Καθ' όλο το διάστημα που μεσολάβησε το έργο της Ομάδας αποδείχθηκε σημαντικό και αναγκαίο.
Παράλληλα η αυταρχικοποίηση του κράτους και η άγρια καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Το τελευταίο διάστημα ιδιαιτέρως έχει μεθοδευτεί ακόμη πιο έντονα η δαιμονοποίηση της περιοχής των Εξαρχείων και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων, ενώ διατυμπανίζεται ότι "ο Δεκέμβρης" θα είναι ένα "τεστ" για τον νέο υπουργό. Μια απλή ανάγνωση των δηλώσεων του πρωθυπουργού, του υπουργού και λοιπών κυβερνητικών στελεχών, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη προπαγάνδα των ΜΜΕ, καθιστά ολοφάνερο ότι τίθενται στο στόχαστρο της καταστολής οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις της 5ης, 6ης και 7ης Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτή την εξαγγελθείσα επίθεση στα δικαιώματα των διαδηλωτών, η Ομάδα Νομικής Βοήθειας θα είναι παρούσα υπηρετώντας τον ρόλο της όπως περιγράφηκε.
Τηλέφωνα καταγγελιών :
6972-718536
6972-799025
6976-395658
6946-738686
6978-909319
6936-492025
6975-752346
6973-335960


Read more...
free counters