EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! η χρεοκοπημένη κυβέρνηση παραγγέλνει κ άλλα υποβρύχια απ'τους Γερμανούς!!!


"Έκλεισαν" τα υποβρύχια Τ.214 - Παραλαμβάνουν και τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ! - 1,35 δισ. επιπλέον

Μέσα σε μια νύχτα έκλεισε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ThyssenKrupp Marine Systems το θέμα των υποβρυχίων Τype 214, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του defencenet.gr! Mε συνοπτικές – κυριολεκτικά – διαδικασίες και προ του κινδύνου να πτωχεύσουν τα ΕΝΑΕ και να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία με την Abu Dhabi Mar που προβλέπει ότι θα προχωρήσει η αγοραπωλησία των ΕΝΑΕ από την TKMS στην ADM μόνο εφ'όσον συμφωνήσει το υπουργείο να παραλάβει τα υποβρύχια και να "μπει" η παραγγελία των δύο επιπλέον Τype 214.

Το πρωί είχαμε έκτακτη συνεδρίαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) που σφράγισε την απόφαση της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-ΤKMS-ADM και αμέσως μετά συγκλήθηκε το έκτακτο ΣΑΓΕ.

Αυτή την στιγμή δια περιφοράς «συνεδριάζει» το ΚΥΣΕΑ και κλείνει – σαφώς με όφελος για την TKMS - το θέμα που ταλαιπώρησε τους πάντες και κυρίως το Π.Ν. επί τέσσερα χρόνια.

Έτσι τις επόμενες ημέρες η TKMS-ΕΝΑΕ πηγαίνει στο ταμείο για να εισπράξει 540.000.000 ευρώ, τα οποία είναι "υπόλοιπα" από την σύμβαση των τεσσάρων αρχικών Τ.214. Από αυτά τα 200 εκατ. θα φύγουν κατ'ευθείαν για την Γερμανία για να κλείσει το δάνειο της μητρικής προς τα ΕΝΑΕ και άλλα 80.000.000 ευρώ θα λάβει η μητρική από τον όμιλο ADM για την πώληση του 75,1%των ΕΝΑΕ.

Πάντως, στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού ή καλύτερα του υπουργείου, συνεδρίαση ΑΝΣ, ΣΑΓΕ και ΚΥΣΕΑ για μία προμήθεια, μέσα σε 12 ώρας δεν έχει ξαναγίνει ποτέ...

Λίγο πριν, σήμερα το απόγευμα, μία "διακομματική" - ή υπερκομματική - παρέα, ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Ευάγγελος Βασιλάκος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Α/ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης, συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του δεύτερου και συνέχαιραν ο ένας το άλλο για την "επιτυχή διαπραγμάτευση"...

Η φόρμουλα βρέθηκε μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις από προχθές το απόγευμα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον εκτελεστικό πρόεδρο της TKMS Η.C.Atzpodien και τον ισχυρό άνδρα της ADM Ι.Safa. Oι συζητήσεις συνεχίστηκαν και χθες το απόγευμα και κράτησαν μέχρι αργά τη νύχτα. Μάλιστα και σήμερα πρόκειται να συναντηθούν οι τρεις τους, προφανώς για να ανακοινωθεί στους ξένους ότι η συμφωνία εκτελείται κανονικά από ελληνικής πλευράς.

Τα δύο βασικά προβλήματα, το θέμα του πρωτότυπου υποβρυχίου της κλάσης, του S120 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και της τροποποίησης της σύμβασης Neptune II που αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων κλάσης 209/1200. Και τα δύο θέματα έκλεισαν μέσα σε λίγες ώρες ως εξής: Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που αποτελούσε και το μεγάλο «αγκάθι» τελικά … παραλαμβάνεται (!) παρά το γεγονός ότι αποτέλεσε την «πειραματική» βάση ολόκληρης της κλάσης και ξεκίνησε με σοβαρότατα προβλήματα, τα οποία εν συνεχεία βέβαια επιλύθηκαν στην συντριπτική πλειοψηφία τους!

Σε ότι αφορά το Neptune II αποφασίστηκε, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, στην θέση των δύο 209/1400 που είχε αποφασιστεί να ναυπηγηθούν αντί του εκσυγχρονισμού των 209/1200, να ναυπηγηθούν δύο νέα Type 214! Σ

Σύνολο για το Πολεμικό Ναυτικό, έξι υποβρύχια Τ.214, μία πανίσχυρη δύναμη ικανή να προκαλέσει μεγάλο «πονοκέφαλο» σε όποιον θα ήθελε να δοκιμάσει την ισχύ της.

