EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πανούσης VS Μενεγάκη (VIDEO)

vorini-gr


Read more...

Το νέο παραδικαστικό και η δικαστική έρευνα

Έχουμε γράψει ότι τα παραδικαστικά κυκλώματα είναι πολλά και στην αποκάλυψή τους μόνο αστάθμητοι παράγοντες οδηγούν. Στην δε πλήρη διερεύνησή τους δεν φθάνουν ποτέ γιατί η δικαστική έρευνα ποδηγετείται. Αυτό συνέβη και με το πρώτο παραδικαστικό, για το οποίο τις επόμενες ημέρες εκδίδεται η δικαστική απόφαση. Αν και το κύκλωμα ήταν εκτεταμένο, στο εδώλιο οδηγήθηκαν ελάχιστοι και μάλιστα δευτεροκλασάτοι, ενώ έμειναν στο απυρόβλητο μεγαλοδικηγόροι, προκειμένου να μην πάρουν μαζί τους ανώτερους και ανώτατους δικαστές που ήταν υποχείρια του κυκλώματος.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά το νέο παραδικαστικό κύκλωμα της μαφίας των πλειστηριασμών με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων, προκύπτει ότι δεν θα μπορούσε να ευδοκιμήσει και μάλιστα επί 13 ολόκληρα χρόνια, χωρίς την άμεση συνέργεια και συνεργασία δικαστών. Και προφανώς δεν πρόκειται για έναν ή δύο δικαστές, αλλά για πολύ περισσότερους, αφού η δραστηριότητα του κυκλώματος
ήταν γεωγραφικά εκτεταμένη και άμεσα συνδεδεμένη με δικαστικές αποφάσεις.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής και κάποιων μεγαλοδικηγόρων, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της ΕΛΑΣ, φέρονται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Δικαστικοί κύκλοι αποκλείουν το ενδεχόμενο αυτό, αν και το πλήρες υλικό δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

kentri.gr


Read more...

Στο Ευρωδικαστήριο ο Σαρκοζί για τους Ρομά...

image by Takis Vorini

Προθεσμία-τελεσίγραφο δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία για να συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία στο ζήτημα των απελάσεων Ρομά προς πιο φτωχές χώρες της ΕΕ. Διαφορετικά οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να...
παραπέμψουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί . Η Επιτροπή θεωρεί ότι με τις καταναγκαστικές απελάσεις 8.000 Ρομά προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία η Γαλλία παρέβη τους θεμελιώδεις κοινοτικούς κανόνες που επιτρέπουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της, ενώ «στοχοποίησε» μια συγκεκριμένη εθνοτική ομάδα.

«Θα στείλουμε επιστολή στη γαλλική κυβέρνησημε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, ζητώντας τους να μας δώσουν όλα τα στοιχεία» ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά τις συνθήκες των απελάσεων, είπε η επίτροπος Δικαιοσύνης Βίβιεν Ρέντινγκ.


«Η Γαλλία θα παρέχει, όπως είναι φυσικό, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις ερχόμενες ημέρες σε ενδελεχή ανάλυση των νέων αιτημάτων της Επιτροπής προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχεια» απάντησε εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης. Ωστόσο την ίδια ώρα η κυβέρνηση Σαρκοζί προκάλεσε αντιδράσεις με άλλη μία κίνηση που από πολλούς χαρακτηρίστηκε ρατσιστική. Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει από αύριο σε δημιουργία αρχείου βιομετρικών δεδομένων όσων ξένων πολιτών εισπράττουν επίδομα επαναπατρισμού. Εκτιμάται ότι και αυτό το μέτρο στοχεύει τους Ρομά, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν στις Αρχές τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Το γαλλικό κράτος υποπτεύεται ότι οι Ρομά πραγματοποιούν πολλαπλά ταξίδια στη Γαλλία, προκειμένου να επανεισπράττουν με πλαστή ταυτότητα το επίδομα επαναπατρισμού το οποίο ανέρχεται σε 300 ευρώ για κάθε ενήλικο και σε 100 ευρώ για κάθε παιδί, συν το εισιτήριο.

«Στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας νέας λαϊκής ώθησης για να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος, ο Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε εκστρατεία βίας, κατηγοριών και σκληρών απελάσεων κατά της μειονότητας των Ρομά» γράφει το αμερικανικό περιοδικό «Νewsweek» στο υπό έκδοση τελευταίο τεύχος.

epikairo
Read more...

ΔΕΝ υπάρχει σκάνδαλο!!!

Ο Καραμανλής το λέει ξεκάθαρα: Δεν υπάρχει σκάνδαλο με το Βατοπέδι!!!
Και τον σιγοντάρουν και αυτοί που ανάλαβαν επισήμως να ελέγξουν "την ζημιά που υπέστη το Δημόσιο". Αποτέλεσμα: ΜΗΔΕΝ, δεν υπάρχει καμιά ζημιά, δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Οπότε, όλα πρίμα-good και πάμε γι'άλλα!!!
Δεν υπάρχει Βατοπέδι, σε λίγο δεν θα υπάρχει Siemens, όπως παλιότερα δεν υπήρχε Χρηματιστήριο, όλα τα βγάζει η φαντασία σου, φίλε που με διαβάζεις!!!
Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά έχουν ξεσαλώσει κιόλας κι όποτε πας να τους πεις κάτι, σου λένε "δεν τρέχει μία"...
Να, κοιτάχτε την παρακάτω φωτογραφία
:
-Κώστα, εσύ χούφτωσες τη μικρή που κρυφογελάει;
-Εγώ; Να πέσει φωτιά να με κάψει, να τα χέρια μου, εγώ δεν κάνω τέτοια!!!

Τι; Σας φαίνεται απίθανη αυτή η λεζάντα;
Γιατί καμάρια μου, κρυφογελάτε κι εσείς ναζιάρικα;
Ντρέπεστε να παραδεχτείτε ότι κι αυτός κι οι άλλοι, μας χουφτώνανε αγρίως και τώρα μας δείχνουν τα "καθαρά" τους χέρια και τα "καθαρά" τους κούτελα;

ΚΕΝΤΡΙ


Read more...
free counters