EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Από διακοπή σε διακοπή η δίκη για την Αιξωνή

Για δεύτερη φορά διεκόπη χθες η δίκη για την υπόθεση Αιξωνής, η οποία μετά από αλλεπάλληλες αναβολές εδέησε να ξεκινήσει στις 11 Οκτώβρη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.
Η πρακτική των αναβολών και των συχνών διακοπών αποτελεί πάγια πρακτική σε υποθέσεις, με κατηγορούμενους ισχυρούς κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, με υπερασπιστές μεγαλοδικηγόρους που αξιοποιούν με μαεστρία τα παραθυράκια της ποινικής δικονομίας, πόσο μάλλον δε όταν οι ίδιοι κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Και σ΄αυτές τις περιπτώσεις οι συνθέσεις ενδίδουν με σχετικά μεγάλη ευκολία στα αιτήματα αναβολής ή διακοπής που τους υποβάλλονται. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 26 πρόσωπα μεταξύ των οποίων γνωστοί δικηγόροι, επιχειρηματίες, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί ενώ είχε εμπλακεί, ενόσω εξελισσόταν η καταπάτηση και η φυγόδικη πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.
Η καταπάτηση αφορά μεγάλη δημόσια έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων στην Αιξωνή, η οποία με πλαστούς και εικονικούς τίτλους ιδιοκτησίας καταπατήθηκε και έγινε αντικείμενο αγοραπωλησιών.

kentri.gr


Read more...
free counters