EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αποκάλυψη σκευωρίας της ΕΛ.ΑΣ. εις βάρος 23χρονου φοιτητή


Σοκαριστικές εικόνες αστυνομικών που φορτώνουν μια τσάντα με μολότοφ στον 23χρονο που συνελήφθη την Κυριακή όταν βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια φορώντας πιτζάμες, δημοσιεύει η σημερινή Ελευθεροτυπία. Παράλληλα, ο Συνήγορος του Πολίτη επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα της θέσπισης νέου νόμου για τις διαδηλώσεις και την κατάργηση των χουντικών διατάξεων που εξακολουθούν να ισχύουν.

Στην κατοχή της εφημερίδας Ελευθεροτυπία περιήλθε αποκαλυπτικό οπτικό υλικό που δείχνει τους αστυνομικούς να φορτώνουν μια τσάντα με μολότοφ στον 23χρονο φοιτητή που συνελήφθη την προηγούμενη Κυριακή και ο οποίος κατηγορήθηκε για κακούργημα.

Το σημερινό άρθρο του Βασίλη Παπαναστούλη στην Ελευθεροτυπία:

ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΗ
Τον έπιασαν με πιτζάμες του φόρτωσαν μολότοφ


Εικόνες καταλυτικές για τη σκευωρία που στήθηκε σε βάρος 23χρονου φοιτητή και κατατέθηκαν στην κύρια ανάκριση υποχρέωσαν τον κατήγορο αστυνομικό να ανακαλέσει «το κατηγορώ» του. Και ο κατηγορούμενος φοιτητής μετά από τρεις μέρες κράτησης με πιτζάμες αφέθηκε ελεύθερος. Ο Γ.Κ., την περασμένη Κυριακή, κατέβηκε από το σπίτι για να πετάξει τα σκουπίδια και βρέθηκε να κατηγορείται για κακούργημα.

Συνελήφθη στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και όπως προκύπτει από ερασιτεχνικά βίντεο που βρίσκονται στην κατοχή της «Ε» οι αστυνομικοί τού φόρτωσαν ένα σακίδιο με μολότοφ.

Με την κατηγορία της κατοχής εκρηκτικών υλών οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή για να απολογηθεί. Στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε και το DVD με τις εικόνες που κατέγραψαν διαδηλωτές και αποδεικνύουν την αθωότητά του. Ο αστυνομικός ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση και μίλησε για... λάθος, ενώ ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Στα πλάνα που προέρχονται από λήψεις κινητού τηλεφώνου και κάμερας φαίνεται ξεκάθαρα ότι: Ο φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, που κατάγεται από τη Χαλκίδα, παρακολουθεί από μακριά την πορεία στην περιοχή πίσω από την εκκλησία της Παναγίας Χαλκέων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περπατάει αμέριμνος με τα χέρια στις τσέπες έχοντας περασμένο στο μέση του ένα μικρό τσαντάκι.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται στα βίντεο: Τον κυνηγούν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» και τον συλλαμβάνουν μπροστά στην Αρχαία Αγορά. Ενας αστυνομικός της ίδιας ομάδας μεταφέρει από άλλο σημείο ένα άσπρο σακίδιο και το τοποθετεί δίπλα στον 23χρονο, ο οποίος είναι πεσμένος στα γόνατα και έχει δεμένα πισθάγκωνα τα χέρια με χειροπέδες, ενώ φαίνεται να απορεί με τη σύλληψή του. Ο νεαρός φοράει μια γαλάζια πιτζάμα με κίτρινα πουλάκια. Στο βίντεο ακούγονται φωνές που λένε «γιατί το πιάσατε το παιδί».

«Ο πελάτης μου δεν συμμετείχε στην πορεία. Παρακολουθούσε από μακριά και όταν είδε τους αστυνομικούς να χτυπούν μία κοπέλα διαμαρτυρήθηκε. Εκείνοι τον κυνήγησαν και τον συνέλαβαν. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Ούτε στη χειρότερη φαντασίωση του δημοκρατικού πολίτη αυτής της χώρας δεν θα μπορούσε να χωρέσει, ότι θα έρθει η αστυνομία να τοποθετήσει ένα σακίδιο με μολότοφ δίπλα στον κρατούμενο για να τον ενοχοποιήσει», επισήμανε ο δικηγόρος του 23χρονου, Θανάσης Τάρτης.

Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μαζί με άλλους πολίτες, είναι και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παρασκευάς, ο οποίος επισημαίνει ότι «κάποιος άγνωστος που φορούσε κουκούλα και επέβαινε σε μηχανή χτυπάει το χέρι της γυναίκας μου που κατέγραφε το περιστατικό με το κινητό της τηλέφωνο και ρίχνει τη συσκευή στο έδαφος».
GreekBlock


Read more...
free counters