EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ο Δήμαρχος της Marinaleda δίνει ομιλία στην Αθήνα.. Δευτέρα 13/9

http://www.votanikoskipos.blogspot.com/

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης θα δώσει μια ομιλία ο Juan Manuel Sanchez Gordillo, ο δήμαρχος της αυτόνομης κοινότητας την Μαριναλέντα σχετικά με το θαύμα που συντελείται σε αυτή τη μικρή ισπανική κοινότητα.

H Marinaleda, μια κοινότητα 2645 κατοίκων στην Ανδαλουσία που δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνομικούς

Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισµός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωµα. Μια θέση στον παιδικό σταθµό µε όλα τα γεύµατα κοστίζει 12 ευρώ τον µήνα. Από την άλλη, «εδώ δεν έχουµε χωροφύλακες, θα ήταν µια άχρηστη σπατάλη», λέει ο δήµαρχος. «Δεν έχουµε ούτε παπά – δόξα τω Θεώ!», προσθέτει γελώντας. Πάντως η ελευθερία της λατρείας είναι εγγυηµένη και το Πάσχα έγινε µια µικρή θρησκευτική λιτανεία, η οποία πέρασε διακριτικά από τους δρόµους του χωριού, χωρίς θεατές και αποφεύγοντας την πλατεία όπου γινόταν η γιορτή.

«Εφαρµόζουµε µια συµµετοχική δηµοκρατία, αποφασίζουµε για όλα, από τους φόρους ώς τις δηµόσιες δαπάνες, σε µεγάλες συνελεύσεις. Πολλά κεφάλια δίνουν πολλές ιδέες», λέει ο Γκορντίγιο. «Ξέρουµε πως οι άνθρωποι µπορούµε να δουλεύουµε και για άλλες αξίες, όχι αποκλειστικά για το χρήµα».

περισσότερα για την Marinaleda δείτε εδώ

Περισσότερα για την εκδήλωση στον επίσημο ιστότοπο εδώ

kala-nea



Read more...
free counters