EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εικόνες αδιαφορίας που προκαλούν ντροπή για το Δήμο Αλμυρού

Εικόνες που μαρτυρούν την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής καταγράψαμε στο Δήμο Αλμυρού.
Σκουριασμένα παγκάκια, με καρφιά κίνδυνος-θάνατος για νέους, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους που συχνάζουν στα πάρκα της πόλης, ταμπέλες δημοτικές και ιδιωτικές σε άθλια κατάσταση που εγκυμονούν κινδύνους για πεζούς και οδηγούς, είναι μόνο μερικά από αυτά που εντοπίσαμε.


almyrosinfo

Ας αρχίσουμε με το πάρκο που βρίσκεται πάνω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το οποίο, όπως είναι φυσικό, επισκέπτονται πολλοί μαθητές μετά το τέλος των μαθημάτων. Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες τα παγκάκια είναι κατεστραμένα και σκουριασμένες βίδες εξέχουν από τη μεταλλική βάση, αποτελώντας άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Από το ίδιο πάρκο και η εικόνα με την πρώην κολώνα φωτισμού και νυν "πριόνι" σκουριασμένο έτοιμο για όποιον άτυχο τολμήσει να σκοντάψει...

Σε άλλο πάρκο, ο εργολάβος έχει παρατήσει, για εβδομάδες τις τσιμεντένιες σωλήνες (κιούγκια) στο πεζοδρόμιο χωρίς κάποια σήμανση, απλώς γιατί έτσι τον βόλευε χωρίς να ενοχλείται κανείς από τους υπεύθυνους.

Στην είσοδο της Ευξεινούπολης, ερχόμενοι από Νεοχωράκι, βρίσκονται οι παρακάτω εικόνες εγκατάλειψης:
Παγκάκια και πάλι σκουριασμένα, με βίδες να εξέχουν, ταμπέλες σκουριασμένες στην άκρη του δρόμου, σε θέση να δολοφονήσουν δικυκλιστές και όχι μόνο...


Σε μια από τις κυριότερες εισόδους της πόλης του Αλμυρού η εικονιζόμενη ταμπέλα, πρώτο δείγμα "καλαισθησίας" για τους επισκέπτες.
Για πόσα καιρό ακόμη, η μισοκαμμένη, μισοκαταστραμένη ταμπέλα για το έργο αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ θα μας υπενθυμίζει για κάτι που ολοκληρώθηκε χρόνια πριν;
Μάλλον μέχρι να μας έρθει η ταμπέλα στο κεφάλι...

Καθώς τα παραπάνω δεν είναι αρκετά άσχημα κι επικίνδυνα είχαμε και τη μεγάλη εκστρατεία του ΚΤΕΛ που κατέκλυσε με διαφημιστικές ταμπέλες ολόκληρο το Δήμο. Όπως μαρτυρά το παρακάτω φωτορεπορτάζ οι περισσότερες έχουν τοποθετηθεί σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Μερικές βρίσκονται τόσο κοντά στο οδόστρωμα που εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο ειδικά για ψηλά οχήματα όπως φορτηγά και ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ!!!


Σε κάποια άλλα σημεία δυσκολεύουν την ορατότητα του οδηγού σε σταυροδρόμια κεντρικών οδών.
Επίσης μια εξέταση από κοντά στις διαφημιστικές ταμπέλες μας έκανε να αμφιβάλλουμε για τη σταθερότητά τους και αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με τον πρώτο δυνατό άνεμο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν έχει πάρει το ΚΤΕΛ τις σχετικές απαραίτητες άδειες για την τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων. Αν ισχύει κάτι τέτοιο ποιοί έδωσαν τις άδειες για κάτι τόσο πρόχειρο; Εάν δεν υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες ποιά είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής; Όταν απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου δήλωσαν άγνοια για το θέμα (σε ποια πόλη ζουν;) και υποσχέθηκαν να το εξετάσουν...

Με αυτή τη λογική όποιος θέλει μπορεί να τοποθετεί διαφημιστικές πινακίδες όπου "του καπνίσει" αδιαφορώντας για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την ασφάλεια των δημοτών και το περιβάλλον.

Το παραπάνω φωτογραφικό υλικό, μαρτυρά την αδιαφορία των υπευθύνων για την ασφάλεια των δημοτών και για την εικόνα της πόλης αλλά και ολόκληρου του Δήμου.
Ο κ. Δήμαρχος θέλει να εκμεταλλευτεί το αεροδρόμιο για να προσελκύσει τους τουρίστες, και καλώς πράττει, αλλά το παραπάνω θέαμα θα είναι το ίδιο αποκρουστικό και για τους ξένους που θα επισκεπτούν τον Δήμο Αλμυρού.

Όπως φαίνεται, η Προστασία του Πολίτη είναι μια έννοια άγνωστη για τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού. Επίσης, οι μεγαλοπρεπείς λόγοι των δημοτικών συμβούλων (όλων των παρατάξεων) κατά τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων, φαντάζουν ωραίοι αλλά θα έπρεπε να τους απασχολούν περισσότερο θέματα ουσίας και καθημερινότητας των δημοτών...

(Έχουμε θολώσει σκοπίμως τις διαφημιστικές πινακίδες διότι δεν θέλουμε να κάνουμε θετική ή αρνητική διαφήμιση στην προβαλλόμενη επιχείρηση).

almyrosinfo
Read more...
free counters