EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τα γουρούνια εκδικούνται για τις «ζαρντινιέρες» - Χτύπησαν κατ’ επανάληψη φωτορεπόρτερ του AFP

Από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ.
Όσοι και όσες συμμετείχαμε στο μπλοκ της «Κόντρας» στην πορεία του Πολυτεχνείου, είχαμε την «τύχη» να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι τη λύσσα των αφιονισμένων μπατσογούρουνων. Επιτέθηκαν στο μπλοκ μας, σε μια στιγμή που δεν συνέβαινε τίποτα. Γέμισαν τον τόπο με χημικά, χτυπούσαν με τα γκλομπ, κλωτσούσαν όποιον εύρισκαν πεσμένο κάτω, ορισμένοι μάλιστα είχαν βγάλει τις μάσκες για να μπορούν να βρίζουν χριστούς και παναγίες. Μετά από μάχη σώμα με σώμα, που κράτησε λίγο, γιατί ο συσχετισμός ήταν δυσμενής σε βάρος μας (λόγω των χημικών), το μπλοκ κόπηκε στα δύο. Με μεγάλη δυσκολία καταφέραμε να συνεχίσουμε μέσα σ’ ένα σύννεφο χημικών, ενώ σ’ όλη τη διαδρομή μέχρι την πρεσβεία (η επίθεση έγινε με δυο γιουρούσια των μπατσογούρουνων, λίγο πριν το Μέγαρο Μουσικής) βρίσκαμε ανθρώπους ημιλιπόθυμους στο δρόμο.

Οπως γράφει και η «Κόντρα», εμείς δεν είμαστε απ’ αυτούς που θ’ αρχίσουμε την κλάψα και τις καταγγελίες για την απρόκλητη αστυνομική βία. Οταν κατεβαίνεις στο δρόμο ξέρεις ότι τέτοια θ’ αντιμετωπίσεις. Για μας σημασία έχει ότι καταφέραμε να συνεχίσουμε την πορεία,

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

παρά τα δυο γιουρούσια των ΜΑΤάδων, και –κυρίως– που δεν κατάφεραν να συλλάβουν κανέναν από το μπλοκ μας.

Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για όλο τον κόσμο. Διαβάστε στη συνέχεια τη γλαφυρή καταγγελία-μήνυση του φωτοειδησειογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), Άρη Μεσσίνη, και θα καταλάβετε γιατί τα μπατσογούρουνα έδειξαν τέτοιο μένος ενάντια στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ. Γιατί στο φακό τους κατάφεραν να «αιχμαλωτίσουν» αρκετές από τις «ζαρντινιέρες» των μπάτσων, τινάζοντας στον αέρα εν εξελίξει σκευωρίες. Θυμίζουμε την περίπτωση του «φοιτητή με τις πυτζάμες» στη Θεσσαλονίκη και του «γυμναστή με τα ράστα» στην Αθήνα, για να μην πάμε σε παλιότερες περιπτώσεις, όπως η αυθεντική «υπόθεση ζαρντινιέρα».

Οσοι και όσες παραπέμπονται να δικαστούν με τον κουκουλονόμο (και όχι μόνο) ας αναζητήσουν από τους φωτορεπόρτερ φωτογραφίες.Ίσως τους βοηθήσουν στην υπεράσπισή τους.

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΓΚΛΗΣΗ – ΜΗΝΥΣΗ
Κατά αγνώστων αστυνομικών υπαλλήλων

Του Αριστοτέλη ΜΕΣΣΙΝΗ του Δημητρίου.

