EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 15 Γενάρη

Αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 2μμ και συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα στις 4μμ θα γίνει το Σάββατο 15 Γενάρη ως απάντηση στην κυβέρνηση που μαζί με το Μνημόνιο της λιτότητας και των περικοπών στους μισθούς, τις συντάξεις, την παιδεία και την υγεία προχωράει στο «Μνημόνιο» του ρατσισμού με το φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, την επίθεση στο δικαίωμα στο άσυλο αλλά και στους μετανάστες με το σταμάτημα των νομιμοποιήσεων και τις απελάσεις. Την ίδια ώρα περιοχές του κέντρου επιχειρείται να μετατραπούν σε γκέτο της ΕΛΑΣ και των φασιστικών συμμοριών που επιτίθενται ανοιχτά σε αριστερούς και μετανάστες με τραμπούκικες μεθόδους τρομοκράτησης, όπως πρόσφατα στη Πλατεία Αττικής κατά της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και της Εργατικής Αλληλεγγύης που καλούσαν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο αλλά και σε συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες.
Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο και την συναυλία καλούν η ΑΔΕΔΥ, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, οι ΕΛΜΕ του Κέντρου της Αθήνας (Α,Β,Γ και Ε), Διδασκαλικοί Σύλλογοι, Φοιτητικοί Σύλλογοι και μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά.Καλούν οι επιτροπές Ιρανών, Αφγανών και Παλαιστίνιων προσφύγων που κινητοποιούνται για το άσυλο και δέχτηκαν τις βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ του Παπουτσή έξω από την πόρτα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Καλούν το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών στην Ελλάδα και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η «Ενότητα». Καλεί η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών.(Στη περιοχή άλλωστε εκατοντάδες καλλιτέχνες πήραν πρωτοβουλία να υπογράψουν κείμενο κατά του παρακράτους της Χρυσής Αυγής).
Στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο καλεί η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, το Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων. Συλλαλητήρια και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης σε αρκετές πόλεις σε όλη τη Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Πάτρα κα.

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΥΨΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΕΕ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ,ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και την FRONTEX
Προμηθευτείτε το ημερολόγιο, αφίσες,προκηρύξεις, αυτοκόλλητα. Τηλ. 2103220221, ΣΤΕΙΛΤΕ email antiracismfascism@yahoo.gr
antiracismfascism.org
Read more...
free counters