Το θέμα είναι πώς το υπουργείο κατέληξε στην απόφαση να παραλάβει τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ: Δεν θα τοποθετηθούμε υπέρ ή κατά αυτής της απόφασης, αλλά έτσι όπως είχαν έρθει τα πράγματα ήταν πρακτικά αδύνατο να αποφύγουμε την παραλαβή του, η οποία βέβαια γίνεται υπό όρους. Θα δοκιμαστεί από το Π.Ν. και αν κριθεί ότι δεν έχει πρόβλημα τότε θα ενταχθεί κανονικά στην δύναμη υποβρυχίων, αν όχι, τότε η TKMS και η ADM υποτίθεται ότι δεσμεύτηκαν να … βρουν αγοραστή στο εξωτερικό.

Εξέλιξη η οποία είναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί. Άρα ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ "πειραματικός" ή όχι θα υπηρετήσει κανονικά στο Π.Ν.

Λέμε ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά για δύο βασικούς λόγους: Ο ένας ήταν η διάσταση απόψεων μεταξύ υπουργείου και TKMS. Η τελευταία τον κοστολογούσε σαφώς χαμηλότερα για να δεχθεί να αποδεσμεύσει το Π.Ν. και να πουλήσει σε τρίτη χώρα το υποβρύχιο. Το υπουργείο ήθελε να κοστολογηθεί υψηλότερα ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ στην αρχική σύμβαση (1,6 δισ. ευρώ η αρχική σύμβαση και με την αναπροσαρμογή φτάνει τα 2,1 για τα τέσσερα Τ.214).

Περίπου 380 εκατ. λέγεται (το συγκεκριμένο στοιχείο το μεταφέρουμε με επιφύλαξη γιατί δεν το έχουμε διασταυρώσει) ότι ήθελε το ΥΠΕΘΑ για να «διώξει» τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και η TKMS το κοστολογούσε σημαντικά χαμηλότερα για να δεχθεί να σπάσει η σύμβαση. Το αδιέξοδο οδηγούσε τα ΕΝΑΕ στο κλείσιμο, την υπόθεση στην διαιτησία (ξεκινούσε στις 15 Μαρτίου) και το Π.Ν. χωρίς υποβρύχια. Συν το ότι ναυαγούσε η αγοραπωλησία στην ADM.

Έτσι, περίπου θέλοντας και μη, το υπουργείο «κατάπιε» τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ…

Χθες το απόγευμα κλήθηκε στο υπουργείο η επιτροπή που είχε «κόψει» αρχικά τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.

Συζητήθηκε το θέμα μαζί τους επί πολλή ώρα. Οι ίδιοι είχαν μεταβεί να καταγράψουν και τα αποτελέσματα των διορθωτικών επεμβάσεων που είχαν γίνει στο υποβρύχιο. Έμειναν μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα και μετά από λίγες ώρες ξαναπήγαν, όπως και όλη η ηγεσία του Π.Ν. στο Επιτελείο.

Η πολιτική ηγεσία πήρε το τυπικό «πράσινο» φως από το Ναυτικό και έδωσε έγκριση για ΑΝΣ και ΣΑΓΕ με το περιεχόμενο που παραθέσαμε ανωτέρω.

Τώρα σε ότι αφορά το οικονομικό μέρος, η συνολική επιβάρυνση για την ελληνική πλευρά σε σχέση με αυτά που είχαν αποφασιστεί αρχικά (επιστροφή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ναυπήγηση δύο 209/1400) ανέρχεται στο ποσό των 1,35 δισ. ευρώ τουλάχιστον!

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση Neptune II ήταν κόστους, 820 εκατ. ευρώ. Εκτελέστηκε το ένα τρίτο αυτής (εκσυγχρονισμός του S118 ΩΚΕΑΝΟΣ) και απομένουν περί τα 530 εκατ. ευρώ (το πρώτο κοστολογείται και ως πιλοτικό πρόγραμμα, κάτι παραπάνω). Η ναυπήγηση των δύο νέων T.214 θα κοστίσει 500 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Άρα έχουμε κάτι παραπάνω από ένα δισ. ευρώ επιβάρυνση. Σε αυτά προστίθενται και τα 380 εκατ. ευρώ που κοστολογούσε το υπουργείο ότι θα «ελάφρυνε» η σύμβαση με την επιστροφή του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, πράγμα που δεν γίνεται άρα πάμε κατ’ελάχιστον σε συνολική επιβάρυνση 1,35 δισ. ευρώ!