Εργάζομαι ως ανταποκριτής ξένου τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και γι’ αυτό καλύπταμε την επετειακή πορεία του Πολυτεχνείου της 17-11-2010. Ειδικότερα τώρα κάλυπτα με την κάμερα μου όλη την πορεία της εκδήλωσης της πορείας του Πολυτεχνείου από την πλατεία Κλαυθμώνος, μέχρι την λήξη της πορείας, όπως συνηθίζεται, μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Α) Λίγο πριν το τέλος της πορείας άρχισαν κάποια επεισόδια μεταξύ Χίλτον και μεγάρου Μουσικής (πέτρες από διαδηλωτές και ρίψη χημικών από την αστυνομία) που κατέγραφα ενώ ταυτόχρονα ομάδες των ματ έκαναν προσαγωγές και συλλήψεις, τις οποίες εγώ κατέγραφα με την φωτογραφική μου κάμερα. Μετά την αμερικανική πρεσβεία και στο ύψος της Alpha Bank επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 124 (πύργος Αθηνών). Μερικά παιδιά που συμμετείχαν στην ειρηνική πορεία μετά την ρίψη χημικών έτρεξαν να προφυλαχθούν σε παρακείμενη καφετέρια και εκεί πήγαν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ και άρχισαν να μαζεύουν κόσμο για έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Εκεί εγώ όταν είδα ότι άρχισαν να μαζεύουν παιδιά της πορείας πήγα να καταγράψω το γεγονός. Όταν πήγα να σηκώσω την κάμερα μου δέχτηκα επίθεση από ένα ένστολο μέλος της διμοιρίας των ΜΑΤ που προσπάθησε να με εκφοβίσει προκειμένου να φύγω και στην συνέχεια με κλώτσησε παρότι εγώ είχα γυρίσει για να φύγω γιατί φοβήθηκα σπάζοντας μου ένα εξάρτημα του εξοπλισμού μου. Εγώ γύρισα και του είπα: «Τι κάνετε κύριε; Εγώ δημοσιογράφος είμαι, την δουλειά μου κάνω». Όταν το είπα αυτό σήκωσε την ασπίδα του για να με χτυπήσει στο πρόσωπο αλλα άπλωσα το χέρι μου για να προστατευθώ και τελικά δέχτηκα ένα δυνατό χτύπημα στο χέρι. Ταυτόχρονα δέχτηκα και ένα χτύπημα γκλόμπ από άλλο ένστολο (συνάδελφο του πρώτου), μέλος κι αυτός της ίδιας διμοιρίας των ΜΑΤ και τρομοκρατημένος υποχώρησα και γι’ αυτό τον λόγο δεν συγκράτησα τα διακριτικά της ταυτότητας τους. Τα παραπάνω συμβάντα έγιναν περίπου κατά τις 18:20 το απόγευμα της Τετάρτης, 17-11-2010.

Β) Καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορούσα πλέον να κάνω την δουλειά μου εκεί και τρομοκρατημένος για την σωματική μου ακεραιότητα έφυγα και προχώρησα παραπάνω στην οδό Μεσογείων (και ειδικότερα στον αριθμό 50) όπου εκεί άντρες της ομάδας Δ έχουν συλλάβει έναν άντρα και τον έχουν στο έδαφος οπότε πήγα κι εγώ να καταγράψω το συμβάν περί ώρας 18:40. Όταν με είδαν ότι τραβάω με την κάμερα την σκηνή κινήθηκαν εναντίον μου απειλώντας με και λέγοντας μου: «πάρε δρόμο, θα σου σπάσουμε την κάμερα». Εγώ οπισθοχώρησα και στάθηκα σε παρακείμενο περίπτερο χωρίς να έχω άλλη οπτική επαφή με το προαναφερθέν συμβάν μαζί με συναδέλφους, έναν εικονολήπτη και δύο τρεις φωτογράφους άλλων δημοσιογραφικών μέσων. Ξαφνικά λοιπόν ένας αστυνομικός της άμεσης δράσης έρχεται καταπάνω μου και άρχισε να με σπρώχνει βίαια και με δύναμη χωρίς κανένα λόγο, απλώς επειδή ήμουν εκεί με σκοπό να με διώξει από το σημείο. Εγώ μετά από αυτό υποχώρησα μερικά βήματα και στάθηκα με μερικούς συναδέλφους μου ακριβώς δίπλα στο παρακείμενο περίπτερο. Χωρίς όμως να περάσει περισσότερο από ένα λεπτό ένας άλλος ένστολος αστυνομικός, μέλος της ομάδας Δ, ήρθε τρέχοντας κι αφού προσπέρασε έναν άλλο φωτογράφο και τους άλλους συναδέλφους μου, με κατεύθυνση προς εμένα που βρισκόμουν ανάμεσα στους υπόλοιπους συναδέλφους. Εγώ πάλι επειδή αντιλήφθηκα ότι κινούνταν απειλητικά εναντίον μου γύρισα να φύγω κι εκείνη την στιγμή πηδάει επάνω στη πλάτη μου και με χτυπάει με δύναμη με το γκλόμπ του και στη συνέχεια γύρισε και έφυγε. Όταν έφυγε εγώ δεν έφυγα από το σημείο αλλα άκουσα έναν συνάδελφο του να λέει: «έλα, τελείωσε, πάμε να φύγουμε» οπότε κι εγώ κατευθύνθηκα προς τις μηχανές τους που ήταν σταθμευμένες στο δρόμο. Ένας συνάδελφος μου, που είδε το περιστατικό μου είπε: «φωτογράφισε τον αριθμό της πινακίδας» αλλα επειδή είχα ήδη δεχτεί επίθεση του απάντησα: «δεν πρόκειται να σηκώσω την κάμερα διότι θα μας λιώσουν» αλλά πλησίασα και είδα τον αριθμό της πινακίδας της μηχανής του αστυνομικού που μου επιτέθηκε χωρίς λόγο και είναι: ΕΑ 6949 αλλά επειδή επιβαίνουν δύο σε κάθε μηχανή δεν γνωρίζω επακριβώς αν ήταν ο οδηγός ή συνεπιβάτης της εν λόγω μηχανής ο αστυνομικός που μου επιτέθηκε.

