EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μεταξύ Σαββόπουλου και Αρλέτας

Επιμέλεια: Γιώργος Μασσαβέτας

Τα μέσα ενημέρωσης, ημεδαπά και διεθνή, μας πληροφορούν μετ΄ επιτάσεως ότι δεσμευτήκατε κ. Πρόεδρε, απέναντι στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Και ότι η δέσμευσή σας αυτή έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Ότι θα λάβετε το ταχύτερο δυνατό “σκληρά μέτρα” για την αντιμετώπιση του “προβλήματος της Ελλάδας”, στο οποίο αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους όλοι οι προσερχόμενοι στη Σύνοδο.
Πριν από λίγες μέρες ανάλογες δεσμεύσεις ανέλαβε και ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου έναντι του Ecofin και του Eurogroup.
Δείγμα των αναγκαστικών επιλογών θα έχουμε ήδη τη Δευτέρα. Και ένα είναι απολύτως βέβαιο. Ότι δεν πρόκειται να έχουν καμία σχέση, όσα καλολογικά στοιχεία και αν χρησιμοποιήσετε για να ντύσετε τις παγερές ανακοινώσεις σας, με τον προεκλογικό σας λόγο.
Έτσι γίνεται, φευ, στη ζωή. Όπως τραγουδούσε κάποτε και ο Σαββόπουλος:
“Έρχεται η στιγμή για ν΄ αποφασίσεις, με ποιους θα πας και ποιους θ΄ αφήσεις”.
Εδώ που τα λέμε, ως προς αυτό ήταν καθαρότερος ο προεκλογικός λόγος του απελθόντος προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Μιλούσε ανοικτά για την ανάγκη να ληφθούν σκληρά μέτρα. Ξέχασε όμως να μας... τραγουδήσει, από τα προεκλογικά μικρόφωνα, εκείνο το τραγούδι της Αρλέτας, που ταίριαζε γάντι στην περίπτωσή του:
Αγάπη μου τα κάναμε μαντάρα”. Διότι με την περίφημη επιχείρηση “ήπιας προσαρμογής” χάθηκε πολύτιμος χρόνος.
Τώρα, από το “όλοι θα πάρετε” που τόσο εύκολα εκτοξεύεται από τους προεκλογικούς εξώστες, προσγειωνόμαστε στο “όλοι θα δώσετε”.
Τώρα είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι πώς και γιατί τα αριστερά κόμματα της Βόρειας Ευρώπης, από την γερμανική “Αριστερά” του Όσκαρ Λαφοντέν, ως τους Σουηδούς Σοσιαλδημοκράτες, τάσσονται με φανατισμό εναντίον κάθε πρότασης για μείωση της φορολογίας.
Διότι γνωρίζουν ότι το κοινωνικό κράτος είναι σαν τα αυγά. Τα οποία ως γνωστόν δεν βάφονται με προεκλογικές υποσχέσεις.
Λεφτά πράγματι υπάρχουν. Αλλά θα αργήσετε πολύ να τα βρείτε Αν τα βρείτε. Γιατί μιλάμε κυρίως για “μαύρο χρήμα”. Το οποίο άρχισε πάλι να εκπατρίζεται. Ενώ τα όργανα ελέγχου του μαύρου χρήματος παραμένουν ανάπηρα. Καθώς οι ανέντιμοι καταφέρνουν, με διάφορες μεθοδεύσεις, να μπλοκάρουν τη στελέχωσή τους με εντίμους.
Προσεύχομαι, ως πατριώτης και πατέρας, να μη χρειασθεί να σας ακούσω να τραγουδάτε το άσμα της Αρλέτας, όσο και αν ακούγεται μελαγχολικό εκείνο του Σαββόπουλου.
taxydromos.gr


Read more...
free counters