Σε ότι αφορά τις μελλοντικές κινήσεις μόλις ολοκληρωθεί η νέα σύμβαση για τα Τ.214 με τις τροποποιήσεις που θα γίνουν (αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σύμβαση αφού έχει καταγγελθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο από την TKMS) θα μεταβιβαστούν τα ΕΝΑΕ στην ADM.

Συμπερασματικά έχουμε μία μεγάλη ήττα του ελληνικού δημοσίου (δεν ευθύνεται πρακτικά για την εξέλιξη αυτή η παρούσα κυβέρνηση από την στιγμή που η TKMS είχε προλάβει να καταγγείλει την σύμβαση και να αποκτήσει το «πάνω χέρι» επί προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά και να αποφύγει την "τιμωρία" της από την προηγούμενη κυβέρνηση για όσα πρωτοφανή συνέβησαν κατά την εκτέλεση του προγράμματος), αλλά ανακύπτουν τεράστιες ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία που δεν είχε καταγγείλει την σύμβαση όταν μπορούσε.

Εδώ να διευκρινίσουμε ότι ούτε η TKMS έχει κάποια αντικειμενική ευθύνη για την όλη εξέλιξη, αφού αγόρασε την HDW που ναυπηγούσε τα υποβρύχια όταν το πρώτο 214 με τα τεράστια προβλήματα είχε ήδη ναυπηγηθεί. Απλώς μαζί με την HDW, αγόρασε και το "βάσανο" που λεγόταν ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ.

Έτσι, οι ρήτρες των 400 εκατ. ευρώ έμειναν για πάντα "θαμμένες" στα συρτάρια του γραφείου του Ευάγγελου Βασιλάκου. Εις υγείαν των Ελλήνων πολιτών που σήμερα καλούνται να πληρώσουν (και αυτή...) την ακανατόητη συμπεριφορά της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Αλλά και της κυβέρνησης Σημίτη που έφτιαξε την τραγική σύμβαση προμήθειας των 214...
defencenet.gr


Read more...

Ιστορίες καθημερινής προπαγάνδας


Ένας νεαρός αστυνομικός ψεκάζει δηλητήριο στο πρόσωπο ενός υπερήλικα αγωνιστή, λίγα μέτρα μακριά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Συναντώντας το θύμα του αργότερα, απολογείται για την πράξη του με τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζε ποιον είχε απέναντι του γιατί κανείς δεν τους δίδαξε Ιστορία στη Σχολή.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πολλοί αστυνομικοί (και ιδίως ματατζήδες) είναι οι καλύτεροι πελάτες των DVD του Λεονάιντας και του Παπαφλέσσα. Κανονικά λοιπόν, η παράτολμη πράξη του Γλέζου και του Σάντα να κατεβάσουν τη ναζιστική σημαία από την Ακρόπολη θα έπρεπε να είναι η νούμερο ένα φαντασίωση τους. Έλα όμως που οι συγκεκριμένοι ήρωες ήταν και παραμένουν αριστεροί… Κι έτσι, αντί να έχουν οι γαλουχημένοι με εθνικοπατριωτικά πρότυπα μπάτσοι αφίσα του Γλέζου στο εφηβικό τους δωμάτιο, δεν έχουν πληροφορηθεί καν ότι οι πρώτοι παρτιζάνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν Έλληνες.

—————————————————–

Τις ίδιες μέρες, ένα σοκαριστικό mail κάνει το γύρο του κόσμου, πληροφορώντας μας ότι Παλαιστίνιοι τριαντάρηδες παντρεύονται ανήλικα κοριτσάκια με τις ευλογίες της Χαμάς. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Κουστουμαρισμένοι γαμπροί περιμένουν στη σειρά, κρατώντας από το χέρι μικροσκοπικές νυφούλες, τις οποίες αργότερα θα κακοποιήσουν στη νυφική κλίνη.

Αποδεικνύεται τελικά ότι πρόκειται για βρώμικη προβοκάτσια, πιθανότατα σιωνιστικής προέλευσης. Τα κοριτσάκια είναι παρανυφάκια. Οι Παλαιστίνιοι δεν παντρεύονται ανήλικες. Η ρετσινιά όμως έχει μείνει, κι έχει συνδεθεί με τον κατεξοχήν εκφραστή του αγώνα ανεξαρτησίας ενός βάναυσα καταπιεζόμενου λαού.

