EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Προκλητική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού σε θέματα δημόσιας υγείας

Προκλητική αδιαφορία επιδεικνύει η Δημοτική Αρχή σε θέματα καθαριότητας και περιβάλλοντος που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Πριν 2 εβδομάδες ενημερώθηκαν 3 από τους 5 αντιδημάρχους του Δήμου Αλμυρού για την κατάσταση που επικρατεί σε ένα μικρό ρέμα πίσω από το Κουρί, στο δρόμο που οδηγεί στον Μαυρόλοφο. Πεταμένα σκουπίδια (μέχρι και ολόκληρος καναπές), μπάζα και ψόφια ζώα συνέθεταν ένα σκηνικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο δύο εβδομάδες αργότερα, η κατάσταση είναι η ίδια και χειρότερη. Τα σκουπίδια έχουν γίνει περισσότερα και κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Η συμπεριφορά των συμπολιτών μας, που πετάνε σκουπίδια και μπάζα στα ρέματα, είναι απαράδεκτη και οι ίδιοι μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως "γαϊδούρια". Η αδιαφορία των υπευθύνων που γνωρίζουν το θέμα και δεν κάνουν τίποτα, πως μπορεί να χαρακτηριστεί;


Ψόφια ζώα "κολυμπάνε" στο Αχίλλειο

Παράπονα για την καθαριότητα υπάρχουν και στο Αχίλλειο. Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, υπήρχε ένα ψόφιο σκυλί στον κεντρικό παραλιακό δρόμο για ημέρες με τον εργάτη καθαριότητας να αδιαφορεί πλήρως όταν του ζητήθηκε να το μετακινήσει. Τελικά, το ψόφιο ζώο εθεάθη να "κολυμπάει", αφού κάποιος ασυνείδητος αποφάσισε να το πετάξει στη θάλασσα. Έρχεται και τουριστική περίοδος....

almyrosinfo
Read more...

Aυτοδιαχειριζόμενος αγρός στο Ελληνικό!

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου αστικού αγρού έκαναν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας», την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011. Στον επιλεγμένο χώρο και με τη βοήθεια των βιοκαλλιεργητών Αττικής, δημιούργησαν ένα “σπορείο” με ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες φυτών.
Στόχος, η δημιουργία ενός οικo-αγρού, εντός του αστικού χώρου (δεν θα χρησιμοποιηθούν καθόλου χημικά συστατικά). Ο χώρος που επιλέχθηκε στο Ελληνικό έχει συμβολικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στις αντιστάσεις που υπάρχουν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για “αξιοποίηση” του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού.


Φυτεύτηκαν περίπου 4000 σπόροι
Πρωτοβουλία για αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό

σε ειδικά τελάρα. Οι ποικιλίες που επιλέχθηκαν πέραν της ντομάτας έχουν ιδιαίτερη αξία μιας και πρόκειται για ποικιλίες που σπανίζουν στην αγορά. Φυτεύτηκε μαύρο καρπούζι και χειμωνιάτικο πεπόνι!
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι σπόροι ποτίστηκαν και καλύφθηκαν με πλαστικό.
Τα αποτελέσματα της σποράς αναμένονται σε περίπου μια εβδομάδα. Μια ομάδα εργασίας ανέλαβε το πότισμα και τη φροντίδα του “σπορείου”.
Ακολούθησε συνέλευση με τους παρευρισκόμενους και κρίθηκε αναγκαία μια νέα συνέλευση την Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 7μ.μ στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη βάση). Στη συνέλευση θα συζητηθούν οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
Νέο φύτεμα σπόρων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απριλίου.
agroselliniko
Read more...
free counters