EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ένας νεκρός ακόμα. Ένα «λάθος» ακόμα. Στα πόσα καίγονται;


Την Τρίτη, 16/2/2010, έντεκα μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου από δύο Ειδικούς Φρουρούς, δολοφονείται αναίτια ο εντελώς αθώος συμπολίτης μας Νικόλα Τόντι, 25 χρόνων, πατέρας ενός βρέφους 18μηνών, από αστυνομικούς της ασφάλειας που κυνηγούσαν υπόπτους για ληστεία τράπεζας.

Οι ένοχοι:

Οι αστυνομικοί: παρ' όλο που θα μπορούσαν να επιλέξουν άλλο χρόνο και τόπο σύγκρουσης, στήνουν σκηνικό αμερικανικής ταινίας. Αποφασισμένοι, έτσι κι αλλιώς, να σκοτώσουν, συγχέουν τον περαστικό Νικόλα με ύποπτο και τον σκοτώνουν με εννέα απευθείας σφαίρες.

Τα ΜΜΕ: καλύπτουν αμέσως το περιστατικό, προφανώς εκτελώντας εντολές των Προστατών του Πολίτη και αναφέρουν «μακελειό» μεν, από «αδέσποτη σφαίρα», δε. Τη μεθεπόμενη μέρα, η έκθεση του ιατροδικαστή μιλάει για «εννέα σφαίρες από εννιάρι πιστόλι». Πισώπλατα.

Η κυβέρνηση: καλύπτει αμέσως τους μπάτσους - δολοφόνους με το σκεπτικό της «σύλληψης των πιό επικίνδυνων κακοποιών της 30ετίας».

Με το ψέμμα των ΜΜΕ, το παραμύθι του Χρυσοχοΐδη και την έλλειψη άμεσης ενημέρωσης από αυτόπτες, η δολοφονία «θάφτηκε». Τα κόμματα το βούλωσαν. Καμμιά επίσημη αντίδραση.

Επειδή όμως κάποιοι επιλέγουμε να μη ξεχνάμε,
επιλέγουμε να μη θεωρούμε καμμιά ζωή αναλώσιμη,
επιλέγουμε να μη θεωρούμε τα λεφτά της τράπεζας σημαντικότερα από την ίδια την ζωή,

το Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010, στις 12:00

συγκέντρωση και πορεία στην Πλατεία Ταπητουργείου (Εθν. Αντίστασης),στον Βύρωνα.
exoapotinvouli


Read more...
free counters