EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία του «Πόθεν Έσχες»

Στο άρθρο-καταπέλτη εναντίον της χώρας μας που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Vanity Fair, σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι τόσο διεφθαρμένη κοινωνία, ώστε ακόμη και οι πολιτικοί ψεύδονται ανερυθρίαστα, δηλώνοντας κάθε χρόνο ότι απέκτησαν τα ακίνητα που κατέχουν στην αντικειμενική τους αξία, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η εμπορική (δηλαδή η πραγματική) τιμή αγοράς ήταν πολύ υψηλότερη. Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των δηλώσεων πόθεν έσχες, ο συντάκτης του σχετικού άρθρου, Μάικλ Λιούις, δεν είχε άδικο.

Οι «εθνοπατέρες» και οι «εθνομητέρες» φρόντισαν και φέτος να επιβεβαιώσουν τις αιτιάσεις των επικριτών τους. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες που δόθηκαν χθες στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, καταγράφουν για μία ακόμη φορά το «έσχες», αλλά όχι το «πόθεν». Διότι είναι φυσικά αδύνατον να εξηγηθεί πως καταφέρνει κάποιος με ετήσια οικογενειακά εισοδήματα που επί χρόνια δεν ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ να έχει στην κατοχή του διψήφιο αριθμό ακινήτων, βίλες και πισίνες. Εκτός βέβαια αν υπάρχουν εισοδήματα που δεν δηλώνονται. Ούτε βεβαίως μπορεί να πειστεί ο πολίτης με στοιχειώδη γνώση της αγοράς ακινήτων ότι οι βίλες στην Πάρο κοστίζουν όσο προκύπτει από τον υπολογισμό της αντικειμενικής τους αξίας.


Τέλος, ορισμένοι από τους βουλευτές που ασκούσαν το δικηγορικό επάγγελμα πριν μπουν στον πολιτικό στίβο, είτε ήταν «χασοδίκηδες» και δεν τους εμπιστευόταν κανείς, είτε κατέφευγαν στην προσφιλή μέθοδο των συναδέλφων τους νομικών να δηλώνουν το ελάχιστο επιτρεπτό όριο ως αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πως δήλωναν εισοδήματα στο αφορολόγητο όριο. Και, εν πάση περιπτώσει, προξενεί εντύπωση που βρίσκουν το χρόνο πολλοί βουλευτές να υπηρετήσουν το έθνος, όταν αναλώνονται στη χρήση πολύπλοκων επενδυτικών εργαλείων για να αβγατίσουν την περιουσία τους στο εξωτερικό.

Βέβαια, τα παραπάνω ερωτήματα δεν θα απαντηθούν, καθώς ούτε και φέτος θα αναρτηθούν οι απαρχαιωμένες ούτως ή άλλως δηλώσεις πόθεν έσχες στο διαδίκτυο για ουσιαστικό έλεγχο από τους πολίτες, λόγω της «ευαισθησίας» των βουλευτών για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων. Και στο επόμενο τοκ σόου, θα ακούμε πάλι τους βουλευτές μας να οδύρονται για την απώλεια εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα...

reporter.gr
Read more...
free counters