Τονίζω ότι δεν έχει παρέλθει το αυτόφωρο, καθώς τα παραπάνω συμβάντα έγιναν Τετάρτη, 17-11-2010 και ότι είναι αρκούντος ευχερής η εύρεση των υπευθύνων προσώπων καθώς πρόκειται για αστυνομικούς. Προσκομίζω ως αποδεικτικό υλικό και φωτογραφίες των συμβάντων και επιφυλάσσομαι να προσκομίσω και περαιτέρω αποδεικτικό υλικό.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ
και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

ΖΗΤΩ την ανεύρεση και την ποινική δίωξη όλων των υπευθύνων αστυνομικών σύμφωνα με τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά και τα παραπάνω διαπραχθέντα ποινικά αδικήματα.

ΔΗΛΩΝΩ παράσταση πολιτικής αγωγής για το ποσό των 50 ευρώ και διατηρώ την επιφύλαξη ότι θα διεκδικήσω το υπόλοιπο μέρος των αξιώσεων μου ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

ΜΑΡΤΥΡΑ προτείνω τον Αντώνη Νικολόπουλο, κάτοικο Αθηνών, οδός Αιγίνης, αριθμός 28 – 30, Κυψέλη ενώ επιπλέον επιφυλάσσομαι να προτείνω και άλλους μάρτυρες μετά την διασταύρωση των στοιχείων τους.

ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥΣ – ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ διορίζω:

1) Τον Ανδρέα Κ. Ματθαίου, δικηγόρο και κάτοικο Αθηνών, οδός Αλφειού, αριθμός 19 – 21, Αμπελόκηποι, τηλ 210 6984327 begin_of_the_skype_highlighting              210 6984327      end_of_the_skype_highlighting.

2) Τον Παύλο Σ. Κελλίδη, δικηγόρο και κάτοικο Αγίας Παρασκευής, οδός Τεμπών, αριθμός 7 – 9, τηλ 210 6002063.

Αθήνα, 18-11-2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Καρέ-καρέ η επίθεση του μπάτσου

Αδιάψευστος μάρτυρας ο φωτογραφικός φακός, κατέγραψε καρέ-καρέ την επίθεση του μπάτσου στον φωτορεπόρτερ Αρη Μεσσίνη. Επίθεση καθαρά στοχευμένη και όχι τυχαία.

Δείτε τη σειρά των φωτογραφιών που ακολουθεί:


Ο Δελτάς κατευθύνεται προς την πλευρά των φωτορεπόρτερ και των εικονοληπτών, σε μια στιγμή που δεν γίνεται τίποτα. Ο Αρης Μεσσίνης τον βλέπει να έρχεται και νομίζει πως θα χτυπήσει το συνάδελφό του που έχει την πλάτη γυρισμένη. Σηκώνει τη μηχανή και ετοιμάζεται να τραβήξει. Ο Δελτάς προσπερνά τον φωτορεπόρτερ που έχει γυρισμένη την πλάτη, συνεχίζει με το κλομπ προτεταμένο και επιτίθεται στον Αρη Μεσσίνη, ο οποίος μόλις που προλαβαίνει να γυρίσει την πλάτη του και να μη δεχτεί το χτύπημα από μπροστά. Τουλάχιστον άλλοι δύο φωτορεπόρτερ, που βρίσκονται δίπλα στον Μεσσίνη, απαθανατίζουν το περιστατικό.


Κατόπιν τούτων, προκύπτουν δυο ερωτήματα, ένα ειδικό και ένα γενικό.


–Γιατί οι μπάτσοι έχουν στοχοποιήσει τον συγκεκριμένο φωτορεπόρτερ; Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθενται και τον χτυπούν στοχευμένα. Εμείς την απάντηση την ξέρουμε, αλλά δεν είναι η ώρα να την αποκαλύψουμε.


