EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους


Η δημοφιλής ΕΚΠΛΗΞΗ! επιστρέφει δριμύτερη. Μετά από το εξαιρετικά επιτυχημένο ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο του 2009 η εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους της Αθήνας πραγματοποιείται ξανά, με ακόμη περισσότερους καλλιτέχνες και έργα αλλά και ακόμη μεγαλύτερη διάθεση προσφοράς.

Το artAZ, ο διαδικτυακός τόπος προβολής και προώθησης της Ελληνικής Τέχνης, καλεί 300 σύγχρονους καλλιτέχνες να εκφραστούν και να συνεισφέρουν στην μεγάλη εικαστική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δημιουργούν ειδικά για την «ΕΚΠΛΗΞΗ» από ένα έργο τέχνης. Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18x24 εκ.) και διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ). Ποια είναι η έκπληξη; Τα έργα είναι υπογεγραμμένα στο πίσω μέρος τους. Η ταυτότητα του καλλιτέχνη θα αποκαλυφθεί μόνο μετά την αγορά του έργου!

Η έκθεση των έργων πραγματοποιείται on line στο artAZ από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου 2010. Στο διάστημα αυτό θα προστίθενται καθημερινά νέα έργα. Μεταξύ 19-21 Φεβρουαρίου η έκθεση θα μετακομίσει στην Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων για να παρουσιαστούν τα έργα ζωντανά στο κοινό και να πραγματοποιηθεί η πώληση τους (Έκθεση: 19-20 / 2, 16:00 – 22:00, Πώληση: 21 / 2, 12:00 – μέχρι εξάντλησης των έργων). Μέχρι τότε μπορείτε να επισκέπτεστε καθημερινά το www.artaz.gr και να σημειώνετε τους κωδικούς των έργων που σας ενδιαφέρουν.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) για την υποστήριξη του έργου του.

Προσοχή
: ΔΕΝ υπάρχει δυνατότητα αγοράς / κράτησης έργων online ή κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Τα έργα θα διατεθούν από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου (12:00 - μέχρι εξάντλησης των έργων). Την ημέρα της πώλησης ΔΕ θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στην έκθεση για μελέτη των έργων. Προτείνεται στους ενδιαφερόμενους να έχουν μελετήσει προκαταβολικά τα έργα on line στο www.artaz.gr ή να επισκεφθούν την έκθεση (19-20 / 2) και να σημειώσουν τους κωδικούς των έργων που έχουν επιλέξει. Στην είσοδο της έκθεσης θα μοιράζονται αριθμοί προτεραιότητας, βάσει των οποίων θα γίνεται η είσοδος στο πωλητήριο. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει μέχρι 3 έργα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι συμμετέχουν καλλιτέχνες που εκφράζονται σε διαφορετικά μέσα (ζωγραφική, σχέδιο, φωτογραφία, γλυπτική), ανήκουν σε διαφορετικές σχολές (κλασσικοί, παραστατικοί, αφηρημένοι, conceptual, urban, street artists κ.α.), βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της σταδιοδρομίας τους (από φοιτητές μέχρι διεθνώς αναγνωρισμένους εικαστικούς) και μαζί τους δημιουργοί από άλλες πειθαρχίες (γραφίστες, εικονογράφοι, αρχιτέκτονες, κ.α.).
tempo.gr


Read more...
free counters