—————————————————–

Πίσω στην ταραγμένη Ελλάδα, ένας εφοριακός αυτοκτονεί λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο διαγραφής προστίμου για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην κομπίνα εμπλέκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER. Ο ίδιος σταθμός που ξεσκεπάζει απατεωνίσκους με κρυφές κάμερες και προωθεί όσο κανένας άλλος στελέχη γνωστής ακροδεξιάς παράταξης. Η είδηση θάβεται από το σύνολο των Μέσων Μαζικής Εξαθλίωσης. Ομερτά. Ποιος ξέρει πόσες εκατοντάδες εκατομμύρια ακόμα έχουν φαγωθεί από κανάλια και εκδοτικά συγκροτήματα…

—————————————————–

Και μετά είναι ανεύθυνη η αριστερά, που δεν αποδέχεται ότι η μόνη λύση για την κρίση είναι η αφαίμαξη των χαμηλόμισθων εργαζομένων. Η αριστερά που καλεί σε πορείες και κινητοποιήσεις, την ίδια μέρα που η ΕΣΗΕΑ αποφασίζει να κηρύξει απεργία προκειμένου να μείνει μια ολόκληρη χώρα στο σκοτάδι. Για να ενημερωθεί καθυστερημένα μόνο για σπασμένες βιτρίνες και επεισόδια που προκάλεσαν βαλτοί.

Προπαγάνδα. Αυτό είναι το πρόσωπο του εχθρού μας. Δεν είναι ούτε ο γραβατωμένος πρωτοπλασιέ που περιφέρεται ανά τον κόσμο ξεπουλώντας ό,τι μας έχει απομείνει, ούτε το εξαγριωμένο μαντρόσκυλο που υπερασπίζεται ένα διεφθαρμένο καθεστώς ψεκάζοντας ενενηντάχρονους.

Προπαγάνδα. Ένας καλοκουρδισμένος και καλολαδωμένος μηχανισμός εξουσίας, που στηρίζεται σε ατσαλάκωτους μεγαλοδημοσιογράφους και μαστουρωμένες βίζιτες πολυτελείας για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο αφελές από το να ελπίζει κανείς ότι μπορεί να ηττηθεί ένα τέτοιο τέρας με φυλλάδια πυκνογραμμένης και ανιαρής πολιτικής ανάλυσης. Ή με ντουντούκες που φωνάζουν σκουριασμένα συνθήματα έξω από άδεια γραφεία. Πόσο μάλλον με γκαζάκια που τρομοκρατούν οποιονδήποτε άλλο πέρα από αυτούς που στοχεύουν…

Καιρός να ριχτούμε στη μάχη με καινούργια και πιο αποτελεσματικά όπλα. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε χάσει οριστικά τον πόλεμο.
nefelikas


Read more...

Η νέα γενιά μπροστά στο αδιέξοδο…..

Τα οικονομικά μέτρα που από σήμερα γίνονται νόμος του κράτους σίγουρα αποτελούν πλήγμα για όλους τους Ελλήνες…Το να διορθώνεις τα λάθη σου δεν είναι κακό …Το να πληρώνεις όμως λάθη άλλων γενεών όμως, είναι το λιγότερο απογοητευτικό..Το UDemand αφιερώνει το παράκατω κείμενο στη γενιά των 80s(και γενικά σε όλους τους νέους),μιας γενιάς που ενώ δεν έφταιξε, θα σηκώσει μεγάλο βαρός της οικονομικής κρίσης...
Έχει γίνει πια φανερό ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φτάσει στον πάτο. Πως φτάσαμε στον πάτο; Η οικονομική πολιτική των δεκαετιών του ΄80 και του ΄90 έφερε την χώρα μας στα σημερινά αδιέξοδα. Η λεγόμενη γενιά του ΄74 είναι αυτή που τα σάρωσε όλα. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο! Κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας, με αλόγιστες σπατάλες και επιδοτήσεις.

Η πλειονότητα των επενδύσεων δεν είχαν αναπτυξιακό χαρακτήρα και όλα γίνονταν στα πλαίσια κομματικών σκοπιμοτήτων. Η ποιότητα ζωής όλων των Ελλήνων πολιτών χειροτέρευσε, ειδικά των κατοίκων της Αττικής, που αποτελεί τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας. Δεν υπήρξε καμία μελέτη για την επέκταση του οικιστικού ιστού της Αττικής.

Η αλόγιστη τσιμεντοποίηση των πάντων επέφερε δραματική μείωση του επιπέδου ζωής. Οι χώροι πρασίνου μειώθηκαν δραστικά και όλες οι γειτονιές γέμισαν με τεράστια τσιμεντένια κουτιά, αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων. Η ελπίδα που γέννησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για άμβλυνση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας ήταν μάταιη.

