EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μαρτυρίες από τον “Στόλο της Ελευθερίας”

sxoliastesxwrissynora

Read more...

Νετανιάχου σε ρόλο πειρατή...


barelskitsa Read more...

Προς απέλαση εντός 48 ωρών οι 663 ακτιβιστές που κρατούνται στο Ισραήλ

Την απέλαση των 663 ακτιβιστών εντός των επόμενων 48 ωρών ανακοίνωσε το Ισραήλ. Μεταξύ των ακτιβιστών είναι και 31 Έλληνες.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, μεταξύ των ακτιβιστών υπάρχουν και 16 άτομα, τα οποία αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στις ισραηλινές Αρχές.

Τους 31 Έλληνες επισκέφθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ κ. Λουκάκης.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε στην Αθήνα η πτήση από το Τελ Αβίβ που μετέφερε τους πρώτους έξι Έλληνες ακτιβιστές.

Οι έξι Έλληνες επέβαιναν στα πλοία «Ελεύθερη Μεσόγειος» και «Σφενδόνη» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», πρόκειται για τους:
Ζαχαρία Στυλιανάκη, Νεκτάριο Χρυσοχοΐδη, Μιχαήλ Γρηγορόπουλο, Αριστείδη Παπαδοκωστόπουλο, Δημήτριο Γελαλή, Θανάση Πετρογιάννη.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει ανακοινώσει επίσημως τα ονόματα των έξι Ελλήνων ακτιβιστών.

Την απελευθέρωση των ακτιβιστών και των πλοίων ζήτησε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. Εννέα Γάλλοι κρατούνται από τις ισραηλινές Αρχές.
news.in.gr
Read more...

Η Αίγυπτος ανοίγει το μεθοριακό πέρασμα προς τη Γάζα

Το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, το οποίο αποτελεί το μόναδικό σημείο διέλευσης προς τη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, άνοιξε σήμρα η Αίγυπτος με εντολή του προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να γίνει παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Μουμπάρακ «διέταξε το άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Ράφα προκειμένου να μπορέσει να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικό υλικό που έχει ανάγκη η Λωρίδα της Γάζας και για να μεταφερθούν τραυματίες και ασθενείς που πρέπει να περάσουν στην Αίγυπτο», τονίζεται σε ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Αυτό το μέτρο «αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Αιγύπτου για να ανακουφίσει τον παιλαιστινιακό λαό από τα βάσανά του», τονίζεται επίσης.

Το άνοιγμα του περάσματος θα ισχύει από νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, όμως δεν διευκρινίζεται για πόσο διάστημα θα διαρκέσει αυτό το μέτρο. Συνήθως αυτό το πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας ανοίγει για μερικές ημέρες το μήνα.

«Την υπερβολική χρήση βίας» από το Ισραήλ κατά του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που κατευθυνόταν στη Γάζα είχε καταδικάσει χθες ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε γραπτή δήλωσή του. Ο Μουμπάρακ, εξέφρασε επίσης «την αλληλεγγύη του λαού και της κυβέρνησης της Αιγύπτου προς τον πληθυσμό στη Γάζα» και επανέλαβε ότι «η παλαιστινιακή συμφιλίωση είναι ο δρόμος προς την άρση του αποκλεισμού και το τέλος των βασάνων των κατοίκων της περιοχής αυτής».
http://tvxs.gr/node/59477


Read more...

Στη φυλακή της Beer Sheva οι κρατούμενοι


Εξακόσια εξήντα τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στη φυλακή της Μπιρ Σέβα ως κρατούμενοι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους από ισραηλινό δικαστήριο. Ανάμεσά τους 31 Έλληνες, τους οποίους και επισκέπτεται αυτή την ώρα ο επικεφαλής της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ-Αβίβ κ. Κυριάκος Λουκάκης. Από το σύνολο των κρατούμενων 16 αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους ενώ οι υπόλοιποι 663 θα απελαθούν σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες.

Οι ισραηλινές αρχές επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται για φυλακισμένους, αλλά για κρατούμενους σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών.
Μέχρι στιγμής, εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο το νομικό καθεστώς κράτησής τους.
Το Ισραήλ δεν έχει διασαφηνίσει εάν κρατούνται γιατί αρνήθηκαν να αποδεχτούν την απέλασή τους και να υπογράψουν το χαρτί που ζητούν οι ισραηλινές αρχές, ή γιατί οι ίδιοι οι κρατούμενοι έχουν αποφασίσει να κινηθούν νομικά κατά της στρατιωτικής ενέργειας του Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή τους σε διεθνή ύδατα.
Ο Ελληνας πρέσβης επέδωσε σήμερα ψήφισμα διαμαρτυρίας στις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών, αφού όπως επισημαίνεται στο διάβημα, η σύλληψή τους έγινε σε διεθνή ύδατα, με αποτέλεσμα να καταρρέει ο ισχυρισμός του Ισραήλ για προσπάθεια παράνομης εισόδου στη χώρα.
Στο εσωτερικό του Ισραήλ υπάρχει και σήμερα κύμα αντιδράσεων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Ιεροσόλυμα, και απεργία, την οποία έχουν κηρύξει στο σύνολο των πόλεών τους οι Ισραηλινοί πολίτες αραβικής καταγωγής (στο βόρειο Ισραήλ).
panosharitos
Read more...
free counters