EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ο αργός θάνατος της χώρας εξυπηρετεί καλύτερα την πολιτική ελίτ ;


Ενώ η Ευρώπη δεν βοήθησε σχεδόν καθόλου την Ελλάδα ο πρωθυπουργός πάτησε πάνω στην ανακοίνωση και είπε ότι είναι ικανοποιημένος και ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Αυτές ήταν δηλώσεις από άλλο πλανήτη! Δείτε εδώ τις δηλώσεις. Και αυτά ενώ όλοι ξέρουν ότι πολλοί πλούσιοι Έλληνες αποσύρουν τα κεφάλαιά τους εκτός Ελλάδος ενώ ακόμη και οι μικροκαταθέτες νοικιάζουν θυρίδες για να βάλουν μέσα τις λίγες τους οικονομίες (ή ακόμη και στο σπίτι τους)...

Δεν ξέρω που θα πάει αυτό. Ταυτόχρονα όμως όλος ο κόσμος γελάει με την αθλιότητα της ελληνικής πολιτικής τάξης (περισσότερα γι' αυτή την διαχρονική αθλιότητα δείτε εδώ).

Επίσης όπως αναφέρει σήμερα η πάντα πιο έγκυρη από όλους Ζέζα Ζήκου (Καθημερινή) που έγραφε εδώ και πολλά χρόνια για την κατάσταση (και τη δικιά μας και διεθνώς):

"Πάντως παραμένει μυστήριο γιατί ο κ. Παπανδρέου άργησε τόσο πολύ να καταλάβει ότι παρέλαβε τον «Τιτανικό». Ξένοι οικονομολόγοι του είχαν εξηγήσει πως «καλύτερα ίσως να δηλώσεις ότι χρεοκοπείς και να επαναδιαπραγματευθείς το χρέος σου»! Το πρόβλημα είναι πως, επειδή άργησε πολύ, η διάσωση του σκάφους έχει καταστεί εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση."

Και δυστυχώς τι βλέπουμε ακόμη και αυτή την ύστατη ώρα; Να προσπαθεί να ξεγελάσει τις αγορές μιλώντας για μια δήθεν ικανοποιητική συμφωνία. Μα καλά τι συμβούλους έχει; ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξεγελάσει τις αγορές όσο αυτές κάνουν κουμάντο! Και το έχουν προσπαθήσει αλλεπαλληλες φορές: Μια με δηλώσεις, μια με δήθεν στηρίξεις της Γερμανίας, δύο φορές με δήθεν μέτρα κτλ.

Ο αργός θάνατος της χώρας εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ;

Ενώ λοιπόν οι τράπεζες χάνουν το ρευστό τους, ενώ οι επιχειρήσεις κλείνουν, ενώ η πραγματική ανεργία πάει προς το 20%, ενώ μας ξέγραψαν οι εταίροι από την Ευρώπη, ενώ οι Τούρκοι μας περιεργάζονται όπως η γάτα που έχει πιάσει το ποντίκι και παίζει μαζί του, ενώ τα spreads δεν πέφτουν, ενώ το δημόσιο χρέος αποδεδειγμένα πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ούτε με θαύμα, ενώ μια ύφεση άνευ προηγουμένου είναι προ των πυλών, η κυβέρνηση μιλάει για ικανοποίηση από την αποψινή συμφωνία!!

Και μπορεί να αναφέρονται αυτά επειδή θέλουν να βοηθήσουν το τραπεζικό σύστημα για να μην έχουμε μεγαλύτερο πανικό μετά από τις φήμες που οι ίδιοι οι κυβερνητικοί είχαν διασπείρει την προηγούμενη εβδομάδα. Όμως ξαφνικά πήγαμε πάλι στο άλλο άκρο: "Η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της" και στο "ικανοποίηση από τη συμφωνία". Και πάλι δηλαδή αποκρύπτεται η αλήθεια γιατί ο κόσμος ανησύχησε πολύ....
greekrider


Read more...
free counters