EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η Βραζιλία προσφέρει δάνειο στην Ελλάδα


ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Η Βραζιλία θα μπορούσε να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας ίδιους πόρους. Αυτό γνωστοποίησε ο πρόεδρος Ινιάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, ασκώντας κριτική για την καθυστέρηση με την οποία η Ε.Ε παρέμβη στην Ελληνική κρίση. Χθες ο υπουργός οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα ανακοίνωσε ότι θέτει άμεσα στη διάθεση του Νομισματικού Ταμείο 286 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η Βραζιλία διαθέτει αποθεματικό 245 δις δολαρίων. (RCD)
ΠΗΓΗ-
http://www.corriere.it/notizie-ultima-ora/Esteri/Crisi-Brasile-offre-prestito-Grecia-critica-Ue/08-05-2010/1-A_000103007.shtml

Κρίση – Ελλάδα: Η Βραζιλία προσφέρει δάνειο στην Ελλάδα και ασκεί κριτική στην Ε.Ε για καθυστερήσεις

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 8 ΜΑΙΟΥ: - Σήμερα, ο βραζιλιάνος πρόεδρος Λουίζ Ινιάσιο Λούλα ντα Σίλβα άσκησε κριτική στην Ε.Ε γιατί δεν έχει ακόμα εγκρίνει τη βοήθεια για την Ελλάδα και πρότεινε ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να θέσει στη διάθεση της Αθήνας ίδιους πόρους.
«Κατά την γνώμη μου η Ευρώπη καταναλώνει πολύ χρόνο – δήλωσε σήμερα ο Λούλα στα μικρόφωνα των βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης, μετά τον εμβολιασμό του για τη γρίπη – Είναι εδώ και πολύ καιρό που η Ελλάδα βρίσκεται σε εντατική θεραπεία, αντί να της παράσχουν το φάρμακο που έχει άμεσα ανάγκη»
«Η Βραζιλία είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα την Ελλάδα, ή μπορούμε να δανείσουμε χρήματα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που με τη σειρά του θα τα δανείσει στην Ελλάδα – συνέχισε ο βραζιλιάνος πρόεδρος – Η Βραζιλία βρίσκεται σε τέτοιες χρηματοοικονομικές συνθήκες ώστε να μπορεί να βοηθήσει όποιον έχει ανάγκη. Έχουμε ήδη δανείσει 14 δις δολλάρια στο ΔΝΤ για να βοηθηθούν οι πιο φτωχές χώρες και μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για την Ελλάδα».

Χθες ο υπουργός οικονομικών Γκουίντο Μαντέγκα ανακοίνωσε ότι θέτει άμεσα στη διάθεση του Νομισματικού Ταμείο 286 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα η Βραζιλία διαθέτει αποθεματικό 245 δις δολάρια (ANSA).
ΠΗΓΗ
http://www.controlacrisi.org/joomla/index.php?option=com_content&id=5156&view=article
youpayyourcrisis
Read more...

Παράδοξη δήλωση του Γ.Α.Παπανδρέου--Β' Μέρος

Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Η παράδοξη δήλωση αυτη του Γ.Α.Παπανδρέου ( δείτε τη εδω,στο προηγούμενο δημοσίευμά μου http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7690.html ) εγείρει,όπως έγραψα, το ερώτημα : "Τελικα τι είναι ο ΓΑΠ ρωσόφιλος αστος πολιτικος που κοροϊδεύει τις ΗΠΑ ή αμερικανόδουλος που κοροϊδεύει τη Ρωσία ;;;".
Στις 21 Φλεβάρη 2010 ο ΓΑΠ πήγε στη Μόσχα και του είπαν δημόσια ο Πρόεδρος και ο
Πρωθυπουργος της Ρωσίας να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και την ΠΤ. Όμως διαισθάνομαι ότι κατ' ιδίαν του κατέστησαν σαφες και το "συναμφότερον",όπως θάλεγε ο Κώστας ο Ζουράρις. Δηλαδη αργότερα να πάρει δάνειο και απο τη Ρωσία ή την Κίνα.
Απλα πράγματα,αν δεν...πάρει δάνειο και απο τη Ρωσία,ή την Κίνα,ή έστω απο το Καταρ,
μέχρι το τέλος της θητείας του,τότε θα κλίνω στο ότι ισχύει το δεύτερο.
Κι αν ισχύει το δεύτερο,τότε "ουαι τοις Georgeσι".
kafeneio
Read more...