Όσοι όμως δραστηριοποιήθηκαν τις δεκαετίες αυτές απέκτησαν σημαντικά κέρδη. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της χώρας ήταν (και είναι ακόμα) ανύπαρκτοι, οπότε το μαύρο χρήμα κυκλοφορούσε συνεχώς και πολλαπλασιαζόταν. Η γενιά του ΄50 και του ΄60, οι οποίοι είχαν ζήσει πραγματικά δύσκολες στιγμές, όπως φτώχεια και πείνα, διψούσαν για χρήμα και κέρδος, ανεξαρτήτως κόστους.

Η σημερινή λοιπόν κρίση, δεν τους αγγίζει και τόσο. Δεδομένου ότι όλοι αυτοί είναι πλέον γύρω στα 60 και έχουν κάνει το κουμάντο για το μέλλον τους. Οι περισσότεροι έχουν το δικό τους σπίτι και εξοχικό, κάνουν αρκετά ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας για αναψυχή και διαθέτουν, τουλάχιστον, ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο.

Τα δύσκολα είναι για την γενιά του ΄80!!!! Αυτοί που τώρα γύρω στα 30, προσπαθούν να μπουν με αξιώσεις στην εργασιακή ζωή της χώρας. Πολλοί εξ αυτών με μεταπτυχιακά και σπουδές αξιοζήλευτες, ψάχνουν να βρουν εργασία αντάξια των προσδοκιών τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, που πολλοί εξ αυτών μετά τις σπουδές τους στο εξωτερικό, προσπαθούν αν βρουν εργασία εκτός Ελλάδος. Γνωρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα της χώρας τους και την έλλειψη ανταγωνιστικών θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα (μην μιλήσουμε για τον δημόσιο..).

Λύση σίγουρα υπάρχει, ωστόσο θα πρέπει ο καθένας να πάρει τις δικές του αποφάσεις. Να σταθμίσει τις επιλογές του και τις δυνατότητές του, έτσι ώστε να λάβει την πιο σωστή απόφαση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα πρέπει να ξεκολλήσουν από τις καφετέριες, στις οποίες συχνάζουν πίνοντας φρέντο και διαβάζοντας αθλητικές εφημερίδες, Θα πρέπει να γίνουν πιο δραστήριοι συμμετέχοντας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Η γνώση είναι δύναμη και σε συνδυασμό με την ισχύ των ηλεκτρονικών μέσων, μακάρι να κινητοποιήσει μία γενιά, η οποία ξεκινάει από τον πάτο. Το σίγουρο είναι ότι έχει καλύτερα ‘όπλα’ από τις προηγούμενες γενιές. Κάθε κρίση επιφυλάσσει μία νέα αλλαγή, ίδωμεν…
udemand


Read more...

Συγκέντρωση-συνάντηση


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 5,30
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Δεν είναι κρίση ΜΑΣ • Είναι κρίση ΤΟΥΣ
Είναι η μεγαλύτερη ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
υπέρ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και της ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
εδώ και 60 χρόνια
Μη μασάς
Όταν σου λένε ότι «ως χώρα χρωστάμε...»
ρώτα τους,
γιατί, μαζί τα φάγαμε;
Όταν σου μιλάνε για τις «αγορές»
ρώτα τους, ποιά είναι η διαφορά τους από τους τοκογλύφους ;
Όταν σου μιλάνε για την ανάγκη να σου κόψουν ένα μισθό
ρώτα τους, ποιος πλήρωσε τα 28 δισ. που χάρισαν πέρυσι στις τράπεζες ;
Όταν σου μιλάνε για «ευέλικτες σχέσεις εργασίας»
ρώτα τους, έχουν κανέναν άνεργο στην οικογένειά τους ;
Όταν σου μιλάνε για τον «υπέρμετρα διογκωμένο δημόσιο τομέα»
ρώτα τους, ξέρει τίποτα το πολιτικό τους γραφείο από διορισμούς και ρουσφέτια ;
Όταν σου μιλάνε για «μέτρα που διασφαλίζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων»
ρώτα τους, γιατί τα χειροκροτούν ο ΣΕΒ, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών?
Όταν σου μιλάνε για «αδυναμία να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις»
ρώτα τους, για τα δισ. που δίνουν κάθε χρόνο για όπλα και μίζες.
Πολλές οι ερωτήσεις
Η απάντηση μία:
στο ΔΡΟΜΟ!!

θυμήσου= ΑΥΤΗ η ”πατρίδα”δεν ειναι δική μας-δεν εχουμε κανενα λογο να τη ”σώσουμε” ΠΑΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ τη ‘δική μας ΠΑΤΡΙΔΑ.
youpayyourcrisis


Read more...

Επιτέλους...!


bartdriver


Read more...
free counters