EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

«Είμαι φωτογράφος, όχι τρομοκράτης»


Περισσότεροι από 2000 φωτογράφοι συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο και διαδήλωσαν, φωνάζοντας και κρατώντας πλακάτ, κατά του άρθρου 44 του Βρετανικού αντιτρομοκρατικού νόμου. Η παράσταση διαμαρτυρίας πήρε μέρος στην πλατεία Τραφάλγκαρ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ συμβολικά τραβήχτηκαν από τους διαδηλωτές πολλές φωτογραφίες. Η διαδήλωση διοργανώθηκε από το επονομαζόμενο γκρουπ «Είμαι φωτογράφος, όχι τρομοκράτης». «Είναι αρκετά προφανές ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι σε ολόκληρη τη χώρα αναζητούνται επειδή είναι φωτογράφοι και όχι επειδή είναι ύποπτοι. Είναι δικαίωμά μας να παίρνουμε φωτογραφίες σε δημόσια μέρη και αυτό ακριβώς διεκδικούμε σήμερα», δήλωσε ο φωτογράφος Marc Vallée.
Το άρθρο 44 του επίμαχου νόμου δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία να σταματήσει να ελέγξει και να συλλάβει οποιοδήποτε φωτογραφίζει σε δημόσιο χώρο, με την υποψία πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας. Στις 12 Ιανουαρίου 2010, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα αποφάσισε πως ο έλεγχος ανθρώπων σε δημόσιο χώρο όπως ορίζει το άρθρο 44 είναι παράνομος. Ο νόμος ορίζει ότι η απόφαση για το ποιόν και γιατί θα σταματήσουν και θα ελέγξουν εξαρτάται ή από το προαίσθημα ή από την πείρα του κάθε αστυνομικού ξεχωριστά με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να εμφανιστούν κρούσματα αυθαιρεσίας όπως και έχει γίνει μέχρι στιγμής.
Αρκετοί επαγγελματίες ή ακόμα και ερασιτέχνες φωτογράφοι έχουν ελεγχθεί από αστυνομικούς στα πλαίσια του βρετανικού αντιτρομοκρατικού νόμου ενώ ανάμεσα τους ήταν και διάσημοι φωτογράφοι και ρεπόρτερ όπως ο Jeff Overs του BBC και ο Paul Lewis του ειδησεογραφικού πρακτορείου Guardian. Αρκετοί από τους άτυχους ήταν και απλοί τουρίστες. Τον προηγούμενο Απρίλιο δύο Αυστριακοί αναγκάστηκαν μετά από έλεγχο της αστυνομίας να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους ενώ ακόμα ένας τουρίστας προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα επειδή απλά φωτογράφιζε μια καντίνα.
thenewsbus


Read more...

Όλα εντάξει λοιπόν;;;


Για αυτές τις αισχρές και αποκαλυπτικές φωτογραφίες, παραπέμθηκαν σε δίκη οι υπεύθυνοι των σφαγείων Βέροιας.
Χθες, 26 Ιανουαρίου έγινε η δίκη και η απόφαση ήταν αθωωτική (μειοψήφισε η Πρόεδρος). Σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε η μαρτυρία των Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ημαθίας, που δήλωσαν ότι έκαναν ελέγχους και τα βρήκαν όλα εντάξει. Έκαναν μάλιστα και αναλύσεις που απέδειξαν ότι όλα ήταν όπως έπρεπε.
Και οι φωτογραφίες θα μου πείτε; Τίποτε, οφθαλμαπάτη, αντικατοπτρισμός, θόλωσε ο φακός, θα σας απαντήσω.
Συμπτωματικά, πριν λίγες μέρες η Ελλάδα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον μήνα που διανύουμε, και η καταδίκη αφορούσε την διαχείριση των υποπροϊόντων των σφαγείων...

Το παρακάτω, είναι μέρος της καταδίκης της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Η Ελληνική Δημοκρατία, μη εφαρμόζοντας ορθώς τον κανονισμό (ΕΚ) 1774/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2002, για τον καθορισμό υγειονομικών κανόνων σχετικά με τα ζωικά υποπροϊόντα που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο, και μη επιβάλλοντας τις δέουσες κυρώσεις όσον αφορά την ταφή των αποβλήτων χωρίς προηγούμενη μεταποίηση, την απουσία επίσημων ελέγχων, καθώς και τις πλημμέλειες στη διαδικασία εγκρίσεως των εγκαταστάσεων διαχειρίσεως των ζωικών υποπροϊόντων και στη διαδικασία αποτεφρώσεως του υλικού ειδικού κινδύνου, παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από τα άρθρα 4, παράγραφος 2, στοιχεία α΄ και γ΄, 5, παράγραφος 2, στοιχείο γ΄, 6, παράγραφος 2, στοιχείο β΄, 10 έως 15, 17, 18 και 26 του κανονισμού αυτού.»