–Από πού αντλούν το θράσος και τη σιγουριά της ατιμωρησίας και οργανώνουν εν ψυχρώ τέτοιες στοχευμένες επιθέσεις, αδιαφορώντας για τις κάμερες που τους τραβούν; Αν συμπεριφέρονται έτσι σε φωτορεπόρτερ διεθνών πρακτορείων, φανταστείτε πώς συμπεριφέρονται σε απλούς διαδηλωτές. Οι εντολές και η εξασφάλιση της ατιμωρησίας προέρχονται ασφαλώς από το αρχηγείο της μπατσαρίας και από τον υπουργό Μπάτσων και Καταστολής Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος τηρεί σιγήν ιχθύος, μολονότι το γεγονός έχει ήδη καταγγελθεί.











tsak-giorgis
Read more...

‘Αγριος ξυλοδαρμός Αφγανού πρόσφυγα από αστυνομικούς παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου

Αναίτια, άδικα, χωρίς να έχω κάνει κάτι και μάλιστα τη μέρα της μεγαλύτερης μουσουλμανικής γιορτής (Μπαϊράμι) καταγγέλει ο ίδιος στο βίντεο:

Τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου, εναντίον των οποίων θα καταθέσει μήνυση καταγγέλλει Αφγανός πρόσφυγας. Ο Τζαν Αλί Μερσάι είναι 43 ετών και έχει 4 παιδιά. Βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια, δεν έχει καταφέρει να καταθέσει ακόμα αίτημα ασύλου και είναι άνεργος. Τον τελευταίο καιρό για να επιβιώσει και να ζήσει την οικογένειά του, μετέφερε τα καροτσάκια που παρατούσαν μακριά οι πελάτες του σούπερ μάρκετ Λιντλ, με τη σιωπηρή – όπως λέει ο ίδιος – συναίνεση του διευθυντή του καταστήματος.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του , την Τρίτη 16 Νοεμβρίου το μεσημέρι, κατά τη 1 μ.μ. ένα περιπολικό έφτασε στο σούπερ μάρκετ, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν μαζί με το παιδί του 2 1/2 ετών στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου. Εκεί τον χώρισαν από το παιδί και τον απομόνωσαν σε ένα δωμάτιο, όπου – εντελώς αναίτια – 4 από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές, χρησιμοποιώντας τα κλομπ και μεταλλική ράβδο. Του φώναζαν και τον έβριζαν χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι του έλεγαν, ή να απαντήσει. Στα 4 άτομα προστέθηκαν κάποια στιγμή και 2 ακόμη και αυτό κράτησε μέχρις ότου λιποθύμησε. Σύμφωνα με τον πρόσφυγα , τον συνέφεραν ρίχνοντας του νερό στο κεφάλι και τον έσυραν έξω από το τμήμα μαζί με το παιδί του, όπου και τον παράτησαν. Ο πρόσφυγας με χτυπημένο όλο του το σώμα, γύρισε στο σπίτι του, ένα υπόγειο στην πλατεία Αττικής και την επόμενη μέρα, νοιώθοντας πόνους και καταβολή δυνάμεων απευθύνθηκε σε μέλη από την κοινότητά του που τον μετέφεραν αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, του τοποθετήθηκε ορός και υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο Εξάλλου ειδοποιήθηκαν μέλη οργανώσεων που τον συνέτρεξαν. Ο πρόσφυγας έφερε τα σημάδια της κακοποίησης σε όλο του το σώμα .

Ο Τζαν έχει προσπαθήσει πολλές φορές να καταθέσει αίτημα ασύλου στην Πέτρου Ράλλη,


χωρίς να καταφέρει να έχει πρόσβαση. Είναι ένας ακόμη από τους χιλιάδες πρόσφυγες που έχοντας αποκλειστεί από τις διαδικασίες ασύλου γίνονται εύκολη λεία για να εκφραστεί πανω τους το ρατσιστικό μίσος και η βία των αστυνομικών.

Απαιτούμε

* Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Να δοθούν τα ονόματα των αστυνομικών που κακοποίησαν τον πρόσφυγα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι

* Την επανεκκίνηση της διαδικασίας ασύλου που έχει παγώσει επί μήνες και την απόσπαση των διαδικασιών από την αρμοδιότητα της αστυνομίας

* Άσυλο στον Τζαν και σε κάθε πρόσφυγα που βρίσκεται στη χώρα.

* Ανοιχτοί ξενώνες αστέγων και προσφύγων στα αστικά κέντρα. Ελεύθερη και νόμιμη μετακίνησή τους προς και από την Ελλάδα. Όχι στην Ευρώπη – Φρούριο και την Ελλάδα – Κρατητήριο.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

Σύλλογος Αφγανών Προσφύγων

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Κυριακάτικο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Read more...
free counters