Επειδή μας έκαναν τη ζωή ποδήλατο...

Στο όνομα μιας υποτιθέμενης ελευθερίας στη μετακίνηση οι πόλεις έχουν παραδοθεί στην εξουσία του αυτοκινήτου. Οι αυτοκινητόδρομοι ασφυκτιούν, οι πεζοί και ποδηλάτες κινδυνεύουν, ενώ τα αστικά κέντρα μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης.
Η ρύπανση απειλεί την υγεία των πολιτών, εξασθενεί τα παιδιά και τους πιο αδύνατους. Και όλα αυτά ενώ γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μετακινείσαι στην πόλη. Η δικτατορία του αυτοκινήτου οδηγεί σε αδιέξοδο. Η κατάσταση δεν είναι αναπότρεπτη, οι δρόμοι μπορούν να ξαναγίνουν τόποι ζωής, η κοινωνική ζωή της γειτονιάς μπορεί να ξαναζωντανέψει.
Οι κάτοικοι έχουν σήμερα την εικόνα και την θέληση να φτιάξουν μιαν άλλη πόλη. Μια πόλη που θα λειτουργεί με διαφορετικούς τρόπους μετακίνησης. Το ποδήλατο μπορεί να ξαναβρεί πολύ περισσότερους φίλους, αν κατάλληλες διαμορφώσεις στους δρόμους, του προσφέρουν ασφάλεια. Η δημόσια συγκοινωνία μπορεί να γίνει πιο ελκυστική, αν οι δρόμοι απελευθερωθούν από τα ΙΧ και οι νοοτροπίες αλλάξουν. Η ρύπανση θα περιοριστεί και η ζωή θα γίνει καλύτερη.

Με αλφαβητική σειρά οι πόλεις και τα σημεία συγκεντρώσεων:

1. Αθήνα / Πεδίο του Άρεως
2. Αλεξανδρούπολη / Πλατεία του φάρου
3. Αντίπαρος
4. Άργος / Λαϊκή αγορά
5. Βέροια / Πλατεία Δημαρχείου
6. Γιάννενα / Πλατεία Πάργης
7. Δράμα / Πλατεία Ελευθερίας
8. Ζάκυνθος / Πλατεία Σολωμού
9. Ηράκλειο / Λιοντάρια
10. Θεσσαλονίκη / Πλατεία Αριστοτέλους, Άγαλμα Βενιζέλου
11. Καλαμάτα/ Κεντρική πλατεία
12. Καμμένα Βούρλα, Αγ Κων/νος, Μόλος / Πλατεία Μόλου
13. Κέρκυρα / Πλατεία Γεωργάκη
14. Κοζάνη / Πλατεία Νίκης, κάτω από το καμπαναριό
15. Κόρινθος / Πλατεία Περιβολάκια
16. Λάρισσα / Κεντρική Πλατεία
17. Λήμνος
18. Μυτιλήνη / Πλατεία Σαπφούς
19. Ναύπλιο / Πλατεία Φιλελλήνων
20. Νέα Μάκρη / Λιμανάκι
21. Ξάνθη / Πλατεία Ελευθερίας
22. Πάτρα / Πλατεία Όλγας
23. Πρέβεζα
24. Ρέθυμνο / Δημοτικός Κήπος
25. Σπάρτη
26. Σχηματάρι
27. Τρίκαλα / Κεντρική Πλατεία/Πολυτεχνείου
28. Χαλκίδα / Κλειστό στάδιο Κανήθου
29. Χανιά / Πλατεία Αγοράς
30. Χίος / Πλατεία Βουνακίου

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ
* ΑΚΙΝΗΣΙΑ
* ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ
* ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ
* ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ

ΘΕΛΟΥΜΕ
* ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
* ΕΥΕΞΙΑ
* ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
* ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΕΝΤΡΙ
Read more...

"Ασπίδα" προστασίας από την ΕΚΤ !!!

Ετοιμάζει "ασπίδα" προστασίας η ΕΚΤ, ώστε να προστατεύσει το € από τους κερδοσκόπους ... με απλά λόγια αυτό σημαίνει επιπλέον μέτρα για όλες τις χώρες μέλη !!!
Άρα, αγαπητοί Ελληνίδες & Έλληνες, "φίλοι" Ευρωπαίοι, σκύψτε ...και " καλό κουράγιο" που μας έλεγε κι ο Όλι Ρεν !!!

Με τις υγείες μας βρε !!!
aboutmylamia
Read more...
free counters