Οι φωτογραφίες, δείχνουν ποια ήταν η κατάσταση πραγματικά. Μετά απο αυτήν την εξέλιξη, τι δυνατότητες έχει ο πολίτης για να προστατέψει την δημόσια υγεία και το περιβάλλον;
Αυτό το κείμενο, είναι ενημερωτικό και μου στάλθηκε από Βεροιώτη φίλο. Δεν κρίνει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία δέχθηκε τις διαβεβαιώσεις των "αρμόδιων", των "υπεύθυνων", των "ταγμένων" στην διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.
Αλήθεια, στον δικό μας Νομό, στο Νομό Άρτας τι κατάσταση επικρατεί άραγε;
KENTΡΙ


Read more...

Να προστατευτεί ο “Καθρέφτης” της Αρκίτσας

Καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για την προστασία του "Καθρέφτη" της Αρκίτσας, ενός σπάνιου φυσικού αποθέματος γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Ο “καθρέφτης” της Αρκίτσας, η γνωστή σε όλους μας κάθετη επιφάνεια πάνω από την Εθνική Οδό στο ύψος της Αρκίτσας, αποτελεί μια εμφάνιση του σεισμικού ρήγματος Αρκίτσας - Καμένων Βούρλων. Ένα ρήγμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το παλαιότερο ενεργό, κατά τον καθηγητή κ Παπαζάχο. Ονομάζεται κατοπτρική επιφάνεια στη γλώσσα των γεωλόγων, γιατί η επιφάνειά του είναι λεία και μοιάζει με καθρέφτη. Εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και ύψος 80 μέτρων περίπου. Το ρήγμα εμφανίζεται επιφανειακά με τη μορφή λείων επιφανειών στον ασβεστόλιθο. Οι λείες αυτές επιφάνειες είναι χαραγμένες από αναρίθμητες γραμμώσεις λόγω της τριβής των πετρωμάτων την ώρα του σεισμού και έχουν σχηματιστεί από αλλεπάλληλα σεισμικά γεγονότα τα οποία έχουν πλήξει τη περιοχή. Για το λόγο αυτό καθίσταται ως ένα γεωλογικό φαινόμενο παγκόσμιου ερευνητικού ενδιαφέροντος.

Εδώ και αρκετά χρόνια η τότε κοινότητα Αρκίτσας έριχνε στη βάση του “καθρέφτη” τα σκουπίδια της, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως επίσημη χωματερή του Δήμου Δαφνουσίων. Η εικόνα, την οποία αντικρίζουν όλοι οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που επισκέπτονται τον “καθρέφτη” για να τον μελετήσουν, είναι απαράδεκτη. Μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν, ιδιαίτερα τον Δήμο Δαφνουσίων και το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρκίτσας. Δεν τιμά όμως και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συνολικά την Ελληνική Πολιτεία.

Πέρα από τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν όλες οι χωματερές, οι κατοπτρικές επιφάνειες, σε αυτή τη ζώνη αξίζει να προσεχθούν ιδιαίτερα γιατί οι επιφανειακές εκδηλώσεις ενεργών ρηγμάτων είναι σπάνιες, αλλά και γιατί αποτελούν αντικείμενο μελέτης παγκοσμίως.

Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θεωρεί αυτή την περιοχή ως την ιδανικότερη για επιστημονικές έρευνες και εκτιμά ότι πρέπει να αναδειχθεί ως ειδικά προστατευόμενο φυσικό απόθεμα γεωλογικού ενδιαφέροντος.

Σε μικρή απόσταση από τον “καθρέφτη” και τον σκουπιδότοπο λειτουργεί γεώτρηση, από την οποία υδρεύεται η Αρκίτσα και η ευρύτερη περιοχή. Είναι γεγονός ότι τα ασβεστολιθικά πετρώματα δημιουργούν ρηγματώσεις και είναι πιθανόν τα στραγγίσματα του σκουπιδότοπου να καταλήγουν στον υπόγειο υδροφόρο με κίνδυνο να μολυνθούν τα νερά της περιοχής. Η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία σε πρόσφατη επιστολή της προς τον Νομάρχη Φθιώτιδας και τον τοπικό Δήμο αναφέρει: “πρέπει εδώ να τονιστεί ο κίνδυνος που δημιουργείται για την ποιότητα των υπογείων υδατικών πόρων από την διασπορά ρύπων σε μια περιοχή με υψηλότατη σεισμική επικινδυνότητα”.

Υπογράφουμε ΟΛΟΙ εδώ:http://www.gopetition.com/online/33552.html

Παρακαλώ διαδώστε το !!!
aboutmylamia


Read more...
free counters